Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna754568

PYTANIE DO NIEWIERZĄCYCH W BOGA

Polecane posty

Gość jawnna ateistka
Mam sporo lkat i jak Wojtyłę wybranio papieżem,to az sie popłakałam ze szczescia. A jak umarł to nie płakałam,chociaz łza mi poleciała,ze sczescia,ze wreszcdie ten hipokryta odszedł .

witam, Ja jestem wierzący po swojemu, ROR to troszke kulawizna psioczyć na kogoś ze względu na poglądy, taka bida z nyndzą i chujnia z grzybnią

Gość the human
ROR kazdy inaczej pojmuje boga - dla niktorych to pan na tronie z ozltra aureola, dla innych to krasnoludki aa To nic tylko wspolczuc ludziom dla ktorych Bog to pan z zolta aureola na tronie lub krasnoludki.

Gość jawnna ateistka
RAZ SIERPEM, RAZ MŁOTEM a ja nie wierze w żadną religię.

Gość jawnna ateistka
Dla mnei bóg to pieniądz i dla każdego p[ieniądz jest bogiem,bo bez peiniedzy to nawet umrzeć godnie nie można.

Gość RAZ SIERPEM, RAZ MŁOTEM
Jan Pawel II akurat jest u boga stwierdził sam to szatan Pytałem kilkakrotnie demony dlaczego tak bardzo boją się Jana Pawła II. Dostałem dwie różne odpowiedzi. Ponieważ on niszczy nasze plany- brzmiała. Myślę, że odnosi się ona w jakiś sposób do upadku komunizmu. „Ponieważ wyrwał tylu młodych ludzi z naszych rąk- taka jest druga odpowiedź. - opowiada duchowny. Już dwa lata temu ojciec Amorth przekonywał ,że szatan boi się Jana Pawła II. "Szatan staje się jeszcze bardziej brutalny, niż kiedy słyszy imię Ojca Pio". - Nienawidzi go i mówi: tego (Jana Pawła II) nienawidzę jeszcze bardziej niż Ojca Pio - podkreślił. Ksiądz tłumaczy to "lękiem przed wszystkim, co ma związek ze świętością- mówił w jednym z wywiadów i dodał ,że „dla szatana nie liczy się, czy polski papież został już uznany za świętego, czy jeszcze nie. Fakt, że diabeł boi się Jana Pawła II znacznie bardziej niż Ojca Pio, jest wyraźnym dowodem jego świętości.

Gość the human
Fajnego masz Boga ateistko

Życie na ziemi to jest piekło ,przynajmniej dla wielu ludzi,którzy stykają sie z okrucienstwem i cierpieniem ,wiec po smierci wymyslone pieklo przez wierzący lud nie jest niczym nowym :o Choc wiadomo ze nie ma takiego czegos jak niebo i pieklo po smierci,skolei za życia jest

ja też nie wierze w żadna religie ja wierze w Jezusa

Gość lonty
nie wiadomo czy bóg istnieje czy nie istnieje- to jest stanowisko agnostyczne i jest ono zgodne z prawda, zarowno slepo wierzacy jak i tzw ateisci popelniaja blad w swym zaslepieniu, MY ludzie nie wiemy czy bog jest czy go nie ma bo nie mamy na to zadnych dowodow, to czy bog jest czy go nie ma jest dla wierzacych tylko i wylacznie kwestia wiary, a dla ateistow niewiary

Gość jawnna ateistka
RAZ SIERPEM, RAZ MŁOTEM Cha,cha :-) dobre. Ani szatana nie ma ,ani boga. Po prostu jest zło i dobro i kazdy z ludzi jest po częsci zły i dobry,aczkolwiek zdarzaja sie przypadki ,że wiecej w ludziach zła niż dobra,ale nie zdarza sie aby człowiek był w wiekszosci dobry.

Gość the human
lonty - tym stweirdzeniem nie odkryles niczego nowego bo jest to dla kazdego jasne jak slonce

agnostycyzm nie jest niczym i nnym jak tylko brakiem wiary w Boga , wyrażonej tylko w zachowawczej , asekuranckiej tezie . Ale pprzed Bogiem brak jasnego określenia po " stronie " ;) Boga jest jednoznaczny z niewiarą ze wszystkimi jej konsekwencjami .

Gość jawnna ateistka
Ludzie wierzą w boga ze trachu a także z powodu ułudy,ze bedą po smierci życ w wielkiej szczesliwosci. Człwiek umiera i jest nicosc,bo coz mozna czuc i czego potrzebowac jak mózg umiera.

