Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszulinka

Robilam dzisiaj dwa testy! sa POZYTYWNE! jestem w ciazy! DRUGA KRESKA BLADA!!!

Polecane posty

Gość rach ciach mamy bobasa
Myszulinka - sama jesteś sobie winna wybacz, ale ta infantylność blondynki w gimnazjum w zakładaniu kilku tematów o tym samym, negowanie wszystkich racjonalnych wpisów i wiara tylko w to, co wygodne - są godne pożałowania sama w Twoim pierwszym temacie coś Ci odpisałam, nie pamiętam co, chyba coś o testach, bo myślałam, że pisze to ktoś z normalnym podejściem i warto odpowiedzieć

Gość Ty nie umiesz nic sama zrobić
Lekarz nie musi zlecać badań żeby je wykonać.Albo rób na własną rękę albo idź i poproś o skierowanie.

heh.. niby czym sobie zawinilam ? ze pochwalilam sie dwoma pozytywnymi testami? a to ja jedna na tym forum? A ze wyszlo inaczej , przykro mi samej. Niestety , ale osoby , ktore tu odpisuja powinny sie zastanowic nad swoimi wypowiedziami. Coz.. moglam przewidziec , ze takie sie znajda.

Brzoskwinko , napisz nam jak po wizycie :* Malinowaaa jednak nie jestem w ciazy wg wynikow Bety :( Rozmawialam z mezem juz , powiedzial , ze pewnie kolejne starania zaowocuja ciaza, bo tez chce dzieciatko. Ale mimo wszystko nastawil sie , ze jak wroci do domu , to uslyszy radosna nowine. Z powodu jego nietypowej pracy ( jest gornikiem , pracuje na kopalni ) , nie moglam mu wczesniej tego przekazac. Teraz oboje czekamy na okres i do dziela!

Gość pitulinka
Czyli nigdy nie robilas badan hormonalnych? Nawet zanim zaczelas brac tabletki???

Nie robilam badan , bo moj ginekolog nie zaproponowal mi takich. Nawet jak przyszlam do niego najpierw porozmawiac na temat tabletek, nie wspomnial o zadnych wczesniejszych badaniach.

Gość czarna3222
myszulinka mam taką sytłuację jak ty na teście pojawiła się druga kreska po około 5 minutach jest jasna ale widoczna a bete mam 0,100 bete robiłam w poniedziałek w środę odebrałam wynik a kreska pojawiła się dopiero w środę i niewiem co mam myśleć

czarna322 - masz troszke inna sytuacje niz ja , bo ja robilam testy w piatek i wyszly mi pozytywne , a dzisiaj odebralam swoja Bete i wynik : 0.200. Tez sama nie wiedzialam co o tym myslec , ale jednak ja uwazam , ze w ciazy nie jestem. Okresu nadal nie mam , brzuch nawet Teraz pobolewa , a o sluzie juz nie wspomne.. Obfity jest bardzo. No , ale Beta mowi sama za siebie , wiec nic sie juz nie łudzę. czarna moze powtorz Bete znowu za pare dni ?

Gość brzoskwinnnia
Myszulinko napewno sie odezwe ::) a tym gadaniem sie nie przejmuj, najlepiej ignoruj, bo im wiecej bedziesz odpisywac, tym bardziej beda sie nakrecac. pozdrawiam

czarna z drugiej strony patrzac ... test wyszedl Ci blado pozytywny w srode, wiec zakladajac jakbys byla w ciazy , to Beta powinna juz cos pokazac.

Gość jaaaaaaaaaaa natomiast....
nie umiem nic.... A czy nie wiedziałaś,ze jeżeli przy poronieniu biochemicznym organizm dobrze sam sie oczyści (a zwykle tak jest bo to poronienia bardzo wczesne) to lekarz nigdy nie będzie w stanie stwierdzić,ze w ogóle byla jakas ciąża. Skoro az tak wiele razy miałaś testy pozytywne a ciąży brak to byc moze tak akurat sie dzieje w Twoim przypadku i to tez trzeba kontrolować.

Gość czarna3222
też tak myślę ale chyba pójdę w poniedziałek i zrobię kolejną a w między czasie zrobię test mam w domu jeszcze dwa zapasowe to zrobię z rana i zobacze

po jakie hu... chwalic sie ciąża której wogole nie ma widać ze z ciebie laiczka skoro nie wiesz ze po odtawieniu tabletek hormony szaleja. tak macie racje cale zycie ludziom opowiadajce ! ludzie za ciebie zycia nie przezyja !!!

etternalove - A ty nie slyszalas , ze od razu po odstawieniu hormonow mozna zajsc w ciaze? I nawet niektorzy lekarza doradzaja stosowanie np. tabletek przez ok. 3 miesiace , zeby szybciej zajsc w ciaze? Znam przypadek osobiscie . Znajoma odstawila tabletki i juz okresu "normalnego " nie dostala. Teraz ma 2-miesieczne blizniaki. Tak sie zdarza , ze zaraz w pierwszym cyklu mozna zaciazyc. Zreszta.. kobieta , ktore wspolzyje ( mimo , ze odstawila hormony ) , widzi na tescie dwie kreski , to jak myslisz co ona sobie wlasnie pomysli ? ze to wina szalejacych hormonow ...? chyba nie znajde ani jednej kobiety ktora w takim przypadku wykluczyla by ciaze .

