Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OFFA

JAK RADZIĆ SOBIE Z NERWICĄ ?

Polecane posty

Gość swistek
NIE BEDE JUZ PISAC BO MOGE KOMUS ODEBRAC NADZIEJE. JESLI KTOS WIERZY W PSYCHOTERAPIE PROSZE BARDZO. JA WOLE ZYC TAK JAK ZYJE, WIELE STRACILEM W ZYCIU I JUZ NIE CHCE TEGO POWTARZAC. POZDRAWIAM. DAMIAN.

Gość jjhghjjhjkjj
Ale brak zmian oznacza,brak rozwoju wewnetrznego,a utrata przytomnosci,była tylko objawem ucieczki,od problemu który w Tobie siedzi i jest ogromnie wazny teraz w dorosłym zyciu,widac psychoterapeci nie byli na tyle kompetentni,aby uzuc hopnozy

Gość jjhghjjhjkjj
swistek,ale mozesz stracic o wile wiecej w zyciu jak nie zmierzysz sie z problemem,ciagniecie tego w nieskonczonosc nie przyniesie Ci w zyciu niczego pozytywnego,tu nie chodzi o wiare w psychoterapie tylko o własny wewnetrzny rozwój,a bez poznania ukrytych problemów nie bedzie to mozliwe

Gość swistek
GDYBYM W JAKIS PROBOWAL NA NOWO PSYCHOTERAPII WIEM ZE STRACILBYM DUZO. MUSIALBYM PO PIERWSZE ZREZYGNOWAC Z PRACY, PO DRUGIE STRACILBYM MOZE RODZINE, PO TRZECIE GDYBY SIE NIE UDALO MUSIALBYM PRZECHODZIC WSZYSTKO NA NOWO A JA DO TEGO NIE CHCE WRACAC. NIE CHCE TRACIC TEGO CO MAM A MAM WIELE. NA TO WSZYSTKO MOGA SOBIE POZWOLIC LUDZIE SAMOTNI MAJACY WIELE CZASU I CI CO NIE MAJA NIC DO STRACENIA. JA JESTEM FACETEM I GLOWA RODZINY I TO JA MAM GLOWNY OBOWIAZEK CHRONIC TA RODZINE. GDYBYM "LATAL" NA NOWO PO TERAPIACH I CALE DNIE SPEDZAL W GABINETACH TERAPEUTYCZNYCH, PSYCHOLOGICZNYCH ETC. TO JAKBY WYGLADALO MOJE ZYCIE? ZONA BY MNIE UTRZYMYWALA ? CO POWIEDZIALBYM MOJEJ 7 LETNIEJ CORECZCE KTORA KOCHAM PONAD WSZYSTKO. NIE MOGE BYC SAMOLUBEM I MYSLEC TYLKO O SOBIE.

Gość swistek
MUSZE WYJECHAC W TEREN. SORRY.POZDRAWIAM.

Gość jjhghjjhjkjj
swistek,to nie jest tak jak napisałeś,nikt nie musi Cie zostawiac,nie musisz zmieniac pracy,to nie ma nic do rzeczy:)nikt nie ma na mysli samoluwielbienia,ale dbajac i kochajac sibie mozesz dac rodzinie o wiele wiecej niz teraz

Gość choruje od 13 lat
Witaj świstek Mam dokładnie takie samo podejscie, nie mam zamiaru analizowac swojego życia przed niewiadomo kim, a to ze skończył psychologię jakoś nie czyni go w moim mniemaniu cudotwórcą... Terapia grupowa to już w ogołe nie moja bajka, bo moje problemy są TYLKO moje i dzielic sie mogę z tym kim chce a nie z przypadkowo zebrana grupą obcych osób, i g**** mnie obchodzi że mają ten sam problem co ja... Znam kogos kto długie lata uczestniczy w psychoterapii, (akurat nie z powodu nerwicy) i jak mi opowiada jej przebieg, to az mi ciarki przecodziły z obrzydzenia (tak, to chyba dobre słowo) Wiem, ze to nie moja bajka, moge pogadać z psychiatrą jesli go poznam i nabiorę pełnego zaufania, ale na moich zasadach, nikt nie bedzie z buciorami w moja dusze wchodził!!!! Minutka Cieszę się ze u Ciebie dobrze, u mnie dziś mniejsza euforia, ale jest ok;)

Gość choruje od 13 lat
Moja siostra po rozpadzie długiego związku tez uczestniczyła w terapii, i o ile np rozmowy + przebywanie ze ze mną działąły na nią bardzo dobrze (śmiała sie, zapominała...) to po kazdej wizycie u psychoterapeuty przychodziała rozstrzęsiaona, zapłakana i potrzeba było godzin a nawet i dni aby postawić ją "do pionu"

Gość jjhghjjhjkjj
choruje od 13 lat,no to tak samo jest z lekarzami,to ze skonczył medecyne nie czyni go w Twoich oczach cudotwórca,to po co sie trujesz chemia,?????

