Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plemniczkaa

Jak to jest z tymi plemnikami?

Polecane posty

Gość plemniczkaa
cześć dziewczyny. Przykro mi dziewczyny ze w tym cyklu wam nie wyszlo... chociaż bywa i tak że test dzien przed @ jeszcze nie wykryje ciąży... a może jednak nie dostaniecie @ i będziecie miło zaskoczone :)... no a jesli nie to juz niedlugo kolejne dni plodne, owulacja i staranka.. no w koncu musi sie udac. Tyśka z calego serca Ci zycze by poukladalo Ci sie z mężem. Skoro sie kochacie to sie uda, tylko czasami trzeba pójść na kompromisy... odpuścić... wyciągnąć rękę... u mnie w związku to ja jestem tą mądrzejszą i to ja pierwsza chce sie godzić, mój mąż uparty jest jak osioł... no w związkach nie jest łatwo, trzeba dużo wyrzeczen i cierpliwości :) U mnie pewnie też będzie całe nic z tego... tak czuje. Wkurza mnie tylko mąż który chodzi i mnie głaszcze po brzuchu pytając jak tam dzidziuś... jakoś mnie to nie bawi, bynajmniej teraz... Poza tym wpisałam dzisiejsza temperature na ovufriend i owulacje mi przesunął z soboty na niedziele... nie rozumiem czemu? Dlaczego dzisiejsza temperatura przesunela owulacje...

Gość plemniczkaa
no wlasnie, ja tez mysle ze owulke mialam 17dc, a nie 18 :/ Teraz to już nic nie rozumiem

mnie nic nie przesuwał. nie wiem czemu wam tak zrobił.. ale to nieładnie bo widać że nie miał pewności przy 1 razie jak pokazywał owulacje.

ale wiesz trzeba brac pod uwage wszystkie czynniki :) temp.objawy sluz szyjke..:)dlatego tu mozna sie łatwo pomylic..ale ja kiedys miałam ból owulacyjny to plamiemie i mnostwo sluzu i w ten dzień szlam na monitoring i gin powiedział ze dosłownie niedawno owu byla :)dlatego ja sie sugeruje objawami :)

no właśnie. człowiek też nie jest nieomylny, czasem może mi sie cos wydawać a okazuje się że to nieprawda.. ech.. może zamiast tych wykresów zdać sie na los... w kolejnym cyklu jak mi się pakiet skończy, to będę tylko pisac temp i sluz, no i wys. szyjki. nie jakieś tam subiektywne objawy, bóle itp...bo to najbardziej myli. ale sam wykres jest potrzebny

Gość plemniczkaa
A jak to jest z tą temperaturą? czy ona teraz powinna trzymac sie caly czas na podobnym poziomie? czy w razie ciąży powinna wzrosnąć? jesli tak to kiedy? No a jesli jest bak ciąży, to jak powinna po owulacji temperatura wyglądać? Wiecie może?

każda ma inaczej. ja w 1 fazie mam ok 36.5 więc niską, po owul;acji mam 36.8 max. ale wahania są, zależy ona od wielu czynników, stresu, choroby itp.\ żeby poznać swój organizm powinno sie robic takie wykresy chociaż 3 miesiące. wtedy widzisz jakie masz temp, bo one sa podobne w cyklach. przy ciąży powinna byc więcej niż zazwyczaj czyli np 36.9 lepiej powyżej 37 ale to nie reguła

Gość życzę II kreseczek
hej :) Ja też się staram i tak trafiłam na Wasz topik. Przeczytałam całość i chciałam Ci napisać tyśka911, że chyba zrobiłaś zbyt szybko test. Normalnie przy testach przy 28 dniowych cyklach i owulacji w 14 dc, test jest wiarygodny w 1 dniu planowanej miesiączki. U Ciebie jak dobrze zrozumiałam owulacja była w 21dc a test zrobiłaś 28dc (do tego test o niskiej czułości) więc teoretycznie zarodek (jeśli jest) nie miał wystarczająco dużo czasu na zagnieżdżenie się, a tym samym brak hcg w moczu. Oczywiście Ty lepiej znasz swój organizm, ale 7 dni od owulacji to zdecydowanie za wcześnie :P Także ja na Twoim miejscu bym nie traciła jeszcze nadziei :) :) :)