Zostawcie juz ta Myszulinke w spokoju!! Ja w zupelnosci rozumiem ze sie dziewczyna cieszyla ze jest w ciazy skoro miala 2 pozytywne testy! U mnie samej z bladej kreseczki mam teraz dwuletnia córcie!!! A jak dzis pamietam ze testow zrobilam chyba 6 zeby sie upewnic!!! Jak sie bardzo pragnie dziecka to trudno czasem opanowac emocje i trzezwo myslec!!! Niepotrzebne sa te sarkastyczne i wrec chamske komentarze!!! Myszulinka! glowa do gory, napewno za niedlugo bedziesz cieszyc sie z potwierdzonej ciazy!!!!

Gość malinowaaa
Myszulinka przykro mi że nie jesteś w ciąży, choć ten Twój wynik bety jakiś dziwny-ale ja się nie znam. Męczę się z tą okropną @, gdy brałam tabletki anty. brzuch mnie tak nie bolał. Myszulinko jesteśmy obie dopiero po jednym cyklu starań więc nie ma się co łamać tylko brać się do roboty:)

Malinowaaa, szczerze mowiac bylam pewna , ze sie udalo :( w sumie mam dosc dzisiejszego dnia. Nie dosc , ze stresowalam sie bardzo przed odbiorem wynikow , potem po samym ich odczytaniu tak samo :( juz nie mowiac o tym forum... ;/ koszmarny dzien. Malinko , dobrze sie masz , bo dostalas okres i wiesz od kiedy liczyc sobie cykl na nowo. A ja teraz moge powiedziec , ze nadal czekam na okres. Juz pisalam wczesniej o tym , ze ale uczucie okropnej wilgosci w "tamtych" miejscach sprawia mi wielki dyskomfort, poniewaz caly czas mam wrazenie , ze to okres , a to mnostwo sluzu. nie sa to uplawy , tylko sluz. On tez mnie stresuje , bo co chwile latam do toalety.

Gość malinowaaa
Przejrzałam wcześniejsze wypowiedzi i zauważyłam że niezłe spięcia tu były. Moim zdaniem powinnaś iść do jakiegoś konkretnego lekarza bo ten śluz nie jest normalny,nie wspomnę o pozytywnych testach i tym dziwnym wyniku bety. Wiem ze teraz po odstawieniu tabletek hormony buzują ale trochę tego za dużo. Idź do porządnego lekarza, na porządne badanie od A do Z i opowiedz mu o wszystkim.

Gość przyszła mama 28
Myszulinka- są leki które mogą spowodować wyniki bHCG fałszywie dodatnie z moczu. Jak dobrze pamiętam to salicylany, leki przeciwpadaczkowe, środki nasenne. Reszty nie pamiętam, a nie mam w domu ulotki. Mieliśmy kiedyś w labie pacjentkę po 60-tce u której w moczu wyszedł bHCG dodatni. Oczywiście w ciąży nie była tylko właśnie brała jakieś leki.

Gość brzoskwinnnia
Myszulanko nie jestes sama, beta ponizej 0,1

Gość brzoskwinnnia
* Myszulinko

Malinowaaa , wyniki mojej bety widzial ginekolog i powiedzial , ze mam powtorzyc za 2 tygodnie i tez za 2 tygodnie mam przyjsc do niego na wizyte. Wczesniej mowil , ze mam "dac czas" miesiaczce i poczekac az sama przyjdzie ( nie wywolywac jej tabletkami ). Teraz jest juz u mnie grubo ponad 40 dc i zastanawiam sie czy nie zaczac brac Luteiny. Kiedys wlasnie lekarz mi ja przepisal na wywolanie okresu.

Gość brzoskwinnnia
Tak mi pani z laboratorium powiedziala, ze jest niski, ponizej 0,1. Po papierek jade dzisiaj, to bede widziec.

Brzoskwinnia , to mialas podobny wynik do mnie. A to lekarz zalecil Ci wykonanie Bety ??? pozdrawiam

Gość brzoskwinnnia
Myszulinko- wczoraj jak bylam na wizycie to powiedziala, zeby zrobic ta bete. Pojechalam do laboratorium i zrobilam. Pani pozniej do mnie zadzwonila, ze wynik jest niski, ponizej 0,1. Za godzinke jade po ten paierek i bede go widziala. Musze jeszcze napisac do gin wynik i wtedy bede wiedziala co robic, bo kazala mi brac luteine na podtrzymanie, ale skoro nie ma ciazy to po co mam brac

Brzoskwinko daj znac co powiedzial na to lekarz. Mnie mowil , ze wynik jest troszke dziwny mimo braku ciazy. A nie wplywaja na wynik bety jakies ciezsze leki itp. ? ja okresu nadal nie mam , dzisiaj ciagle pobolewal mnie prawy jajnik, sluz leje sie ze mnie strumieniami...a o bolu krzyza w dolnej czesci juz nie wspomne. A jak Twoje samopoczucie brzoskwinko ??? pozdrawam