Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna754568

PYTANIE DO NIEWIERZĄCYCH W BOGA

Polecane posty

Gość Autorko, a co jeśli okażę się,
satanistka Spoko, obawiałem się, że Jesteś ateistką uważającą się za satanistkę. Ateizm jest drogą, którą szanuje tak, jak i wiarę, agnostycyzm itp :P. Nie szanować mogę człowieka, który krzywdzi innych. Co do ateizmu, ludzie mają instynktowną potrzebę wiary, jest ona czymś naturalnych, nie natomiast dewiacją.

Gość Samanta z Opola
Z tym waszym "Bogiem" to jest taka sama ściema jak z i z "Diabłem" Weźmy pod lupę narodziny. Jak wam od przedszkola wpajali że jak się narodził????? W stajence,w drewnianej kołysce i to wszystko pod gołym niebem na szczerym wygwiździu,że niby tam była stajenka ze zwierzątkami. No to lipa bo to teren górzysty i faktycznie mieści się to miejsce obecnie pod kościołem i jest to jaskinia. Teraz tych 3 Króli. Co dostali smsa że się Bóg narodził????? Przeszli połowę świata z myślą że się narodził zbawiciel i co pocztą pantoflową te tysiące kilometrów szła wieść? a może na gwieździe to pisało A teraz niby zmartwychwstanie. Podobno wstał i znikną,nikt go nie widział ale jest do dziś. Kupa wielka,wpajał kolo ludziom że "oto jest moje ciało,bierzcie i jedzcie a ......" No to go zjedli

Gość Wierze w Ciebie Boze
Kazdy Chrzescijanin,ktory umie czytac i zna Dekalog wie,ze panem zycia jest Bog.Tylko pseudokatolik moze byc za kara smierci.

Gość satanistka
no ja tez nie wiem czemu pan terlikowski wcisnal satanistow do swojej wypowiedzi.. chyba po to aby powialo groza :P

Gość cdef--
"A ja mam pytanie do wierzących. Skąd wiecie w którego boga macie wierzyć skoro tyle rożnorodnych religii na świecie?" ja jestem agnostykiem, ale gdybym uwierzył, to moja wiara nie byłby związana z żadną religią

Gość the human
Samanta jaka ty "mondra" jestes.

Gość the human
to w co bys wierzyl ??

satanistka Racjonalizm opiera się uznawaniu tylko tego, co w danym czasie zostało "udowodnone", gdyby każdy był w historii realistą, nie pojawiałyby się jednostki, które szukałyby rozwiązań pozornie uznanych przez większość współczesnych im - nierealnymi. Na kilku linkach opierasz tezę, ze religii nie należy traktować poważnie ? To niektórych ludzi nie należy uważać za poważnych. Taki Natanek chociażby :P

Wiara jest tez Laska.:)

Gość fak de system
Boga widziałam, Diabła też, nie wierzę bo to są fakty, i napisze wam ze macie przejebane, ja zreszta tez

Gość cdef--
"to w co bys wierzyl ??" no w Stwórce, jednak nie był by to Bóg opisywany w jakichkolwiek religiach

Gość satanistka
Moja definicja racjonalisty to osoba obdarzona krytycznym mysleniem, potrafiaca podwarzac dotychczasowe postrzeganie, co nie znaczy, ze nie bedaca w stanie wyprowadzac nowych hipotez :) To nie jest tak, ze racjonalista czeka biernie na 'udowodnione'. Racjonalista jest badaczem. A co do instynktownej potrzeby wiary: postulowalabym, ze czlowiek ma raczej instynktowna potrzebe przezywania duchowego uniesienia we w jakiejs wspolnocie. Dlatego jedni chodza do kosciola, inni wpadaja w trans na koncertach ;)

