Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfrrewsdfr

Czy pies pomaga w czasie leczenia Depresji ?

Polecane posty

Gość gość
mam poważny problem..mam psa , który ma 6 lat..zdrowy, spokojny piesek.. dostała go moja córka na 8 urodziny ..wiem , że to był głupi prezent bo jak się domyślacie córka po kilku tygodniach zapomniała o psie..wychodziła jeszcze z dwa lata a teraz kiedy ma 13 to nie interesuje się niczym co w domu a psa nawet nie widzi kiedy wraca z dłuższego wyjazdu.. oczywiscie zdając sobie sprawę z tego , że dziecko nie jest w stanie rozumieć co to jest pies ..razem z mężem ustaliliśmy , ze tak naprawdę godząc się na taki prezent to my kupujemy psa sobie..! jednak rzeczywistości nie da się przewidzieć..od dwóch lat była tragedia w rodzinie, cieżka choroba psychiczna mojej mamy potem jej śmierć i ogromny kryzys w moim małżeństwie a w efekcie obecna moja głęboka depresja i właśnie co mam teraz zrobić ? pies sie łasi ..bo jest bardzo uczuciowy a ja nie dość , że tego nie potrzebuje to jeszcze mnie to strasznie drażni !co mam zrobić? pies chce czułości a ja niczego nie chcę a czułość traktuję jak narzucanie i pogłębia to moją niechęć do psa..mąż nie ma potrzeby głaskania psa ..ani przytulania..ja kiedyś bardzo czesto ją przytulałam ale teraz nie mogę tego robić..dla mnie pies w depresji przeszkadza a nie pomaga..ja tak uważam ale mnie litość bierze jak ją widzę ..co mam robić?

Gość gość
Życie bardzo mnie zawiodło. Wyobrażałam sobie tą całą dorosłość inaczej. rzucił mnie chłopak, na studiach wszyscy mieli mnie za kompletnego śmiecia, nikt nie doceniał czegoś, co robiłam przez ponad pół roku, nie miałam przyjaciół, miałam problemy z odżywianiem, koszmarny trądzik... Nie miałam też siły na nic. Ostatnio obudziłam się rano i nie mogłam znaleźć powodu, dla którego powinnam wstać. A przecież... zawsze starałam się być dobrym człowiekiem. I zawsze za swoją dobroć dostawałam prędzej czy później po głowie. Zaczęłam szukać pomocy dosłownie wszędzie. W ten sposób trafiłam na stronę http://moc-energii.pl i zamówiłam tam oczyszczenia aury na odległość. Wiem że dla wielu wydaje się to rozpaczliwym szukaniem pomocy, ale moja sytuacja zyciowa po rytuale zaczęła się zmieniać. Powoli bo powoli, ale jednak jest coraz lepiej. Coraz częściej wstaję z uśmiechem na twarzy.

Gość gość
Wielu z nas wychowano tradycyjnym prostolinijnym i uczciwym wychowaniem. Sądzę że tu może być problem. Z bardzo prostej przyczyny - ani życie ani dużą część społeczeństwa nie jest prostolinijna ani uczciwa, a my jesteśmy dla tych silniejszych łatwym kąskiem do wykorzystania w swoich czasami bardziej czasami mniej -niecnych celach. I tu też apel - rodzicu jeśli chcesz dobrze dla swojego dziecka naucz go jak ma dobrze oddać ( czy to ręcznie czy sprytem) niż nastawiać drugi policzek. W przeciwnym razie będzie cierpieć całe życie w dodatku obwiniajac siebie za błędy innych. Rodzicu jeśli to czytasz zapamiętaj - może chcesz dobrze , ale naucz go ŻYĆ a nie pochyla głowę ...

Gość gość
Tygrysy to dzikie zwierzęta . Nijak to się ma do tematu.

Gość gość
pieski trzeba kochać a jak się ich nie kocha to trzeba się trzymać od nich z daleka bo to nie są zabawki.

Gość gość
Tak psy obniżają poziom stresu u człowieka. Kiedyś czytałam artykuł na ten temat.

Gość verner098
Większość psów nadaje się do dogoterapii. Sęk w tym, że nie potrafimy tego wykorzystać w prawidłowy sposób. Mam colie, który ciężko pracuje żeby ulżyć dzieciom w ich cierpieniu. Czują się bardzo szczęśliwe tuląc się do niego a nawet siadając na nim. Dlatego robię wszystko żeby nic mu nie brakowało. Dostaje witaminy a także arthroVet ha i collagen -VetExpert. Jest to preparat wspomagający chrząstki stawowe i stawy. Ale czego się nie robi dla dobra dzieci. Ja to wiem i mój colie też.

Gość gość
Wspolczuje psu byc z osoba chora na depresje