Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszulinka

Robilam dzisiaj dwa testy! sa POZYTYWNE! jestem w ciazy! DRUGA KRESKA BLADA!!!

Polecane posty

Gość brzoskwinnnia
Mnie jajnik prawy boli, ale to od torbieli. Jedyne co mnie dziwi to to, ze mnie sutki bola i sa bardzo wrazliwe, no i sluz. Bez wkladki sie nie ruszam, bo czuje jak ze mnie leci. Bez sensu, bo ciazy przeciez nie ma. A na odpowiedz gin narazie czekam, ale jak bede cos wiedziala to sie napewno odezwe.

A ma znaczenie jakie mialam robione badanie krwi ? Czy Beta HCG czy samo HCG ? Teraz doczytalam sie na moim badaniu , ze pisze samo HCG i tak tez w sumie pisalo na cenniku w laboratorium ( hormony plciowe - HCG )

Gość kolasroczkaaa2
myszolinko napiszę Ci cos i nie obraź się proszę- ale powiedz mi czy Twój ginekolog urwał się z choinki? czy Ty nie rozumiesz że nie jesteś w ciąży? starałam, się o dziecko kilka lat- oznaczenie HCG miałam kilkadziesiąt razy i za kazdym razem mój wynik był poniżej 0,1 i żaden ginekolog ( a leczyłam sie u najlepszych specjalistów w kraju) nie widział nic dziwnego w takim wyniku. kolejna rzecz to wielka bzdura jaką napisałaś a mianowicie że ciażę widać od 5 tyg po zapłodnieniu! bzdura! zmień lekarza bo to jakiś konował! ciążę widać od 5 tyg, ciąży czyli 3 tyg po zapłodnieniu! zyczę Ci aby szybko Ci się udało- ja czekałam 3 lata, ale warto było głowa do góry!

Kolasroczkaaa2 - bardzo dobrze rozumiem , ze nie jestem w ciazy. Chcialam tylko wiedziec jaka jest roznica miedzy beta-HCG a HCH. Tyle.

Gość kolasroczkaaa2
HCG to tzw. total HCG czyli alfa i beta HCG a beta HCG to logicznie sama beta HCG- zarówno jedna jak i druga uzywana jest do diagnostyki i monitorowania prawidłowego rozwoju ciaży. tyle że normy są inne , ale to nie ma znaczenia bo odbierając wynik masz normy podane. wszystko. życzę wszystkiego dobrego.

niektóre testy z tego co wiem wychodzą błędnie a beta hcg jest dokładna. Wiele znajomych dziewczyn tez przejechało sie na tym ze na testach ciazowych wychodzily im dwie kreski blade ale wychodzily. Nie pamietam już jakiej firmy były te błedne.. ? :-(

Gość ehhhhh....
Wyniki fałszywie pozytywne Wyniki fałszywie pozytywne są raczej rzadkie w nowoczesnych testach ciążowych, jednak są możliwe i się zdarzają. Wynik fałszywie dodatni może być wywołany stosowaniem leków zawierających gonadotropinę kosmówkową (hCG). Ten właśnie hormon jest produkowany przez zarodek od momentu zagnieżdżenia w ścianie macicy (poziom tego hormonu zaczyna spadać około trzeciego miesiąca ciąży). Jest to także hormon, który wykrywają w moczu wszystkie testy ciążowe domowego użytku. Leki zawierające gonadotropinę kosmówkową to przede wszystkim leki stosowane w leczeniu niepłodności. Dodatni wynik testu ciążowego może być także wywołany stanami, które zwiększają ilość hormonu hCG w ciele kobiety. Takie działanie mają torbiele na jajnikach torbiele mogą mieć charakter łagodny lub złośliwy, więc nie należy lekceważyć ich podejrzenia. Torbielom zwykle towarzyszą także inne objawy, takie jak zaburzenia cyklu menstruacyjnego, krwawienia z dróg rodnych, częste bóle w podbrzuszu, bóle głowy i omdlenia. Stuprocentową pewność co do obecności lub braku torbieli jajnika da dopiero badanie ginekologiczne i USG dopochwowe. Innym stanem zwiększającym obecność hormonu hCG w moczu jest ciąża ektopowa, czyli pozamaciczna. Taki rodzaj ciąży trzeba jak najszybciej usunąć, gdyż zagraża zdrowiu i życiu matki. Pozytywne wyniki testów ciążowych zdarzają się także w okresie menopauzy.

