Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michasia :-)) :-)) :-))

Mamusie i przyszłe mamusie wypowiedźcie się i pomóżcie będę wam wdzięczna!:)

Polecane posty

szczupla to ja nigdy nie bylam, mialam nadwage ale nie jakas mega, ogolnie jestem wysoka, wiec wygladalam dobrze, przed ciaza chodzilam na silownie i staralam zrzuciz zbedne kilogramy, juz zaczelo byc widac efekty a tu ciaza... ale bardzo sie ciesz ze zostane mama :)

Gość Mama2010,2011
czas ciąży to taki czas kiedy wszystko nam wolno :) zwłaszcza jeść :) oczywiście z umiarem bo czy ciąża czy nie jedzenie bez umiaru jest po prostu niezdrowe. Ale jak miałam ochotę na czekoladę to ją jadłam. Najgorsze co może być to liczyć kalorie bo szkodzi się dziecku. Nigdy nie zwracałam uwagi na kalorie ale może ze względu na to że jestem dietetykiem pewne niezdrowe nawyki tzn ograniczanie się i posiłki częste a małe weszły mi w krew :)

Gość Mama2010,2011
Mam chwilę wolnego to sobie do Was zajrzałam. Tak wracając do tematu wagi ja się podczas ciąży nie przejmowałam. Jeśli ktoś lubi o siebie dbać tym bardziej łatwiej będzie mu wrocić do swojego wyglądu. Nie waga jest najważniejsza tylko zdrowie dziecka :) i tego się drogie mamy trzymajcie :)

no tak, ale partner moj juz narzeka a to dobiero 25tc jutro sie zacznie... co on powie jak bede w 9 miesiacu? doluje sie tym.... :(

Gość Mama2010,2011
Mama 2013 jeśli czujesz, że za dużo już przybrałaś to zmień trochę dietę jeśli to możliwe. Teraz niestety jest taki czas, że wszystkie warzywa i owoce można już kupić tylko w marketach, a to te ze straganów są najlepsze. Nie pij soków słodzonych. Staraj się uzupełniać płyny czystą wodą niegazowaną. Próbowałam różnych i tylko Aquarell jak dla mnie nadaje się do picia bez dodatków. Moje dzieci też ta wodę lubią. Jeśli masz ochotę coś ugotować to zrób sobie pierś z kurczaka lekko przyprawioną pokrojoną w paski lub grubsza kostkę z sałata potarganą, pomidorem w ćwiartki, możesz dodać do tego ser mozarellę bo nie jest słony, a nadmiar soli zatrzymuje właśnie wodę stąd większy przyrost masy i do tego możesz zrobić sama sos trochę oliwy lub normalnego oleju + woda lub sok pomarańczowy i masz super sałatkę lekką ale sytą. Staraj się ograniczać węglowodany i cukier i zobaczysz efekty :)

Gość młodaaaa21
Witam mamusie i gratulacje Michasia,bo dopiero teraz mialam czas zajrzec.A teraz pytanie do was czyb bylyscie zaziębione i jakie leki brałyście?Mi gin powiedziala ze moge polopiryne s ale 3 dni tylko,niewiem bezpieczna jest?na ulotce to samo pisze.A ja mam jeszcze kaszel i katar

nie o to chodzi, ja biore ten antybiotyk na toxo i od tego czasu wogole nie mam apetytu... w sumie nie wiem skad mi tyle przyszlo..... wiem ze nie odzywaim sie zdrowo, na nic kompletnie nie mam ochoty, czasami nie jej obiadow, a kolcji to wogole nic, zadko kiedy... jedyne co jem to sniadanie.... jak jem juz te posilki to nie sa jakies super bogate w witaminy czy cos.... jak robie obiad siostrzyczce to zjem jakiegos kotleta czy jakies golabki zrobie, jak gotuje to tylko pod nia bo ta mala frańca wybredna strasznie jest, i moje ibiady sa przyszykowane pod jej obiady eh.... i zwykle jak jej to poprostu "podziubie" i zostawie..... ehhh szkoda gadac....

młodaaaa21 absolutnie nie polopiryne!!! moze wywolac krwotok!! mozesz wziasc bezpiecznie paracetamol, no i pic sok z malin, duzo cieplej herbatki i kup sobie taki syrop prenalen, a jak gardlo boli to jakis lek na gardlo DLA DZIECI

Gość Mama2010,2011
Jeśli masz kaszel to tylko stodal jest dla Ciebie bezpieczny- syrop. Poza tym w razie gorączki lub bólu głowy apap ale tylko 2 tabletki na dzień. Myślę że możesz brać wszelkie syropy z przeznaczeniem dla dzieci. Ibum itd one mają w składzie paracetamol, jeśli chodzi o katar to tylko woda morska. Jeśli nie jesteś czegoś pewna zawsze możesz w aptece zapytać tam Ci zawsze pomogą i doradza co możesz a czego nie :)

Gość Mama2010,2011
malin też bym nie piła bo mają salicylany to co w polopirynie. Herbata z cytryna :) i to co pisałam wcześniej

Gość Mama2010,2011
Mama2013 możesz zdradzić swoje imię? :)

