Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała7890

Oszukani przez KARIEROWO.COM łączmy się !!

Polecane posty

Gość brzóóózka
Hej ja miałam podobnie z pobieraczkiem tzn takie coś podobnego wysłali mi listem niepoleconym, podobne strasznie, weszłam na forum, tam poradzili, żeby absolutnie nie płacić, nie zapłaciłam i zamknęli to gówno. Także absolutnie nic nie płać.

Gość brzóóózka
Myślę, że zrobią z nimi porządek tak jak z pobieraczkiem. To jawne oszustwo i straszenie. Poza tym są dodatkowo podli bo chcą wyłudzić ostatni grosz od bezrobotnych ludzi i wyłudzają ich CV :/ Powinni iść siedzieć za to. Wyjątkowo podłe.

Gość brzóóózka
I zacznijmy od tego która bezrobotna osoba wydawałaby stówę na jakąś gównianą wizytówkę gównianej oszukańczej firmy , jak nieraz się na chleb nie ma :/ Gdzie jest tyle bezpłatnych portali, żenada po prostu. Powinni takim gównom nakładać w trybie natychmiastowym ogromne kary i do tego zwrot oszukanym ludziom wpłaconych pieniędzy wraz odsetkami

Gość Rafał Kielce
Mała odpisz im tak Przepis nadrzędny reguluje przepis podrzędny !!!!!!!!! A tu jest ewidentnie mowa o przestępstwie więc wszystko reguluje nam kodeks karny !!!!!!!!!!! Przestępstwa przeciwko wiarygodności dokumentów Art. 270. 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. 2. Tej samej karze podlega, kto wypełnia blankiet, opatrzony cudzym podpisem, niezgodnie z wolą podpisanego i na jego szkodę albo takiego dokumentu używa. 2a. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. 3. Kto czyni przygotowania do przestępstwa określonego w 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2 Art. 272. Kto wyłudza poświadczenie nieprawdy przez podstępne wprowadzenie w błąd funkcjonariusza publicznego lub innej osoby upoważnionej do wystawienia dokumentu, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Najlepsze jest to Art. 286. 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Art. 287. 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub wyrządzenia innej osobie szkody, bez upoważnienia, wpływa na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie danych informatycznych lub zmienia, usuwa albo wprowadza nowy zapis danych informatycznych, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. w wypadku przestępstwa wykroczenia każdy przepis reguluje kodeks karny łącznie ze smiesznymi regulaminami karierowo Manipulacja jest przestępstwem i nielgalną praktyką ? Skąd mowa o przestępstwie ? no przecież na nic świadomie się niezgadałaś ? Nic nie musisz zrywać skoro świadomie nie podpisywalaś umowy !!! jaka umowa bez peslu i nipu ? Jak ktoś twoje dane poda bo ma twoje cv to co też byś płaciła Co po ip cię będzie ustalał ?:) Wolne żarty Niech wezmą koło i jebną się w czoło !!! POCZYTAJ MOJE WCZEŚNIEJSZE POSTY !!!!

Gość Rafał Kielce
Ja to bym tego zycha kazał wychłostać i ganiał nago w zimie po ulicach z drągiem

Gość Rafał Kielce
A I NAJWAŻNIEJSZE KTO POWIEDZIAL ŻE ODCHACZENIE REGULAMINU JEST RÓWNOZNACZNE Z PODPISANIEM UMOWY ?

Gość Rafał Kielce
Przypominamy, że polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania daty i godziny zawieranej umowy oraz adresu IP komputera, z którego umowa została zawarta. sZCZEGÓLNI Z KART PRE PAID :) bĄDŻ PRZEGLĄDARKI Z ZMIENNYM IP JAK FAIER FOX ,MOZILLA ITD, BĄDŻLUDZI UŻYWAJĄCYCH TORA JAK JA tO KARIEROWO JEST CHORE kTO TYM SZMACIARZOM UDSTĘPNI DANE TELEADRESOWE ABONENTA? CHYBA WRÓŻKA ? bO NA PEWNO NIE ERA PLUS ORANDE ITD CHYBA ŻE Z NAKAZEM SĄDOWYM BĄDŻ NA KAZEM OD PROKURATORA W SPRAWIE PODEJRZENIA O TERRORYZM BOŻE TO CO ONI PISZĄ TO TYPOW STRASZENIE

