Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolo L.

Czy jest tu ktoś to mieszkał, mieszka lub będzie mieszkać w Irlandii?

Polecane posty

Gość taaa....
zolizuzula3230 to jeszcze nic prosze Cie nie licz czyis pieniedzy bo Tobie sie nie udalo ;) Ja place 675e za blizniaka, 4 bed :) Nowy i zadziwiajaco cieply dom, nie kazdy placi 800-900, powiem wiecej, coraz rzadziej tyle sie placi :) I serio, co mozesz wiedziec po pol roku??? I co mozesz wiedziec na temat jak i za ile zyja inni? Sorry, ale nie kazdy ma nedzna prace i sa tu ludzie, ktorych etat nie konczy sie na 39 godzinach a pozniej jebudu na kanape i polsat :) Zeby cos miec, to troche trzeba sie napracowac WSZEDZIE :)

Gość ewelina chce do EIRE
zolizuzula3230 to jeszcze nic - a kiedy tam pojechałaś i do jakiej pracy poszłaś?

Gość 250e na 2 miechy
grzania??? to chyba 24godz na dobe? Bo ja grzeje w nocy godzine i nad ranem godzine, w tym roku zimy nie ma wcale, w ubieglym nie bylo, owszem 2 lata temu przywalilo i sniegiem i mrozem, ale i tak na caly sezon wydalam jakiej 1000-1200e, wiec 250 na 2 miechy to mocna przesada ;) prad to jakies 80 miesiecznie przy pralce chodzacej od rana do wieczora, suszarka do ubran, zmywarka, kuchnia elektryczna, oswietlenie, tv, komp caly dzien, woda jest za darmo poki co, ja nie uwazam, ze to sa wielkie oplaty ;) nie przyszloby mi do glowy zyc z pieniedzy dzieci !!! To sa ich pieniadze, nie moje!!!

Gość ale jakoś trzeba żyć
więc można za pieniądze na bachory kupić coś do domu, zadbać o wyposażenie czy kupować jedzenie, no przecież to będzie z pożytkiem dla wszystkich

Gość zolizuzula3230 to jeszcze nic
bylam tam od kwietnia do konca rokumam 3 jezyki obce, szulam nawet roboty na zmywaku ale jest tyle chcetnych na miejsce co graniczyloz cudem.Prae przez agencje s aczasem na dzien dwa za 8.65 cenyw stolicy 800-900 apattament to normalka, dom 1200 nie licze cudzej kasy ale tak to wyglada. mam tu matke, siostre i meza:) wiec wiem jak zyja i ile placa.Wiesz 1000e-4tys to ja i w Polsce zarobie, przedstawiam realiai tyle.Nie czaruj dziewczynie i nie mow o cenach mieszkan na wsi hah hah bo dojezdzac do miasta nie bedzie poki co miala czym.

Gość ewelina chce do EIRE
zolizuzula3230 to jeszcze nic - a w jakim mieście mieszkałaś?

Gość zolizuzula3230 to jeszcze nic
lLEPIEJ POMODLMY SIE ZA mARTE sALACKA!!!!! jest to dziewczyna co zachorowala w irlandii (polacy napewno znaja to historie) daje linka do bloga Martyhttp://ksiezniczkasniegu.blogspot.ie/ dzis o 21 -jest msza

Gość do zolizuzula3230 to jeszcze n
ale dlaczego chcesz mi wmowic ze zyje inaczej niz zyje? Nie mieszkam na wsi, mieszkam w miescie, ale faktycznie nie w Dublinie ;) Tylko wspolczuc ze nie bylas w stanie sobie tu poradzic i serio nie znam nikogo, kto znalazl tu prace przez agencje :D Wszyscy swoje prace wychodzili osobiscie :) Przez agencje to raczej sie w UK szuka ;) I serio, nie namawiam, nie czaruje, pisze o swoich wieloletnich doswiadczeniach i wybacz, ale serio mnie tu jest dobrze i nie wiem skad pomysl, ze mam 1000 MIESIECZNIE??? To faktycznie sie nie napracowalas ;) A to, ze znasz piecset jezykow obcych o niczym szczegolnym nie swiadczy, trzeba jeszcze potrafic sie dobrze sprzedac, zwlaszcza w obecnej sytuacji :) No, ale najwyrazniej jestem jedyna szesliwa tu osoba :D tym bardziej jestem dumna ;)

Gość nie mam pojecia o co chodzi
z Marta Salacka? Tzn. cos mi sie obilo, chodzi o Galway?

