Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata az

wierzycie w Boga?

Polecane posty

Zdziwilabys sie ilu ludzi madrych i bardzo wyksztalconych wierzy w Boga. Wiara to sila a nie slabosc.

Gość zagubiona_jakaś
SKYnet - zgadzam się z Tobą :-) Gdy mam wiele wątpliwosci,zawsze mysle sobie o Janie Pawle II. To byl przeciez bardzo wyksztalcony, inteligentny czlowiek,poliglota, dobry czlowiek, kazdy, kto z nim rozmawial, mial poczucie, ze rozmawia ze swietym.. Nie wierzę, ze nasz Papież swiadaomie i z premedytacja by nas oszukal i udawal swoja wiarę...

Gość agata az
A kto to jest allium ze by mnie potepila??? X X X Zagubiona jakas : To ze dostalas prrace to zasluga boga? Czy to ze wyzdrowialas jak mialas grype? X X X Monia guziczek: Zgadzam sie

Sila? Chyba glupota, ze wierzysz w cos, czego nikt nigdy nie widzial na oczy, i nie ma najmniejszego znaku, ze mogloby istniec, oprocz tego, ze wpajane jest to do umyslow dzieci od pokolen. W placzace krwia, lzami figurki tez wierzysz, i w iluminatow, i ufo?

Gość zagubiona_jakaś
Nie, pracy akurat nie mam. I nie o grypę chodzi. Ale widzisz, nie bede pisala na kafeterii. Zgadnij, dlaczego?

Gość zagubiona_jakaś
A Ojciec Pio???? słyszłaś o takim???

Najzabawniejsze jest zawsze to ze jak ludizom cos nei wychodzi to pierwsze obwiniaja Boga za swoje bledy i niepowodzenia. Mysle ze najpierw nalezy popatrzec na siebie co oczywiscie nie kazdemu wychodzi. Prawda. ??

Glupota jest mowic ze wierzy sie w cos co sie widzi lub widzialo. To jest dopiero debilizm. Bog jest wszedzie dokola tylko trzeba chciec go zobaczyc.

Gość oszukiwana???
monia_guziczek A jak wytlumaczysz to ze normalna ,zdrowa kobieta nagle jest opetana...? Ze wstepuje w nia demon???to skad ten demon...??????

Ojciec Pio? Kolejny, ktory byl szalencem, albo zarabial na umacnianiu ludzi w ich wierze. Widzial ktos te jego stygmaty? Ty je widzialas? Bo ja wczoraj mialam niebieskiego niedzwiedzia w ogrodku, widzialam go ja + 4moje kolezanki, ktore ci to potwierdza. Wierzysz? A opetania nie maja nic wspolnego z bogiem czy diablem, wez pod uwage, ze czlowiek uzywa zaledwie 7% zasobow swojego mozgu, choroby psychiczne moga sprawic, ze zachowuje sie niczym opetany. Nie masz pojecia co by bylo, gdybys uzywala np 40% czy 100. A kosciol ma kolejny powod,zeby wmowic ludziom istnienie boga i diabla. Smiech na sali

uwielbiam takie dyskusje - ludzie którzy w Boga nie wierzą wypowiadają sie na Jego temat :D fascynujące :)

oj monia ile ty masz lat 16 ?? ze takie pierdoly piszesz. Daj mi choc jeden dowod na to ze czlowiek uzwa 7 % swojego mozgu. No prosze. Bo to co napisalas to jeden z wielu mitow ktore kraza w necie.

No wlasnie nikt nie wie, bo demonow nie ma;) A to, ze ktos "opetany", chory psychicznie mowi, ze ma w sobie demona nie ma zadnego pokrycia z rzeczywistoscia. Choroba psychiczna jest straszna.

czesc allium. No niestety tak jest. Mnie tez to smieszy. Ale pogadac mozna. Czasami mozna sobie humor poprawic albo zastanowic sie czemu niektorzy ludzi sa tacy slepi

Gość wuwuzele
" A co maja nieszczescia na swiecie do naszej wiary w Boga. Przeciez to nie jego wina." to, że skoro Bóg istnieje i nas wszechmiłosiernie kocha, to dlaczego pozwala, aby dobrzy ludzie cierpieli.

Gość oszukiwana???
monia_guziczek a od kiedy to majac chorobe psychiczna,zwykla kobieta potrafi mowic bigle w 3 jezykach.....??ktorych sie nigdy nie uczyla...?????:D:D:D no moze mi wytlumaczysz...???

Wyobraz sobie, ze jestem prawniczka i nauczylam sie wierzyc jedynie w to co poparte jest FAKTAMI, a nie wymyslonymi opowiesciami. A mozliwosci ludzkiego mozgu nieraz byly udowadniane naukowo. NAUKOWO, istnienie boga mozesz poprzec jakimis naukowymi faktami?

witam :) większość tych głupot wykorzeniłoby czytanie Biblii ale przecież Biblia jest niemodna :)

Jak zachorujesz psychicznie to dowiesz sie o sobie rzeczy, o ktorych nie masz pojecia i nigdy bys o nich nie pomyslala. Mozliwosci ludzkiego mozgu sa nieprawdopodobne. Popracuj troche z powaznie chorymi to zdziwisz sie do czego moze byc zdolny czlowiek

Gość wuwuzele
" A jak wytlumaczysz to ze normalna ,zdrowa kobieta nagle jest opetana...? Ze wstepuje w nia demon???to skad ten demon...??????" Opętania????Opętania to choroby psychiczne, nic więcej.

I znowu to samo. Jak mozna wierzyc w cos co istnieje i jest wiadome. Wiara to wiara a wiedza to wiedza. Kiedy wy to ludzie zrozumiecie.

Gość agata az
Moze by bylo inaczej gdyby nie ksieza, oni napedzaja cala ta sytyuacje ze ludzie odwracaja sie od boga.Polacy sa bardzo wierzacy, ale juz pokolenie mlodych ludzi jest calkiem inne. Pamietam jak bylam dzieckiem, jak koscioly byly przepelnione, ile ministrantow bylo, a teraz? W koscielnych lawkach zostali sami staruszkowie.

Gość wuwuzele
" witam większość tych głupot wykorzeniłoby czytanie Biblii ale przecież Biblia jest niemodna " Kilku moich kolegów i koleżanek po przeczytaniu Bibli własnie przestało wierzyć w boga.

"wuwuzele " A co maja nieszczescia na swiecie do naszej wiary w Boga. Przeciez to nie jego wina." to, że skoro Bóg istnieje i nas wszechmiłosiernie kocha, to dlaczego pozwala, aby dobrzy ludzie cierpieli." Kolejna w kolko powielana GŁUPOTA