Gość sabina1301
Warto wiedzieć, że przedsiębiorca - zawierając z nami umowę na odległość - ma obowiązek poinformować nas na piśmie o prawie do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni (tak stanowi art. 9 ust. 3 u.o.n.p.k.). Jeśli tego nie uczyni (konsument nie otrzyma pisemnego potwierdzenia takiej informacji), to termin na odstąpienie od umowy wydłuża się do trzech miesięcy (stanowi to art. 10 ust. 2 u.o.n.p.k.). Termin do odstąpienia od umowy bez podania przyczyn wydłuża się do trzech miesięcy także w przypadku, gdy przedsiębiorca co prawda poinformuje (na stronie internetowej lub w rozmowie telefonicznej) o prawie do odstąpienia od umowy bez podania przyczyn w ciągu 10 dni, ale nie dostarczy konsumentowi tej informacji na piśmie.

Gość Rafał kielce
SABINA O CZYM TY BREDZISZ Nikt z osób poskodowanych nie miał wiedzy na temat iż jest maniplowany Nikt nie był śiadomiy w momencie odchaczenia regulaminu że karierowo nie jest agencją pośrednictwa pracy a frmą robiącą albo i nie pseudowizytówki !!! Każdą umowe trzeba w ten sposób zawierać by dla obu stron była przejrzysta tu tak nie jest bo nikt nie chiał zawierać umowy o świadczenie usłóg a poprzez perfidna grę słowną został zmanipulowany !!! Proste nie mam wiedzy iż zawierałem umowę to nie wywiązuje się z niej. Szczególnie takiej w której nie ma nipu , pesla itd!!!!

Gość lenek23333
WitaJ Rafal Kielce przeczytalam wszystkie Twoje posty na ten temat i zgadzam sie z Toba calkowicie masz racje nie ma zadnej umowy bo nic z nimi nie zawieralismy wszystko zostalo ukryte to sa zwykli oszusci zeruja na ludziach bez pracy tez sie dalam oszukac nieswiadomie odpisalam im maila to co kazales napisac mam nadzieje ze dadza mi spokoj i nie beda straszyc bo nie moga nam nic zrobic prawda?Pozdrawiam Cię:)

Gość lenek23333
Jeszcze mam pytanie do Ciebie Rafał Kielce od kiedy u Ciebie to sie zaczelo ta sprawa dawno to bylo czy jak napisales im tego maila to jeszcze Cie strasza przysylaja cos?A oni nie maja naszego adresu zamieszkania prawda??Pozdrawiam odpisz

Gość Rafał Kielce
do lenek23333 zgodnie z metodą opisana prze ze mnie dostałem od nich mail że przyjmują moje wypowiedzenie umowy !!! To ja im odpisałem jakie wypowiedzenie jak nie zawierałem z nimi umowy iblbleee bleeee oni to zkwitowali że nie są agencją pracy ja odpisałem że podszywają się pod nią i że poszedłem na Policje na tym temat się zamknoł. To było okolo 2 miesiące temu w miedzy czasie dostalm mail zachęcający do zawarcia z nimi umowy ??? To idioci Wysyłaja do kogo się da myslą że zestraszą i im się zapłaci LENEK 23333 jesteś chyba pierwszym kumtaym kolesiem na tym forum . PS jest już lista osób pokrzywdzonych pozywających dziada

Gość Rafał Kielce
Czy mają twój adres nie wiem zy im podawałaś ? A nawet jak by mieli to co ? to nie odbywa się tak oni podaja do sądu -potem do firmy komrniczej ,potem ściągaja ci przy picie !!! W urzędzie skarbowym-ale nie ma takiej opcji sparwa jest o oszustwo żaden sąd w tym internetowy nie będzie dał zsiebie robic narzedzie w rekach ozustów

Gość Rafał Kielce
Sory za błedy !!! Piszę na szybko

Gość lenek23333
Witaj ponownie Rafał kielce czyli ma sie nie przejmowac tym nie moga sciagnac tej kwoty w zaden sposob prawda?I pod zadnym pozorem nie placic tej kwoty?A beda przysylac wezwanie do zaplaty listownie czy wszystko tzw ich zastraszanie odbywa sie droga elektroniczna??Nie moga straszyc zadnym sadem jakim prawem no nie to oni pojda da sasu dziady jedne nie zajma sie praca normalna tylko zerowanie i wyzyskiwaniem kasy czyli nie pisza juz nic do Ciebie nie strasza Cie sprawa jest zamknieta u Ciebie tak?Bo wiesz u mnie to teraz niedawno sie zaczelo dzisiaj mi przyslali o zaplatę a z tym adresem to nie pamietam chyba nie podawalam ale nie wiem czy tam sie swoje CV wgrywalo bo jesli tak to maja moj adres:(:(Martwi mnie ta sprawa nie daje spokoju bo czlowiek jest uczciwy a oni tak zeruja:(:(mam nadzieje ze wkrotce ktos ich zniszczy ehhhh:(:(:(:

