Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królik-skacze

starania, ciąża 2013

Polecane posty

Gość Agnes32
anuśka, może jeszcze zarodek jest zbyt malutki i lekarz nie dopatrzył się go. Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, mam nadzieje , że do środy wszystko już będzie dobrze.

Dziekuję dziewczyny za słowa wsparcia!!staram się nie martwić i myśleć pozytywnie ale czasami mi nie wychodzi. W sobote już było lepiej nie plamiłam wcale,a wczoraj wieczorem znowu zaczęłam. Dzisiaj dalej plamię i boli mnie brzuch. Leżę w łóżku i się martwię. Aby do środy!

Dziś mój 12 dzień cyklu zrobiłam test owulacyjny a on wyszedł pozytywnie! Jestem w szoku bo cykle mam 33 dniowe. Owulacji spodziewałam się koło 16 dnia nie wcześniej. W takim razie muszę ściągnąć mojego męża do domu :) A jak już jest za późno :(

cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było:-) ale powracam... ja już po ''staraniach'' teraz tylko czekać czy coś z tego wyszlo:-)

Gość Agnes32
aaaaanuśkaaaaa co słychać, jak się czujesz,plamienie ustało? królik-skacze- życzę owocnych starań;-) Tobie dumnna mama też, wkrótce będziemy znów oczekiwać na testowania i II kreseczki, oby Wam się udało. ulajowy a co słychać u Ciebie, już chyba miesiąc minął od zabiegu i niedługo przechodzisz do działania;-)

Gość ulajowy
Hej dziewczyny ;) Agnes32 bardzo bym chciala ale jeszcze nie dostala @ :( kurde juz sie nie mogę doczekac a tu nic :( ale od 2 dni pobolewa mnie lewa strona pod brzuchem ciekawe przez co......nigdy tak mnie nie bolalo.....moze to od jajnikow...???? Nigdy nie mialam z nimi problemów wiec nie mam pojęcia jaki to bol i to też nie boli mnie cały czas tylko czasami w ciagu dnia zwlaszcza jak cwicze.....ale jak mi nie przejdzie do konca tygodnia to zrobię wizytę u gina nie bede sie nie potrzebnie zamartwiac ;)))) Dziewczyny trzymam mocno kciuki za 2 kreseczki ;)

Gość ulajowy
Annussskkkaa za ciebie jeszcze mocniej ;) mysl pozytywnie będzie dobrze zobaczysz =D

Dziękuje dziewczyny za wsparcie.nie było mnie bo w poniedziałek trafiłam do szpitala z krwawieniem. Bez żadnego badania ani nic przyjeli mnie na oddział i kazali czekać na lekarza. Była godz 13. Lekarz przyszedł do mnie po 18.jak wstałam z łóżka to poroniłam bo podczas badania już było widać błony jaja płodowego,a na usg w macicy widoczne były tylko pozostałości po ciąży. Wieczorem miałam zabieg,wczoraj wróciłam do domu. Nie załamuje się, myślę,że organizm po prostu odrzucił ciąże nieprawidłową. Na pewno za jakiś czas znowu będziemy się starać i wierzę w to, że wtedy na pewno się uda!

aaaanuśkaaaa masz bardzo zdrowe podejście do tego!!!! Mocno przytulam i trzymam kciuki za dalsze podejścia. Tylko nas nie opuszczaj!

Gość Agnes32
anuśka bardzo mi przykro,to zawsze jest dla kobiety przykre doświadczenie,ale dobrze że nie załamujesz się, lepiej tak niż później miałoby urodzić się chore- sama po poronieniu w kółko to powtarzałam. No i znowu jestem sama jedna ciążowa. Tak się zastanawiałam i doszłam do wniosku że żadna z moich znajomych, blizzych, dalszych nie jest w ciąży ani się nie stara ...

Gość ulajowy
annnuskaaa tak mi przykro ; ( wiem jak to jest sama miesiąc temu przez to przeszłam ;( ale będzie dobrze......;)))) musi ;)))) Dziewczyny ja dzis dostałam @ ;)))))) juz coraz bliżej jak dalej =D

Dziękuje Wam i na pewno Was nie opuszcze. Dzisiaj o 15.50 mam wizyte u mojej gin. Wypytam się dokładnie kiedy możemy zacząć się znowu starac. Ulajowy kiedy Ty zaczynasz kolejne starania?

Ja już po wizycie. Muszę poczekać na miesiączkę, później następna wizyta. Zrobimy wszystkie niezbędne badania i musimy odczekać pół roku żeby organi9m znowu nie odrzucił ciąży. Za 4 tyg będzie wynik histopatologiczny więc też będzie wiadomo mniej więcej co było przyczyną,że tak się stało

pół roku to sporo no ale co lekarz to inna opinia. Ja miałam poczekać 3 cykle i to tylko dlatego, że miałam cystę a tak to mieliśmy po 2 cyklach zielone światło

Sporo, ale i tak myśleliśmy o tym żeby odczekać do sierpnia, tak więc akurat. Zrobię na spokojnie wszystkie badania, przygotuję się i będziemy działać ;)

Gość ulajowy
Ja sie zacznę starać zaraz po @ ;) lekarz mi powiedział że to zależy od kobiety kiedy jest gotowa ;) a ja jestem ;))) juz dawno nie ucieszyla mnoe @ jak teraz ;)

Dziewczyny co u Was słychać? U mnie cały tydzień , dzień w dzień były przytulanka... Więc owulacji na pewno nie ominęłam. Wiem , że to może nie działać bo plemników z każdym razem jest mniej ale cóż wszystkiego trzeba spróbować.