życzę II kreseczek - chcesz do nas dołączyć? z chęcią "przyjmiemy pod nasze skrzydła" nowe staraczki :) owu miałam 17dc czyli minęło dokładnie 11 dni. jutro mam mieć @ zobaczymy co z tego wyjdzie. wiesz jak to jest z tą niecierpliwościa u staraczek :)

Gość pelmniczkaa
życzę II kresek zapraszamy do nas :) Tyśka no widzisz może jednak @ nie przyjdzie :P

Gość plemniczkaa
aaa to ja plemniczkaa a nie pelmniczkaa :D:D

plemniczkaa - sama juz nie wiem, pisałam że w 1 ciązy tez miałam podobnie, że nic nie wykrył. co ma być to będzie :D

Gość ktos wam juz.
Juz wczesniej pisal,ze testy owulacyjne sie myla,ale bylyscie pewne ze nie.a tu prosze,same teraz nie macie pewnosci kiedy byla owulacja. Rzuccie te testy,wykresy i tempki w kat i zdajcie sie na intuicje,bo takie napalanie sie na ciaze tylko zmniejsza szanse na zaplodnienie

ktos wam juz. - my wiemy że testy owulacyjne nie są miarodajne. ale dla niektórych początkujących które nie znaja jeszcze tak dobrze własnego ciała, odczuć itp, testy mogą okazać sie pomocne.

no to teraz pewnie czekacie na sobotę :) u mnie jakos sytuacja wraca do normy, mam nadzieje że będzie dobrze.. ale mnie zakuło w lewym boku.. :( dobrze że siedzę... ała

Gość plemniczkaa
Ja jestem Agnieszka. Mnie dzisiaj też kują jajniki...Ale racjonalnie myśląc absolutnie za szybko by móc to u mnie powiązać z ewentualna ciążą... no ale u Ciebie Tyśka jak najbardziej :) Ja nie czeklam na sobotę bo mam weekend pracujący :/

Gość plemniczkaa
staraczko oby wszystko dobrze wyszlo z plemniczkami. Będziemy trzymać kciuki

staraczko mam nadzieję że cię nie urazilam tymi "pierdołami" po prostu nie powinniście iść z nastawieniem że będzie źle. :D

powiem wam że albo mąż robi mi ostatnio niedobre kanapki albo mi po prostu cos nie odpowiada.. jestem troche głodna bo czuje to po żołądku :) ale jak powącham kanapke to mnie mdli... ale to nie z powodu ciąży :D

Gość plemniczkaa
oj tyśka tyśka ty coś podejrzana mi jesteś z tymi objawami hehe A tak wogole to jutro powinnas dostac @ czy tak? Ciekawe czy przyjdzie :), a jesli jednak nie, to kiedy zrobisz ponowny test? A staraczka tez już niedługo się dowie :) Fajnie wam

tak, jutro mam dostać przebrzydły @ :) a kanapke zjadłam, musiałam bo by mi burczało w brzuchu :) dostanę ale gdyby jakims nieziemskim cudem nie przyszła to robię pojutrze. ale jutro będzie wiele stresu (pogrzeb) więc pewnie mi poleci co ma polecieć :) dam wam znać po południu co i jak bo wcześniej nie będe miała jak.

Gość życzę II kreseczek
u mnie ciężko z czasem, a tym samym regularnością pisania, bo mam już małego, 10-miesięcznego absorbującego brzdąca :D Ale postaram się zaglądać w wolnej chwili :) Po ciąży rozregulował mi się co nieco okres, więc do końca nie wiem, kiedy wypada termin @. W tym miesiącu używałam tych testów owu (zastanawiałam się czy u mnie w ogóle jest już owulacja, teraz wiem, że jest przynajmniej pik lh ;) hehe), i podłóg nich patrząc okres powinnam (nie powinnam :P ) dostać w 22 września. Czyli podobnie jak plemniczkaa :) Ja bym chciała, ale w sumie nie wierzę :P Do tego nie mam aż takiego parcia, chciałabym po prostu małą różnicę wieku między dziećmi.