Gość młodaaaa21
chyba najbezpieczniej bedzie jak jutro pojade wlasnie do apteki i sie zapytam,bo po co ryzykowac.A że z tą polopiryną tak zle to niewiedzialam...Dzięki za odpowiedzi.Sledze ten topik od początku i chyba sie przywiązałam :)Tylko rzadko kiedy mam czas coś skrobnąć

Gość Mama2010,2011
Super :) ja Asia tak będzie chyba dużo lepiej :) musisz zacząć jeść! szkodzisz synkowi! conajmniej 5! posiłków dziennie. Małych jeśli nie masz apetytu. Mleko i przetwory mleczne bo nie dość- że Tobie wysypia się zęby i kości to dzidziuś musi mieć z czego czerpać na swoje potrzeby. Przez taki brak podstawowych składników żywieniowych robisz Wam krzywdę. I wcale nie przesadzam :( zacznij o Was dbać- a urodzisz piękne i zdrowe dziecko :)

Gość Mama2010,2011
Mama2013 Karolina mam nadzieję, że nie uraziłam Cię moim wpisem. Jestem mama i sama byłam w ciąży i to 2 razy. Stąd wiem jak ważne jest mądre odżywianie. Wszystko co jesz, jak żyjesz w czasie ciąży jest bardzo ważne. Jeśli będziesz miała chwilę zrób coś dla siebie. Tylko i wyłącznie dla siebie do jedzenia. Małymi kęsami, małymi porcjami ale do celu. Jeśli tylko samopoczucie Ci na to pozwoli znajdź sobie na internecie jakie ćwiczenia w ciąży możesz uprawiać. Jeśli się trochę poruszasz nabierzesz ochotę na coś do jedzenia. Wychodz na spacery. Dotleniaj. Skupiaj na sobie. I nie miej mi za złe całej tej pisaniny :)

Gość Mama2010,2011
Dobranoc wszystkim brzuszkom :) moje dwa pieluchowce śpią już smacznie od godz :) teraz tylko mąż z pracy i rodzinka w komplecie :) zdrowych snów!!

nie wszystko wporzadku, tylko gadalam tyle przez telefon, teraz ide sie myc i znow bede gadala przez telefon :D no z tymi posilkami to tez nie takie proste ciezko mi zjesc nawet duzy jogurt.... a z teszta to tez jeszcze zalezy od dnia.... , czasami sobie cos zrobie jak sama jestem ale za to obiadu nie zjem..... mleko staram sie pic jak tylko sie da, np rano na sniadanie jem platki z mlekiem razem z siostra, owoce to terz bardzo rzadko... no i warzywa tez.... poprostu nie mam na nie ochoty... na miesa tez nie, no wogole na nic.... czasami mnie najdzie ochota na cos ale tylko przez chwile.... mialam chwile zajawke na slodkie ale teraz znow kompletnie nic.,... siostrzyczka mowi do mnie kup co a ja do niej doslownie ze skrzywiona mina no i jak jestesmy w sklepie to mowie wybierz sobie cos, a z reszta z obiadami to samo, ona mowi co chce jesc a ja to poprostu robie. jezeli chodzi o ruch na swiezym powietrzu to tak sie sklada ze mam 2 psy i na polko sie z nimi chodzi wiec nie narzekam :D

Gość porannarosaaa
Dzien dobry moje miłe. Widze ze tutaj sie dziewczyny poprzedstawiały to i ja sie przedstawie :) Edyta, miło mi :) zbieram sie powoli na wizyte. ciekawe co tam słychac u mojego dziecka ;p

Gość Mama2010,2011
Witajcie wszystkie brzuszki :) miło mi Edyta porannarosaaa :) Daj znać po wizycie, może już będziesz wiedziała co tam masz hi hi trzymam kciuki za Gosieńke :)

Gość Mama2010,2011
Witajcie wszystkie brzuszki :) miło mi Edyta porannarosaaa :) Daj znać po wizycie, może już będziesz wiedziała co tam masz hi hi trzymam kciuki za Gosieńke :)

Gość Mama2010,2011
od rana na dzień dobry problem z internetem :( Michasia a jak Tobie się spało? spokojniejsza już? Miłego dnia :)

Gość Mama2010,2011
od rana na dzień dobry problem z internetem :( Michasia a jak Tobie się spało? spokojniejsza już? Miłego dnia :)

Gość hahahahhaa
Michasia ma juz nowy topik i was wszystkie olala:) :) :)

Gość mamciaaaa
niby jaki ? ;p

Gość hahahahhaa
Wiele bylo osob tutaj co pisaly, ze Michasia to tepa sucz ale nie, wyscie jej tak bronily:) I co sie okazalo? Michasia nie jest juz w centrum uwagi, inne kolezanki maja wiecej do powiedzenia niz ona, wiec zabrala dupe w troki, olala was i teraz wypisuje kolejne bzdury na innym topiku. Ale mi was zal....:) hahahahha

Gość hahahahhaa
"10 tydzien ciazy, kto ze mna?" nowy topik waszej wspanialej kolezanki:)

Gość ababababnkdd
michasia rzeczywiscie ma nowy topik ! i nawet nic nie powiedziala

no faktycznie ma nowy topic..... ale to jeszcze nic nie znaczy, sama udzielam sie w kilku i mam jeden "swoj wlasny"wiec moze sie jeszcze odezwie....

Gość mamusia84
tak troche niegrzecznie z jej strony:(