Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plemniczkaa

Jak to jest z tymi plemnikami?

Polecane posty

zagmatwane to życie.. ja mam córkęz innym facetem on ma córkę z inna kobietą.. mimo wszystko postanowilismy być razem bo ja go kocham a on mnie i wiem to. ale nie akceptuje tego dziecka, każda rozmowa o nim kończy sie kłótnią.. i tak jest jakiegoś dłuższego czasu.. wiem że wiążąc się z facetem po przejściach powinnam wiedzieć w co sie pakuję... ale miałam nadzieję że jakoś bedzie dobrze.. jest zupełnie odwrotnie.. (no nie cały czas) czasem mam ochote rzucic to wszystko, wyjechac daleko, uciec od ludzi... i popłakac sie, zostać sama przez jakis czas...

wiesz moze po prostu masz gorszy dzień..moja siostra ma meza który tez ma dziecko z inna...ale są szzcesliwi :) 2 lata po slubie i ja slicznego synka :)troche jej zazdroszcze bo ma wszystko to o czym ja tylko moge pomarzyc....a widzisz a ja ,myślałąm ze córeczke masz z męzem....a to długo jestescie razem ?

jestesmy razem 3,5 roku, ale po ślubie 4 miesiące. związek raczej burzliwy :) kwestia taka, że mimo swojego wieku 29lat, jestem zazdrosna o to jego dziecko.. CHORE wiem. i niejedna osoba mi mówiła że nie mam co konkurowac z jego dzieckiem bo nie wygram a ta miłość jest zupełnie inna.. ja tam swoją córkę kocham ponad życie i żaden facet nie będzie z nią konkurował :D ale ja jestem z moim dzieckiem 24/24 a on jest tatusiem na weekendy

tyśka ale widzisz to ze spotyka sie z dzieckiem tylko w weekendy to nie znaczy ze go nie kocha tak samo bardzo jak Ty swoja córke...wiadomo ze ojcowska miłosc rózni sie od matczynej ale faceci tez potrafia bardzo kochać..ale ty znasz swojego meza najlepiej i wiesz jak kocha swoje dziecko :)

wręcz odwrotnie, własnie kocha swoja córkę.. ale ja sie boje że skoro już ma dziecko to jeśliby się teraz trafiło to to juz będzie drugie, nie to pierwsze, i nie będzie się nim zajmował... o to sie obawiam.. może powinnam sie leczyć :D

wiesz staraczko nie chodzi mi nawet o to żeby przestał tamto kochać, bo choc było niechciane (tak mówił że jego była go okłamała że brała tabletki a nie brała, potem go notorycZnie zdradzała itp - ale to nie moja bajka) to jednak jest dzieckiem i wiem że potrzebuje miłości taty. chodzi mi o to żeby on zdał sobie sprawę że skoro odszedł od tamtej rodziny i założył inną, to teraz ma również inne priorytety, obowiązki itp.. nie wiem sama czego chcę... piersi mnie bolą

to skoro go zdradzała to on wogóle jest pewny tak na 100% ze to jego dziecko..??widze ze przydałaby sie Wam powazna rozmowa:)powinnas mu otwarcie powiedziec czego od niego oczekujesz i jakie masz potrzeby :)nie mówie od razu ze ma zapomniec o dziecku bo to wiadomo ze nie jest niczemu winne.moze to Wam pomoze i dojdziecie do porozumienia :)bo szkoda by było przekreślic to wszystko :)

dziś 27dc.. wariuje powoli :D jutro jest przeddzień spodziewanej małpy @ :) czy jutro wydzedłby mi już wiarygodny test?

no nie wiadomo czy jego, ale on mówi że je wychował i traktuje jak swoje nawet jak nie jest jego.. niewazne\ zmiana tematu :) dosyc użalania :)

tyska to zalezy jakiej czułosci byłby :)jak 10 to moze i by pokazał..;)ja nawet nie testuje...piersi przestały bolec..za to brzuch coraz vbarzdiej okresowo boli...no włanie plemniczkaa gdzie sie podziewasz ?:)

pamiętam jak byłam w ciąży z córą... spóźnił mi sie okres, więc zrobiłam test i był ujemny... z tym że przed porodem miałam nieregularne @ a teraz mam co 28dni (z lekkimi wahaniami - wiadomo stres, wyjazd itp). wykazał mi dopiero jakieś 3 tyg po @ który nie przyszedł... czy to znaczy że mam mało hormonu czy co?