Licencja stąd, że biblijne poglądy przeczą prawom nauki,chocby chodzenie Jezusa po morzu na glebokosci kilkudziesieciu metrów,albo Maryja dziewca To jest czysty wymysł i bajka by lud wierzył w coś abstrakcyjnego Piekło mamy na naszej ziemi,kto nie doznał wielkiego cierpienia czy okrucienstwa wobec siebie ten bedzie zaprzeczac ,a kto zetknął sie z tym wie o czym pisze

Gość the human
puste slowa ateistko i takie przyziemne.

Gość jawnna ateistka
the human a ty co wiedzacy w boga:-) zyj bez kasy to sie okaze czy ten twój bóg ci pomoze.:-)

Licencja stąd, że biblijne poglądy przeczą prawom nauki,chocby chodzenie Jezusa po morzu na glebokosci kilkudziesieciu metrów,albo Maryja dziewca to ,zę nie wierzysz ,że Maria była dziewicą ma przeczyć istnieniu nieba i piekła ? w jaki sposób ?

Gość jawnna ateistka
Jakby PIENIADZ nie był bogiem to nie było by w ogole żadnycxh wiar.

oczywiście ze piekło istnieje na ziemi ale dla tych co grzeszą czyli uciekli z pod opieki boga to szatan urządza im cierpienie już na ziemi a dlaczego niektórym np ludziom wpływowym lub celebrytom powodzi chociaż nie wierzą i grzeszą szatan jest inteligenty jest aniołem i wie o tym jak najwięcej oderwać ludzi od boga ale ich też życie skończy sie cierpieniem bo szatan daje tylko dobro materialne ale nie może dać miłości ani szczęścia miłość i szczęście może dać tylko bóg

Gość jawnna ateistka
LICENCJA:) mnei móh\j bóg(pieniadz )pomaga i Tobie tez mój bóg,pieniadz pomaga i wszystkim wierzącym mój bóg pomaga. MÓJ BOG PIENIĄDZ POMAGA WSZYSTKIM W ŚWIECIE,BEZ MEGA BOGA PIUENIADZA NIE MA ZYCIA.

religie były zanim wymyślono pieniądze

może dać ci zdrowie ? albo przebaczenie ? oczyści sumienie ? pokój ? nawet kupić tego nie możesz a co dopiero żeby twój bóg ci to dał - darmo . A mój Bóg wszystko to daje - za darmo , z łaski i dobroci .

Gość jawnna ateistka
RAZ SIERPEM, RAZ MŁOTEM przed peiniedzmi był handel wymienny,ja tobnie koze Ty mi krowe. Ja tobie dam dupy,ty dasz mi jadło. Pierwotne ludy najpierw wprowadziły handel wymienny,potem dopiero wymyslili bóstwa.

Gość the human
ateistko a niby czemu mam zyc bez kasy. Mam pieniadze ale kasa nie jest dla mnie jakims Bogiem jak dla wielu innych ludzi. Mozesz wierzyc lub nie ale bywaly w moim zyciu chwile ze mialem duzo pieniedzy a bywaly ze nie mialem 2 zl na chleb i prosilem Boga zeby mi pomogl i dzialy sie rzeczy dziwne. Np znalazlem portfel z pieniedzmi na ulicy lub dostalem kredyt w banku ktorego dostac nei powinienem bo nigdzie nie pracuje ani zadnych poreczycieli nie musialem miec ani podpisywac jakiegos papierka ze jak nie bede splacal rat to komornik przyjdzie i zabierze mi wszystko co mam w domu. Bylo jeszcze pare innych rzeczy dzieki ktorym niewiadomo skad pojawialy sie pieniadze. Dla mnie to wsystko nie bylo czystym przypadkiem.

Gość the human
Ateistko mylisz sie. Mnie twoj Bog pieniadz nie pomaga bo to tylko twoj Bog a nie moj. Dla mnie pieniadz to nie Bog. Kumasz ??

Gość jawnna ateistka
LICENCJA:) tak,peiniadz moze dac mi zdrowei,bo mam kase na lkeczenie i na leki,nawet umrzec z pieniedzmi jest lezej.A co cio z boga jak nei amsz kasy na lekarza i na leki? Idź sie leczyć do psychiatry jezeli uwazasz,ze dzeki jakiemuś bogowi bedziesz wiodła szczesliwe zycie.