Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę schudnąć ale jak?

DIETA ROZDIELNA - kto się dołączy? :)

Polecane posty

jestem znowu ja teraz jem marchew tarta z serkiem naturalnym i jajko ja chleba z twarozkiem nie jem sa rozne wersje ale ja trzymam sie tej wersji idy z tamtego topiku zagladne tam za chwilke

Poniżej znajdują się czasy trawienia pokarmów potrzebne żołądkowi by całkowicie go strawić, upublicznione przez Dr. Gian-Cursio oraz Dr. Bassa. Woda Na pustym żołądku, przechodzi bezpośrednio do jelit. Owoce Soki owocowe od 15 do 20 minut. Owoce melonowate co najmniej 20 min. Pomarańcze, grejpfruty, winogrona 30 min. Jabłka, gruszki, brzoskwinie, wiśnie 40 min. Warzywa Buliony warzywne, rosoły od 15 do 20 minut Sałatki od 20 do 30minut Surowe warzywa 30min. Gotowane warzywa (większość) 40min. Kukurydza, ziemniaki, słodkie ziemniaki 60 minut Zboża i nasiona Zboża: Brązowy ryż, proso, gryka, kukurydziane, owies 90 minut Rośliny strączkowe i fasola, soczewica, ciecierzyca, groch 90 minut Nasiona soi około 2 godziny Nasiona słonecznika, dyni, sezamu około 2 godziny Orzechy, migdały, orzechy laskowe, orzeszki ziemne (surowe), orzechy włoskie, od 2,5 do 3 godzin Produkty mleczne Odtłuszczone mleko, twaróg, serek wiejski, chudy serek 1 godzina Pełnotłusty serek wiejski 2 godziny Pełnotłusty twardy ser 4 godziny Pokarm zwierzęcy (gotowany lub podgrzany) Źółtko jajka 30 minut Całe jajko 45 minut Ryby dorsz, flądra, owoce morza 30 minut Ryby łosoś, pstrąg, śledź (bardziej tłuste ryby) 45 minut Kurczak 1,5 godziny (bez skórki) Wołowina, cielęcina 3 godziny Wieprzowina 4 godziny

ja az tak sie nie bede trzymac dokladnie normalnie bede jesc co 3 godziny i nie łaczyc białek i wegli pic pol godziny lub godzine przed i po to samo nie bede az taj dokąłdnie bo nie mam na to czasu [praca dom itp )

mozliwe ale ja nie amm zcasu na takie przestrzeganie a dziewczyny pochudły nawet 25 i 40 kg a ja mam tylko 4 lub 5 wiec samo spadnie

mam taka cienka ksiazke o dietach i tam jest jakas wzmianka o rozdzielnej i mam ze smietana neutralana jest ja zamierzam sobie pierogi z borowkami i smietana zjesc w ktorys dzien niby mozna no i ja mam ze owoce sa w białakch a banay tylko nie namieszane jest wszedzie sama sie gubie

tam sa tylko 2 strony :P) tak mieso bez panierki ale ja robie czasem ( bo tez wczesniej starałam sie nie jesc w panierce ) to przyprawiałam i potem obtaczalam w otrebach ( ale tu nie mozna ) ale tez ( tuta\j mozna ) robilam tak ze wkąłdalam do jajka i mieszalam z przyprawami i piekłąm tez dobre a tearz sa te torebki do pieczenei \ nowosc o roznych smakach wiec sobie takie zakupie i bede tak smazyc fileta

a co do zup to mozna smietana ponoc ziemniakaow ani makaronu czy ryzu nie dawac nie wiem zcemu skoro to mozna łaczyc wiec ja bede łaczyc ale nie bede dawac wtedy do zupy miesa tylko gotowac na kostce warzywnej plus warzywa i np ryz

Nawet zwyczajnie na patelni pod przykryciem w ziołach wychodzi fajny, soczysty :) Te torebki fajna sprawa chyba, spróbuję, tylko boję się że mi się znudzi to jedzenie ciągle tego samego. Rybę w folii lubię z masełkiem, koperkiem (koper to przyprawa czyli neutral tak?) i cytryną. No i z mięs tyle pewnie. Bo czerwonego mięsa nie zrobisz inaczej, jak tylko kotlet chyba hm? A czy kotlety mielone mogą być? Mięso plus jajko, ale bez bułki tartej. Takie klopsiki w sosie koperkowym chyba się nadają :)

pisze tam tez ze nalezy nie jesc cukru,slodyczy soli kawy ani herbaty czarnej ale z kawa i herbata to przesada bede pic nawet kawy pije 2 dziennie solic bede nieduzo do smaku

ja kawy nie piję wcale, więc mnie to nie rusza podobnie z alkoholem solić muszę, no bez przesady słodzić herbatę też, bo nie chcę się zrazić od początku tą dietą, a jak dziś się napiłam zielonej herbatki bez słodzenia to :O hehe

spójrz - tak pisze Ida z tamtego topiku "mozesz jesc rybe smazona na rozne sposoby- tylko do tego surowki badz jarzyny- kopytka same- pierogi z kapusta najlepiej- Jest jedna zasada jesz wszystko- co 3 godziny posilek - nie pijesz w trakcie jedzenia nic!!! godz prze posikiem badz godzine po posilku!!!!!mozesz jesc lody ciacha desery- tylko nie wolno laczyc Ci weglowodanow z bialkiem!!!! Sniadanie1 kromka chleba z pomidorem lub ogorkiem - moze byc bulka sniadanie 2 ( za 3 godziny max) duzy jogurt - do tego jakis owoc obiad schabowy +zestaw surowek badz jarzyna podwieczorek tabliczka gorzkiej czekolady lub puszka brzoswin lub porcja lodwo lub budyn kolacja ( o godz 18 tej ostatni posilek) makrela z jarzyna lub 2 jajak na twardo+salata lub kielbasa na goraca + surowka itd sama sobie ukladasz jadlospis - jesz to co lubisz!!!!! tylko nie laczysz weglowodanow z bialkiem" TO MI SIĘ PODOBA :D hehe tylko to trochę nie jest wedlug zasad...

zielona pije gorzka alkohol tez mnie nie rusza a czytałas to na 1 stronie na tamtym watku idy? ze jadła lody ciacho tylko jako osobny posiłek tez tak zamierzam ale po 2 tygodniach dietki a wlasciwie to nie diety a stylu odzywiania