Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszulinka

Robilam dzisiaj dwa testy! sa POZYTYWNE! jestem w ciazy! DRUGA KRESKA BLADA!!!

Polecane posty

Gość asiek82
to naprawde dziwne. nie wiem co Ci doradzic. jestes pewna, ze te dwa testy byly pozytywne? moze zadzialala sila sugestii i zobaczylas te kreski choc ich nie bylo? nie pozostaje Ci nic innego jak wybrac sie do gina i sprobowac to wyjasnic bo testy ciazowe nie wychodza pozytywne od tak sobie. i to jeszcze dwa. ja mam jutro wizyte u gina i mam nadzieje, ze bede juz cos wiedziec choc czuje ze to ciaza. oby tylko nie pozamaciczna.

Asiu badz dobrej mysli ! Napisz nam po wizycie , co powiedzial lekarz, choc i tak wierze , ze Ty sie nie zawiedziesz!!! :**

Asiu poslalam link z fotka podobnego testu ciazowego. - tak wygladal jeden z 2 testow pozytywnych :(

Miałam identyczne można powiedzieć kreski , które mi wykryly właśnie moją ciążę, nie rozumiem co jest w Twojej sytuacji... ompletnie się tu wszystko nie zgadza, testy wyszły więc powinna to być 100%owa pewność, tym bardziej,że wynik bety jeszcze jest niejasny nawet dla lekarzy... musisz się kogoś doświadczonego poradzić o co z tym chodzi, bo w normie nie jest jeśli takie są objawy

Gość asiek82
hmmm bardzo dziwne to, ten test z linka jest pozytywny, nie ma watpliwosci, wiec Twoj jesli taki sam to tez byl pozytywny. istnieje jeszcze mozliwosc pomylki w laboratorium, ale nie chce Ci dawac zludnych nadziei. oto moj test z wtorku, troche niewyrazny bo zdjecie zrobilam tel, ale ja nie mam watpliwosci, ze jest pozytywny http://www.voila.pl/281/o6pf0/index.php?get=1&f=1

Gość zuzia3333
a czy ktos oprocz Ciebie widzial jeszcze ta druga kreske?

Asiu , watpie , zeby to byla jakas pomylka . Przeciez wszyscy mowia , ze Beta HCG to najpewniejszy test i chyba nigdy nie zawiodł. Mialam to szczescie , że polozna zaraz poszla do lekarza z wynikiem moim . Lekarz owszem powiedzial , ze wedlug tego wyniku testu - ciazy brak. Ale nawet przy braku ciazy Beta wynosi 1-2. I sam sie gin. zdziwil ta beta.

Gość pitulinka
Czesto taki niski poziom bety jest tuz przed owulacja.

Pitulinko , ale ja owulke mialam juz w tym cyklu, stwierdzona przez lekarza - 18-19 pazdziernika. Moga byc w cyklu dwie owulacje? okresu nie dostalam jeszcze , a od owulacji juz minelo duzo czasu.

Gość asiek82
pomylka w sensie, ze jednak ja zle obliczyli (choc nie wiem czy to mozliwe) i tak naprawde jest dodatnia? Skoro w laboratorium twierdza, ze wynik jest dziwny to spytaj o mozliwosc powtorzenia badania bezplatnie? dziwne to laboratorium, uwazaja, ze wynik "dziwny" i wypuszczaja kobiete do domu z niepewnoscia.

Gość zuzia3333
To jezeli inni tez ja widzieli,to na pewno ta 2ga kreska tam byla.Tylko ta beta dziwna.Na Twoim miejscu poszlabym do lekarza

Gość 0,200 to śladowe
ilości hormonu. Dlaczego dla was to dziwne?

Gość pitulinka
Po tabletakch masz rozregulowane cykle i okres mozesz i dostac za 2 msc po odstawieniu. Przyjmujac, ze owulacja wystapila 18-19 pazdziernika, to akurat jakies 4 tyg, czyli teraz tez by wypadala owulacja, wiec by sie zgadzalo.

