Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna754568

PYTANIE DO NIEWIERZĄCYCH W BOGA

Polecane posty

Gość jawnna ateistka
the human Tumanie,głupi jestes ty i módl sie do swego boga o zdrowie bo jak nie to bedziesz modlił sie do mega boga,pieniadza A rzadko kto dozywa smierci w zdrowiu. I wtedy bedziesz sobie mógł powiedziec,z ejestes materialista. Tumanie,kazdy człwoiek jest materialistą.

" the human pamietaj ateistko zeby jeszcze isc do kosciola i powiedziec zeby cie wypisali z ksiag . To bardzo wazne. No bo jak wyglada ochrzczona ateistka. Ateistka na 50 %. " i ejszcze cie te "biznesmeny" w czarnych kiecach z ato odpowiednio na czarno podlicza;/

rozumiem, choc szczeliwie niekazdego apostazja dotyczy - niektorych rodzice wychowlai na wolnych ludzi nawet na baaardoz wolnych , wolnych nawet od sumienia :D

Gość the human
Znowu sie mylisz. nie jestem materialista i nigdy nie bede sie modlil do pieniedzy. Nigdy nie bede przedkladal pieniedzy czy innych materialnych rzeczy nad Boga. NIGDY

Gość the human
Znowu sie mylisz. nie jestem materialista i nigdy nie bede sie modlil do pieniedzy. Nigdy nie bede przedkladal pieniedzy czy innych materialnych rzeczy nad Boga. NIGDY

" LICENCJA:) cokolwiek sie stanie - jestem w Bożym ręku , w reku kogoś kto mnie kocha i o mnie dba . Kto chce dla mnie dobrze tak jak ojciec chce dobra dla swoich dzieci " o tym wlasnie mowilam - projekcja na rzeczywistosc;/ czeste w psychologii. schizofrenicy potrafia sie czuc kobieta i mezczyzna jednoczesnie i tez sa przekonani o tym ze to rzeczywistosc;/

Gość jawnna ateistka
the human tuamanei,tenb twpoj bóg nie pomógł ci,tylko wystawił cie na próbe twego człowieczenstwa. Te 30 zł mogłęs zarobic sprzatajac komus podwórko lub w inny sposób,a znalezione 30 zł mogełs oddac dla bardziej potrzenbujacych . Masz jzu MINUS u swego boga,bo swym nierobstwem i zachąłnnaoscia na peiniadze,do tego nie twoje ukazałes swą płytkosc .

Licencja -ja nie krzywdze innych,mimo że dekalogiem u mnie jest Prawo Karne,którego przestrzegam mimo tego nie jestem osobą,ktora komus jakies krzywdy wyrządziła,zaś osoby które wiele zła i cierpienia wyrzadziły drugim istotom,potrafią zyc sobie na tym świecie jak pączki w masle,i mieć sie o wiele lepiej niż osoba skrzywdzona. Nawet Pismo Św. nawołuje do stosowania przemocy i to już budzi we mnie odraze jak czytam te wersy na ten temat.

Gość the human
Owszem bede sie modlil do Boga o zdrowie dla siebie i dla innych ludzi. Ale nigdy do twojego bożka

"the human ateistko a jesli po smierci spotkasz Boga to tez sie go wyrzekniesz ??" albo krasnoludki?;-)

Nawet Pismo Św. nawołuje do stosowania przemocy i to już budzi we mnie odraze jak czytam te wersy na ten temat. a konkretnie ?

Gość jawnna ateistka
LICENCJA:) jak umre,to juz niczeho nie bede potrzebowała,niczego nie bede czuła,skremuja mnie i niestety pochowaja w grobie,bo jak na razie nie mozna prochów rozsypywac.

"a brak wmówionego głębokiego poczucia winy obserwujemy dziś wszędzie i co ? łatwiej się ludziom żyje ?" nie wiem co ty obserwujesz i gdzie - bo najwyrazniej zyjemy gdzie indziej, natomaist bez poczucia winy zyje sie szczesliweij - co widac po spoleczesntwach

Gość the human
Ateistko i znowu sie mylisz. ja jzu nie wiem jak ci to tlumaczyc bo widze ze ty jzu wiesz wszystko i jestes najmadrzejsza. ja najmadrzejszy nie jestem bo mlody jestem i wciaz sie ucze. Ale wiem ze Bog mi pomaga i usiwadamia mi pewne sprawy . Gdy bylem biedny tez mi cos uswiadomil tak samo jak w wielu innych sprawach.

Gość jawnna ateistka
the human nie ejden takl mówił jak ty a teraz chodzi i prosi ludzi o datki na przeszczep dla siebie lub osoób ze swojej rodziny.

"naprawdę wierzysz , ze takie posty coś wnoszą do dyskusji ? czy tylko licznik postów nabijasz ?" a to ty to uwzasz za dyskusje?;-) ;-) toz to luzna paplanina;-)

natomaist bez poczucia winy zyje sie szczesliweij - co widac po spoleczesntwach naprawdę ? a mozę jakais przykład owego szczęśliwego społeczeństwa ?

