Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plemniczkaa

Jak to jest z tymi plemnikami?

Polecane posty

rozpisałam się tyle i mi wyskoczył błąd :( no nic, spróbuję jeszcze raz.. więc życzę dwóch kreseczek gratuluję już bycia mamą. widzę że chcesz żeby różnicy wieku wynosiła 2 lata, to tak w sam raz :) albo mała albo duża różnica wieku. mój brat jest ode mnie młodszy 12lat i dobrze pamiętam jak go karmiłam z butli, przewijałam i usypiałam. wtedy była to dla mnie frajda. zawsze chciałam mieć przynajmniej 2 dzieci i będę się starała do tego dążyć. zobaczymy jak mi to wyjdzie. ale również życzę z całego serca zaciążenia dla staraczki młodziutkiej i plemniczki :)

oj widzę że dziewczynki zajęte z mężusiami :) ja już nie wiem co z tym moim ciałem. piersi zaczęły boleć bardziej, i co chwila mam "motylki" w brzuchu, a nie jadłam nic co mogło mi takie odczucia zwmagać. do tego kują mnie jajniki. i chyba szyjkę mam wysoko, ale nie wiem może mi się wydaje...

Gość plemniczkaa
Ja wlasnie wrócilam zroboty... U mnie normalnie oberwanie chmury, okropnie leje aż się bałam wracać samochodem bo drogi nie było widać. Tyśka ja Ci mówie że coś, a raczej ktosik jest na rzeczy :) Musisz koniecznie powtórzyć test.

dostałam @ zaczynamy od nowa... pogoda paskudna. dziś widzę zapracowane byłyście bo wpisów zero :D

hej kochane :)u mnie dzis okres sie zaczął..wogóle to mam problem z wyznaczeniem 1 dc przez te plamienia :(ale dzis to juz raczej nie plamienie tylko raczej lekkie krwawienie...i tak zaznaczylam na wykresie :)zawsze mozna zmienic jakby co :)A co tam u Was ?:)

u mnie plamienia są tylko ze 2-3 godziny, a potem mam normalnie krwistość :) mam dziewczynki pytanko, czy jak w poprzednim cyklu mierzyłam temp dopochwowo a teraz chcę w ustach to czy tak można? czy jak już zaczęłam to wszystkie cykle muszą być tą samą metodą mierzone?

no ok, bo powiem szczerze że dopochwowo jest bardziej wiarygodne, ale jakos nie miałam dzis chęci "tam" termometr wkładać, jak czerwień wokoło.. staraczko powiedz no mi bo zapomniałam sie spytać, czy jak wracałas do domku we wtorek to czy mężuś dobre jedzonko ci zrobił? :) plemniczkaa jak tam odczucia? ciało daje jakies znaki czy wszystko jak zazwyczaj?

Tyśka kochana ale przeciez w czasie @ nie trzeba mierzyc temp:)ja nie mierze :)dopiero po zaczynam :)na tak kochana jedzonko pyszne :)sama je robiłam :D on tylko wszystko odgrzał i przygotował :)ale i tak jest najlepszym m na świecie :)wogóle duzo mi w domku pomaga :)sprząta nawet :)

to dobrze. u nas tez każdy ma swoje obowiązki, niech facet wie że ma rączki, które mogą również służyć do pomocy żonce w pracach domowych

i o to chodzi :)jak ci ovu wyznaczył dni płodne? ja mam niby od 15 do 19dc ale to jakas sciema, bo nawet licząc to przy moich 28dniowych cyklach, płodne powinny być od 13 do 17.. więc przesunięte o 2 dni... a jak wiadomo tu godziny wchodza w grę, nie dni..

to sie starajcie między 11 a 15 :) nawet jak tylko w nocy, to jest duże prawdopobieństwo zaciążenia :) no i to też zależy czy zawsze owulacje masz tego samego dnia cyklu. bo ja nie wiem bo wczesniej nie mierzyłam. a ta owu w 17dc wydawała mi się za późna o 2 dni.. lepiej przytulać soię ile można i kiedy można, bo czasem organizm płata takie figle że owu może wyjść podczas okresu albo tuż po nim.. NIE ZNAMY DNIA ANI GODZINY :D

no i tak zamierzamy :)no ja owu to z reguły 12-14 dzien :)ale to tez zależy od wielu czynników..ale jakos jestem tak pozytywnie nastawiona na ten cykl :)aż sie nie mogę już doczekac tych dni płodnych :P

Gość plemniczkaa
Czesc dziewczyny.. jakoś tak czuje sie jakbysmy dlugo nie gadaly... a to tylko 1 dzien :D. Dziewczyny mam nadzieje ze ten cykl bedzie wasz! albo nasz :) Ja to mam dziwne odczucia. Od 3 dni bolą mnie jajniki, plecy i glowa... nie wiąże tego z ciążą bo poprostu to za wczesnie byloby. Zmartwilam sie dzisiaj troszke temperarturą. Wczoraj jeszcze byla 36,93 a juz dzisiaj 36,74... boje sie ze spadnie calkie... chociaz nie wiem jak to jest, moze ona jeszcze na tym etapie moze tak sobie skakac? a wazne by tuz przed @ nie spadla? jak to jest? Ja mam dostac @ za tydzien... mam nadzieje ze nie przylezie.. ale pewnie byloby to za duzo szczescia, nie nastawiam sie

plemniczkaa powiem ci że temp powinna w ciąży wzrastać, choć jeden skok w dół i jeden duży skok w górę po ok 6-7 dniach od owulacji może oznaczac zagnieżdżanie się zarodka.

Gość plemniczkaa
tyśka to w takim razie pewnie u mnie nic z tego :(. To jest moj dopiero 5 dzien po owulacji (wedlug ovufriend) bo wedlug mnie 6 dzien... wiec pewnie za wczesnie na zagniezdzenie... A przy zagniezdzeniu zawsze spada temperatura i wtedy nastepnego dnia powinna sie podniesć, czy nie?

no jak spadnie to jest to jedyny spadek a potem podskakuje wysoko i powinno sie utrzymywac na tej wysokiej temp.

ja słyszałam ze nie zawsze jest ten spadek implantacyjny...niewiem od czego to zalezy..a Ty plemniczkaa nie możesz tak przejmować każdym drobnym spadkiem bo to na pewno ci nie pomoze w staraniach :)a wez kliknij sobie w interpretacje cyklu :)i tam bedzie wszystko o twojej temp :)i czy te wahania sa prawidłowe :)moze to Cie uspokoi ze jest wszystko ok :)

co się odwlecze to nie uciecze.. a może po staraniach już nie trzeba bedzie robic badań bo fasolke juz będziesz miała ?:)

odświeżam i wpisuję aktualne daty: tyśka911.........29..................3.............13.09 .............łódzkie staraczka też jestem ...24.....ok.12.........15.09.........podkarpackie plemniczkaa.......28................1............23.08...... .........śląskie

lepiej może jak wpisujemy wcześniejszą, to nastraja pozytywnie, że już tyle minęło i może to była szczęsliwa data :)

oki :)moze i masz racje:) to ja siezmieniam :) tyśka911.........29..................3.............13.09 .............łódzkie staraczka też jestem ...24.....ok.13.........14.09.........podkarpackie plemniczkaa.......28................1............23.08...... .........śląskie