Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina26.26

Fajne mamy mieszkanko? Właśnie się wprowadzilismy, w marcu rodzę

Polecane posty

Spoko. A ile m2? Pewnie zaraz zadam c masę pytań bo i my doszliśmy do wniosku że trzeba mieszkanie zmienić póki tanie w miare są.

niefajne. nie podoba mi sie wielkosc sypialni i rozklad pomieszczen. no ale lepsze takie jak zadne :D

Gość Nina26.26
53m nie za wielkie ale swoje i najwazniejsze że każdy będzie mial swoj oddzielny kącik i my i dziecko.

A gdzie i ile płaciliście za m2? Rynek pierwotny czy wtórny? Sory, ze taka lawina pytań ale tak jak pisałam chcemy zmienić mieszkanie i tak jakoś;-) Braliście kredyt? Kurde przed nami stoi wizja kredytu na 20 najblizszych lat...

Gość etygsrggey
dom na jedno dziecko.na dwójke miejsca brak.a tak domjak dom.

Gość Kklementyna
A jak będzie drugie dziecko?

Gość Kklementyna
Sypialnie beda dzielic

Gość sermentycja
Jak na mieszkanie bardzo fajny rozkład pomieszczeń, nie kazdy planuje 2 dzieci- owszem u mnie plany się zmieniły gdy nasze dziecko miało kilka lat, postanowiliśmy miec kolejne :D

Arszenika tak z ciekawosci - nie przeraza was wizja kredytu na 20 LAT?? Tez chcialabym kupic na kredyt, tylko ze pod wynajem, ale jak pomysle, jaki to szmat czasu, to mi sie odniechciewa. Poki co poluje na zadluzone mieszkania spoldzielcze, ktore wlasciciele chce zbyc za doslownie kilkanascie tys. Poszukaj, moze w twoim miescie cos takiego znajdziesz.

Gość dla mnie za małe
a jak przyjdzie jeszcze jedno dziecko to wyniesiecie się do salonu

Gość Nina26.26
na razie jeszcze jedno się nie urodziło;) a nie chce za szybko drugiego moze za jakieś 6-7 lat wtedy pomyslimy. płacilismy 110 tys, mieszkanie było do całkowitego remontu w remont włożylismy 40tys. małe miasteczko w warm maz

Gość sermentycja
Obecnie zadłuzonych spóldzielczych tak naprawde jest garstka, gdyz wiekszość wykupiona na własność a jak juz jest zadłuzenie to spóldzielnia się pozbywa mieszkańców i sprzedaje za niezła kase

Gość ten po praniumzgu
strasznie tanie ja wstolicy za 60m-550 tys

sermentycja - no ja mam nadzieje, ze jednak upoluje. NAwet bylam juz wstepnie umowiona z jedna kobieta, ktora miala sie wyprowadzic do corki i chciala sie pozbyc mieszkania, ale znalazla sobie faceta i sie rozmyslila :O :D

Gość sermentycja
Ja w Katowicach 48m2 za 240000zł

kindern przeraża dlatego cały czas sie zastanawiamy, bo na ratę pójdzie większość mojej pensji. Szukałam trochę w mieszkaniach zadłużonych, ale nic ciekawego nie znalazłam. Boję się jak cholera kredytu na te 20 lat, ale cóż.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm..............
bez balkonu, loggi czy tarasu? To juz w ogole kiepsko. Nie dosc, ze blokowisko to jeszcze klatka bez oddechu. Malutkie tez bardzo :O

Gość Nina26.26
bralismy 40 tys kredytu na remont. na mieszkanie mielismy odlożone, częsc dołozyli rodzice z obu stron. wiem że tanie dlatego szybko się zdecydowalismy, dużo było w nim roboty al eplus taki że mozna sobie urządzic tak jak się chce

Gość mgda21
z takiego malutkiego mieszkanka zrobiliście 3 pokoje? jakim cudem;/ salon musi byc salonem, u mnie ma 30m2

Gość Nina26.26
no za takie pieniądze nie kupię willi z basenem. trzeba docenic ze swoje i bez kredytu a nie ze nie ma balkonu cz tarasu. mieszkanko jest w odnowionej kamienicy, na 2 piętrze

Zleciały się zblazowane damy ;-) (sorka) A tak poważnie super, ze macie swoje. Ja moze za jakis czas też pochwalę się przeprowadzką, jak mnie ktoś popchnie do tego kredytu ;-)

Gość Nina26.26
no w moim rodzinnym domu salon ma 33 metry:D a sypialnia rodziców 20. ale co tu porównywac duży dom do mieszkanka 53 metrowego. staralismy się zrobic tak zeby był oddzielny pokoik dla dziecka, oddzielny dla nas, i taka częsc gdzie bedzie mozna przyjmowac gości bo nie chcę gosci przyjmowac w naszym pokoju

Gość Nina26.26
Ale myslałam że bedą jakieś pochwały za rysunek, a tu nic;)

z planu wydaje sie, ze bardzo waskie te korytarzyki sa, ale ogolnie uklad pomieszczen wydaje sie optymalny. gdybym ja miala mozliwosc przestawiania scian, to pewnie bym zrobila ciut mniejsza sypialnie, a wieksza tą część dzienną. gratulacje i milego mieszkania :-)

arszenika ano zleciały sie :D ale to tylko kafeteria ;) 53m2 to małe mieszkanie? małe mieszkanie to kawalerka. 3pokojowe mieszkanie małe nie jest- jest NORMALNE i wiekszośc ludzi własnie w takich mieszka :) ja autorko zazdroszcze Ci tych 3 pokoi, bo ja w tym samym metrażu mam 2. Mysleliśmy zeby jakoś przedzielic, ale nie da się. Mąż namawia mnie na zmianę, bo taka mozliwosc by była, ale ja za bardzo lubie to mieszkanie :) i tyle serca włozyłam w wykańczanie, ze szkoda mi by bylo sie teraz przeprowadzac

mama 6 latki też mam na mniej więcej takim metrażu 2 pokoje i cóż nie ma siły żeby ściany stawiać;-) Ja chyba potrzebuję porządnego kopa w tyłek żeby się zdecydować na zmianę (a w zasadzie na kredyt) bo teraz jest w sumie optymalny czas. A co do samego metrażu to fakt, ze dużo ludzi tak żyje mając uwaga 2 dzieci. A autorka nie ma homonta w postaci kredytu więc jak przyjdzie jej ochota to sobie mieszkanie zmieni.

Autorko ale na schemacie widac ze Sypialnie macie jako najwieksze pomieszcenie, to tak naprawde w realu faktycznie sypialnia wasza jest najwiekszym pokojem? u nas Salon jest tym najawiekszym metrazowo pokojem :)