Gość plemniczkaa
Czesc dziewczyny... jestem, jestem... tak tylko nie chcialam w srodku waszej rozmowy sie wtrącać... czytałam i sobie myślałam... Wiem tyśka że już nie chcesz o tym gadać, ale pozwol ze ja swoje zdanie wyraże. Tak naprawde nie wiemy jak to jest dokladnie w waszym związku, jednak z tego co napisałaś to faktycznie uważam że troszke zle myslisz... oboje macie dzieci z poprzednich związków, czyli jakby powinnaś go rozumiec że kocha swoje dziecko,m tak jak i ty swoje. Dokladnie tak jak napisalas to jest zupelnie inna miłość, niż do partnera... Ja mysle ze to dobrze ze kocha swoje dziecko i chce sie nim zajmowac, to znaczy ze ma uczucia, ze jest dobry, ze ma wartosci i zasady. Nie możesz byc zazdrosna o dziecko, bo to bez sensu. Przeciez on może kochac i swoje dziecko z bylego związku i Ciebie i twoją córeczkę i kolejne wasze wspólne dzieci.... Jestem przekonana ze wasze wspolne maleństwo kochałby całym sercem.. przede wszystkim dlatego ze miałby je z kobietą którą kocha i dlatego ze byłby z tym dzieckiem od początku, przez cały czas... a to zespala więzi. Piszesz ze jego dziecko jest niegrzeczne i jej nie lubisz... wcale nie musisz lubiec, tym bardziej ze nie mieszka z wami... ale akceptować to musisz decydując sie na wspolne z nim życie... wzieliscie siebie z całym bagażem doświadczen.... i jakby nie bylo równym :). Mam ogromną nadzieje ze wam sie pouklada. Klotnie są normalną sprawą w każdym związku, wazne by wychodzić z nich :) jesli sie kochacie to szkoda by bylo przekreslac wszystko... Mam nadzieje ze niebawem doczekacie sie maleństwa i to umocni waszą więź, a on przestanie dawac Ci powody do rozmyslań o tym jak bardzo jesteś dla niego wazna.

Gość plemniczkaa
Jesli Cie czyms urazilam to sorki, nie badz na mnie zla :)

tyska tak sie zdarza czasami ze test pozytywny wychodzi późno..ba niektórym kobieta nawet wcale..pamiętam jak bylam kiedys u ginki i była starsza babka po 30 grubo..i jej sie okres spóźnia..zrobiła mnóstwo testów i negatywne wiec przyszła do lekarki bo mysłała ze moze juz menopauza albo jakies torbiele ...a tu bach 3 miesiac ciazy.....tazkze ja bym chyba na twoim miejscu do terminu @ poczekała albo kupiła naprawde czuły test :)

Gość plemniczkaa
no najlepiej zrobic test w dniu spodziewanej @, chociaz czytalam ze niektorym pokazal juz 2 dni przed @ :) A ja mam tak jak mowila Tyśka dzisiaj ovufriend pokazal mi owulacje 3 dni do tylu, czyli na ten dzien co myslalam :) czyli jednak potrzebowal kilku moich temperatur dla wyznaczenia http://ovufriend.pl/graph/ecc488ac6d0800ad709a3790c166fe7b Ciekawe jak to bedzie w tym cyklu z nami. Wy też nie traćcie nadziei, jeszcze nic straconego :)

plemniczkaa - no co ty, z jakiego powodu miałabym czuc sie urazona. mówisz dokładnie jak moja mama :) więc cos w tym musi być :D ja wiem że mam ciężki charakter i wiele nieporozumień jest przeze mnie.. muszę się wziąć za siebie :) to z tym testem poczekam.. zobacze jaka jutro mi temp się pojawi, jak poniżej 36.8 to znaczy że spada na @ i zauważyłam dzis jakby mniej śluzu, codzień miałam mokro a dziś nic. z tym że mam wkładkę bo mam jasne spodnie i nie chciałam żeby było coś widac gdybym jednak miała mokrutko :P

