Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cukrowinkaaa

Kurde, doradźcie coś. Mam 80 zł do 10. Jak przeżyć?

Polecane posty

Gość tez pracowałam w sklepie
musi mieć, może nie mieć auchan, tesco, lidla, ale biedronka to jest już chyba wszędzie :classic_cool:

A na szkielecie czy korpucie to możesz ugotować i zupe pomidorową, pomidory w puszce tez ze 2-3zł kosztują, ogórkową.

Gość czosnekkkkkkkk
a jak w ochronie.... to pora zapolować na bezdomne psy i koty :D

z tego co sie orjentuje to kaufland jest drozszy niz biedrona,a chleb tez tam maja drogi.Jest w kauflandzie smaczek konserwowy,super i chyba 10-12zl kosztuje,mozesz kupic tez jakies puszki,maja tez dobry bigos w sloikach,no i to na tyle z kauflandem.A swoja droga,to drogi chleb u Ciebie w biedronce,ja mieszkam w Bydgoszczy i u mnie chleb po 1,59 w biedronie

Z kostki sera białego i łyżki śmietany, cebuli i jajka można zrobić pastę do chleba. Pierogi z jabłkami są tanie i pyszne, placki ziemniaczane, barszcz, nawet barszcz biały z torebki, do tego biała kiełbasa, która chyba droga nie jest i tez dobre. :) Do chleba to tej pasztetówki kup w Stonce, bo jest dobra (przynajmniej kilka lat temu była)i taka dość duża, chyba z 200 g. :)

kilogram serc za 14-15 zł to promocja? :O pierś z kurczaka w promocji jest za 9 zł, a nie podroby :O z podrobów, to kup mu wątróbki drobiowej i zrób z jabłkiem w śmietanie, podaj z ziemniakami- obiad za ok 7-8 zł naprawdę jak się pokombinuje to obiad może być tani i bardziej syty niż te kanapki

Gość czy to ta piosenka?
oj nie krytykujcie. co to jest bochenek chleba dla mezczyzny na 24 godziny?:O kup pasztetowa na kanapki, ser bialy na pierogi, nalep pierogow i bedziesz miala na kilka dni. zawsze staraj sie zrobic jakies zapasy miesa lub wedliny do zamrazarki, ser bialy tez mozesz mrozic.

Pierogi z jabłkami? Jak to się robi:D Nigdy nie słyszałam o czyms takim a jestem wielka fanką pierogów, szczerze nawet w pierogarni nie widziałam

No co Ty! :) Są pyszne, moja babcia robiła. :) Ciasto jak na pierogi, wiadomo, a nadzienie to kroisz jabłka w plasterki, ósemki, kostkę - jak tak chcesz i mieszkasz z cukrem i cynamonem no i nakładasz w ciasto i już. :)

Dokładnie i można to zjeśc i na obiad, i w plasterkach na kanapke taka rolada z mielonego. Z boczku to pieke raz w roku, ale z karkówki np cześciej pieke i na kanapki

Gość Cukrowinkaaa
hehe leniwe chyba odpadają... ostatnio próbowałam zrbić kopytek, ale mi wyszedł kit jakiś... musiałam wywalić. Nie wiem czemu, ale nie ma reki do kopytak a leniwe chyba sie tak samo robi nie? Choć powiem ze zjadłabym leniwych ale niestey juz nie ma kto zrobic bo babcia nie zyje :( ale wracając do tematu, no kurde ten chleb mimo wszystko musi być, nawet jesli zrobie mu mniej kanapek, to musze to czymś zastąpić prawda, więc też musiałabym kupic produkty na jakis obiad. Tak jak mówie, często daje mu do pracy też jakąs zupe lub drugie danie jesli nadaje sie do włozenia do pojemnika. Biedronke mam oczywiście i inne markety tez są, i pójde po ten chleb do tej biedronki, oszczędze 10 zł, zawsze coś. Może mi ktoś jeszcze jakąś tanią zupę zaproponuje? Acha mam w zamrażalniku kawałek wędzonego boczku, kiełbaski troche i jeden korpus z kurczaka.

