Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata az

wierzycie w Boga?

Polecane posty

Gość biblia to największa ściema
Tylko człowiek głupi i totalnie pozbawiony pokory moze powiedzieć: Boga nie ma. Mówisz o jakim bogu? Swoim, Allahu. Buddzie czy jakim?

Gość zagubiona_jakaś
wuwuzele... jaki strach? Przed ewentualnym NICZYM??? Sytrach to moze miec ateista, jak sobie na tym łożu pomysli: a moze jednak???

"agata az Ej do wierzacych mam pytanie: Jak udowodnicie mi ze bog istnienie?" Brak slow. I niby jestes dorosla kobieta ?? ehhhh

Gość zagubiona_jakaś
O Stwórcy świata. A nazywaj Go jak chcesz...

Gość wuwuzele
" wuwuzele niesamowite to co piszesz. Czlowiek cale zycie wierzy w Boga a na lozu smierci zaczyna sie zastanawiac nad tym czy Bog jest czy nie. Kolejna glupota." Tak, przychodzą takie myśli, bo jest to ostatnia chwila życia.Człowiek jest z natury niepewny i zawsze pojawiają się wątpliwości.A co jesli się mylę i boga nie ma??

wuwuzele czy ty czlowieku nie czaisz ze Bog dal nam wolna wole. Z raqcji tego on nie moze ingerowac w nasze zycie.

Gość agata az
Jak mozna w cos wierzyc co nie istnieje I sie nigdy tego nie widzialo. Tak samo sluby, po co obiecywac przed bogiem I ludzmi " I ze cie nie opuszcze az do smierci" chore!!!!!! Ksieza jedynie maja kase ze slubow

Gość wuwuzele
" wuwuzele... jaki strach? Przed ewentualnym NICZYM??? Sytrach to moze miec ateista, jak sobie na tym łożu pomysli: a moze jednak???" Tak, strach przed niczym, że traci się świadomość istnienia i po prostu się znika. Ateista ma się bać tego, że Bóg może istnieć???Buhahaah, a niby dlaczego???Jeżeli był dobrym człowiekiem, to nie ma się czego bać.

Aha, czyli rozumiem, że na jednej szali kładziesz Allaha i Boga katolików?

nikomu nie zabraniam , bo niby jak :) wypowiadać sie na teamt Boga . Śmieszy mnie tylko a czasami przeraża ignorancja ludzi wypowiadających sie z przekonaniem o sprawach życia i śmierci na jakiej właściwie podstawie ?

Gość wuwuzele
" wuwuzele czy ty czlowieku nie czaisz ze Bog dal nam wolna wole. Z raqcji tego on nie moze ingerowac w nasze zycie. " Łał, czyli Bóg nas stworzył i ma nas gdzieś.Nic nie robi z tym, że dobrzy ludzie cierpią.To tak jakbym na pastwę losu pozostawił swoje włąsne dzieci.Wielkie miłosierdzie, zaiste.

Gość wuwuzele
" nikomu nie zabraniam , bo niby jak wypowiadać sie na teamt Boga . Śmieszy mnie tylko a czasami przeraża ignorancja ludzi wypowiadających sie z przekonaniem o sprawach życia i śmierci na jakiej właściwie podstawie ?" W historii świata ludzie w wiele bóstw wierzyli, dlaczego akurat to ma być tym właściwym???

a na jakiej podstawie uwązsz siebie za Jego dizecko ? tylko na tej że żyjesz ?

Gość zagubiona_jakaś
wuwuzele... jesli sie myle i Boga nie ma??? No to nie ma. Zasypia sie i juz NIC czlowieka nie obchodzi. Dla ciebie to problem? Bo dla mnie absolutnie nie.

Gość wuwuzele
" a na jakiej podstawie uwązsz siebie za Jego dizecko ? tylko na tej że żyjesz ?" Podobno każdy człowiek jest dzieckiem bożym.

Chyba na tej samej podstawie co Ty Allium, bo przecież też uczestniczysz w tej dyskusji. Ponawiam pytanie: przeczytałam Biblię, co w związku z tym?

nie , każdy jest STWORZENIEM BOŻYM . dzieckiem stajesz sie wtedy kiedy w Niego uwierzysz . Wierzysz w Boga ?

