Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna754568

PYTANIE DO NIEWIERZĄCYCH W BOGA

Polecane posty

---coś jest z kafe ,ze nie da sie niestety robić odstępów . Nie odpowiadam za cudze interpretacje Pisma ,sam umiem czytać ,więć czytam i nikt mi nie musi niczego tłumaczyć -- ­­­ Da sie robić odstep,tylko musisz kod specjalny wbić w pole tesktu aby był szerszy akapit,bo kafe enter zablokowal No fakt ,umiesz czytać i wyciagać wnioski z Pisma świetego,ale ksiądz,ktory uczy religi i przekazuje interpetacje,czy wychodzi przed ołtarz w kosciele i omawia z wiernymi wpisy apostołow to jednak narzuca swoją myśl,w końcu jakąś role pełni w kosciele,niestety wierny lud podąża za kazaniami księza ,bo traktuje go jako przewodnika ,poslanca Bożego,stąd te pranie mózgu Jesli Kosciol Katolicki toleruje pedofillskie skandale wsrod swoich duchownych to wierni tym sposobem też muszą to tolerować ,nie sprzeciwiać sie woli kleru, bo wten czas odwracasz sie od koscioła,a to jest uznane za grzech,wiec sama widzisz jaką presje wywołują na wiernych

ror , dzieciaku , nie pochlebiaj sobie ,ze kogokolwiek tu obchodzisz i kogokolwiek tak naprawdę obchodzi twoj opinia . Ot pleciesz , żeby pleść to i tak jesteś traktowana :D

[zgłoś do usunięcia] LICENCJA:) p.s. powtarzasz sie z tymi pozegnaniami tak jak ty z kulawą angielszczyzna " juz ci lepiej?;-) - czy ty caly czas chcesz rozmawic tylko o mnie - jestem dla ciebie bardziej interesujaca niz temat topiku, bo widze ze moje prywatne zycie interesuje cie duzo bardziej;-) as easy as it is;-)

[zgłoś do usunięcia] whedif ROR projekcie czy ja Cię prosiłam o odp?" a co mnie twoje prosby lub ich brak obchodza?;-)

"LICENCJA:) ach , te protekcjonalizmy ,te odnośniki do seksu .... nie wysilaj sie ratlerku " ocho;-) ktos tu traci nerwa;-) zuwazylam ze im wieksza wiara w "boga" tym mniejsz atolerancja dla slow opisujacych genitalia (nie -wulgaryzmow) ;-)

Gość the human
ROR i znowu nie na temat. Widze ze to lubisz co ??

"a co mnie twoje prosby lub ich brak obchodza? " goovno :classic_cool: czekaj czekaj każdy projekt można skompromitować ośmieszyć zdemaskować

Al;e to nie jest " wina " Boga ,ze ludzie wolą n ic n ie wiedzieć , niczego nie czytać niczego nie komentować . Sa kraje , szczególnie protestanckie, gdize Pismo jest czytane w domach od najmłodszych lat . Później jednak każdy sam musi dokonać wyboru ale jednak ten wybór jest łatwiejszy kiedy wiesz co chcesz wybrać ,masz p odstawy ku temu . Ja nie nigdy nie krytykuję KK - bo do niego nie należę - ale u uważam ,ze ludzie sami powinni dbać o swoja wiarę , o relacje z Bogiem a nie czekać aż ktoś im coś powie .

"LICENCJA:) ror , dzieciaku , nie pochlebiaj sobie ,ze kogokolwiek tu obchodzisz i kogokolwiek tak naprawdę obchodzi twoj opinia " powiedzila to osoba ktora w kazdym poscie zwraca sie do mnie;-) no cos najmniejsze kundle najglosnbiej sczzekaja;-) ;-) i to umniejszanie mojego wieku ;-) dodajesz sobie powagi?;-) slodziutka jestes;'-) amen;-)

[zgłoś do usunięcia] whedif "a co mnie twoje prosby lub ich brak obchodza? " goovno czekaj czekaj każdy projekt można skompromitować ośmieszyć zdemaskować" ocho;-) az sie podekscytowlaam - wole kryminalistyke od powiesci typu science-fiction;-)

"LICENCJA:) Ja nie nigdy nie krytykuję KK - bo do niego nie należę - ale u uważam ,ze ludzie sami powinni dbać o swoja wiarę , o relacje z Bogiem a nie czekać aż ktoś im coś powie " dokladnie tak;-) dbac o relacje z bogiem oraz o relacje z krasnoludkami i dinozaurami;-)

okazałam ci zainteresowanie ,bo iwem ,ze masz jego deficyt , ale teraz kysz , kysz - dorośli rozmawiają :)

LICENCJA masz rodzine (czyt. meża i dzieci)??? czy tez tak entuzjastycznie podchodzą do roli Boga w swoim zyciu jak ty ?mają prawo do wlasnego poglądu czy takze nacisk w domu jest wywierany ?

