Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.kobieta.pachnaca

dlaczego ludzie pomagaja bezdomnym psom zamiast je uspic?

Polecane posty

Gość usypiać
ToksycznaKobita,tez jestem przeciwko zbrojeniu i utrzymywaniu nadal sporej armii.

brak slow na ludzi: Nikt nie pisał na co lepiej wyłożyć kasę bo to indywidualna decyzja każdego z osobna. Nie wiem czemu nadal nie wszystkim mieści się w głowie, że jedna pomoc nie wyklucza innej!

Gość mama.kobieta.pachnąca
prawda jest taka, ze po porodzie leci mi z kapska straznie smierdzacy płyn, wszystkie psy wyły i rzygały na sam mój widok. Sąsiedzi sie wyprowadzili, u dzieciaka pierwsze objawy autyzmu. Dlatego tak nie lubię psów-0 wyczuwają smród mojego syfa na kilometr

Gość toksyczna skończ już
Toksycznakobita - w dupie mam to, czy myślisz o mnie że jestem draniem czy nie, naprawdę. Nie chce mi się powtarzac po raaz tysięczny tego, co napisałam, więc proszę ciebie bardzo - dalej wyrywaj sobie z kontekstu to, co napisałam i rozczulaj się w uwielbieniu nad sobą, naprawdę nie zamierzam ci w tym przeszkadzać :D Jeśli w ten sposób o mnie napisałaś - to albo jesteś kretynką do potęgi, albo nie przeczytałaś wszystkiego, co tu napisałam. Miłego wieczoru, JA, BEZLITOSNY DRAŃ idę ze swoimi TRZEMA PSAMI ZE SCHRONISKA na spacer, wam radzę to samo :D 🖐️))

Gość psy powinni wyslac do chin
i problem psow i problem glodu by sie rozwiazal

Gość usypiać
Polly84,pomoc pomocą,ale naparwde powinno się zmniejszyc ilosc zwierzat w schroniskach,bo przepełnienie jest mniej humanitarne od bezbolesnego uśpienia.

Gość mandarynkowa nutka
to zróbmy tak autorko tego tematu: uśpijmy wszystkie bezdomne zwierzęta, niechciane dzieci, opuszczonych staruszków i bezdomnych. Problem z głowy. przecież oni wszyscy tylko, jak to pięknie ujęłaś: "żrą i srają, są smutni i cierpią" :)

Gość mandarynkowa nutka
to zróbmy tak autorko tego tematu: uśpijmy wszystkie bezdomne zwierzęta, niechciane dzieci, opuszczonych staruszków i bezdomnych. Problem z głowy. przecież oni wszyscy tylko, jak to pięknie ujęłaś: "żrą i srają, są smutni i cierpią" :)

moje dziecko jest ułomne i wstrętne- bo zrobiła m je sama nie wiem z kim, w jakiejś zaszczanej bramie z przypadkowym pijakiem, chyba syfilis miał, bo u małego nos taki siodełkowaty. Choć ja sama mam nochal obleśny- jak i cąła moja rodzna. Z mojej mamuśki to był dopiero numer:) Żadnemu listonoszowi nie przepuściła.

Gość zadumana młoda stara
>>mandarynkowa nutka i otóż to :) Pisałam o tym już wcześniej. Niepotrzebny człowiek czasem cierpi bardziej niż niepotrzebne zwierze, dlatego, że jest bardziej świadomy. Więc...

Pooly ja o tym rowniez pisalam, to ze pomagam baaardziej finansowo jednym to nie znaczy ze calkowicie jestem bierna na krzywde drugich -w tym wypadku ludzi w potrzebie bo tak nie jest. Nia zalowalam nigdy wyslac kilka sms jak widzialm w reklamie prosbe o wyslanie sms Po moich dzieciach takze ubranka czy buty potrzebujacym dajemy.Nie do Caritasu ale od siebie

Gość mandarynkowa nutka
a żeby zmniejszyć ilość bezdomnych zwierząt trzeba je lepiej poddawać sterylizacji, a nie od razu zabijać - to po pierwsze po drugie: hmm.. ciekawe ilu mądrych ludzi kupi swoim dzieciom żywy prezent pod choinkę, który po dwóch miesiącach wyrzucą na ulicę..

Gość usypiać
mandarynkowa nutka,a czy tutakj ktos kaze usypiac ludzi? Aczkolwiek nie ejdnemu vby sie to przydało np takim mordercom,którzy siedza w wiezieniach ,ale zyja chocaiz powinni byc skazani na nieistniejaca w UE karę smierci. I jeszcze jedno,powinna być dostepna eutanazja,bo np,.ja w razie nieuleczalnej choroby chciałabym móc poddac sie eutanazji.

zazdroszczę kazdemu kundlowi jego zarcia tak naprawde, chciałabym, ze by ludzie to żarcie dawali nam, mi, mojemu dziecku. Jak patrzę jak niektore pieski te małe są ubrane to mi żal ściska dupę z zazdrości. A niektóre psy mają podobno jakieś rodowody- a ja nawet nie wiem kto mnie zrobił. i mojego dzieciaka też nie

i jak ja mam sie czuć w takim świecie- jem same ochłapy, jestem cuchnącym pasożytem, śmierdze, mój pomiot jest głupi, ja tak samo... biedna, obdarta, zawszona. z ryja mi cuchnie jak z kloaki, na dentyste nie mam. Byłam tylko raz w życiu- w podstawówce. Bo tylko taką szkołe skończyłam i to było daw3no temu. Tak jestem stara, żałosna, głupia i zazdroszczę psom. One mają czułe słówka, one są głaskane, karmione, kąpane... zazdroszczę im "pieskiego życia: i dlatego tak ich nienawidzę. Jestem wyjącym śmierdzącym, kostropatym gównem.

