Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Przetrzymywanie dzieci w przedszkolu w brew woli rodziców!!!! Szok!

Polecane posty

nie ma znaczenia co ty uważasz za szanowanie cudzej pracy - umowa jest umową . Jeśli umowa jest niejasna dla własnego bezpieczeństwa trzeba to wyjaśnić .

toteż p iszę wyraźnie - jeśli umowa jest niejasna trzeba j ą wyjaśnić . Bo mozę ise autorka zdziwić jak rachunek jej na koniec miesiąca wystawia bo też " w umowie nie ma nic o nim napisane "

a tak po proawdize to trudno mi uwierzyć ,zeby w umowie nie było takiego , istnego przecież zapisu . Podejrzewam ,ze jest , bo na tej podstawie odbywa sie wiele naliczeń należności i byłby to dla przedszkola kłopot i to kłopot fiskalny .

Ja dziecko zaprowadzam o godzinie ktorej mi odpowiada i odbieram dziecko o ktorej mnie odpowiada !! Przedzskole u mojej corki jest od 7 do 18 godz.To ze skoncze prace wczesniej ja lub mąz i chce dziecko odebrac o 14 godz a nie o 16 to nikomu nic do tego i autorko uwazam ze jak naszybciej powinans zmienic przedszkole Powiedzialabym wprost tej pani jakby ie chciala oddac mi dziecka, ze ja teraz sobie jade do domu mimo ze chcialam odebrac dziecko, wy nie wyraziliscie zgody,pozniej nie bede miala jak po dziecko ponownie przyjechac z powodu moich prywatnych spraw,ale kiedy skonczyoie prace prosze przywiezc mi osobiscie moje dziekco do domu jesli nie chcecie mi teraz dac dziecka Nie uwierze ze tak potulnie przyjelas jakies żalosne kaprysysy jakies glupiej przedszkolanki.Poprostu jakbym stala tak bym wlasne dziecko odebrala i nie było by innej opcji

skoro dzis juz mozna odebrac dziecko dowolnie oznacza tylko jedno ze w umowie jednak nic takiego nie bylo bo pomysl zrodzil sie u kogos z dyrekcji z dniem 3 wrzesnia ze a nóż rodzice sie dadzą zląpać i będzie wiecej kasy dla przedszkola.

i dla zwiększenia swojej argumentacji zatuptałabyś nóżkami w miejscu :D

jak dla mnie sytuacja jest prosta, nikt nie ma mi prawa nie wydać mojego dziecka i tego się będę trzymać. Skoro po dzisiejszym moim telefonie jest przedszkole otwarte, to znakiem tego ze te praktyki były bezprawne i koniec tematu, a Wy sobie róbcie ze swoimi dziecmi co chcecie. Chcecie to je nawet na 24h na dobę oddawajcie ja nie mam zamiaru.

Gość przedszkolanka z Niemiec
a co zmienia telefon? - tez angażuje czas, jak kilka matek zadzwoni to trzeba by zapisac kto gdzie i kiedy - bez sensu... Dokladnie tak robimy. Przedszkole 5 grup po 25 dzieci. Jakbym co 5 minut musiala otwierac drzwi dla rodzicow to bym nie mogla w ogole pracowac = ergo brak szacunku ze strony rodzicow.Rodzic dzwoni, ze przyjdzie wczesniej, zapisujemy na kartce i informujemy sie nawzajem. Dziecko odebrane i imie skresla sie z listy aby przedszkolanki wiedzialy ze odebrane. po za tym sa godziny o ktorych dzieci sie przyprowadza i godziny kiedy sie odbiera. Jesli matka chce przyprowadzic dziecko pozniej do przedszkola n.p o 10 to dzwoni dzien przed albo z rana. tak samo z odbieraniem. drzwi sa zamkniete i od 15.30 mozna dzieci odbierac. Jesli ktos chce wczesniej to musi zazdwonic. proste? proste i jakos nikt awantur nie robi.

Gość a przepraszam,a to
place=wymagam proste... moze ja w urzedzie tez wywiesze sobie kartke,zeby ludzie przychodzili do godziny 12ej,bo pozniej mam dosc swojej roboty i mi nie pasuje...:O

Gość autoko idz wpierdolic torta
aby uczcic twoj sukces.

autorko czytałaś regulamin przedszkola ? i nie dziwie sie że drzwi zamknięte bo jakby każdy i o każdej porze mógł wejśc to mogło by dojśc do tragedii po za tym po co zapisujesz dziecko do przedszkola skor możesz odbierać o 12 ?

