Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauraaa123

Zajdę w ciążę w grudniu 2012...kto że mną? :)

Polecane posty

Witajcie dziewczynki, udało się ;)) jestem w ciąży :)))Jest to moja druga ciąża. Boli mnie podbrzusze i jutro jestem umowiona z gin.

aaaa!! jest jest! dowód na to że to pozytywny topik! grahamka30 ogromne gratulacje i uściski dla Ciebie! Tak się cieszę!! :-* :-*

super! mamy pierwsza ciezaróweczke :) to teraz juz poleci po kolei :) Grahamka! Wielkie gratulacje! Ciesze sie Twoim szczesciem! Powodzenia!! Mam nadzieje ze nas nie opuscisz i nadal bedziesz pisac jak sie ciaza rozwija :)

a jednak przyszla @ Katiia?? :( Glowa do gory Kochana, ja juz nastawiam sie na styczen. I przynajmniej na Sylwku jeszcze sie pobawimy porzadnie ;)

część dziewczyny.. katiia przykro mi.. u mnie też nie najlepiej.. kobiety wyobraźcię sobie że dziś od rana u mnie plamienie już nie wiem o co chodzi.. nie wiem.. czy to przez torbiel.. trzeba myśleć pozytywnie.. cieszyć się świętami i mieć nadzieję na dziecko.. tak myślę.. jak u Was kobiety?

lauraaaa 123 miło, ze napisałas. A ktory masz dc ze zaczełas plamic? U mnie jeszcze niema świąt. Choinka czeka. Karpia w wannie brak. Jedynie to żal i gorycz w serduszku, że sie znowu nie udało. Ale moze w przyszłym miesiacu ?

Czesc dziewczyny :) laura. ja tez mialam takie plamnienia, jak mialam dni płodne i to przez pare miesiecy.... wczoraj bylam cos zalatwic i jak wracalam poczulam takie dziwne napiecie tuz pod podbrzuszem, zaraz za wzgorkiem... eh...zobaczymy co z tego bedzie. Jak bylam z synem w ciazy to tez tak mialam....

Gość Witam :-) pisalam tu tez
Pod innym nickiem :-) ja zrobilam kilka dni temu test, byly 2 kreski z tym, ze jedna blada. Wczoraj i dzisiaj zrobilam kolejne i juz sa 2 grube krechy :-) ide wlasnie na bete, trzymajcie kciuki

kobietki tym którym się udało serdecznie gratuluję i życzę powodzenia oraz dużo dużo siły i zdrowia :) kattia kochana słuchaj, nie jesteś sama! jestem z Tobą ponieważ mi także się nie udało..i łącze się z Tobą w smutku.. Przepraszam nie w smutku, w pozytywnym czekaniu na styczniowe testowanie:) trzeba mieć nadzieję.. Bo przecież to pozytywny topik:) dziewczyny piszcie jak wasze pierwsze tygodnie ciąży..

Gość Witam :-) pisalam tu tez
Dziewczyny mnie jednak martwi bol brzucha, przypominajacy okres. Ostatni okres mialam 18 listopada tzn wtedy sie zaczal, w pazdzierniku mialam zas 24, mam nieregularny i mimo, ze testy wychodza pozytywne to i tak boje sie ze dostane @. Jutro odbieram wyniki z bety. Jesli sie okaze ze to ciaza to w piatek ide do lekarza, mam nadzieje ze to nie za wczesnie? Tak poza tym mam problemy z kolataniem serca, nieraz puls wynosi 120-130 na minute. Biore beta bloker od roku i wczoraj bylam u kardiologa, powiedzialam mu o podejrzeniach ciazy i ten kazal odstawic wszystkie leki czyli beta bloker i lek uspokajajacy. Boje sie ze nie dam rady :( z takim pulsem ciazko mi byc spokojnym, chyba musialabym lezec ciagle zeby serce nie walilo. Musze starac sie o tym nie myslec chociaz czuje ze ciezko bedzie.

Witam. Ja staram się o dziecko od paździenika 2011. Mam PCO, niedoczynność tarczycy i nadwagę. W sieprniu 2012 miałam zrobioną laparoskopową resekcję obu jajników. W tej chwili jestem w 3 cyklu od zabiegu. Każdy cykl do zabiegu szczegółowo obserwuję siebie. Pierwszy cykl miałam 39 dni, drugi 36 dni. Aktualnie jestem w 35 dniu trzeciego cyklu. Pierwszy raz miałam dość częste pobolewanie podbrzusza w ciągu cyklu, od kilku dni mam obfity śluz, miejscami przezroczysty, miejscami biały nieprzezroczysty i ciągnący. Czy któraś już tak miała, robiłam jeden test w 27 dc. - negatywny. Stosuję testy owulacyjne, w 18 dc. była mocna różowa kreska testowa, wiec obstawiam że w 19 dc była owulacja. W 19 dc. kreska testowa już była słabo widoczna, w 20 i 21 praktycznie niewidoczna. Staraliśmy się w 18, 19 dc. (reszty nie notowałam). Dzisiaj piersi lekko drażliwe, ból podbrzusza odczuwam przy dłuższym siedzeniu przy biurku. Czy ktoś miał podobne objawy? Przeżyłam już tyle rozczarowań, staram się nie nastawiać, że się uda, ale tak bym chciała zrobić mężowi niespodziankę na gwiazdkę... Pozdrawiam serdecznie.

jak bylam w ciazy, to tez mialam bole podbrzusza tak jak na okres, az poszlam po podpaski do sklepu, wydaje mi sie to normalne....