Gość Agnes32
królik-skacze, mam nadzieję , że tym razem zafasolkujesz i dołączysz do mnie:-) Trzymam kciuki, za resztę staraczek też:-)

Witam, chciałabym dołączyć do Agnes, żeby nie była tu sama:) od tygodnia wiem, że jestem w ciąży, jest to 6 tydz. Ale piszę głównie, żeby dać nadzieję staraczkom, ponieważ ja też nią długo byłam i już nie jestem :) okazało się, że mam chorobę Hashimoto która powoduje niedoczynność tarczycy. Moje TSH wynosiło 3,5, a w ciąże podobno zachodzi się w granicach 1-1,5. O chorobie dowiedziałam się przed świętami Bożego narodzenia, zaczęłam się leczyć i już jestem w ciąży!! także wszystkim dziewczynom, które nie badały TSH radzę udać się na badania. Aha, moje TSH spadło do 2,3 a i tak sie udało:) a już myślałam, że z mężem jest coś nie tak, bo ja to akurat jak w zegarku, cykle 28 dniowe, owu w 14 dniu i jeszcze zawsze ją czułam:P a to tylko tarczyca. Teraz sen z powiek spędza mi mi toksoplazmoza... Agnes32, jak u Ciebie w tej kwestii??

Gość Agnes32
grace88 bardzo się cieszę że dołączyłaś do nas:-) Czy to pierwsza ciąża,byłaś już u lekarza? Może nie potrzebnie martwisz toksoplazmozą,no,chyba że wyniki porobione ,ja nie miałam z tym problemu i na razie wyniki są ok, choć na początek dostałam ich całą stertę do zrobienia, że jak udałam się do mojego obecnego lekarza to się zdziwił że kto tyle mi nadał.

Agnes32 na razie byłam u endokrynologa ginekologa i ona na podstawie badań na toxo stwierdziła że ją mam i zapisała mi antybiotyk. Martwię się, najpierw tyle miesięcy starań a teraz to paskudztwo. A jest to moja pierwsza ciąża więc we wszystkim jestemzzielona. A w którym jesteś tyg bo udzielam się na kilku forach i myle ludzi:) masz jakieś dolegliwości? Ja niewiele - kolejny powód do zmartwień:(

Gość Agnes32
To już trzynasty tydzień i z objawów to oczywiście nieustające mdłości ale popołudniowe, piersi 2 rozmiary większe i okropnie obolałe, senność trochę mineła , sikanko 2x częściej i jestem bardzo wrażliwa na zapachy. Jak byłam w 6tc to miałam bóle brzucha i jajników ale mineły. Grace , gratulacje,pierwsza ciąża jest niesamowita właśnie dlatego ze jest pierwsza, bardzo się cieszę że jesteś, nie martw się, wszystko będzie dobrze, jeszcze będziesz mieć dużo objawów;-)

Woow 2 rozmiary większe. Jeśli przy moim A też bede miała o tyle powiększone to zaraz się wszyscy domyśla. Masz rację Agnes uczucie pierwszej ciąży niezapomniane. Jak zobaczyłam 2 kreski na teście to pobieglam do męża i szlochalam mu w ramionach. Trochę mi się chce z tego śmiać teraz;) mam nadzieję że wszystko będzie dobrze może uda mi się jutro dostać do gina to napiszę co z tą toksoplazma.

Gość Agnes32
Z tymi piersiami to podobno bywa różnie, ale można się śmiało przygotować na 2 rozmiary , a bywa że więcej. Pytałam raz o to znajomej która ma już dwoje dzieci i powiedziała że piersi powiększają się przez większość ciąży ale najwięcej na początku. Ja mam już dosyć tego powiększania i nie chcę nawet myśleć że jeszcze urosną:-( Z B na D to i tak wystarczający przeskok, ale może niech wypowiedzą się dziewczyny które już przeszły przez ten temat bo każda ciąża jest trochę inna. Trzymaj się grace, daj znać co i jak, powodzenia:-)

O kurcze!!! To co będzie ze mną jak kiedyś będe w ciąży. Z miseczki D na F :) :) Nie...... Aha WITAM GRACE NA NASZYM WĄTKU :)

Witam królik skacze:) przy dużych piersiach chyba aż tak nie widać np moja koleżanka ma F a w ciąży nie zauważyłam żeby miała większe. Były jedynie całe w zylkach

Gość Agnes32
Hej dziewczyny! Co u Was słychać? Ja mam dziś wieczorem wizytę i usg i już miejsca sobie znaleźć nie mogę. Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej umieram ze strachu przed tym usg. Byłam w ciąży dokładnie tyle ile teraz gdy rutynowe usg wykazało ze moje maleństwo nie żyje. Trzymajcie za mnie kciuki...

Agnes trzymam kciukasy!!!nie martw sie na zapas!!!na pewno wszystko bedzie dobrze!!!!daj znac po wizycie co i jak!!! Grace witaj wsrod nas i gratulacje!