Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaczarowana18

JEŻELI NA EGZAMINIE NA PRAWO JAZDY KTOS MI USTAPI PIERWSZENSTWA...?

Polecane posty

Gość można jechać, ale
Można, ale pod jednym warunkiem - że jasno i wyraźnie powiesz egzaminatorowi, że znasz przepisy. Czyli mówisz "jestem na drodze podporządkowanej, ale korzystam z uprzejmości kierowcy na drodze głównej, który mnie przepuszcza". W takiej sytuacji nie oblewają nigdy, bo nie mają prawa. Warunkiem jednak jest podkreślenie, że wiesz, co i jak.

Jutro bede wiedziec kiedy mam trzeci. Czulam ze w tego sylwka nie zdam i mialam rację. Teraz mam szanse zdac.

Gość wtrewtrewtrewtr
Mnie przy zmianie pasa w godzinach szczytu jakiś kierowca chciał puścić (mrugnął światłami i dał mi dużo miejsca - egzaminator chuj na 100% to widział) i niestety oblałem :classic_cool:

wtrewtrewtrewtr - a ile razy zdawałeś? Ja 2 razy nie zdałam :( oba na mieście

Gość wtrewtrewtrewtr
4 razy, a egzaminator nie chciał ze mną gadać :classic_cool:

Gość do pomarańczowych nicków!
Kaitana na czym oblałaś jeśli moge wiedziec? :)

Ruszyłam za daleko myśląc, ze jest ok dopóki nie wjechałam za sygnalizator na czerwonym, a okazało sie, że przekroczyłam linie 27 min jeździłam, niedużo mi brakło

Gość kroplawody....
To moim zdaniem jest cholernie pechowa sytuacja. Bo albo Cie uleje za "wymuszenie" albo za tamowanie ruchu jak będziesz na upartego stać. Idealna sytuacja to wtedy kiedy takiej sytuacji nie ma. Ostatecznie można powiedzieć egzaminatorowi , w sposób jasny i klarowny ,że drugi kierowca Ci ustępuje pierwszeństwa i chcesz z tego skorzystać. Nie powinien ulać ale to też zależy na kogo trafisz :P

Gość kroplawody....
I ktoś tu Ci idiotycznie doradził. Nie pytaj sie w takiej sytuacji "czy możesz jechać" bo on to zrozumie jako ,że nie wiesz co masz robić.

Gość asadasdasdasdasdasdasdas
ahhaahha i po co zadawałaś tyle pytań skoro masz problemy na placu manewrowym :D

Wczesniej na nauce szło mi dobrze :) a miałam takiego zgrota co nawet po dodaniu gazu ledwo chciał jechać :P A stres tez robi swoje :)

Poćwicz sobie. Ja za 1 ledwo z placu wyjechałam, a też miałam kiepskie auto. Przed 2 egz. jeździłam przez godzinę po placu i poszedł na 2 gładko.

asadasdasdasdasdasdasdas - poćwiczy i bedzie git. Wgl auto miała kiepskie.

Gość asadasdasdasdasdasdasdas
tak, najlepiej zwalić na auto :D🖐️ masz umieć jeździć każdym samochodem osobowym, a nie tylko na tych na których uczyłaś się lub miałaś egzamin :o gdyby istniała sprawiedliwość to kobiety musiałyby zdać egzamin 5 razy zanim otrzymałyby prawo jazdy 🖐️ ps: na egzaminie jeździłem benzyniakiem, który miał znacznie większą moc niż auto na którym uczyłem się jeździć i jakoś bez problemu sobie poradziłem 🖐️

Zawsze na jednym się gorzej jeździ niż za innym. Nauczy się dziwoszyna w swoim czasie. Ja np. na jeździe mam dobre auto i na nim jestem nauczona jeździć.

Chcesz się dowartościować i wyżyć na innych? Ciekawe za którym razem ty zdałeś.

"masz umieć jeździć każdym samochodem osobowym" tak, na pewno po parudziesięciu godzinach szkolenia umie się jeździć - na egzaminie jeździć potrafią co najwyżej ci, którzy prawo jazdy stracili, reszta będzie się uczyła po zdaniu, a jak komuś się wydaje, że umie, to tragedia murowana