Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pfffiiii :( :( :(

Oświadczył mi się w wigilię... Pierścionek jest paskudny :(

Polecane posty

Gość CieńCiernisty
a jeszcze założe się, że palant cenę pierścionka celowo zostawił, żeby przypadkiem nie pomyślała , że wydał jeszcze mniej:) Sorry ale ten facet nie rokuje. Ja jak chciałem się zaręczyć z moją, specjalnie znalazłem dodatkową robotę żeby mieć te 1000 zł na pierścionek + fajna kolacja i ładne kwiaty. Odstawianie żenady świadczy o poziomie przyszłego męża - Twojego współczuje szczerze. Te 1000-1500 to naprawdę nie jest rzecz nie do przeskoczenia, wystarczy troche ruszyć 4 litery i się postarać.Ja bym na Twoim miejscu z nim pogadał, niech nie myśli, że jesteś słodką idiotką.

miało być od 18-nastki :) A ja studiuje zaocznie i w ten weekend byłam na zajęciach. A dla mnie to poprostu szkoła ;p

Gość jfjf
Cieszyc sie bardzo musisz z pierscionka To cala pensja twojego bronka. Ciesz sie i dziekuj za jego postac, Drugiego w zyciu mozesz nie dostac.

Gość a ja Cię rozumiem...
Widać, że nie chodzi tu o bycie materialistką, tylko o formę, w jakiej to zrobił. Ja jestem przed zaręczynami i właśnie zastanawiam się, jak delikatnie dać do zrozumienia chłopakowi, co by mi sprawiło przyjemność. Wiadomo, liczy się gest, w ogóle nie chodzi o cenę, ale o to, żeby pierścionek był ładny, a mój chłopak jakoś miło mnie zaskoczył już tak. Może warto, żebyś mu jednak delikatnie powiedziała, że to nie jest coś, o czym marzyłaś? Jesteście ze sobą pewnie długo, więc trochę go znasz, powinnaś mieć wyczucie, jak mu to powiedzieć. A może błąd popełniłaś wcześniej, kiedy udawałaś, że się cieszysz z jego prezentów, chociaż były nietrafione?

Gość Jeszcze macie czas na ślun
bo cos mi sie zdaje, ze zareczyny po kryjomi, pewine jeszcze jakies dziecko autorka ma z bylym :)

Gość hiona
Hey,moj maz tez do domyslnych I gustownych nie nalezy,dlatego ja zdecydowalam mowic szczerze jak mi sie cos nie podoba,zeby sie nauczyl troche w czym gustuje I co lubie.Na poczatku byl naburmuszony,ale uwazam ze powinnas byc z nim szczera.Pewnie go ubodzie troche ale mu przejdzie,zaproponuj moze by sprobowac go oddac lub wymienic na inny. Powiedz mu ze troche malo sie postaral,ze masz nadzieje ze to tylko poczatek a prawdziwe zareczyny dopiero przed toba:-P. Albo sama kup sobie pierscionek,zapros go na kolacje,wrecz mu go I powiedz zeby ci sie oswiadczyl jeszcze raz:)tylko ze moze sie hnorem uniesc,ale ja byl cos wymyslila,nie zostawiaj tego tak,bo to ty masz nosic ten pierscionek I tobie ma sie podobac.

Gość Monncia86
Masz 23 lata i chodzisz do szkoły?i chwalisz się pierścionkiem koleżanką?nie kpij dziecko... Powinien Cię facet w dupe kopnąć pustaku

Pierścionki są przereklamowane.Ja z mężem wpadliśmy na inny sposób.Nie mam problemu,że mi się pierścionek nie spodoba :P.Patrz stopka.

fakt, zaczynam mysleć, że to był aż taki problem żeby to zrobić jakoś inaczej... tym bardziej ze były mozliwości i kasa... to co stoi na przeszkodzie? Zeby to robic w taki sposób? Kurde nawet bym sie bardziej cieszyła gdyby mi jeszcze choć jedną różę do tego dał :( a nie tak ledwo drzwi zamknał, w kurtce i ten pierscionek z kieszeni wyciągnął "i wyjdzesz na mnie?"... Nawet sie nie zdążyłam przywitać z nim. Naprwde, często zaprasza mnie do róznych kanjp a teraz co? To na codzien nie ma problemu, żeby mnie gdzieś zabrać a zaręczyny takie odstawił? Chyba naprawdę z nim muszę porozmawiać, bo jestem tak zła i rozgoryczona, że szok. Nie ma ochoty go nawet nosić, ściągłam go i lezy obok klawiatury...

