Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana matka swego dziecka

Moja corka chce usunac ciaze. Nie wiem juz co robic...

Polecane posty

Gość ślepy traf
jestem w wieku Twojej córki. zrobiłabym to samo. teraz liczą sie marzenia o studiach i realizowanie ich. faktyznie mogłaby odebrać teraz to dziecko jako coś co staneło jej na drodze do szczęścia. poza tym z licealnym wykształceniem też nie dałaby rady utrzymać dziecka, to duży wydatek. jeśli wiesz, ze Twoja córka coś zrobi to pozwól jej na to i pomóż, żeby nie musiała posówać sie do usunięcia tej ciąży w bardziej niebezpieczny dla własnego zdrowia sposób...

Gość vazon
Zdecydowanie popieram Twoja corke i jej chlopaka. To nie jest najlepszy czas na powiekszanie rodziny. Ma przd soba minimum dziesiec lat na podjecie decyzji we wlasciwym momencie. Wesprzyj ja, nie bierz odpowiedzialnosci na siebie.

do osoby piszacej o prowokacji: osoba, czyli kobieta poddajaca sie aborcji nie podlega karza. Doksztalc sie najpierw zanim sie zaczniesz sie madrzyc.

Nie jestem przeciwniczka aborcji i corka wiedziala o tym od dawna wiec dziwne byloby jakbym nagle powiedziala, ze jestem zagorzala przeciwniczka aborcji

Gość a tak sobie siedze i mysle
Oczywiście, że to nie jest najlepszy czas na dziecko ale o tym trzeba myśleć zanim zacznie się uprawiać seks. Twoja córka ma roszczeniowy stosunek. Co to znaczy, że ona CHCE, żebyście jej opłacil aborcję. Taka dorosła do seksu a nie dość, że chce w najprostszy wposówb pozbyć się dziecka to jeszcze ktoś ma za to zapłacić bo panna nie chce chodzić z brzuchem a potem odpowiadać na pytania gdzie dziecko. Co to w ogóle jest? Jak dasz jej kasę na tą aborcję to nauczysz ją, że można robić co się chce bez żadnej odpowiedzialności. Ja bym na pewno nie dała córce pieniędzy na aborcję. To jakieś irracjonalne jest. Jak już się uparła, że chce usunąć to niech oboje zarobią na zabieg a nie seksić się a potem niech się inni martwią.

Boje sie, ze jesli odmowie to albo jego rodzice oplaca w calosci albo corka nie daj boze jakies tabletki zamowi przez internet. Mysle, ze powinnam sie wybrac do jego rodzicow i porozmawiac.

Gość vazon
..moze nie docztals w pierwszym poscie: to byl przypadek, takie rzeczy sie zdarzaja, a to NIESTETY, nie oznacza, ze musza urodzic sie dzieci nie chciane..Poki co, duzo juz jest tych do zaadoptowania.

Gość vazon
moj post byl do tak sobie siedze i mysle

A już tak trochę abstrahując od tematu to popatrzcie jaki nastąpił upadek moralności. Kiedyś panna w ciąży myślała tylko by wziąć ślub. Nie twierdzę, że to mądre było ale to był wstyd w takiej dziewczynie by być panną z brzuchem. A tutaj? Jedyny wstyd jaki przez głowę przeszedł córce autorki dotyczył pytań o "paradowanie" z brzuchem a późniejszy brak dziecka. Katastrofa.

Gość a powiem
ogladalas to????? film z aborcji wpisz na you tube i pokaz corce..... jesli wtedy zdania nie zmieni to ja sie poddaje........

No jaki przypadek? Jak uprawia się seks to trzeba mieć śwaidomość, że można zajść w ciążę. To chyba nikogo nie zaskakuje prawda? I nie mówcie mi o tym, że się zabezpieczali bo to nie ma zanaczenia. Ludzie uprawiający seks muszą być odpowiedzialni. Często rodzą się dzieci z wpadki, nawet w moim otoczeniu i choć ich rodzice nie pieję poczatkowo z zachwytu to biorą co jest bo są ODPOWIEDZIALNI.