Gość jjhghjjhjkjj
choruje od 13 lat,i to jest prawidłowa reakcja psychoterapie nie ma zadania glaskac,tylko dotykac bolesnych problemów i pozniej moga wystapic nasilone objawy i tak ma to wygladac,tam gdzie po rozmowie jest hepi,znaczy ze nic nie zostało zrobione,problem ma sie dobrze:) hehehe,mylne pojecia masz,o psychoterapii , choruje od 13 lat

Gość jak masz takie
dobre pojecie to napisz jak to dzialao w twoim przypadkui,tak krok po kroku

Gość jak masz takie
ja wole zeby mne glaskali:D:D:D:D:D:D

Gość choruje od 13 lat
Jesli komuś dana forma leczenia nie odpowiada to na pewno mu nie pomoże. To że tobie pomogła (w co bardzo watpię bo jakoś nic o niej nie chcesz pisać, może po prostu chcesz sie zemścić na losie i zebys nie był samotny w swoich podłych odczuciach wysyłasz tam wszystkich - niech też dostana po dupie) nie znaczy że pomoże komukolwiek innemu. Ja mam wiare w lekarzy, Ty w psychoterapeutów, ja cie nie wysyłam po leki, wiec ty mnie nie wysyłaj do terapeuty, bo to nie dla mnie... I nie chodzi tu o to ze jestes wstydliwa czy zamknieta w sobie, bo np do ginekologa biegam kilka razy w roku, chocby kontrolnie... Mam rehabilitantke od wad postawy do której uczeszczam i któa bardzo lubię, ale czasem lubi zabawiać sie w psychologa i strasznie mnie tym wkurza...

Gość jjhghjjhjkjj
jak masz takie,jakim naganiaczem???poprostu tłumacze jak przesłanie psychoterapii,w zyciu nie tylko głaskanie istnieje,a wiesz ze mozna zagłaskać na smierc???:D

Gość choruje od 13 lat
Jakoś nie doczytałam sie ani jednego wpisy pt "Ma Pan rację psychoterapia bardzo pomaga, moge zaswiadczyć" Wszyscy i doświadczeni i niedoswiadczeni sa raczej na NIE :) Ciekawe, co? ;)

Gość jak masz takie
a ty mozesz zanudzic na smierc :Pzdajesz sobie z tego sprawe?????

Gość jak masz takie
jestes naganiaczem psychoterapeutow :P

Gość jak masz takie
bywalam na roznych forach i od dluzszego czasu go obserwuje ma cos z glowa rzeczywiscie :P:D

Gość jak masz takie
czytam ten topik uwaznie bo obserwuje tegotypka nie ma on nic ciekawego do zaoferowania Ja mam bliska osobe chora na raka ktora bierze chemie ale jak przeczytalam co on napisal o raku(torganizm powinien sie sam brobic chemii nie powinno sie brac) to wiem ze takiego typa nie chcialabym miec w gronie najblizszych. przeciez on by mi nie podal leku skazujac tym samym na smierc:( wspolczuje jego rodzinie choc nie jestem pewna czy ja ma :P:D

Gość choruje od 13 lat
wątpię żeby ktoś związał sie z takim czubeb, chyba ze drugi czub ;) on nie ma pojęcia o zadnej chorobie i zadnym leczeniu... Oszołom i tyle:)

Gość choruje od 13 lat
Niby taki otwarty i na terapii grupowej wszystko śpiewa co mu na duszy leży, a złamanego poł słowa na anoimowym forum nie chce napisać... W sumie to ja nic do terapii nie miałam wczesniej, poza tym że widziałam ze to nie dla mnie... On mnie dopiero tak porządnie zniechecił, że wiem że moja noga nigdy na pewno u żadnego terapeuty nie postanie

Gość choruje od 13 lat
A może to kiedyś był normalny koles, dopiero po tej terapii tak sfiksował;) Lepiej się trzymać z daleka;););)

Gość jjhghjjhjkjj
jak masz takie bywalam na roznych forach i od dluzszego czasu go obserwuje ma cos z glowa rzeczywiscie ALE NIE OBRAZAMY,BO NIE ZNAMY I NIE MAMY DO TEGO PRAWA

Gość jjhghjjhjkjj
jak masz takie,A TY JESTES TAKI TYPEK ,ZE PODAŁBYS TRUCNE POD POZOREM PODANIA LEKU TO JUZ GORSZE JAK GESTAPO

Gość jjhghjjhjkjj
choruje od 13 lat,ALE PROSZE TAK DO MNIE NIE MÓWIĆ,PROSZE TAK MÓWIĆ DO INNYCH:DZIEKUJE

Gość jjhghjjhjkjj
jak masz takie pisze ze zna nerwice wzdluz i wszersz ze moglby napisac ksiazke a kiedy ludzie go prosza aby cos napisal ma to w dupie Nie zna nerwcy wcale tylko sie popisuje Musi sie jakos dowartosciowac OCZYWISCIE ZE TO NIE JEST PRAWADA,OCZYWISCIE ZE ZNAM NERWICE OD PODSTAW

Gość jjhghjjhjkjj
choruje od 13 lat Niby taki otwarty i na terapii grupowej wszystko śpiewa co mu na duszy leży, a złamanego poł słowa na anoimowym forum nie chce napisać... W sumie to ja nic do terapii nie miałam wczesniej, poza tym że widziałam ze to nie dla mnie... On mnie dopiero tak porządnie zniechecił, że wiem że moja noga nigdy na pewno u żadnego terapeuty nie postanie,TWÓJ PROBLEM ,SKORO NIE WIERZYSZ,TEZ NIGDY SIE NIE DOWIESZ CO CI W DUSZY GRA:)

Gość jak masz takie
szkoda z nim rozmawiac olewajcie go :P

Gość jjhghjjhjkjj
choruje od 13 lat A może to kiedyś był normalny koles, dopiero po tej terapii tak sfiksował Lepiej się trzymać z daleka ,A CO TY ROZUMIESZ POD POJECIEM,'NORMALNY KOLEŚ"????

Gość jjhghjjhjkjj
jak masz takie szkoda z nim rozmawiac olewajcie go