Gość czy to ta piosenka?
gdy masz kase rob zapasy. na zupe mozesz kupowac porcje rosolowe bez skrzydelek, ale zupka wychodzi dobra. warzywa na zupe mozesz zetrzec na tarce , pokroic w kostke i zamrozic, gdy zostaja ci kotlety mielone tez je zamrazaj, masz potem gotowe, gdy nic nie ma w lodowce, nagotuj bigosu, tez nie jest drogi a wystarcza na dlugo, mozesz robic kopytka, pierogi, ogolnie takie dania ktorych wychodzi duzo. na obiad mozesz robic ziemniaki z sadzonym jajkiem, kotlety z mortadeli, sos z pulpetami. nie jest drogo a sycaco.

Ale gotuje te jabłka wczesniej jak do szarlotki czy surowe wrzucam? Zrobie przy okazji. Mieszkam na pomorzu i nigdy nie widziałam nie słyszałam i nie jadłam;p U nas to ruskie z miesiem z kapustą i grzybami z kapustą taka kiszoną albo z białą. Potem poznałam dopiero ze szpinakiem i fetą, prawdziwkami, łososiem takie co wpierogarniach udziwnienia podają;p

Blake, kiedyś bedziemy sąsiadkami, to Cię zaproszę. Ja robię ze świeżych jabłek, lubię takie kwaskowate najbardziej, ale to juz kwestia gustu. :)

tu jakiś przepis http://racjonalne-oszczedzanie.blogspot.com/2011/03/oszczedny-przepis-serca-drobiowe-dla.html a tu, dla porównania ceny podrobu z auchan http://www.auchandirect.pl/sklep/artykuly/wyszukiwarka/91100383/Serca-z-kurczaka-Nasz-Kurczak-450-g 7,09 za kg, czyli za to opakowanie 450 gr 3,19 zł kup dwie tacki i masz za połowę dotychczasowej ceny kg, zresztą spokojnie do kaszy czy ziemniaków wystarczy jedna tacka, nie przesadzajmy skąd ty wziełaś tą cene 14-15 zł w promocji? :O

Gość ja jezdem ruda
kup mrożonkę warzyw i zrób gar zupy jarzynowej, ziemniaków nakrój żeby było bardziej syte i niech je chłop

Gość Cukrowinkaaa
oo ta pasta z twarogu? coś dokładniej moge na ten temat?

Gotując tani obiad który mu zapakujesz zaoszczedzisz na tym co dasz do chleba. Ja Leniwe robie tak że daje 2 kostki twarogu 2 jajka i mąka tak żeby było no takie żeby można było wałka uformowac;p Zupy mowie ci korpus włoszczyzna pomidory w puszce i masz pomidorową. To samo z ogórkową. Albo gotwe mieszanki warzywne na zupe w biedronce ze 3zł kosztuje. Masz boczek to zró pierogi ruskie. Albo makaron z twarogiem i skwarkami

Gość ja jezdem ruda
moze autorka zrobiła literówkę i zamiast kg serc miało być sera ?

Z zółądków i serduch możesz krupnik zrobić, wsadzic tylko dużo tych mięsek i masz bardzo sycącą zupke. Ja też lubie takie kwaskowe jabłca. Cholera mam jabłka z działki od mamki, dzisiaj to nie bo na meeeeelanż ide:D Ale w niedziele zrobie takie pierogi! haha Blake, teraz widziałam w jakiejś reklamie perfum chyba ck.

Pasta z twarogu to taka pasta, ze sobie bierzesz twaróg, śmietany trochę, ugotowane, pokrojone jajko,rybę wędzoną, zieleninę, jeśli masz, cebulę drobną posiekaną i formujesz na masę, jak farsz :) No i potem siup, na kanapkę. :)

Gość czy to ta piosenka?
mieszkacie w blokach? macie piwnice? jesli tak to nalezy jesienia zaopatrzyc sie w ziemniaki, nakiscic w beczke kapusty, kupic taniej marchew, buraczki i pietruche. buraczki gotuje w calosci, zalewam zimna woda, obieram ze skorki, tre na tarce, doprawiam cukrem kwaskiem i w sloiki wekuje, na buraczki w sam raz do obiadu.