@pfffiiii :( :( :( Miałaś jakieś wyobrażenie o zaręczynach. On nie wiedział o tym, nie zrozumiał lub Ty nie mówiłaś.Nie uważasz, że dramatyzujesz? Uwierz mi, to jest mały pikuś w porównaniu z kolejnymi pytaniami. Ślub, impreza, mieszkanie razem, dziecko, praca, dom ...

Gość wiedźma ple ple ple
Widocznie nie rozmawialiście o tym, jesli domyslałaś sie co jest na rzeczy mogłaś mu powiedzieć jakbys chciała żeby to wyglądało i jaki pierscionek Ci sie podoba. Proste

Nie liczy się cena pierścionka ale prawdą jest to,że facet zrobił to na odczepnego.

nie chwale sie koleżanka tylko go im pokazałam... co w tym złego? One akurat stwierdziły, że nie jest taki zły ale mysle ze powiedziały tak zeby mi przykrosci nie robic...

Widzę, że opinia koleżanek jest ważna. Czy Ty aby nie chciałaś mieć zaręczyn aby się tym chwalić? Czy to nie jest na pokaz?

kurde wiecie co, uświadomoliście mi coś... to że on wogóle nie słucha i nie zapamiętuje tego co mówie... :/ To samo jest zz prezentami... gdziekolwiek jestesmy, czy w jakiejs galerii czy gdzieś i coś mi sie spodoba, coś co np chciałabym dostac z na jakąś okazję to mu mówię, coś w stylu "kurde ale to fajne, przydałoby mi się", "albo zawsze coś takiego chciałam ale szkoda mi kasy" no kurde czy to nie są wyraźne sugestie, żeby je zapamiętać? A zawsze dostane prezent jakiś taki z dupy wytrzasnięty... To samo było z tym pierscionkiem, przecież pokazywałam mu jakie mi sie podobają a tu taki zonk... Jeśli chodzi o zaręczyny to też mówiłam nie raz w ciągu naszego związku że to jest wyjątkowo chwiala itp... Jak widać jednym uchem mu to wpada a drugim wypada... Nawet kiedy na Demotywatorach był taki filmik jak się faceci w jakiś niezpomniany sposób oświadczali i razem go oglądaliśmy i się zachwyacałam, że jaki to romantyczne itp. Jemu by trzebabyło chyba napisać na kartce krok po kroku co on ma zrobić żeby było dobrze bo sam nigdy na to nie wpadnie...

Gość HAHAHHA dobre dobrre
mój mi sie oświadczył w Paryżu i dał pierścionek z 1,4-karatowym diamentem 🖐️

Gość Minodues
nie czytalem wszytkich wypowiedzi ale generlanei naskakujecie na dziewczyne, ze jest materialistka itd. Jak ja to widze z punktu widzenia meczyzny. Jelsi dobrze zarabiam, i ta jedyna chce zeby zostala moja zona i mam to zrobic najwazniejszym pierscionekiem jaki dostanie w swoim zyciu doe mnie i bedzie go nosila dumnie caly czas to normlane jest ze sie postaram . Przecierz to nie kupowanie jajek na straganie ale oswiadczyny. Ja to widze tak, Paryz, jakas romantyczna restauracja w starym stylu, pyszna kolacja, muzyka na zywo, i oczywiscie klekanie np z czyms takim: http://www.debeers.co.uk/bridal/engagement-rings/j1dd13b07p/de-beers-aura-solitaire-ring nie ma bata trzeba sie postarac o swoja przyszla zone.:)

To może poproś go o powtórkę? Powiedz i opisz jak by to miało wyglądać ... może się zgodzi.

