Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

Gość ManiaMania89
Do lekarza jestem umówiona na wtorek oczywiście prywatnie bo na NFZ wolny termin do ginekologa mieli dopiero na marzec.... U mnie jest trochę skomplikowana sytuacja bo nie mam ubezpieczenie (w pracy męża niechcąco zapomnieli w kadrach mnie dopisać a byłam zgłoszona) Dowiadywałam się że ciężarne mają darmową opiekę medyczną ale ciąża musi być potwierdzona przez lekarza. Dlatego w wtorek idę prywatnie a potem do tego samego lekarza będę choidzić na NFZ. Mam nadzieje że pod koniec 5 tyg potwierdzi ciąże...

Gość ManiaMania89
Nie wiem jak wy dziewczyny ale ja miałam dziś straszną noc. Nic nie spałam bo co chwilę wymiotowalam.

Gość CEBELINKA
afa_fa wiem co czujesz... . Ja na usg ide tuż przed świetami i będzie to 6 tyg 4 dzień i mam nadzieję, że zobaczę już serducho bo jak nie to co mam powiedzieć rodzince.... wtedy to nic pewnego.... Moja koleżanka miała zabieg bo nie było zarodka więc ja jestem na tym punkcie szczególnie wyczulona:(

Gość CEBELINKA
Co do luteiny gin mi mówił, że jej przyjmowanie nie nie wywołuje okresu tylko jej odstawienie. Dlatego też w ciąży jeśli ktoś zaczął ja brać na początku to musi ją kontynuować do 18tc. I odstawia się stopniowa, bo nagły spadek progesteronu mówi dla organizmu ciąży nie ma i dochodzi do plamień lub krwawień.

Mania , kurcze współczuje Ci tego złego samopoczucia, ale tych bólów brzucha bym nie bagatelizowała...serio...ja np. w ogóle nie mam mdłości, zero...brzuch mnie czasem pobolewa tak jak na @

Gość ManiaMania89
Brzuch mnie tez boli jak na @. W ciągu dnia to jest tak jakby coś mnie ciągneło to jeszcze nie jest aż tak źle, ale w nocy jest strasznie-brzuch tak jakby puchnął jest strasznie twardy. Dodatkowo w nocy oprócz bólu brzucha to bolą też mnie pachwiny

dziś rano poleciałam na krew.. BHCG+ progesteron.. wyniki ok 15.. zobaczymy co tam wyjdzie.. krwawienie ustało.. w sumie to plamienie.. bo jedynie kilka kropel krwi na papierze wczoraj..

zadzwon do lekarza, powiedz w czym rzecz, to może Cie gdzieś wcześniej wciśnie...

Gość ManiaMania89
Już dzwonilam-nie da rady bo jak wspominałam nie mam ubezpieczenia... Mówił że jeżeli zaczne krwawić mam jechać na pogotowie. Do lekarza idę w wtorek prywatnie

Mania, na rozluznienie bierz nospe. Mozesz brac jak tylko poczujesz, ze bol sie pojawia i podwojna dawke przed snem. Powinno pomoc :)

Gość ManiaMania89
Dzieki za radę:D na pewno spróbuje. Ja teraz szukam dobrego sposobu na mdłosci i wymioty- na mnie częste jedzenie(w małych ilosciach) oraz herbata z imbirem nie działa. Trochę pomagają mi cukierki anyżowe ale dam rade tylko 2-3 cukierki zjeść bo odrzuca mnie od słodkiego- nawet posłodzona herbata jest dla mnie ochydna

cześć dziewczyny dawno nie pisałam ale w sumie nie ma o czym bo ja nadal czekan na te II kreseczki. ale czytam Was codziennie :) gratuluje nowym mamusiom :) Ja testuje za tydzień tzn za tydzien powinnam dostać @ więc wszystko się wyjaśni. co do bolow jajnika to różnie bywa sama się przekonałam na sobie ponieważ miesiąc temu od czasu owulacji do samej @ czyli ok 2,5 tyg strasznie bolały mnie te jajniki i latałam cały czas do kibelka a okazało się że to nie ciąża, dostałam @. w tym miesiącu za to boli mnie podbrzusze jak na okres faktycznie sprawdza sie to co piszecie o tym bolu ale czy to zawsze oznacza ciąże? oczywiście bardzo bym chciała i liczę na to ale nawet do kibelka nie latam. co do tego bolu podbrzusza to czsem boli mocniej czasem mniej ale czuje tez ogolny bol brzucha czasem nawet przy pempku takie dziwne uczucie. jestem dopiero tydzień po owulacji no i tydzien przed @ więc możliwe żebym już coś odczuwała? a Wy kiedy miałyście swoje pierwsze objawy? i jakie? bedze wdzięczna za Wasze odpowiedzi :) Pozdrawiam

Gość qrolka
mania mania mnie tez pobolewa brzuch i pachwiny, zreszta juz tak schizuje ze sama nie wiem co, ale w środe byłam u lekarza i niby ok chociaz na serduszko jeszcze było za wcześnie

Gość qrolka
a i dokładnie tak jak piszesz takie ciągnięcie brzucha, najchętniej bym sie położyła ale synuś chce się bawć .......