Gość dobresobie
Rafał_Kielce, jak rozumiem powołujesz się na zdobyte wykształcenie prawnicze? Skoro udzielasz takich porad prawnych, to rozumiem, że masz ku temu podstawy? Po pierwsze czytajcie regulaminy! Może i ten portal żeruje na naiwności ludzi( a raczej ich inteligencji) i stosowane przez nich praktyki są niewłaściwe, ale ludzie! macie teraz kaszanę z własnej winy. Zaznaczając, że przeczytałeś i akceptujesz regulamin jednocześnie zawierasz umowę. Jeśli Wam się nie chce czytać regulaminów, to pretensje miejcie tylko do siebie. I raczej nie ufajcie forumowym prawnikom pokroju wspomnianego pana, tylko zgłoście się do federacji konsumentów albo na darmowe porady prawne, bo pan Rafał_Kielce wprowadza was w ewidentny błąd. Na przyszłość polecam być bardziej świadomym konsumentem.

Gość Rafał Kielce
lenek23333 nic im nie płać jak by nie daj boże przysłali do ciebie coś na papierze bierz papier i idz na policje ze cię nekają straszą że się boisz że chcą wyłudzic pieniądze że wyłudzili dane osobowe itd . Niema takiej Opcji by Policja w każdym mieście w tym kraju niewiedziała o co chodzi to samo sąd -tu śmiało mozna powoływać się na sprawe z pobieraczkiem Nic się nie bój !!!!! Zycha i spółkę czeka miejsce tam gdzi prezesa Amber Gold tylko że nie na chronionej celi Bo oni w porównaiu z amber gold są nikim

Gość Rafał Kielce
dobresobie-- osobiście uważam że jesteś jedną z osób z gangu Zycha zajmujaca się czarnym pijarem. 1 Widzę że nie rozumiesz idioto że to manipulacja Idioto tu opis co to jest Manipulacja To link do strony na fb https://www.facebook.com/StopManipulacji?ref=hl EDUKUJ SIĘ BARANIE 2 Mogę dać ci też do zaprzyjaźnionej strony 3 Gówno prawda że zawieram z nimi umowę bo Moje dane raz że trafiają nie do agencji pośrednictwa pracy a do firmy robiącej wizytówki.(PRZESTĘPSTWO) Wykorzystują naiwność ludzi gdyż takie oznaczniki są wszędzie w Gmailu na fb onecie i wszedzie za darmo. Wykorzystują zaufanie konsumentów DO INTERNETU I DARMOWYCH USŁUG PODSZYWAJĄC SIĘ POD AGENCJE PRACY KTÓREJ USŁUGI SĄ DARMOWE i to jest manipulacja i to jest PRZESTĘPSTWO 4 GDZIE JEST NAPISANE ŻE SERFUJĄC W INTERNECIE MAM CZYTAĆ REGULAMINY ? CO MNIE DO TEGO OBLIGUJE CO ? JAK CHCE ZROBIĆ ZAKUPY TO ZNAM CENĘ I PRODUKT I JEST JAK WÓŁ NAPISANE CO ZA ILE I NIE PISZE TO MACZKIEM W REGULAMINIE !!!! WCHODZĄC DO ZALANDO I AKCEPTUJAC REGULAMIN WIEM PO CO WSZEDŁEM !!! wSZEDŁEM DO KARIEROWO A TAM ZAMIAST OFERT PRACY JEST NIC I PRZYCHODZI MAIL WKTÓRYM PISZĄ NIE ODPISUJ I ZAŁĄCZNIKI DOBRE SOBIE ZMARNOWAŁEM SWÓJ CZAS NA CIEBIE OSOBIŚCIE UWAŻAM CIĘ ZA WIELKIE 0 BEZ WIEDZY I ROZUMU JESTEŚ ANTY CZŁOWIEKIEM JAK KARIEROWO CZY POBIERACZEK I NIE ODPISUJ IDZ DO PSYCHIATRY