[zgłoś do usunięcia] LICENCJA:) Dając coś od siebie oczekuje czegoś w zamian, jesli nie ma tego no to żegnam a co dałaś ?" nie interesuja mnie twoje wartosci wiec nielsusznie mierzysz mnie swoja przykrotka miarka;-)

Gość jawnna ateistka
the human uswidomisz siew wtedy gdy powaznie zachorujesz lub ktos z twojej rodziny,to wtedy dojdziesz do wniosku,ze jednak bogiem jest peiniadz,bo nawet godnie umrzec bez niego nie można.

Gość the human
ateistko to smutne ze jak umrzesz to juz nic nie bedzie. Gdybym ja w to wierzyl to naprawde balbym sie bardzo, bo przeciez w kazdej minucie moge umrzec. Moge miec zawal, moze mnie samochod potracic. Az strach pomyslec ze moje cialo jest takie kruche i w kazdej chwili moge umrzec, nawet we snie. Nie wierzac w Boga i zycie wieczne ciezko byloby mi sie z tym pogodzic naprawde.

[zgłoś do usunięcia] LICENCJA Dając coś od siebie oczekuje czegoś w zamian, jesli nie ma tego no to żegnam a co dałaś ?" nie interesuja mnie twoje wartosci wiec nielsusznie mierzysz mnie swoja przykrotka miarka nie bylo to do ciebie , niesłusznie więc uważasz ,ze cały świat kręci sie wokół ciebie .

"the human "to jest typowe przerzucanie odpowiedzialnosci za wlasny los na czynniki zewnetrze w tym na 'boga" trzeba miec jaja zeby wziac odpowiedzialnosc za siebie samego" O czym ty mowisz czlowieku. Widze ze nie zrozumialas nic a nic" zobaczcie jaki on zabawny;-) czeka az "zrozumiem" jego wizje;-) ja mowilam o tym, ze jak czlowiek nie ma jaj - to odpowiedzialnosc za swoje powdzenie/niepowoedzeni w zyciu przerzuca na tzw. "boga" lub system lub co mu tam przyjdzie do glowy;-) czyli nie mam pieniedzy (a bardzo bym chcial) "niech mi ktos" - w domysle bog albo ktokolwiek - rozwiaze ten dylemat bo sam nie umiem ;-) as easy as it is;-)

Gość the human
ateistko pamietaj ze prosic innych ludzi o datki na jakis przeszczep a widzec Boga w pieniadzach to 2 rozne sprawy. I znowu sie mylisz. Dziwne bo co bys nie napisala to nie masz racji. moze to dlatego ze widzisz tylko czubek wlasnego nosa i kase i to wszystko. na tym polega twoje zycie. Ja takiego zycia nie chcialbym miec.

Gość jawnna ateistka
A na koniec cos jeszcze o apostazji. Ksiezulo mi powiedział,ze apostata tez moze byc pochowany po chrzescijansku jezeli rodzina bedzie tego usilnie pragnac :-) Nawet sakrtamenty moge przyjac gdy bedzie zagrozniee zycia,bedac apostatka :-) Jak sie zapąłci,to sie bedzie miało :-) wszystko na sprzedaz:-) Kiedys samobójcow sie nie chowała z ksiedzem,bo wielki grzech,teraz samobójca ma wspaniały pogrzeb z ksiedzem,bo wioadomo,ze kasa jest wazna i ksiezom co rusz kasa by uciekała spod nosa,bo coraz wicej samopbójcow. U mnei niedawno chowano samobójce,rodzina musiała wydac 3 razy tle kasy co zazwykłego nieboszczyka. I ktos mi jeszce smie mówic,ze nie kas jest bogiem. Zegnam naiwnych wierzacych,którzy bez pieniedzy,ale za sprawa boga beda zdrowi i szczesliwi.

" the human ROR znowu sie mylisz" myle? wedlgu kogo: ciebie, boga czy krasnoludkow?;-) " Oczywiscie ty bys portfel zaniosla na policje. Ale ja go zatrzymalem dla siebie" no i to jest ta rozniaca miedzy nami ;-) ja tonazywam wartosciami moralnymi badz czystym sumieniem , uzywajac twojej retoryki;-) a ty szukasz usprawiedliwienia dla swoich malozaszczytnych dzialan i podpierasz sie "bogiem" - nizele przkombinowane;-)

Zegnam naiwnych wierzacych,którzy bez pieniedzy,ale za sprawa boga beda zdrowi i szczesliwi. żegnamy ignorantkę , która utożsamia Boga z KK i księżmi :)

Gość aga # 33
Do "jawna ateistka" Ja umierałam w szpitalu,moja rodzina dawała pieniądze lekarzom na super leki żebym żyła i nic.Tylko modlitwa do Pana Jezusa mnie uzdrowiła.I to sami lekarze powiedzieli,ze to że ja żyję to prawdziwy cud.