Gość ehhhhh....
Wyniki fałszywie dodatnie testu pojawiają się rzadko i mogą występować w przypadku: występowania pewnego rodzaju nowotworu, który produkuje substancje imitujące betaHCG przyjmowania niektórych leków (np. chloropromazyna, fenotiazyna, prometazyna, metadon) zanieczyszczenia moczu bakteriami u kobiet z białkomoczem lub krwiomoczem oraz u kobiet zażywających metadon

Gość brzoskwinnnia
Ehhhh- nie badz taka madra. Wiesz jak to jest zobaczyc po 4 latach pozytywny test? Pewnie nie, bo bys tu sie tak nie wymadrzala. I jakbys czytala ze zrozumieniem to bys zauwazyla, ze bralam ta pieprzona torbiel pod uwage, ale najzwyczajniej w swiecie mialam nadzieje, ze sie udalo. Myszulinko, ja mam teraz brac przez 3 dni luteine i czekac na okres. Mam dzisiaj mega dola i jestem wykonczona psychicznie. Jeszcze jak widze wypowiedzi osob, ktore wszystko wiedza najlepiej i sa takie racjonalne(bo jak mozna myslec, ze jest sie w ciazy jak sie zobaczylo pozytywny test? Przeciez jest milion innych powodow, wystarczy poczytac!) to mnie juz w ogole krew zalewa. Ludzie dajcie juz sobie spokoj, bo takie wymadrzanie sie nie majac na ten temat zielonego pojecia swiadczy tylko o waszej glupocie

Gość ehhhhh....
brzoskwinia nie bądź taka agresywna od bladego świtu bo nie mam na celu dosranie Wam tylko wyjaśnienie jakie mogą być przyczyny fałszywie dodatniego testu z moczu :O i Twoich wypowiedzi nie czytałam bo się skupiałam na postach autorki tematu :O pytała między innymi o leki więc poszukałam i odpowiadam :O wyluzuj bo nerwy nie są wskazane w staraniu się o dziecko...

Gość brzoskwinnnia
Ehh w takim razie przepraszam

Gość brzoskwinnnia
Ciekawe czy po tej Luteinie przyjdzie okres. Myszulinko a ty sie wybierasz do lekarza czy czekaz az miesiaczka sama przyjdzie? Dobrze, ze chociaz mam w mezu wsparcie, bo tak to bym sie chyba calkiem zalamala.

Gość SaraXXX
Ja kiedyś też brałam luteine na wywołanie miesiączki tylko, że brałam 5 dni. Potem odrazu pojawił się okres.

Gość brzoskwinnnia
Sara mi gin napisala, zeby brac 3 dni, wiec tego sie narazie trzymam :)

Gość brzoskwinnnia
Sara mi gin napisala, zeby brac 3 dni, wiec tego sie narazie trzymam :)

Gość brzoskwinnnia
Sara mi gin napisala, zeby brac 3 dni, wiec narazie tego sie trzymam :)

Gość brzoskwinnnia
Oj trojaczki mi wyszly :)

Gość asiek82
bylam wczoraj u lekarza. ciaza wewnatrzmaciczna, zarodek 3mm, wczoraj byl 4t6d ciazy. We wtorek czyli 3 dni wczesniej nic nie bylo widac na usg a wczoraj juz tak. odczuwam lekkie mdlosci i kawa nie smakuje juz tak samo. zaczne pic zbozowa jak w 1szej ciazy. A i ciagle chce mi sie spac co jest trudne do wykonania przy 8mc bablu. jestem w szoku i dalej to do mnie nie dociera. Mam zrobic podstawowe badania i mam sie pokazac dopiero poczatkiem stycznia. Nie wiem czy nie za dluga przerwa w wizytach bo w poprzedniej chodzilam co 2 tygodnie na poczatku. W pierwszej bralam tez duphaston do 3go miesiaca (chyba bardziej profilaktycznie bo nie mialam plamien) a teraz lekarz nie zalecil. Trzymam za Was kciuki, w koncu Wam sie uda dziewczyny.