Gość Rafał Kielce
DOBRE SOBIE Manipulacja (łac. manipulatio manewr, fortel, podstęp) w psychologii oraz socjologii to celowo inspirowana interakcja społeczna mająca na celu oszukanie osoby lub grupy ludzi, aby skłonić je do działania sprzecznego z ich dobrem. Zazwyczaj osoba lub grupa poddana manipulacji nie jest świadoma środków, przy użyciu których wywierany jest wpływ. Autor manipulacji dąży zwykle do osiągnięcia korzyści osobistych lub politycznych kosztem poddawanych niej osób. W społeczeństwie demokratycznym przekraczanie pewnych barier w manipulowaniu ludźmi jest niezgodne z prawem. Przykładem mogą być tutaj ograniczenia narzucane reklamom. Nierzadko manipulacja prowadzi do złamania prawa lub porusza się na jego obrzeżach. Manipulacja jest formą zamierzonego i intencjonalnego wywierania wpływu na osobę lub grupę w taki sposób, by realizowała działania zaspakajające potrzeby manipulatora. Manipulować można treścią i sposobem przekazywania informacji. Manipulację określono też kiedyś obrazowo jako „włamanie do umysłu ofiary i podrzucenie tam własnych pomysłów lub opinii w taki sposób, aby ofiara pomyślała, że sama jest ich autorem.„ W społeczeństwie totalitarnym manipulacja jest częstym narzędziem sprawowania władzy nie mniej ważnym niż aparat terroru. Państwo posiada całkowitą władzę i kontroluje lub ogranicza większość sposobów społecznej interakcji (ograniczenie wolności zrzeszania się, cenzura mediów itp.). W ten sposób władcy państw totalitarnych mogą łatwo manipulować swoimi społeczeństwami i utrzymywać swoje rządy działając wbrew interesowi ogółu. Manipulację językową często stosuje się w propagandzie i podczas prania mózgu. W demokracji manipulacja bywa wiele bardziej powszechna, gdyż często jest konieczna do wygrania wyborów. Środkami manipulacji mogą być: aktywne techniki psychologiczne np. tworzenie nastroju chwili, użycie sygnałów dźwiękowych wpływających na świadomość i system decyzyjny odurzenie (środkami farmakologicznymi, alkoholem), system obietnic bez pokrycia, manipulacja pozycji, wyszukanie słabych punktów osobnika i wywarcie wpływu na nie, wykorzystanie nieuwagi i podsunięcie gotowych rozwiązań, nie przedstawiając pełnego obrazu (np. umowy), system aktywnego wywarcia wpływu na manipulowanego poprzez nie pozostawienie mu możliwości wyboru (np. w sektach destrukcyjnych), szantaż i biez te leki co ci zapisze :) ja to bym nawet 1000 000 twojej sprawy nie wżioł

Gość Rafał Kielce
aha strona na fb jest moja mam tez normalna ale nie chce się reklamować :)

Gość Rafał Kielce jesteś super!
Ostrzegasz innych i ci manipulanci mają pecha, że trafili na Ciebie! Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego życzę ❤️

Gość lenek2333
Masz rację Rafał Kielce i mam nadzieję że wkrótce wszyscy sobie to uświadomią że to jest manipulacja a to jest karalne nikogo nie beda zmuszac do placenia za cos czego sie nie zamawialo i biech sobie wsadza gdzies ten regulamin bezpodstawny kluczowa sprawa jest to ze oni ten caly regulamin pozal sie boze to przyslali nam oszukanym dopiero po akceptacji wtedy na maila przyslali regalamin i umowe czemu wczesniej nie bylo o tym mowy ze zgadzajac sie na zarejtrowanie podpisuje sie umowe z nimi i placi kase wtedy bym im przyznala racje ale oni wszystko zataili to jest oszustwo ludzie zrozumcie to oni tylko czekaja na taka okazje!!!Do Rafał Kilece a oni przysylali cos jeszcze do ciebie po tym jak im to wszystko napisales ze pojdziesz na POLICJE itd?Czy teraz juz masz spokoj nic Cie nie nekaja nie naliczaja odsetek???Odpisz:)