Jeszcze się kiedyś rozsmucę, Jeszcze do Ciebie powrócę, Chrystusie... Jeszcze tak strasznie zapłaczę, Że przez łzy Ciebie zobaczę, Chrystusie... I taką wielką żałobą Będę się żalił przed Tobą, Chrystusie... Że duch mój przed Tobą klęknie I wtedy serce mi pęknie, Chrystusie... (J.Tuwim)

Gość satanistka
* podwazyc, jak waga :)

Z punktu widzenia Buddyzmu karę śmierci można zastosować wtedy kiedy istnieje ABSOLUTNA PEWNOŚĆ, ze przestępcva nigdy nie zmieni swego postępowania

postulowalabym, ze czlowiek ma raczej instynktowna potrzebe przezywania duchowego uniesienia we w jakiejs wspolnocie - ja mam potrzebę wiary a nie wspólnoty wolę przeżywać wszystko w samotności i uniesienia duchowe i słuchanie muzyki ;) i co mi zrobisz? czemu nie chcesz odp na moje pytanie czy satanista jest ateistą? wpisywałam w google ale może kafe pewniejsza :-P:-P:-P

Gość Samanta z Opola
no to wiarusy jak wam zapier... portfel to krzyknijcie "dzięki bogu!!!!"

Gość the human
Oj Samanta , ale pierdolisz.

Gość satanistka
czlowiek-samotnik to inna historia, ale zdrowy psychicznie czlowiek lubi czasem cos takiego zrobic w grupie ;)

Gość Samanta z Opola
the human Ale co nie mam racji???? Pokaż mi choć 3 przykłady istnienia Boga????

Gość the human
cdef-- "to w co bys wierzyl ??" no w Stwórce, jednak nie był by to Bóg opisywany w jakichkolwiek religiach czyli co. Sam sobie wymysliles tego Stworce i to jaki jest i w jaki sposob stworzyl wszechswiat ??

Gość ta samanta
Ta Samanta to chyba podstawowki nie skonczyla:O Moj 8letni syn ma wiekszy zasob wiedzy na temiat wiary niz ona.

Gość the human
Samanta ale po co. ?? Ja nie potrzebuje dowodow na istnienie Boga, nawet gdyby jacys pseudonaukowcy udowodnili ze Boga nie ma to i tak moja Wiara by sie nie zmienila. Ty potrzebujesz dowodow ?? Pierwszym dowodem moze byc dla ciebie to ze ISTNIEJESZ.

Gość Samanta z Opola
No to twój 8 letni syn jest Jezusem Wiedza co to takiego?? Kit który ktoś wymyślił czy fakty potwierdzone

satanistka Wszeliego rodzaju instytucje stworzone by "wierzyć", nie oddają w pełni "duchowego" instynktu człowieka. Trzeba pamiętać, że wszelka instytucjonalizacja religii jest dziełem człowieka nie Boga, czego dowieść mogą dzieję Zoroastry. Zaratustra zebrał staroirańskie wierzenia i spisał aweste. Jeśli Cię interesuje to to polecam książkę "Wierzenia religijne w dziejach ludzkości" Jadwigi Bohdanowicz, jednej z moich najfajniejszych "doktorek" na uczelni. Co do transu na koncertach to wygląda trochę inaczej, jest to kwestia zupełnie "przyziemna". To kwestia zmieniającej się częstotliwości fal mózgowych. Jeśli Cię to interesuje to poczytaj książkę "transformacja" Richarda Bandlera. Jeśli racjonalista jest tak krytyczny, że przez swoją metodologię badawczą nie potrafi wyjrzeć poza schematy, to wychodzą wedy zazwyczaj błędne założenia. Badacze politoogii zgodnie twierdzili, że Janusz Palikot nie ma szans w wyborach, ale on wyglądając poza schemat osiągnął coś, co teoretycznie nie było możliwe. Takich przykładów można trochę namnożyć. Sorki za literówki, mam słabą klawiaturę i nie chce mi się wprowadzać poprawek :).

Gość ta samanta
Samatna bardzo prymitywnie sie wyslawiasz. Guzik wiesz i wszystko podwazasz.