dziewczyny! musze sie Wam wyzalic. moja najlepsza kolezanka probuje zasugerowac mi ze nie jestem w ciazy i najprawdopodobniej sobie ja uroilam. sama jest w 6miesiacu i chyba jest zla ze i ja jestem w ciazy. pokazalam je dzisiaj USG z malutka kropeczka to wyleciala do mnie z tekstem, ze tu nic nie widac. dodatkowo jeszcze ze okres moze mi sie spoznic a 2tygodnie to nie spoznienie, z reszta slabiutka kreseczka na tescie to mowi ze test mogl sie pomylic (dwa z roznej firmy!??!) a jak powiedzialam ze chce miec pewnosc ze czy zarodek sie rozwinal i chce isc do ginekologa za tydzien (nawet do innego) to ze po co tak od razu przeciez przez tydzien nic mi tam nie urosnie za duzo! normalnie rece opadaja. gadala zebym na swieta rodzinie nie mowila bo to nic pewnego wiec lepiej jak bedzie pewne ze to ciaza to zebym powiedziala (nawet powiedziala ze do rodziny ukochanego 300km mozemy jechac i w styczniu to powiedziec-bo w swieta to za wczesnie) tak sie zdenerwowalam, ze powiedzialam jej ze pojde za tydzien i jak nie bedzie zarodka znaczy, ze to puste jajo plodowe i tyle. wyszlam stamtad ze lzami w oczach a moj ukochany ledwo mnie uspokoil. wybaczcie, ale musialam sie z kims tym podzielic... smutno mi sie zrobilo strasznie... :(

Gość natka3636
afa_fa, nie przejmuj się! na pewno wszystko będzie dobrze. a koleżanka pewnie zazdrosna. nie lubię takich ludzi. powinna raczej okazać wsparcie! ech.. ściskam Cie wirtualnie!

Gość natalka88
afa_fa - ehhh ludzie sa zawistni strasznie ale nie przejmuj sie bo tylko szkoda twoich nerwow jezeli sie spoznia i sa 2 kreseczki to bedzie ciaza :)) qrolka no ja tez nie slyszlam serduszka ale mam isc w czwartek i powiedziala ze juz powinno byc tez wielkosc ok jak na 6 tydz ale mimo wszytko sie martwie ...

Gość do afa fa
co za idiotka z tej koleżanki! 6 miesiac to jeszcze daleka droga! Ciążę/ dziecko można stracic na każdym etapie.

dziekuje bardzo dziewczyny! strasznie sie podlamalam ze taka z niej kolezanka :( podnioslyscie mnie na duchu, DZIEKI WIELKIE! chociaz troche mi ulzylo, choc nie odejdzie calkowicie napewno...

afa co to za kolezanka ktora zamiast wspierac to jeszcze doluje...juz mogla swoje 3 grosze zachowac dla siebie... a jak tes wychodzi nawet z bladziochem to jest ciaza :) mamusia to czekamy na wyniki?? ktory tydz? cos kolo 4-5 bo ty jak ja iddziesz :) A ja bylaam u lekarza dostalam antybiotyk, l4 i mam lezec i sie kurowac....mam nadzieje ze fasolka jest silna i nic jej nie bedzie od tej goraczki...

Gość elliska
Hej Dziewczyny! Dołączę do Was :) Jestem w 8 tygodniu ciąży i baaardzo się cieszę. Termin mam na 30 lipca, ale to prawie sierpień :) Pozdrawiam Was serdecznie :)

Gość ni-tuuu
czesc dziewczyny, pisalam tu wczoraj , AlicjaAlicja przepraszam za brak odp dot witamin - moze zle to ujelam ja biore rutinoscorbin, czosnek w kapsulkach, magnez oraz omegamed pregna (to wskazal lekarz) tak jak podawalam wczesniej w zeszly piatek moja beta wyniosla 155 , w poniedzialek po 70h 480 a dzis po 96h 2912 :) to chyba dobrze, co nie ? obstawialam ze urosnie max do 1400 a tu wartosc podwojna , czuje sie spokojniejsza :)

doremi2 wychodzi mi 3 tydzień i 4 dzień.. poszłam a te badania żeby się troche wyluzować ale niestety nic takiego sie nie stało.. beta- 82,7 progesteron- 7,6 i co teraz myslec :/

mamusinka wydaje mi się, że ok ta beta jest!! jak to 4 tydzień to Twój wynik mieści się w normie, zresztą mogło dojść do owulacji później więc ciąża jest młodsza niż Ci sie wydaje/lib wychodzi z obliczeń dnia ostatniej @, głowa do góry :)

a progesteron? bo na wyniku mam podane że pierwszy trymestr 9.3-33.2 czyli nie łapie się.. byle do poniedziałku mam nadzieje że dostane luteine i szybciutko sobie wszystko urośnie.. w poniedziałek znowu na bete? wizyte mam na 10:45 a w laboratorium pobierają chyba do 9.. głupieje już.. i ściemniam:) bo i mama i rodzeństwo pytaja co to za badania.. a ja nie chce zapeszyc.. za wcześnie.. w czerwcu szybko sie pochwalilam i nic z tego nie wyszlo

Mamusinka - zrob bete za 48h i zobacz jak rosnie, dopiero to da Ci wiarygodny obraz sytuacji. Ale progesteron masz tragiczny - bezpieczny dla ciazy jest od 30+. Musisz na niego bardzo uwazac :(

narazie nie rób drugiej bety, pójdziesz do lekarza i on Ci powie wszystko, czy musisz powtarzać, co z tym progesteronem to nie wiem bo ja nie badałam tego, ciężko mi to ocenić...

Rolada - ale przy tak niskiej becie lekarz nie zobaczy nawet pecherzyka. Jedynym sposobem na zaobserwowanie co z ta ciaza to wlasnie druga beta dla porownania. Moze nie za 48h bo to niedziela, ale bez tej drugiej bety nawet nie ma co sie pokazywac u gina, bo ten tylko rozlizy rece i kaze przyjsc za tydzien albo miesiac - w zaleznosci czy to prywatny czy nie ;)