Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helloznawcy

Proszę o pomoc. Po co są psychotropy ? A po co psychologowie ?

Polecane posty

Gość dnciweb
whedif, nie rozumiesz, nikt nie pisze zebys sie o cokolwiek obwiniala

Gość dnciweb
LCroft chcialabym po prostu normalnie funkcjonowac, tak jak kiedys, mam nadzieje ze ten lek okaze sie trafiony, nie chce juz sie meczyc :(

ale ponoć mam poszukać przyczyny w sobie :D obiecuję wszystkim czytającym ten temat hejterom że ilość "XD" się nie zmniejszy :-P XD

Gość 23123213
wg mnie psychologowie nic nie rozwiązuja, moze co najwyzej moga pomóc podbudowaujac jak ktos ma kompleksy i dosc niskie iq, że się nie zorietnuje, że to tylko manipulacja a leki- moga byc b. pomocne jak się cżłowiek czuję b. zle, tylko ze to miecz obosieczny, bo często po odstawieniu jest potem dwa razy gorzej

a jak mam uwierzyć że coś mogę skoro wiem że nie mogę, że są lepsi ode mnie, wiem że w pracy chcą mnie wykorzystywać bo nie jestem taki że się żalę na wszystko i do wszystkich jak niektórzy, bo swoje problemy staram się sam rozwiązywać

Kochani...muszę Wam coś napisać !! DYSTANS ...to najważniejsze , czym możecie się "posługiwać" na tym oszalałym forum. Tylko to spowoduje , że każda obelga, czy chamskie zaczepki pozostaną za Wami. No i...ignorowanie trolla, nie odpowiadać omijać , nie karmić...zniknie ; Teraz uciekam , dzięki za miłą rozmowę , serdecznie pozdrawiam 🌼dla Was :)

Gość 23123213
Dalsza rodzina zaprowadziła mnie w trakcie żałoby po Rodzicach do ich znajomego psychiatry. Ten nie rozmawiał ze mną nawet 20 minut i przepisał mi leki. w tym przypadku leki sa zupełnie bez sensu, absolutnie bym ich nie brała. Zal po stracie osoby bliskiej to naturlana sprawa, a nie choroba psychiczna, wtedy rzeczywiscie psycholog, wsparcie znajomych, i czas

Gość dnciweb
LCroft trzeba by byc idiota zeby sie przejmowac negatywami ktore sie czyta na tym forum :) ale mozna wyciagnac stad tez wiele dobrego. boje sie tej drugiej strony medalu ale chyba jestem w takim momencie, ze nie mam innego wyjscia

a kto się przejmuje? i co mnie obchodzą ludzie na forum? jak ja mam z prawdziwymi problem :(

Gość qawsed,
ja mam od około 3-4 roku życia nerwicę, od 7 roku życia fobię społeczną i od 17 roku życia depresję, dla mnie chyba psychotropy byłyby lepsze

Gość dnciweb
jesli "od zawsze" ma sie problemy tego typu to znaczy ze to cos w mozgu nie tak dziala, psychoterapia wg mnie wtedy tym bardziej nie pomoze

a psychoterapia to nie jest odgrzebywanie i rozmontowywanie i montowanie na nowo żeby stworzyć normalnego człowieka? :)

Gość dnciweb
trzeba by bylo zmienic chemie w mozgu, tego rozmowami nie zrobisz :O🖐️

Gość 23123213
teoretycznie psychoterapia powinna byc super, ale prawdziwa kosztuje fortunę, do tego musi byc inteligentna osoba, co pamięta wszystko a nie która was nie kojarzy wcale, 99% osób się nie nadaje do tego zawodu, często jak s ie chodzi to mozna się załamac jeszcze bardziej, widzac jaki zlew mają na człowieka, wiem o czym pisze

Gość dnciweb
dlatego nie ma zamiaru probowac, niestety 🖐️

Gość qawsed,
jak sobie raz robiłem pewne testy w internecie, to wyszło, że jestem nieźle pier.. :classic_cool: ale być może przy następnej wizycie po badaniu lekarz postawi już konkretną diagnozę :)

