Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nilla20

Wózki na klatce schodowej

Polecane posty

Gość klatka schodowa to nie twój
prywatny schowek. było pomyśleć przed zamieszkaniem na 4 piętrze jak będziesz sobie radzić z noszeniem dzieci i wózka. Wiedziałaś że nie ma windy, więc o co masz pretensje? Wczoraj był temat jak ktoś wystawia worki ze śmieciami, pampersy z kupą, inni z kolei zostawiają buty przed wejściem do domu. ludzie kiedy wy się nauczycie że to wspólna przestrzeń a nie przedłużenie waszego mieszkania i sąsiedzi niekoniecznie chcą potykać się o wózki albo wąchać śmieci? W cywilizowanym kraju dostałabyś list z administracji że do tej daty masz usunąć wózek, jakbyś się nie dostosowała to przyjechałaby ekipa i wywiozła go na śmietnik.

Gość nilla20
tylko mój sąsiad z mojego piętra jest ok. On to ten wózek wstawia z powrotem jak ktoś wystawi. Mówi, że jak natrafi na tego kogoś to od razu mi powie.

Gość Nanie09
Ale żeście się rozpisali i to na taki denny temat, nieważne, jeśli chodzi o wózki na klatce to mnie to w ogóle nie przeszkadza i też się dziwię że wielu osobom tak, ludzie są głupi, nie wytępisz.

Gość nkvnkvn23klvnkjlnv3kln
Autorko ja dzieci nie mam, ale rozumiem Cie doskonale, ze zostawiasz. Ciezko z dzieckiem i zakupami na 4-te pietro wejsc, a mowa jeszcze wozek niesc. Ludzie bywaja bardzo wredni. A ta Pani z parteru nie powie jakbys ją mocniej przycisnęła?

A wiecie co, ja od czasu, gdy sąsiedzi tak stanęli w mojej obronie, to co każde święta robię im drobne upominki. I jak im zanoszę, to oni do dziś wspominają te akcje z wózkiem :D a i wszyscy sąsiedzi wiedzą, że jej przyczepkę od roweru wyprowadzałam latem i doping mam niesamowity, a ten dzaidziuś z parteru, to nawet przychodził do mnie i mówił kiedy tej kloaki wrednej rower stał, abym mogła jej umilić życie. Nie no, ja na moich emerytów nie narzekam. Po prostu są ludzie i ludziska :D

Gość nilla20
Oczekuję trochę zrozumienia od tych ludzi i jakiś ludzkich odruchów. Chyba też mieli kiedyś małe dzieci. A wypowiedzi typu trzeba było myśleć i na 4 piętro nie wprowadzać się są naprawdę płytkie i żałosne. A jakbym mieszkała na 2? też miałabym problem bo to jednak też jest sporo schodów, czyli dla rodzin z dziećmi tylko parter, bo ludzie to chamy

No chamy to prawda. Skoro mowisz, ze nie zagradza to po jakiego go lapia? Sa ludzie i parapety. Musisz wysledzic kto to jest. A moze zaczatowac się, Ty albo Mąż??

Gość nilla20
no właśnie muszę z ta panią z parteru jeszcze raz pogadać, może powie kto to. to sobie porozmawiam z tym kimś ,,miłym"

Gość klatka schodowa to nie twój
na razie to ty popisujesz się chamstwem, łamiąc regulamin mieszkańców i przepisy przeciwpożarowe. Klatka schodowa to nie jest twój przedpokój, żebyś stawiała tam swoje graty, nie dociera to do ciebie??

Jesli ten ktos jest tak bezczelny, ze zapiecie przecina to raczej skrupułów nie ma. zeby tylko nie zniszczyli Ci ktoregos razu.

Klatka schodowa to nie przedpokój, ale jeśli nie ma wyznaczonego pomieszczenia na odstawianie wózków i rowerów przez administratora budynku, to mogą ją w tyłek cmoknąć że tak powiem. Stara kloaka, która mi wózek wystawiała, a sama potem stawiała rower zgłaszała mnie do administratora i co? I nic... bo administrator jeśli ma wymagania w tej kwestii MUSI zapewnić pomieszczenie do odstawiania rowerów i wózków... nie wiem czy wiesz... ale to unijny przepis, a Polska jest już w unii, a nadal te same problemy! (jak widzę)

Gość nilla20
rozumiem gdybym zastawiała jakieś wejścia to wtedy łamię przepisy, ale wózek stoi sobie w kącie. Pytałam listonosza czy przeszkadza, mówił, że ma swobodny dostęp do skrzynek, pania która sprząta też pytałam, mówiła, że nie przeszkadza. Więc to tylko zwykłe chamstwo.