Gość siostra mojej kolezanki
przyjechala tylko w odwiedziny i juz zostala bo pol zartem pol serio szukala pracy i znalazla po 3 dniach :)

Gość zolizuzulaw simie moge ito jes
marta jest z limerick

Gość sober
jak to jest, że niektórym się udaje fartem (bądź faktycznie jakimiś umiejętnościami) a inny klepią biedę na wyspach mimo, ze szukają pracy... :(

Wdublinie tylko prace przez agencje sie szuka,pomiescie to mozesz se lazic i nic nie znajdziesz.Fabryki sa zamykane, Dublin zapchany,wiec moze w innych miastach jest lepiej,Dublina nie polecam.

Gość nie mam wsrod
znajomych nikogo, kto faktycznie nie moze znalezc ZADNEJ pracy, jesli siedza na socjalach, to zdecydowanie z wyboru i do tego cos gdzies dorabiaja. Kilku znajomych prosilo zeby ich nie przyjmowac do pracy kiedy pojawila sie oferta :) Sasiad obok nie pracuje od 2 lat chyba, oficjalnie na socjalu, w praktyce prawie nie spi bo wciaz ma jakies zlecenia :) Robi wszystko co z mechanika samochodowa zwiazane. Wiec jedni chca inni nie chca, jednym sie udaje, innym nie, ale nie znam nikogo "biednego".

Gość ale ja nikogo
do Dublina nie wysylam, raczej polecam trzymac sie od niego z daleka ;)

Gość wszędzie chcą specjalistów
już każdy pracy nie dostaje, nawet po studiach i ze znajomością języka. wiele ludzi wraca z wysp z długami, albo żyją tam ledwo wiążąc koniec z końcem

Gość reichalll45
gdyby nie pobyt tu 8lat nie kupilabym mieszkaniaw polsce za gotowe!!!!!!!!!!!!!a moje kolezanki kredyt na 40lat maja

Gość reichalll45
no nie gadaj ,ze az tak bidnie jest za najnizsza nawet. bo ja odkladalam.

Gość jnjsnjsnsajj
reichalll45 a jako kto pracujesz? masz faceta irola?

Gość reichalll45
mam ale :;przyjaciela:: hahaah o zwiazku nie myslalam:)

Gość reichalll45
irlandki pija i sie bawia lepiej niz polacy:) odpalaja korek w czwartek konczaw niedziele,pijanstwo straszne.

Gość fddfdffd
reichalll45 czemu irlandki są takie szpetne?

Gość lisa montenegro
dobre zdjęcia testosteron ;) :D a ja mam takie pytanko, czy np. opłacałoby mi się pracować na wyspach, np. w irlandii a tu w polce studiować zaocznie? bym tu przyjeżdżała co dwa tygodnie. czy ktoś tak robił albo zna kogoś kto tak robił? czy to nie będzie zbyt drogie posunięcie? tyle osób tu pisze że się tylko zadłużyło przez ten wyjazd i nic nie zaoszczędziło, a tak żyło jak łach, więc trochę się boję :(

Gość szkoda ze zdjec
polskich "slicznotek" nie wrzucil Testosteron ;) W IE sa piekne kobiety, trzeba owszem troche poszukac, ale sa :) Czasami z cudowna, piekna, porcelanowa karnacja, sa wyjatkowe moim zdaniem. Spalic na solarce to zadna sztuka ;) Irlandki czesto sa bardzo grube, ale maja to gdzies, za to Polki mozna od razu poznac po "wschodnim", bazarowym "stajlu" - niestety widac udawana klase i niby-kase :/ Smutne to troche :/

Gość polecam watek TYPOWY POLAK
skoro juz tak Irysow krytukujecie, moze posmiejecie sie z Polakow - tych zadbanych i pachnacych ;) no i przystojnych, pieknych, szczuplych, wysportowanych, stroniacych od alkoholu, ze zdrowymi, bialymi zebami i klasa jak stad do tamtad ;)