Jeszcze dodam - nie mierzyłam temperatury wcale wcześniej, ale dzisiaj zmierzyłam tak z ciekawości rano 37,0. Czuje się ok, mam katar - ale ja mam katar cały czas... od rana kicham z 20 razy :) Normalnie kiedyś jak mierzyłam przy zdrowym ciele miałam 36,5 i 36,6. Ale ja wiem, że skoro nie mierzyłam we wcześniejszych cyklach to jeden pomiar nic nie znaczy i nie co się sugerować nim.

Hej Dziewczyny! grahamka - GRATULACJE! :) Przepraszam, że tak długo nie pisałam. Może teraz uda mi się częściej. Trochę się u mnie pokiełbasiło wszystko... Psychicznie podupadłam i nie chciało mi się nawet tu zaglądać :( Pochowałam niedawno koleżankę (zostawiła dwoje dzieci), do tego byłam chora, zdołowana i na nic nie miałam chęci. Wychodzę z tego, więc będę częściej zaglądać. Biorę jeszcze antybiotyk, więc nie wiem, jak się ma tym razem mój cykl (powinnam mieć dni płodne). Może w Święta faktycznie coś "pod choinką" optymistycznego z moim zasiejemy? ;) Wcześniej pisałam o tym, że się nie nakręcam na dziecko, że co ma być, to będzie. Jednak im dłużej nic nie wychodzi, tym bardziej obawiam się, że coś jest nie tak. W związku z tym umówiłam się na wizytę u gina. Dopiero na początek stycznia, ale krok do przodu zrobiony :) Zajrzę tu jeszcze później. Pozdrawiam

Gość gwiazunia23
Mogę się wtrącić? Też jestem w ciąży, zaszłam trochę wcześniej niż grudzień 2013, ale cieszę się strasznie :)

Dziewczynki!!! Z okazji swiat zycze wam wszytskim spelnienia marzen- a szczegolnie tego jednego,najwiekszego-zeby zajsc w ciaze!Zycze nam wszystkim abysmy w 2013 nosily nasze malenstwo pod sercem :) Ja juz zmykam, niedlugo juz wyjazd na swieta , wiec nie bede miec czasu pisac! Ale postaram sie podczytwyac :D Trzymam kciuki i odezwe sie po powrocie :)

Gość monika26sie
hej jestem tutaj nowa ,i na poczatku chciałam sie pochwalic że udało mi sie zajsc w ciąże moze troszke wczesniej niz w grudniu ,:) i trzymam kciuki za te ktore planuja teraz zajśc ,mam problem i potzrebuje rady pierwsza ciąze poroniłam 8 miesiecy temu teraz strasznie sie boje by sytaucja sie nie powtórzyła ,byłam u lekarza robił usg stwierdził ze 4-5yydz ale orzeszek zamały by konkretnie ocenic zrobiłam bete wyszla 1603,00 stwierdził ze okej i kazał przyjsc za 2 tyg na badanie ja po tyg zrobilam sobie bede znow (ze strachu) i wyszla 46810,0 boje sie ze tak duzy wzrost to nie jest normalne :( moze ktoras z was miała podobny przypadek ??

Kochane forumowiczki z okazji Świąt Bożego Narodzenia chciałam Wam wszystkim życzyć dużo zdrowwia, cierpliwości i wytrwałości w dążeniu do spełnienia wszystkich marzeń oraz aby ten Nowy Rok przyniósł nam wszystkim lawinę dobrych wiadomości a zwłaszcza dwóch kreseczek na teście. Całuje Was wszystkie i mocno ściskam. ;)

część kobietki.. wszystkie zniknęły? starania trwają? ja weszłam dziś na sekundę.. chciałam wam powiedzieć że mój pęcherzyk nie pęknięty który był ogromnym zmartwieniem już zniknął:) dziś już nie było po nim śladu.. za to jest mnóstwo nowych świeżych. czekam na owulacje..

Cześć dziewczyny, jaka tu się cisza zrobiła. Jak minęły święta? Mam nadzieje, że w rodzinnym i przyjemnym gronie. U mnie dzisiaj 13 dc czekam na styczeń może zdarzy się cud. Miałam jechać do lekarza sprawdzić czy jest pęcherzyk ale odpuściłam ten miesiąc gdyż przełom roku nie bardzo pozytywnie wpływa na moja psychikę. (kolejny rok na karku a tu ani męża ani dziecka) ;(

witam dziewczyny.... a ja juz 3 dni czekam i nic :) nie robilam testu bo wole poczekac.... wloski zciemniały :)

Boona jakie włoski jeśli moge zapytać? Bo nie bardzo wiem o co chodzi?

Katia, kiedys tu pisalam wlasnie ze jak bylam w pierwszej ciazy to po ok tyg. od zaplodnienia zauwazylam ze bardzo mi sciemnialy wloski na rekach o na policzkach tuz przy uszach, tak delikatnie.... jestem brunetka, ale juz wtedy cos sie zaczelo dziac z hormonami :)

część dziewczyny.. widzę że mało kto tutaj zagładą.. boona kochana będę trzymać kciuki :-* życzę Wam wszystkim w tym nadchodzącym nowym roku abyście zaszły w ciążę, przeżyły ja pięknie i urodziły zdrowe Malenstwa.. :) sobie również- życzę tego.. :) całuje i sciskam- LAURA!!