Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amiga00

BLIŻNIACZE MAMUSIE ;)

Polecane posty

tak po 4 mc dawalam im jaz kaszki i powoli wprowadzałam inne ,zupki sama gotuje bo słoiczkami pluja owoce jabłka banany nawet chleb z masłem ciamkaja

mama bąbelków Ja już od 4 m-ca podaje słoiczki. A teraz jedzą słoiczkowe obiadki,zupki,deserki,jogurciki,kaszkę b/glutenowa i z glutenem. Od czasu do czasu tarte jabłko lub banana.

Ja tez gotuje bo lubie :)oni tez:) nadal dostaja swoje posilki a jesli mam na obiad dla reszty rodziny cos co chca sprobowac to daje im bo wszystkim gotuje zdrowo wiec nic im nie bedzie tyle ze jest posolone i przyprawione,Jeremi lubi wszystko a Kuba sie przekonuje powoli do innego smaku warzyw niz naturalny bez soli:) ale mam zamiar gotowac im nadal osobno nawet po skonczeniu roku .

Jeremi jest zarlokiem (urodzil sie mniejszy-wlasnie dogonil brata wagowo:))jego hitem jest makaron z tunczykiem i zilami prowansalskimi i wedzona ryba ostatnio w zasadzie zje wszystko bez wyjatku dzis wsuwali krolicza watrobke na parze z ziemniakiem i warzywami:)

wole zzwykly serek waniliowy albo jogurt niz danonki a najchetniej serek ze swiezymi owocami poduszonymi maliny jagody wisnie co tam jest pod reka,nie wierze w danonki za to wierze w ilosc cukru dodawana do nich..

Ja nie daję danonków. Kupuję Bobovity jogurciki,bo moje córcie są na mleku bebilon pepti. Wolę nie szaleć. :)

witam :) widzę że dziś tutaj cisza gdzie jestescie podwójne mamy? u nas dzieci pokąpane i najedzone spią sobie smacznie w łóżeczkach a ja mam chwile dla siebie:P moje malutkie strasznie marudne dziś były czyżby szły ząbki

Gość przyszła mama trojaczków -już!
Witam,kochane,troszke widzę naskrobałyście dzisiaj :) . Ojj mamy bardzo wesoło . Kurcze coś mi Karolinka pokasłuje :( . Ale nie ma gorączki,ani katarku .. Mam nadzieję,że się nie rozłoży,bo debe musiała wziac zwolnienie . Teraz moje szkraby już śpią , mąż dzisiaj padnięty strasznie był i też już śpi,a ja musiałam zajrzec do moich dziewczyn ! :D Bardzo dużo osób mi to mówi,że dziewczynki urodziły się duże jak na ten tydzień. :) Ale najważniejsze,że zdrowe i to się liczy . A co u Was ? Jak wieczór mija ?

hej mamo trojaczków jakos pusto tu dzis u mnie błogi spokój jestem sama w domu z dziecmi mąz w pracy poszedl na nocke maluchy w łóżeczkach spią a starszy w swoim pokoju siedzi :P a co u was ile twoje dziewczynki maja?

ok doczytałam roczek i 4 mc , o to juz biegaja pewnie po domciu co? dajesz rade ogarnąc wszystkie 3 bo ja szczerze jestem ciekawa jak u nas będize jak zaczna wszedzie włazic a jest ich "tylko 2":P

I ja sie melduje:) moze lampke wina dziewczyny? Moj Kuba tez marudzil pol spaceru ,ale widze gorna jedynke wiec mu dalam camilie na noc a jutro powinno byc po wszystkim.

hej ja tam jestem za wypiciem piwka :P mozesz cos więcej napisac o camilie na ząbkowanie to jest? ja mam jakiz zwykły żel na dziąsełka niewiele pomaga