Gość Rafał Kielce
O Boszzzzee dzięki !!!! :) Nie nic mnie nie przysyłają - sprawę na policje zgłosiłem tak profilaktycznie .!!! Niektórzy boją się zgłaszać sprawy - nie bój cie się to wy jesteście ofiarą przestępstwa :)

pan Z. prowadzi działalność od września i od samego początku zaczęły się nasze problemy bo jest nas dość spora grupka.Jest regulamin ale kto go przeczyta chcąc zobaczyć oferty pracy i tu pojawia się stronka z rejestracją która okazuje się płatna.odsyłają potwierdzenie zgłoszenia w serwisie i nic więcej.Następna wiadomość to jest przypomnienie o zapłacie i ja też tu nie miałam żadnej informacji o odstąpieniu od zgłoszenia czy o założeniu sprawy w sądzie.Mimo to drogą elektroniczną napisałam o odstąpienie od zgłoszenia. Odpisał mi:zgodne z brzmieniem ustawy z dnia 02 marca 2000 r o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny {Dz. U. Nr 22, poz. 271} Pani odstąpienie jest bezskuteczne ponieważ zostało złożone po terminie. Jednocześnie informujemy, że konsumentowi ustawowo przysługuje 10 dni na odstąpienie od umowy. Ta sama informacja jest zawarta w naszym regulaminie świadczenia usług. Odstąpienie od umowy po terminie 10 dni od dnia jej zawarcia nie jest możliwe. Na prośbę klienta możemy usunąć wizytówkę "My CV" z portalu jednak nie zwalnia to strony ze skutków prawnych powstałych z faktu zawarcia umowy w tym płatności za usługę. Czy mamy usunąć Pani wizytówkę ? ponownie odpisałam żeby usunęli moją wizytówkę i że nie zapłacę. Jestem zalogowana i mam swoje cv na różnych podobnych stronach i za nie płacę,tu też nie zamierzam bo nie zawierałam żadnej umowy więc za co mam płacić!

Gość Rafał kielce
TYLE RAZY JUZ TO WAŁKOWAŁEM OCZYWISCIE---- NIE SKŁADAMY WYPOWIEDZENIA UMOWY BO TAKOWEJ NIE ZAWIERALISMY tO NAJZWYKLEJSZE OSZUSTWO I MANIPULACJA ŁĄCZNIE Z MAILELEM TAK WŁASNIE DZIAŁAJA WYTRAWNI MANIPULATORZY - OD POCZATKU DO KOŃCA MANIPULACJA MAJACA NACELU NAS ZASTRASZYĆ LUDZIE TO NIE WY MACIE SIĘ BAC TYLKO TEN IDIOTA CO TO WYMYSLIŁ TO TAKI RODZAJ MANIPULACJI JAK ŁAŃCUSZEK SMIERCI W PRLU CO OSOBA KTÓRA GO DOSTANIE TO MA 10 RAZY PRZEPISAĆ I ODESLAĆ DO ZNAJOMYCH PROSTA ZASADA SOCJOTECHNIKI

Gość kafeMoniiiii
co z tego, że jest w regulaminie? Przecież oni właśnie licza na to, że ludzie nie będą go czytać. Zarabiają na tym fakcie, a nie na tym, że ktoś świadomie zapisze się, wiedząc, że trzeba zapłacić. Ten fakt pokazuje już wystarczająco intencje i dlatego taki portal powinien zniknąć. Oni doskonale wiedzą, że jeśli ktoś będzie wiedzieć, że trzeba zapłacić za rejestrację, to się nikt nie zapisze. Inaczej daliby tą kwotę i duży napis w nagłówku strony. W życiu by nie dali :D to każdy wie, bo by nic nie zarobili. Więc nie są uczciwi.

Gość kafeMoniiiii
sama nie zapisuję się od dłuższego czasu do żadnego portalu, bo trzeba spędzić dużo czasu na analizie regulaminów itd. gdy jest dziś tylu oszustów... nie fajnie, że żyjemy w takim świecie.

Gość sSamiii
mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach to jest mnóstwo ludzi, którzy tylko siedząc w domu myślą jak tu oszukać ludzi i na nich zarobić. Nic produktywnego nie chcą robić, tylko dorobić się na oszustwie. W dupie mają, że okradną tych najbardziej potrzebujących, bo właśnie Ci są najbardziej zdesperowani i są najłatwiejszymi celami.

Gość sSamiii
chyba się tam zarejestruję z danymi Donalda Tuska :D podam jego adres w Sopocie, co wy na to? :D ciekawe, czy będą go ścigać :D

Gość sSamiii
możemy zrobić taką akcję, żeby wysłać CV i dane różnych polityków w Polsce, to oni już się dobiorą do du... temu portalowi :D trzebaby tylko wysyłać wszystko z kawiarenek internetowych w konkretnych miastach :)