"LICENCJA:) okazałam ci zainteresowanie ,bo iwem ,ze masz jego deficyt , ale teraz kysz , kysz - dorośli rozmawiają" tak - papalaja o krasnoludkach i o bogu;-) wiesz to jest jak z lusterm - deficyty u innych pokazuja nasze wlasne;-) zawsze bedziesz mi okazywac zaiteresowanie bo to silniejsze od ciebie;)

[zgłoś do usunięcia] Koobra LICENCJA masz rodzine (czyt. meża i dzieci)??? czy tez tak entuzjastycznie podchodzą do roli Boga w swoim zyciu jak ty ?mają prawo do wlasnego poglądu czy takze nacisk w domu jest wywierany ?" licencja pewnie zmusza do jedynej slusznej interpretacji - tak sie rodza ekstremisci we wszystkich doktrynach ;/

Gość the human
no i po cholere sobie dogryzacie wzajemnie. Czy dorosli normalni ludzie tak robia ?? Widac kto tu jest niezrownowazony psychicznie

mam rodzinę - męża i dzieci . Moje dzieci urodziły sie kiedy byliśmy już świadomie wierzącymi ludźmi i nacisk na posłuszeństwo Bogu zawsze był w naszym domu istotny .Ale ten nacisk musi w końcu ustąpić ,ze człowiek - w tym przypadku synowie mogli sami wybrać swoja drogę . Jako matka drżę w głębi duszy o te wybory ,bo wierząc ,ze tylko Bóg jest prawdziwa wartościa , musze stanać z boku i pozwlić im samodzielnie zdecydować .

Sama napisalas NACISK- nacisk jest rowny ze zmuszaniem ,wierz mi, to nie jest wychowawcze,i nie ma nic gorszego jak naciskac na dziecko tak aby myslało jak tyw kwesti wiary.Ma prawo decydowac W jakim okresie twoim zdaniem nacisk moze ustąpic? kiedy bedą bez buntowania sie uczęszczac na msze? wtedy odpuszczasz bo zobaczysz ze wygralas?

Gość zabiłaś wszystkich
wyznaniem ,zę masz męża i dzieci :) większość chyba myślała , ze masz 80 lat i 13 kotów .

jeśli naciskasz na swoje dizecko ,zęby jadło warzywa - to dobrze czy żle ? jelsi naciskasz n a systematyczne mycie zębów - to dobrze czy żle ? jeśli wymagasz codziennego odrabianie lekcji i pomagania w domu - to dobrze czy żle ? Napisałam nacisk w odniesieniu do posłuszeństwa . wiara bez wolności nic n ie jest warta . Ale kto ma Boga dzieciom pokazać jak nie rodzice ? szkoła ? koledzy ? media ?

LICENCJA płyń stąd z takimi tekstami :O czy Wy wszyscy jesteście projektami? to się nie powinno nazywać kafeteria tylko projekciarnia XDXDXD

dzieci nie buntują sie przeciwko chodzeniu na nabożeństwa jak są małe czy kilkuletnie , zaczynają kwestionować wiarę w Boga jako nastolatkowie . I do tego momentu masz czas ,zeby swoim życie i przykładem pokazać dzieciom kim jest Bóg . Samo chodzenie do kościoła nic n ie znaczy .Wiara to coś o wiele więcej .

Gość bo i po co
A tak ogólnie to temat dla niewierzących ,wiec po co na tym topiku wypowiadają sie wierzący i to non stop od iluś godzin.

Gość bo i po co
LICENCJA:)--------jesteś wierzaca,to w jakim celu cały czas się tutaj udzielasz?

Gość the human
Widze ze temat zszedl na psy. Wiec zegnam. A wy dalej traccie czas i dyskutujcie o dupie Maryny. Powodzenia.

LICENCJA - dobrze że się nie zapierasz że nie jesteś projektem bo to już by było trochę chore pozwalam Ci tu siedzieć jednak :)