Gość wuwuzele
" wuwuzele... jesli sie myle i Boga nie ma??? No to nie ma. Zasypia sie i juz NIC czlowieka nie obchodzi. Dla ciebie to problem? Bo dla mnie absolutnie nie." Dla mnie to też żaden problem, ale dla wielu ludzi ( zwłaszcza słabych ) przerażające jest to, że mogą po prostu zniknąć.

Gość wuwuzele
" nie , każdy jest STWORZENIEM BOŻYM . dzieckiem stajesz sie wtedy kiedy w Niego uwierzysz . Wierzysz w Boga ?" Nie wierzę w boga.

Gość zagubiona_jakaś
Wiara chrzescijan opiera się na wierze w Jezusa Chrystusa, który BYŁ POSTACIA HISTORYCZNĄ. Taki człowiek istnial naprawdę, zostało to potwierdzone przez przytłaczjaącą wiekszosc historyków. Od tego zaczynamy...

Ponawiam pytanie: przeczytałam Biblię, co w związku z tym? o nic :) a co ,medalu sie spodziewasz ?:)

Haha, serdecznie dziękuję za Boga, który pozbawił mnie matki w wieku 9 lat, bo zmarła na raka trzustki. Ale rozumiem, że wg was był w tym jakiś boski plan. Pewnie taki, że miałam przetyrane całe dzieciństwo i pół dorosłego życia, no tak.

Gość wuwuzele
" Wiara chrzescijan opiera się na wierze w Jezusa Chrystusa, który BYŁ POSTACIA HISTORYCZNĄ. Taki człowiek istnial naprawdę, zostało to potwierdzone przez przytłaczjaącą wiekszosc historyków. Od tego zaczynamy..." To prawda, ale był to zwykły człowiek, tak jak wielu innych zwykłych ludzi.To, że był chory psychicznie i uważał się za syna Bożego to inna sprawa.

Allium szkoda dyskutowac z tymi ludzmi. My swoje oni swoje. Mnie przeraza glupota i ignorancja tych ludzi. I to widac po tych komentarzach. Taka dyskujsa i tak do niczego nie prowadzi. Widac ludzie sa tacy pewni ze Boga nie ma ze mogliby dac sobie rece i nogi za to uciac. Bez sensu. Tak czy siak po smierci kazdy zoabczy jak jest. A wiem ze po smierci cos jest. I mozecie sobie to nazywac jak chcecie. Smierc to dopiero poczatek. I wszyscy sie o tym przekonacie. Narka

Gość rubbishhh
Allium jestes z jehowy? Maryja byla wiatropylna czy co? Ze jezus sie urodzil?

Allium, po co w takim razie na początku pisałaś, że śmieszą Cię ci, którzy jej nie czytali, a się wypowiadają w sposób negujący istnienie Boga? Jaka jest różnica między nimi a mną, skoro i tak stosunek do nas masz taki sam? Pytam wprost: po co więc uderzasz takimi pytaniami, skoro otrzymując pozytywną odpowiedź i tak nie masz pomysłu na to, by jakoś sensownie o tym pogadać?

SKYnet, żebyś się nie zdziwiła pięknego pięknego dnia :D 🖐️ Pytam raz jeszcze wierzących o to, jaki boski plan (no bo wszystko jest boskim planem, nie?) był w tym, że zostałam pozbawiona jedynego rodzica w wieku 9 lat, przez co tułałam się po domach dziecka i dopiero dziś, w wieku 37 lat staję na nogi. Czekam.

żeby sensownie pogadać trzeba mieć wspólną podstawę , choćby. Dla mnie podstawą jest Biblia , dla iceibe to ściema - o jakiej więc sensownej rozmowie moze być mowa ?

Gość wuwuzele
" SKYnet, żebyś się nie zdziwiła pięknego pięknego dnia Pytam raz jeszcze wierzących o to, jaki boski plan (no bo wszystko jest boskim planem, nie?) był w tym, że zostałam pozbawiona jedynego rodzica w wieku 9 lat, przez co tułałam się po domach dziecka i dopiero dziś, w wieku 37 lat staję na nogi. Czekam." Przecież to jest nie ważne, on i tak cię kocha :D