Asiu , do laboratorium byla przeogromna kolejka, nawet nie chciano mnie przyjac na sam koniec ze wzgledu na odbior wynikow. Jak powiedzialam , ze ja tylko po odbior to juz byly pretensje pan z laboratorium , ale wkoncu dostalam te wyniki - wrecz wcisnela mi je do rak. Wyszlam z laboratorium , z przychodni wsiadłam do auta i do domu. Po drodze tak przegladalam wyniki , zobaczylam 0.200 - czyli dla mnie brak ciazy. Dopiero w domu juz zaczelam sie tym wynikom bardziej przygladac. Wygladalo na to , ze moglam poprostu zapytac o wynik , ale myslalam , ze dla mnie bedzie to jasne , ze powyzej 5.8 ciaza , a ponizej brak ciazy. Lekarz jednak uwaza jednak inacze , ze brak ciazy to 1-2.

Gość pitulinka
Myszulinka, poziom bety ponizej 0.100 tez sie zdaza i wcale nie jest rzadkoscia.

Gość Witam was....
W laborstorium i u lekarza stwierdzili ze to dziwne. A oni chyba wiedza lepiej niz my. Myszulinka mogla sie zdarzyc pomylka w laboratorium. Zdarza sie. Ale nie zwlekalabym jednak z wizyta u ginekologa. Musisz zrobic dokladne badania bo pozytywny test ciazowy jest wynikiem wielu schorzen. Nie chce cie straszyc ale moze byc powaznie. Tym bardziej ze nawet dla lekarza wynik bety byl dziwny. To napewno nie jest normalne miejmy nadzieje ze to tylkozaburzenis hormonalne po odstawieniu tabletek badz rzeczywiscie pomylka w badaniu krwi. Trzymaj sie:*

jeżeli za kilka dni nie pojawi się @ to ja powtórzyła bym badanie bety dla pewności sporadycznie ale mogła zajść pomyłka w laboratorium idź zrób jeszcze raz to badanie i będzie już czarno na białym pamiętaj tylko że podczas badania musisz być co najmniej 3 godziny bez jedzenia i picia to także ma znaczenie

Gość pitulinka
Ale 0.200 to nie jest jakis kosmiczny wynik, takie wyniki sie bardzo czesto zdarzaja, nawet ponizej 0.100.

Gość 0,200 to śladowe
Wpisz sobie w wyszukiwarkę swój wynik i zobacz ile dziewczyn go miało. Wiekszość dziwi się dlaczego nie wynosi 0 skoro ciąży nie ma. Brałaś tabletki anty nie wiadomo ile czasu, i nie wiadomo jakie inne w zyciu w tym też antybiotyki. Żaden labolatorant nie powie, że wynik jest dziwny skoro sam go wpisuje.

Gość 0,200 to śladowe
Ciąży nie ma i co do tego wątpliwości też nie ma a szkoda sobie zaprzatać głowę wynikiem mniejszym niż 1.

Witam was - no wlasnie mnie juz nastraszylas :( ja bylam u ginekologa dokladnie w poniedzialek , robil mi USG dopochwowe i nie widzial zadnych zmian typu torbiel , cysta itp. Moze faktycznie taki wynik jak moj , jest rzadkoscia , ale zdarza sie. Pitulinko , ale to moga byc 2 owulacje w cyklu? tak jak pisalam , mialam juz owulke 18-19 pazdziernika , teraz moge powiedziec czekam na okres.

Gość pitulinka
To poprostu moze byc twoj drugi cykl...a jakie mialas badania wykonane w celu sprawdzenia owulacji?

Gość jaaaaaaaaaaa natomiast....
A moze doszło do wczesnego poronienia i dlatego ten jeden czy dwa testy wyszły pozytywnie.

Pitulinko, czyli istnieje takie cos jak drugi cykl , ale bez okresu? pierwsze o tym slysze - naprawde. Ginekolog robil USG i stwierdzil , ze u mnie znajduje sie płyn w zatoce Douglas'a , co swiadczy o przebytej owulacji i peknietym pecherzyku.

Gość pitulinka
Taki płyn u kobiet świadczy mnie koniecznie o peknieciu pecherzyka, moze tez swiadczyc o patologii w zakresie miednicy małej, macicy i/lub przydatków (zapalenie, po jajeczkowaniu, pękniętym pęcherzyku Graffa, pękniętej torbieli jajnika) lub może być ewentualnie objawem zapalenia jelit.