Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śa

Zmieniam swój wygląd, żeby w końcu czuć się dobrze w swoim ciele

Polecane posty

Gość leniwa ona
hej, robie sobie przerwe do poniedzialku. nie bede myslec jakie zabiegi zrobic, czy pocwiczyc, czy co tu zdrowego zjesc. to jest moj maly urlopik:) a od poniedzialku silownia na dzien dobry. zycze udanego weekendu:)

Gość śa
Ja też wracam od poniedziałku- ups to już dziś...

Gość leniwa ona
no wlasnie;)

To wrocilam. 40 min rower, 20 min stepper, zoltko z miodem i witamina A i E na wlosy, aspiryna z miodem i jogurtem na twarz. Zrobilam tez nalewkę z miety i melisy.

Gość leniwa ona
super, ja tez pocwiczylam ok godziny na silowni. dzisiaj mam zakwasy:(

Gość leniwa ona
jestem przeziebiona:(

Gość 2tea2
Chetnie bym sie do Was przylaczyla, ale obawiam sie, ze jestem bardziej leniwa niz "leniwa ona" :) Planuje zabrac sie za siebie juz od kilku miesiecy i zawsze znajduje jakies usprawiedliwienia. Nie wiem jak sie zmotywowac. Wam gratuluje systematycznosci!

Gość gość
Http://j.gs/4Xlw tyle w temacie

Gość leniwa ona
hej, u mnie kiepsko z forma. najpierw przeziebienie, potem okres:( Na szczescie w weekend wybieram sie na silownie albo basen. pozdrawiam

Gość śa
Za mną pierwsze zajęcia zumby. Między czasie spacery i stepper. W ramach mojego zdrowego odżywiania upiekłam muffinki z mąki razowej i płatków owsianych. Polecam.

Gość śa
Od dziś moje zakupy będą trwały 3 razy dłużej. Wydrukowałam ściągę ze szkodliwymi składnikami kosmetyków- ksenoestrogennymi- zwłaszcza tych, które powinnam unikać w mojej chorobie. Zakupy będę robiła ze ściągą;) Poza tym mam listę ulepszaczy stosowanych w żywności, których również przy endometriozie nie wolno. Boję się, że stanę przed sklepowymi półkami i się okaże, że tak naprawdę nie ma produktów bez tych trucizn.

Gość leniwa ona
hej, za wiele bym nie liczyla, ze zywnosc w sklepach nie zawiera szkodliwych produktow. Ale daj znac czy cos znalazlas i czy dajesz rade robic tak zakupy. ja ostatnio bylam na silowni kilka razy. lepiej sie czuje, ale ciagle mam klopot z planowaniem czasu.

Gość śa
Niestety zakupów nie robie, bo mnie zatoki rozłożymy. Większość dnia spędzam w lozku. Jedyne co zrobilam to,nałożyłam swoja maseczkę z aspiryny. Trochę ja ulepszylam dodając kurkumy.

Gość leniwa ona
kurkumy? a nie podraznila cie?

Gość śa
Nie, nic mnie nie podrażnia. Nawet po zmyciu maseczki nie muszę wcierać kremu. Wybrałam się ostatnio do miejscowego marketu i spotkałam znajomą w moim wieku. Ma 3 dzieci, pracuje na produkcji na 3 zmiany i jest pełna energii, chęci do życia. Ubrana w małą czarną, makijaż starannie wykonany, włosy wyprostowane. A ja... dres, włosy spięte, blada jak marketowe światło. Zmęczona życiem jak jakaś 40 latka albo i gorzej. Zrobiło mi się wstyd. W weekend pomalowałam paznokcie od nie pamiętam kiedy. Do pracy dziś wyprostowałam włosy, zrobiłam makijaż, ubrałam buty na obcasach a nie niskie baleriny. Dziś idę na zumbę. Mam nadzieję, że ją będą cześciej spotykać, bo potrzebne mi takie kopniaki.

Gość leniwa ona
hej, no nie.... skad ja to znam :( Ale w ten weekend nie moge narzekac bo bylam na basenie, zaliczylam dlugi spacer, i w dodatku tez bylam ladnie ubrana. Z wlosami juz mam mniej klopotow po tym keratynowym prostowaniu, zaoszczedza to mi duzo czasu bo nie musze juz wlosow prostowac. dzisiaj w planach silownia. pozdrawiam

Gość śa
Dziś zaspałam do pracy więc trudno powiedzieć, abym dobrze wyglądała. Zabiegów nie wykonywałam przez te ostatnie dni, ale zaliczyłam i zumbe i bieganie. Dziś znów zumba, a jutro w zależności od pogody, albo bieganie albo stepper.

Gość gość
śa, wrzuć może tę listę złych składników, bo też zmagam się z endometriozą i ta wiedza by mi się przydała

Wystarczy nawet pięknie pomalować paznokcie i w ogóle zdecydować się na profesjonalną pielęgnację stóp i dłoni np. w moim ulubionym http://pedicurebar.pl , by dodać sobie więcej animuszu:) To naprawdę daje niezłe efekty:)

Gość śa
Jeśli chodzi o "spożywkę" to należy unikać E: 127, 131, 142, 211, 221, 250, 252, 310, 320, 321, 338, 621, 951, 954

W kosmetykach należy unikać: 4,4’-Dihydroxybiphenyl (Dihydroxybiphenyl) Ethylparaben Propylparaben Butylparaben Methylparaben Cyclotetrasiloxane PCA lub Hydrocinnamic Acid Boric Acid BHA lub tert. Butylhydroksyanisol Diethyl phthalate (DEP) Resorcinol Ethylhexyl methoxycinnamate lub Octyl methoxycinnamate 4,4’-Dihydroxybenzophenone 4-Methylbenzylidene camphor Benzophenone-2 Benzophenone-1 3-Benzylidene camphor To wszystko co na chwilę obecną udało mi się znaleźć.

Gość leniwa ona
dzieki za liste, przyda sie kazdemu:) w weekend zaliczylam basen. juz dawno nie robilam zadnej maseczki na twarz, dzisiaj musze cos wykombinowac. pozdrawiam

Gość śa
Dzięki tej liście już nie kupiłam odżywki wax do wlosów.

Gość śa
Ostatnim moim odkryciem kosmetycznym jest peeling z miodu i cukru. Wykonałam taki na twarzy i jestem bardzo zadowolona. Nawet nie potrzebowałam kremu nawilżającego. Wczoraj natomiast zmieszałam miód z jogurtem naturalnym i taką miksturę nałożyłam na włosy. Resztą papki umyłam sobie twarz. Włosy po jogurcie z miodem nie są takie lejące. Trochę tak, jakbym wtarła w nie piankę do stylizacji. Ogólnie kolejna domowa mikstura, która na stałe zagościła w mojej łazience.

Gość leniwa ona
hej, ja ostatnio bylam troche zajeta, zaliczylam tylko basen w weekend. dzisiaj zrobie sobie manicure i pojde na silownie. pozdrawiam :)

Gość leniwa ona
hej, w weekend zaliczylam dlugi spacer. dzisiaj koniecznie musze zrobic jakas maseczke na twarz i cos z paznokciami. w tym tygodniu bede pilnowac tego zeby wmasowac balsam po kapieli. pozdrawiam

Gość śa
Niestety nie ruszam się ostatnio zbyt wiele. Mój stan zdrowia się nie polepsza więc nic mi się nie chce. Jedyne co robię systematycznie to wmasowuję olejek we włosy.