Gość brzoskwinnnia
Asiek gratulacje :) trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze :)

Gość brzoskwinnnia
Mnie dzisiaj okropnie boli ten prawy jajnik i wogole podbrzusze razem z biodrami no i piersi, nie moge ich doknac nawet. Mam nadzieje, ze okres przyjdzie jak najszybciej, wtedy bedziemy mogli zaczac nowy cykl. Mam tez nadzieje, ze torbiel sie wchonie, bo jak bylam na usg u gin to widzialam, ze sie zmniejszyl z prawie 5 cm do 2,5. Wiec jak go juz nie bedzie to bede mogla wrocic do stymulacji, a jezeli zostanie to na laparo. Myszulinko skoro gin nic nie mowil, zeby brac luteine to moze nie bierz. Chociaz w sumie ona nie zaszkodzi, ale po co sie faszerowac :)

Gość żyrraffa89
hej ja tez dzisiaj robiłam test i równiez pozytywny :) allle jestem szczęśliwa ;) A założycielce topiku gratuluje :D

Cześć:) Ja czuje się dzisiaj nie za dobrze ponieważ większość dnia spędziłam w kibelku,ale takie uroki właśnie ciąży.. W czwartek miałam wizytę w szpitalu , maluch mój ma 5cm2mm , rośnie jak na drożdżach ,jestem taka szczęśliwa:) Tobie również życzę tego szczęścia Myszulinko!!!

Gość droga zyraffo...
Chyba nie doczytalas całego topiku ale założycielka topiku miała betę 0.1 co oznacza brak ciąży....

Gość Tylko ze autorko...
Ale ona pisze ze nie robila bety hcg tylko samo hcg:O co to znaczy czy to dwa inne badania? Moze tak naprawde jest w tej ciazy?

Gość czarna3222
myszulinka zrób jeszcze jeden test pamiętasz pisałam ci że jak odbierałam wynik dopiero zaczeło na teście się coś pojawiać i co robiłam dzisiaj test nie z porannego moczu i ładna rózowa kreska coraz wyraźniejsza a w środę był tylko cień cienia zrób ten test nic ci nie szkodzi

Opisze wam jak to u mnie bylo, moze wam to poprawi humory.....mialam bole pecherza, albo tak mi sie wydawalo...nie zwracalam uwagi na nic , nawet na to ,ze zupe ogorkowa zagryzalam paczkami, ktorych nienawidze...Poszlam do lekarza gina , aby zbadac ten pecherz, bo bardzo mnie bolalo, a ze bylam w innej kasie chorych to nie moglam zrobic usg pecherza u normalnego lekarza, no i tak sobie wykombinowalam ,ze jak polece do gina to zbada ten pecherz i da mi jakies pigulki i mi przejdzie....On mnie bada i bada......a ja mu na to no i jak moj pecherz , a on na to ok...ja zdziwiona wiec pytam to co mi jest a on nic, po prostu 5 tydzien ciazy...Kobietki malo nie spadlam z fotela, z bolu brzucha nagle ciaza mi sie zrobila. Nie planowalam , bylam w szoku , 2 rok studiow, coz dzisiaj mam urodziwego juz 11 latka syna. Natura dziala cuda, a i ja tez bylam po odstawieniu tabletek anty, nawet nie wiem czy mialam pierwsza @ , nie pamietam , ale jakos bardzo szybciutko zaszlam. Smieje sie do dzis z reakcji faceta, dzwoni i pyta i jak brzuch, a ok, ale usiadz, po padniesz,,,jestem w ciazy.....zaniemowil.... Kobietki zycze wam z calego serca udanego fasolkowania. Jesli moge cos podpowiedziec, z opowiadan przyjaciolki, ktora tez sie dlugo i bardzo starala....nie miala juz sil , ciagle stres , tabletki, jakies zastrzyki , mierzenie i badanie ...powiedzieli sobie z mezem dosc, zadnych badan i klinik..przestali sie starac, porzucili pragnienia i wyjechali na wakacje...a jak wrocili co sie okazalo, ciaza i to nawet blizniaki.......mniej stresu potrzeba. Powodzenia dla was

Czarna, ale tak sie zastanawiam czy to ma jakis sens. Testy Wyszly mi pozytywne tydzien temu w piatek ( 9.11) z druga blada kreska , a HCG robilam we wtorek , no i wynik w czwartek