Gość plemniczkaa
tak bylo przytulanko w dzien owulacji i nastepnego dnia rano :)

Gość plemniczkaa
detektor ciazy? a skąd on juz bedzie wiedzial czy jest ciąza czy nie? :)

po twoich wpisach, dolegliwościach. porówna je z dolegliwosciami innych które zaszły w ciążę :)

Czym jest i jak działa Detektor Oznak Ciąży? Detektor Oznak Ciąży jest to miejsce, które uaktywni się po wykryciu owulacji na Twoim wykresie (czytaj więcej: Kiedy OvuFriend zaznaczy owulację na moim wykresie?). Detektor Oznak Ciąży będzie Ci towarzyszył w drugiej fazie Twojego cyklu. Dowiesz się z niego: ile dni po owulacji już minęło; czy objawy, których doświadczasz mogą wskazywać na ciążę. Detektor porówna Twoje objawy z objawami tysiąca innych kobiet i poinformuje Cię ile procent z nich, które w danym dniu po owulacji posiadały podobne objawy do Twoich zaszyły w ciążę. Funkcja ta, uaktywni się w 4 dniu po owulacji w momencie jak odnotujesz na wykresie objawy, które mogą świadczyć o ciąży. Za każdy „ciążowy objaw otrzymasz punkty. Im więcej punktów uzyskasz tym większe prawdopodobieństwo, że tym razem się udało. Pamiętaj jednak, iż mimo że wynik, który otrzymasz bazuje na badaniach na dużej próbie kobiet, jest to tylko estymacja i potwierdzeniem ciąży może być tylko pozytywny test ciążowy; czy dni w których współżyłaś maksymalizują Twoje szanse na zajście w ciążę. Detektor oceni czas Twojego współżycia pod kątem bliskości z terminem owulacji i częstotliwości współżycia; kiedy możesz już wykonać test ciążowy i jakie jest prawdopodobieństwo pozytywnego testu ciążowego w danym dniu, jeśli jesteś w ciąży; termin Twojego potencjalnego porodu, jeśli uda Ci się zajść w ciążę w tym cyklu. Pamiętaj, że im więcej informacji wpiszesz w kalendarzu (w zakładce "Obserwacje" oraz "Objawy"), tym lepiej OvuFriend będzie w stanie oszacować Twoje szanse na poczęcie w danym cyklu

Gość plemniczkaa
dzięki, ale coś mi sie wydaje ze to taka troszke bzdura z tym... mnóstwo z tych dolegliwości ja czuje na codzien nie będąc w ciązy, a np dzisiaj póki co nie odczuwam żadnych objawów :) A tak wogole to kiedy zaczyna sie czuć jakieś pierwsze oznaki ciąży i jakie to są? Wiecie może? Ty tyśka na pewno wiesz bo przechodzilas już przez to :D

plemniczka tylko za bardzo nie ufaj temu detektorowi...wiele objawów ktore zauważysz beda pasowac do ciazy jak i do II fazy cyklu gdzie wzarsta progesteron i on za to odpowiada:)mnie oszust pokazuje 68 % szans...:P a wiem ze nie udało sie...

no mnie piersi to już chyba 2 dni po stosunku bolały i nadal bolą. ale to też oznaka zbliżającego sie okresu i zatrzymaniem wody w organiźmie. wzrost temp też można dwojako rozumiec. ja miałam pierwsze oznaki ciąży po 3-4 tyg gdy nie mogłam rano patrzeć na jedzenie bo mnie mdliło.. ale każda ciąża jest inna i rzeczywiście ten detektor to moga sobie w buty wsadzić, to że kogos boli głowa, jest mu niedobrze, boli go krzyż itp - może byc oznaką wielu innych rzeczy :)

u mnie tez pewnie dupa bo nie powinno być 2óch spadków temp a jeden przy zagnieżdżeniu się. więc czekam na @

wiecie ile kasy musze dac we wrzesniu na przedszkole? masakra - ubezpieczenie 36 - rytmika 70 - plastyka 30 - taniec 80 - jedzenie 6zł x20dni= 120 - godziny nadliczbowe 2,25 x 5 x 20dni=225 - komitet 10 - wyprawka 60 -książki 97 po prostu włos na głowie się jeży...