Gość usypiać
mandarynkowa nutka,sterylizacja to co innego. W tej chwili schronioska w całej PL sa przepełnione i to w sposób masakryczny,wiec powinno sie większosc pousypiac i zaczac tak jakby od nowa,ze sterylizacją .

DO "toksyczna skończ już " To są TWOJE napisane slowa, NIE wyrwane z kontekstu" .....//////pie**olniecie paczką karmy raz na parę miesięcy i myślicie, że macie czyste sumienie, bo bronicie i wspieracie psiaki. Gówno, a nie wspieracie. Myślicie, że im lepiej, jak przyjdziecie do nich dwa razy w tygodniu i zabierzecie je na spacer? Gówno nie lepiej, bo w nocy to one a nie wy będą się przytulać do zimnej blachy w kojcu. To one będą wyć do księżyca z rozpaczy nie wy, i to one nie wy będą patrzeć smutnymi oczami na każdego nowego przybysza,..........""""""""////////// I z tego co napisalas wyszlo ,ze kurvaa najlepiej NIC nie robic, nie pomagac, nie wyprowadzac,nie kupic jedzenia, nic do cholery nic nie robic bo to gowno nie pomoc Dla ciebie jest to gówno nie wspieranie, a dla takiego psa i schorniska wieelkaa pomoc, chociazby wyprowadzanie psa na spacer by nie kisily sie calą dobe w klatce.Tak to ejst baardzo pozyteczna misja w kazdej formie pomocy czy to finansowej czy tez czynnie w praktyce, i jesli nie widzisz w tym zadnej przydatnej pomocy to jestes kompletnym bezmózgowiem

najlepiej wszelką pomoc dajcie nam- mnożącym się na potęgę analfabetką:)

Przypierdzielili się tu do schronisk. A może tak polikwidować więzienia. Przecież to żre miliony, a siedzi tam element społeczny i recydywa. Uspać wszystkich przestępców... a jeśli to człowiek i ktoś ma opory przed uspaniem, to co tam, wypuścić na wolność, bo to przecież ludzie i im pomoc się należy. Następnie kasę na więzienia przekazać na chorych i potrzebujących. Przecież to będą miliony na rzecz ludzi. Hehe... Z tym że nikt nie wyjdzie do banku, żeby przelew zrobić, on line też nie, bo się zesra w gacie, zanim dojdzie do providera :D

Podszywie- :) To nie chodzi o to, żeby prześcigać się w tym, kto jak i komu pomaga- bo założę się, że część tu marudzących raczej na co dzień tego nie robi. Tu chodzi o pytanie jakim prawem można pozbawiać czujące i myślące zwierzę życia i niby na podstawie jakiej selekcji to zrobić?

a tam zara do więźnia się czepiać. tam moja cała rodzina siedzi... moze jeszcze MOPS zlikwidować co? moze jeszcze do pracy mam iść co? niedoczekanie wasze!

to ja mam mieć piniondze a nie jakieś tam psy. matula mówiła, z psowie to tylko konkurencja przy smietniku. całe życie mię uczyła jak walczyć z psem o żeberka wyrzucone z krupniku. A to przecie jeszcze dobre, ogryść można...

ja to bym chciała żeby wasze pieniondze na mnie szły...

Podszywy są najlepsze :D i love :D Uśmiałam się po pachy :D

zara się śmiać.. jakby wam wypadły wszystkie zęby przy walce z burkiem to inaczej byście śpiewały. Jeszcze osikał mnie:(

a somsiad szed i powiedział uszanowanie dla męża...

Nie chcę się wtrącać Toksyczna Kobieta ale tamta dziewczyna pisała o starych psach albo chorych i takich co nie mają w ogóle już kontaktu z otoczeniem bo odmawiają nawet jedzenia.

majonez kielecki: to wytłumacz, bo nikt wcześniej nie potrafił- kiedy pies zaczyna robić się "stary" , a kiedy "chory"- tzn. czy jak np. ma psi katar to już uznajemy go jako kandydata do uśpienia? widzisz, łatwo tak generalizować. A podszyw faktycznie dobry, też się uśmiałam :D

>majonez kielecki, takie z reguły są usypiane, bo są ciężko i śmiertelnie chore.

Polly nie wiem, ja dopiero czytam sobie cały topik od początku :D Ale tak jak napisała tamta dziewczyna - od tego są weterynarze, żeby ustalić i jakoś posegregować takie psy. Nie wiem, i ona ma trochę racji i wy też, ciężki temat to jest. Jakby schroniska wyglądały jakoś bardziej ludzko, nie byłoby w ogóle tematu. Tak samo i wszystkie inne placówki, które utrzymują się z dobrej woli pracujących tam ludzi.