W piwnicy trzyma się np. węgiel i drewono na opał i piwnica nie spełnia wymagań sanitarnych do przetrzymywania w niej wózka dziecięcego - wymóg sanitarny UE :)

Gość nilla20
Miejsce na rowery i wózki mają zamiar dopiero stworzyć, ale kiedy to nie wiem. To niech stworzą jeszcze podjazd do piwnicy.

Oczywiscie, ze chamstwo bo gdyby komus naprawde przeszkadzal to by przyszedl i powiedzial, a skoro po cichaczu to robi, to ewidentnie na zlosc.

Gość nilla20
Poświęce jeden dzień i stane na czatach, innego wyjścia nie mam.

To tak zrob wlasnie, a co powiesz jak dowiesz sie kto to jest?

>>nkvnkvn23klvnkjlnv3kln, oczywiście że chamstwo, bo ja rozumiem kiedy wózek przeszkadza w jakiejś czynności korzystania z klatki schodowej, ale jeśli nikomu nie przeszkadza, to jest totalna złośliwość sąsiada i chamstwo.

U nas też nie można trzymać wózków na klatce schodowej ani na korytarzach, jest takie specjalne pomieszczenie między przedsionkiem a wejściem do piwnicy i tam trzyma sie wózki, rowery itp.

Ja na miejscu Nilli20 bym poszła i grzecznie porozmawiała, całkiem normalnie i wytłumaczya sytuację, jak nie pomoże... to nie wiem... ja chyba bym notorycznie sąsiadowi klamkę gównem smarowała, gdyby nie wystawiał np. roweru (tak jak u mnie ta kloaka) i tyle :P

Gość nilla20
Powiem że jest pozbawiony kultury, chamski i wredny. Ale najpierw zapytam w czym mu przeszkadza i czy sprawia mu to radość. czy dzięki temu wypełnia sobie wolny czas.

Nilla20, nie pytaj od razu pretensjonalnie czy mu sprawia to przyjemność, ale normalnie powiedz, że widziałaś (nawet jak twój mąż widział) i poproś, aby tego nie robił i wytłumacz dlaczego, że np. nie ma windy, że ciężko ci z dzieckiem i zakupami ciągnąć się na górę, a po chwili wracać po wózek, więc... nikomu i w niczym ten wózek nie przeszkadza, więc jaki problem żeby stał. I tyle. Nie wyskakuj od razu z pretensjami lub złoścliwościami... ale jak twoja rozmowa nie pomoże wtedy bądź złośliwa dopiero :)

Gość nilla20
Tak zrobie. dzięki za rady.

Gość mojares
Autorko wspominałaś, że wózek stoi przy kaloryferze. Skoro waży 13 kg to pewnie i jest spory, a tym samym zastawia grzejnik, ograniczając dostęp ciepła. Wówczas, prawdopodobnie, najbardziej problematyczne byłoby to dla ludzi z parteru, którzy zimno ciągnące od drzwi najbardziej odczuwają.

Gość jakaidiotka
No ale najważniejsze, że jej wózeczek się nagrzeje!

Gość jurek jerzy
ciesz sie ze tylko tak u kumpla ktos tnie zyletka zostawione wózki.

>>jakaidiotka, ewidentnie można wyczytać jaką jesteś idiotką. Przeczytaj może temat od początku a nie po łebkach!!! Rolki to sobie możesz najwyżej w dupe wsadzić, bo qrwa mać w rolkach nie nosisz dziecka z zakupami na czwarte piętro na przykład. Idź odrabiać lekcje.

Gość nilla20
obok kaloryfera. kaloryfer wisi na ścianie, wózek go nie zasłania.

Gość chamskaa licealistka
nie rozumiem dlaczego wózek musi byc koło kaloryfera, to klatka ma być ogrzewana nie twój grat :o