Autorka jest prawnym opiekunem dziecka i czy to sie przedszkolankom podoba czy nie ma prawo odebrac dziecko kiedy chce z powodu roznych osobistych sytuacji, i wcale nie musi sie tlumaczyc.Jest rodzicem, ona decyduje kiedy ma potrzebe pojscia po dziecko,i to ze odbiera dziecko w roznych porach jak najbardziej ma do tego prawo

Toksyczna Nie uwierze ze tak potulnie przyjelas jakies żalosne kaprysysy jakies glupiej przedszkolanki. tyle szacunku dla osob opiekujacych sie Waszymi dziecmi? Wstyd naprawde, ze takie osoby maja dzieci.

allium w umowie wpisujesz tylko godziny od której do której chcesz aby dziecko przebywało w przedszkolu np od 8 do 16, ale mimo tych godzin masz prawo odebrac dziecko wczesniej, przedszkole nie ma prawa odmówic ci tego, w umowie masz tez na ile posiłkow zapisujesz dziecko, ale zawsze i w kazdym przedszkolu mozna było odbierac dziecko wczesniej jesli skonczyłas prace czy cos takiego. Nie ma czegos takiego jak odbieranie dzieci od 15 do 17.

Gość normalna matka
no sory ale jesi kasa jest czynna od 9 to nie od 8.45 tylko dlatego ze ty sie spieszysz do pracy.....:O:O:O

kiwi ja bym rozumiala jesli by sie rozchodzilo o godzine czy 2 ale ty robisz awanture o 10-15 minut nie wstyd ci???????????? po za tym powiadomienie wczesniej przedszkola ze dziecko odbierasz wczesnia to kwestia szacunku i kultury ktorej tobie brak.

Gość normalna matka
amen:)

myszka83 w zadnym poście nie napisałam że chcę odbierać o 12 wiec nie zmyslaj:D napisałam że chce przed 15! nie 12!

przedszkolanka z Niemiec nie wiem jak u Ciebie ale jakos moje koleżanki które maja dzieci w innych przedszkolach odbieraja dzieci o 13, 14, 15,,, i nikt afery nie robi. Masz prawo odebrac kiedy chcesz tak jest w każdym przedszkolu tylko tutaj sobie to wymyslili wiec ti nie chodzo o 15min. skoro kartka znikneła a przedszkole otwarte to nie maja prawa tak robic proste? proste

nie do końca skoro idzie wcześniej musi jakoś uzasadnić skoro regulamin przewiduje do 15 zamkniecie drzwi za względów bezpieczeństwa a obiad o któej maja moze o 14,,,,;30 i dla tego do 15 nie możana odbierać zapisując dziecko zgadzamy sie na pewien regulamin i jakby tak co 15 min matki wchodziły bo maja widzimisie to by był bałagan

i jakby tak co 15 min matki wchodziły bo maja widzimisie to by był bałagan a jakby jakiś pedofil dziecko uprowadził ..... to by mamusie miały pretensje ,ze przedszkole drzwi otwiera niczym wrota od stodoły w czasie żniw :)

myszka83 kiedy Wy zrozumiecie że przedszkole nie ma prawa nakazywac rodzicowi odbioru dziecka o godz 15 :-/ rodzic decyduje o tym kiedy odbiera dziecko

nie wiem jak u Ciebie ale jakos moje koleżanki które maja dzieci w innych przedszkolach odbieraja dzieci o 13, 14, 15, tak bo maja takie umowy i tak dzieci swoje odbieraja kumasz czy nie????????????????? a jak chca odepbrac 15 minut wczesniej to albo dzwonia albo czekaja pod przedszkolem.

allium o czym Ty w ogóle mówisz, jaki pedofil:-/ pierwsza rzecz to przedszkolanki powinny sprawdza ć dowody jesli ktos dopiero chodzi pierwszy raz do przedszkola i ogólnie nie??? Nie może wydac komu kolwiek a jak wyda no to przykro mi ale masz racje, jej wina.

tak rodzic ma prawo ale przedszkole ma regulamin na który ty sie zdecydowałaś :) i zrozum żę wymogi są takie że drzwi do pewnych godzin są zamniete i już bo jakby każdy mógł wejsć i wyjść to może coś sie wydarzyć ja nie robię dramatu z tego ze dziecko mogę odebrać od 14:30

tak to już jest, że wchodząc w jakąś społeczność musimy sie do niej dostosować . Przyjść wcześniej , wyjść później , czasami przebywać z osobami których nie lubimy , robić rzeczy , które nie zawsze należą do miłych .... itd . itd . Ale w zamian za to mamy prawo oczekiwać ,ze i ta społeczność przystosuje ise choć odrobinę :) do nas . Jeśli będziemy sie upierać , ze chcemy tylko swoje prawa egzekwować spodziewajmy ise ,ze i grupa wobec nas swoje prawa wyegzekwuje . Zgoda buduje i jeśli tego uczymy nasz dzieci maja szansę o wiele spokojniej przeżyć życie niz w ciągłym ciśnieniu że ktoś czyha na ich prawa .

Gość normalna matka
i to jest wlasnie pozwalanie rodzicom wchodzenia na glowe dyrekcji,nauczycielom i calej oswiacie.... Wlasnie przez takich rodzicow jak Wy,drogie mamusie:)