Gość a powiem
film o aborcji niemy krzyk mialo byc

a powiem-> pewnie nie zmieni zdania bo w tym wieku często jest takie pstro w głowie i poczucie, że wie się najlepiej, że taki film może zostać skwitowany zniecierpliwionym burknięciem.

Absolutnie zadnych filmow nie bede pokazywac. Corka sie juz naogladala na lekcjach religii, ja sama zreszta uwazam wiekszosc tych filmikow jako przeklamanych, bo wiekszosc ukazuje aborcje naprawde juz rozwinietego plodu a nie 7 tygodniowego

Gość a powiem
i polecam kazdemu kto jest za aborcja.......

Gość a powiem
no to jestescie sobie rowne nie ma co.....

Gość a powiem
no to jestescie sobie rowne nie ma co.....

Gość vazon
a tak sobie siedze i mysle.. czasem odnosze wraznie, ze to matki corek za wszelka cene chca zostac babciami..Ile przetrwa tak mlody zwiazek z dzieckiem ? Nie mam dwudziestu lat, tez moglabym byc babcia. Mam troche starsze dzieci. Babcia ani modna, ani nowoczesna, a jednyie rozzadna. Czy naprawde uwazasz, ze tak mlodzi ludzie, ktorzy wbrew sobie mieliby zalozyc rodzine, bylilby szczesliwsi, tylko dlatego, by ich mama nie mialaby poczucia winy?

Gość a powiem
pewnie tak masz racje skoro wiedza lepiej trudno......zeby potem nie bylo lez i placzu............... mamusiu czemu nie moge miec dzieci?????

Gość vazon
..a powiem Ci.. Dzieci dojrzewaja,maja wlasne wizje zycia, dobrze nie przytlaczac ich swoja wlasna.

Gość a powiem
vazon...... a gdzie byli Ci mlodzi ludzie jak rozum dawali o zabezpieczeniu mowili sa gotowi do seksu to powinni byc gotowi do rodzicielastwa

Gość vazon
Moim skromnym zdaniem 19 letnia matka z przypadku to calkowietea niedorzecznosc. Do tego dwudziestoletni tata, ktory jeszcze nie zamierza nim byc. Prosze, nie piszcie tutaj o odpowiedzialnosci we wspolzyciu,naprawde roznie to bywa i czlowiek nie ma wplywu.

Gość a powiem
nie no zgadzam sie ale jesli maja swoje wizje chca sie uczyc czegos dorobic bo wiadomo jak ciezko jest w Polsce to chyba powinni myslec badziej rozsadnie prawda??????

Gość uupp
zalmiwasludzie jestes facetem więc jese=teś OSTATNIA OSOBĄ KTÓRA POWINNA SIE WYPOWIADAĆ W TYM TEMACIE :-O gówno wiesz co kobieta czuję w czasie ciąży i przy poorodzie :-O wypad stąd umoralniający dupku! zupełnie jak klecha jeden z drugim gówno wiedza a gęby drą pierwsi

Gość a powiem
nie badz smieszna ze czlowiek nie ma na to wplywu...... no ludzie czy my zyjemy w sredniowieczu czy w epoce kamienia lupanego?????? ludzie......

Gość vazon
Seks to nie tylo rodzicielstwo. Czy tak szybko zapomina sie swoja mlodosc ? ;-)

Gość a powiem
nie swojej mlodosci sie nie zapomina,kazdy byl mlody ale bez przesady.. .......ale mogli o tym myslec......temat rzeka.....ale co niektorzy zupelnie tego nie rozumieja.....

Gość vazon
a powiem.. przeczataj ponownie pierwszy post autorki jaki wplyw ? to nie ich wina

Gość uupp
Powiedz córce, ze to jej ZYCIE i JEJ ciało i jeśli sama czuje że nie chce to jej pomóż

Gość vazon
a powiem... pewnie masz racje w swiecie, w ktorym zyjesz a nie unieszczesliwialabym na sile corki WLASNYMI pogladami to jej zycie, nie moje ewentualnie moge tylko powiedziec swoje zdanie na ten temat i wesprzec ja mimo wszystko Tego dzieci oczekuja od rodzicow.