Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata az

wierzycie w Boga?

Polecane posty

Gość wuwuzele
Ludzie wymyślili sobie Boga, bo bali się śmierci i tego, że po niej idą do piachu.Więc wymyślili sobie raj, w którym bedą żyć wiecznie po śmierci.

Agata zdecyduj sie albo gadamy O wierze w Boga albo o kosciele i ksiezach. ja jednego z drugim nie łacze

Gość wuwuzele
" Kolejna w kolko powielana GŁUPOTA" Buahhaahah, niby jaka głupota???Skoro Bóg ns kocha, to niech nas ratuje, tych dobrych ludzi.Skoro jest wszechmiłosierny, to dlaczego dzieci w Afryce głodują???

gdyby to ludzie wymyślili sobie raj - to żyliby tam wszyscy . Czemu mieliby wprowadzać jakieś obostrzenia ?

Ja biblie przeczytalam cala, od deski do deski, wlasnie po to, zeby wiedziec o czym mowie i z czym mam stycznosc. I mimo, ze dla mnie sa to jedynie smieszne opowiastki, ktore nie mialy nigdy miejsca, to uwazam, ze kazdy, nawet ateista powinien ja przeczytac.

Gość allium szmatexie
Allium zostalas zgladzona na topiku zyjacy w dlugich zwiazkach bez slubu ? Ladne rzeczy tam wyisywaly laski o tobie.

dzieci w Afryce głodują bo l udzie wolą walczyć o władzę zamiast siać pszenicę .

Skoro jest to tylko w kolko powtarzana glupota, to prosze, wytlumasz po co jest wiara? Dlaczego niby ludzie cale zycie sa dobrymi, wiernymi, a spadaja na nich ogromne tragedie? Dlaczego wtedy bog nie kiwnie swoim boskim paluszkiem i nie pomoze? hm?

Gość wuwuzele
" czyli ludzie niewierzacy nie boja sie smierci ?? Dziwne. " Ateiści pogodzili się z tym, że po śmierci nie ma nic. Richard Dawkins opowiadał kiedyś, że kilka jego znajomych pracuje w domu starców i one mówiły, że tylko osoby wierzące boją się śmierci.Ateiści odchodzą w ciszy i spokoju, natomiast osoby wierzące nie chcą umierać.Dlaczego niby???Może uświadamiają sobie na łożu śmierci, że raj to mit??

Gość oszukiwana???
no niestety nie wszystkie przypadki medyczne mozesz WYJASNIC NAUKOWO...,jak to mowia lekarze-cuda sie zdarzaja-chociaz nie idzie ich wytlumaczyc...wiec co.??? Ty jestes prawniczka,a ja opiekujesie wlasnie umyslowo chorymi ludzmi.I nikt mi nie wmowi,ze z powodu zmian w mozgu ktos rozmawia z dnia na dzien w 3 jezykach...i ma rendgena w oczach !

ładne rzeczy i jeszcze 3 topiki o mnie założyły :D stałam ise tak popularna ,ze ise zastanawiałam czy na prezydenta nie startować :)

To teraz sobie wyobraz co by bylo gdyby nie bylo wiary i religii. Potrafisz sobie to wyobrazic.

Gość allium szmatexie
A co ma bviblia do boga :o boooze! Allium a ty widzialas boga? Aaa zapomnialam ze twoj maz to ksiadz. A rozaniec kolekcjonujesz w watykanie

Gość wuwuzele
" dzieci w Afryce głodują bo l udzie wolą walczyć o władzę zamiast siać pszenicę ." Dobrzy ludzie nie walczą, natomiast źli ludzie zawsze uciskają tych dobrych.Dlaczego Bóg nic z tym nie zrobi???

wuwuzele glupoty gadasz. niby czemu balbym sie smierci i nei chcial umierac skoro po drugiej stronie czeka na mnie lepszy swiat. Bez sensu

wiara - to pewność tego czego nie widzimy , świadomość istnienia tego czego sie spodziewamy .

Gość wuwuzele
" no niestety nie wszystkie przypadki medyczne mozesz WYJASNIC NAUKOWO...,jak to mowia lekarze-cuda sie zdarzaja-chociaz nie idzie ich wytlumaczyc...wiec co.???" Ludzie cudami nazywają to, czego naukowo nie mogą jeszcze wytłumaczyć.Kiedyś kiedy komuś amputowano nogę a ten po tym żył, to też to cudem nazywano.Dziś wiemu, że to żaden cud.

Gość wuwuzele
" To teraz sobie wyobraz co by bylo gdyby nie bylo wiary i religii. Potrafisz sobie to wyobrazic." Np. nie byłoby takiej "religii pokoju" jak Islam, co to głowy niewiernym obcinają.

Gość zagubiona_jakaś
Oczywiscie, sa na świecie sytuacje NIEWYTŁUMACZALNE - w moim życiu sie równiez zdarzyły. Tylko człowiek głupi i totalnie pozbawiony pokory moze powiedzieć: Boga nie ma.

Gość wuwuzele
" wuwuzele glupoty gadasz. niby czemu balbym sie smierci i nei chcial umierac skoro po drugiej stronie czeka na mnie lepszy swiat. Bez sensu" Może ci ludzie na łozu śmierci zaczybnają się dopiero zastanawiać, że ten cały Bóg to mit.Ateiści mają dałe życie na oswojenie się z tym, że po śmierci idą do piachu.Osoby wierzące dopiero na łożu śmierci zaczynają się zastanawiać co to bedzie jeśli się mylę i nie ma Boga i raju, a wtedy płacz i strach.

Gość agata az
Ej do wierzacych mam pytanie: Jak udowodnicie mi ze bog istnienie? Jak naisze ksiazke a'la biblia to co tez bedziecie sie na tym wzorowac co tam pisze? Od malego macie wmowione ze bog istnieje I sie tego trzymacie.

Gość wuwuzele
" wuwuzele a czemu ty z tym nic nie robisz. ??" Z tym, że dzieci w Afryce głodują????Nie mam takiej władzy, aby coś z tym zrobić, w przeciwieńswie do Boga, który rzekomo jest wszechpotężny.

Gość biblia to największa ściema
Allium, widzę, że zaczynasz przytaczać swoje nagminne argumenty. Ja Biblię przeczytałam, od dechy do dechy. I co w związku z tym? Dlaczego uważasz, że nie mam prawa wypowiadać się o tym, że Bóg wg mnie nie istnieje? Ty zdaje się wypowiadałaś w temacie wróżb i przepowiedni mimo tego, że też ich nie uznajesz. Gdzie tu logika?

wuwuzele niesamowite to co piszesz. Czlowiek cale zycie wierzy w Boga a na lozu smierci zaczyna sie zastanawiac nad tym czy Bog jest czy nie. Kolejna glupota.

Gość wuwuzele
" Najlepiej o wszystko obwinaic Boga. Jakie to proste" Ja nie obwiniam boga o zło.To ludzie są źli i krzywdzą ludzi.Boga obwiniam o to, że nic z tymi złymi nie robi i pozwala cierpieć tym dobrym.