Gość helloznawcy
ale własną pracą ? wytrwałością, samodyscypliną, czerpaniem przyjemności z niczego, samodoskonaleniem. Idealny dzień - sen o określonych godzinach. Dobra dieta - dostarczanie magnezu, witamin itd. Mocna motywacja do wypełnienia codzienności. Podział na samodoskonalenie przez pasję i relaks. Jedno i drugie z radością. Na koniec techniki relaksacji, sprawność fizyczna. Może wytrwałość i nauczenie się powtarzalności tego rytuału wystarczy :) Do tego być może samo przyplącze się jakieś szczęście rozwiązujące część problemów. To mnie ciekawi - czy jest we mnie taka siła żeby powstać samemu czy przekroczyłem granicę gdy potrzebuje leków.

Gość dnciweb
te testy ktore sa na necie to tez robilam, becka, leibnitza, i wyszlo ze pilnie musze isc do psychiatry :classic_cool:

Gość dnciweb
sprobuj, trzymam kciuki :)

Gość 23123213
jesli chodzi o to co mozna zrobic samemu, to na pewno mozna zrobic sporo, tylko jest to b. trudne, wysiłek fizyczny super działa na mózg, nikt nie wie dlaczego, ale w obozach zagłady nikt nie chorował psychicznie, mimo że zdawałoby się- wszyscy powinni powariowac no i chyba joga tez

Gość helloznawcy
Jest trudne. Sama nauka tego zabiera mi dużo czasu. Ciężko wytrwać z postanowieniami bo zdarzają się dołki. Trzeba bardzo wierzyć w siebie no i nie załamywać się tym że świat nie tylko nie pomaga tak jak powinien ale wielokrotnie przeszkadza w osiągnięciu celu. Ludzie nie są doskonali, wielokrotnie są źli. Myślę, że człowiek ma wielką moc, problemy zaczynają się gdy ta moc nie wystarczy i wraz z porażkami przestaje się w nią wierzyć ucząc się porażek i bezradności. Cóż ja znam swoje zadanie, nie znam jeszcze sposoby na jego realizacje. Muszę wrócić do formy, z innymi celami, marzeniami ale to nie znaczy, że gorszy niż dawniej.

Do dobrego psychoterapeuty idzie się aby wykonać jakąś zmianę. Żeby pobyć z drugim człowiekiem który ma doświadczenie i pomoże pacjentowi: - zrozumieć dlaczego zdarzają się pewne rzeczy w jego życiu - co chciałby zmienić w swoim życiu - dlaczego chce zmienić - jak może to zmienić - postęp i tempo zmian Żadne najmądrzejsze książki nie zastąpią spotkania Człowieka z Człowiekiem. Czy wiecie że wszyscy porządny psychoterapeuci chodzą na super-wizje? Czyli terapie u swoich mentorów, trenerów - najczęściej do kogoś bardziej utytułowanego niż oni sami? Warto się przejrzeć (swoje emocje, stany) w lustrze innego człowieka. Sami - patrząc na siebie - bardzo rzadko jesteśmy obiektywni. Nie uważam, że wszyscy musimy chodzić na terapie - uważam, że każdemu kto jest w takiej potrzebie i trafi na kogoś z pasją - terapia pomoże.

Gość ertyty
do JacekJ y Pamietasz takiego kolesia anime boy? Nie wiesz co z nim?Pisalem w tamtym topiku 🖐️

@erty NIe wiem. Urwałem się z tematu jak bardzo dużo osób zaczęło pisać. On nie miał żadnego wsparcia od rodziców i to było najgorsze. Absolutnie go ignorowali. A czemu się interesujesz? Już kilku potencjalnych samobójców było na tym forum. Nigdy do końca nie dowiesz się prawdy. Tak to już jest.

Gość ertyty
JacekJ Usuneli topik i nie zdazylem doczytac do konca.