Camilia to lek homeopatyczny ale dziala ,wycisza dziecko ,ale tylko przy lagodnym zabkowaniu .Ja uznaje zasadze jesli boli podaj lek przeciwbolowy bo ten bol jest wieksza trauma dla dziecka niz lek ktory zaraz wytraci sie z organizmu.Nie mozna sie bac lekow przeciwbolowych jesli dziecko cierpi zreszta wiemy jak jest u nas z bolem ze potrafi nas rozlozyc na dlugi czas.Moi chlopcy zabkuja roznie bo Jeremi dwa pierwsze tragedia 3 dni goraczki i wycia non stop Kubus nic (zeby znalezione przypadkiem przez mamke chcaca posmarowac zapobiegawczo dziasla :)smarujaea tu dwa zabki)Za to kolejne u Jeremka poszly bez bolu i wczoraj wyszed nastepny tez bez stresu a Kubula jednak cos drazni bo pojekiwal troche dzis.

mamo bąbelków dzięki za odp, juz wiem oc co chodzi z tym lekiem popytam w aptece moze też kupie u mnie ogólnie nie jest zle ząbków jeszcze nie ma ani jedna ani druga ale dziąselka rozpulchnione i grube takie do tego zlaszcza sie wkladaja wszystko do buzi i tarmosza po tych dziąsełkach ze złoscia dzis np, dalam i piętki z chleba to tak nimi szurały sobie że hej ale póki co zabka na wierzchu brak nie gorączkuja ani nic z tych rzeczy ale marudne sa

Ja podawalam camilie codziennie ale ze Jeremi zabkowal paskudnie to ona nie pomagala wiec nie uzywam na stale, ale widze ze podana raz na jakis czas tez dziala przynajmniej na Kube.A zel mialam dotychczas Dentinox a teraz mamy Bobodent(paskudny w smaku bo raz oblizalam ale podzialal zesztywnial mi jezor na chwile:))

Witajcie Mamuśki! Zastanawiam się dzisiaj nad kupkami Weronki. Je to samo co Wiola a mimo to są brzydkie,rzadkie i kolor jakiś dziwnie zielonkawy. Myślicie,że to na zęby? Patrzyłam jej na dziąsełka to ma takie przecineczki jak Wiola zanim jej się wyrżnął pierwszy. Też mam Camilię i dodatkowo Dentinox. Camilia ma chyba fajny smak,bo Wiola chętnie ją wypiła.

Gość mondeo
a dzieci w tym kraju są tylko potrzebne żeby ktoś wypracowywał wcześniejsze emerytury dla mundurowych, górników, stoczniowców i innej budżetówki, zero pomocy od Państwa, przedszkoli, itd. uciekajcie stąd póki czas Przyszli Rodzice !!!

Hej dziewczyny :) nie pisalam bo mialam we wtorek wizyte u innej pani doktor i co sie okazalo... idziemy juz nie dlugo rodzic :) rozwarcie na palca, czop mi odpadl i szyjka skrocona ponizej 2 cm. Mam sie wylegiwac i jesli tylko cos bedzie sie dzialo to wio do szpitala podadza mi sterydy i chociaz zeby do 35tc wytrzymac, ale nie obawiam sie tam nawet bo jutro zaczynam 34 wiec bedzie dobrze ;)

asia Oj,to i MY zaczynamy trzymać kciuki! Nie martw się,wszystko szybko i szczęśliwie się zakończy i będziesz mogła przytulić swoje Skarbeńki! Powodzenia! :) :)

asia ale sterydy powinni podac wczesniej one potrzebuja kilku dni zeby rozwinac pluca chyba co najmniej tydzien o ile pamietam wiec walcz zeby dali ci juz w razie czego ja dostalam w 28 tygodniu a rodzilam w 34+5dni.

Mamo babelkow stwierdzilam z moim m ze w sobote podjade do szpitala zeby skontrolowac czy cos sie ruszylo czy nie, i jak cos zeby mi podali te leki. a wiecie cos moze o skutkach ubocznych sterydow? czy ma to same plusy?