jeju nie chwaliłam sie koleżankom, nie wiem co w tym dziwnego, że pokazałam im pierscionek, który de facto mi sie nie podoba a zrobiłam to dlatego, że sie pytały co kto dostał od swoich facetów na święta, i jak pytanie doszło do mnie to im powiedziałam, przecież co miałam to w tajemnicy trzymać?

zaczynam dostrzegać teraz jaki prymityw z niego :/

Gość sdfghjmgfdesfghjmhgfdr
NO KURDE temat z doopy, dziewczyna też chyba ma za wesoło w życiu zę se problemów szuka ale nie mógł dać jakiejś klasyki? zwykły, złoty + brylancik(albo cyrkonia)? a nie jakieś na kształt muszli??? Trochę laskę rozumiem....

Gość Minodues
@Autorko, moja znajoma miala tekie oswiadczyny, ze nikomu sie nawet nie pochwalila ze sie zareczyil :D:D:D Wszyscy byli w szoku bo wiadomo kobiety zaraz obwieszczaja takie rewelacje wszyskim do okola.-to normlane. :/

Gość Lilka389
Faceci nie mają po prostu gustu więc nie ma się co dziwić:)

Gość sdfghjmgfdesfghjmhgfdr
NO KURDE temat z doopy, dziewczyna też chyba ma za wesoło w życiu zę se problemów szuka ale nie mógł dać jakiejś klasyki? zwykły, złoty + brylancik(albo cyrkonia)? a nie jakieś na kształt muszli??? Trochę laskę rozumiem....

Gość Kożelanka
Faceci ogólnie nie są domyślni. Trzeba im mówić wszystko wprost. Ale uważam, że sugestie typu "ale to fajne, zawsze chciałam mieć coś takiego" powinien zapamiętać. Ja też tak czasem mojemu coś wspominam i jak jest jakaś okazji (urodziny, święta) to później jak ma problem co kupić to przypomina sobie, że o czymś takim wspominałam. Zestaw do robienia tipsów jeśli dziewczyna nigdy tipsów nie miała? Żal.pl, on się w ogóle nie zastanawia co ona lubi i co mogłoby jej sprawić przyjemność chociaż w minimalnym stopniu.

ty sie wogle ciesz ze on sie takiemu tlukowi jak ty wogole oswiadczyl... kolejna panienka co na kase leci :/ ... nie jedna dziewczyna marzy o tym aby jej facet sie z nia zareczyl i dla nich liczy sie nawet najtanszy pierscionek a ty wybrzydzasz :/ .... potem sie dziwia laski ze normalny facet ich nie chce ... albo ze nie moga sobie znalezc.

Gość Kożelanka
Faceci ogólnie nie są domyślni. Trzeba im mówić wszystko wprost. Ale uważam, że sugestie typu "ale to fajne, zawsze chciałam mieć coś takiego" powinien zapamiętać. Ja też tak czasem mojemu coś wspominam i jak jest jakaś okazji (urodziny, święta) to później jak ma problem co kupić to przypomina sobie, że o czymś takim wspominałam. Zestaw do robienia tipsów jeśli dziewczyna nigdy tipsów nie miała? Żal.pl, on się w ogóle nie zastanawia co ona lubi i co mogłoby jej sprawić przyjemność chociaż w minimalnym stopniu.

Gość Kożelanka

Gość porannarosaaa
autorko chodźbym mojego exa widziała... też oświadczył sie byle jak z pierścionkiem tak babcinym, że nie umiałam ukryć rozczarowania... Nosiłam go, ale wogóle mi sie nie podobał... Związek nie przetrwał :D Więc chyba coś w tym jest. Choć moja koleżanka chyba miała gorzej. Facet kupił jej pierścionek niby z białego złota, ale po jakimś czasie w miejscu gdzie sie palec zgina na wewnętrznej części dłoni, ten pierścionek zaczął tak jakby obłazić z tego białego złota i pod spodem tak chodźby mosiądz (?) zaczął wychodzić... Tak chodźby ta wierzchnia warstwa się starła i pod spodem taki żółty metal przebłyskiwał... To dopiero dla mnie przypał...