Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Boginka26

Z poczwarki w motyla. Metamorfoza czas start!

Polecane posty

Gość 178cm75kg
możesz jeść np na sucho jak najdzie cię ochota na coś chrupiącego ;) byle nie za dużo ;) miłego spacerku życzę ;)

Gość olka700
ja robie owsianke z otrab owsianych ponoc na brzuch jest dobra tzn zaczne znowu od jutra bo dawno nie jadłam na mleku chudym

Gość olka700
zapisz sobie w zakaldakach ja z nich korzystam czesto, i z jednej i z drugiej . jutro upieke chleb z fasoli albo ciasto cytrynowiec fasolowy ;)

Gość 178cm75kg
olka a masz może jakiś pomysł,jak przyrządzić starte buraczki na ciepło,nie używając tłuszczu xD ? normalnie dodaje się masła i na patelnię,a takie dietetyczne ? nie mam patelni teflonowej ;|

Gość olka700
ja daje oliwe z oliwek pare kropli na dieice jest wskazany dobry tłuszcz wiec mozna dac a jak nie to mozna bez tłuszczu ( kiedys dusoilam w mleku chudym ) i zasmazalam mazeina ( skrobia kukurydziana) ta maka z dukana

Gość olka700
moze byc na zwyklej patelni albo w rondelku jak dasz mleka troche ja tak robiłam marchewke wczoraj z zielonym groszkeim dusiłam ,podlewajac mlekeim

Gość olka700
w mikrofali nie robilam najwyzej podgrzewalam

oliwa z oliwek jest oki,bo np.niektóre witaminy przyswajają się tylko z tłuczczem..dlatego zaleca się do sałaty parę kropli oliwy dodać.

Gość 178cm75kg
hmm no jedynie mikrofala chyba,ciekawe jakie to wyjdzie w smaku ;p Mazeiny nie posiadam też ;( w sumie nawet na dukanie jej nie używałam,bo po prostu u mnie w miescie w sklepach jej nie było .I dałam radę ;) Muszę zacząć jeść buraki,podobno są dobre na nerki i w ogóle na wygląd też dobrze robią.Jutro będą wielkie warzywno-owocowe zakupy ;P

Gość 178cm75kg
Ja robiłam sernik dukanowy ,był extra xD nie był tak puszysty i wysoki jak zwykły,ale sernik na diecie,to prawdziwy rarytas,od razu zjadłam pół blachy,jak jeszcze ciepły był ;D nawet rodzince smakował

Gość olka700
no to ja sprobuje tej 8 godzinnej i w miare dieteyczne posiki wlasnie z tych stron jakies deserki chociaz :)

Gość 178cm75kg
I to będzie idealne połączenie ;) Ale trzeba przyznać,ciasta i desery Dukana smakują nawet lepiej niż normalne... Np często robiłam murzynka dukanowskiego albo ciasto cynamonowe. Dzięki temu tą dietę można przetrwać

Gość olka700
no tak a na sb z tej 2 srtonki tez sa fajne przepisy tam po prawej stronie w rogu

Gość olka700
ciasto z fasoli 1 puszka białej fasoli 4 jajka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 torebka herbaty lipton cytrynowej kilka kropel aromatu cytrynowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 4 łyżki słodzika lub wiecej ( do smaku) świeża skórka z jednej cytryny fasole dobrze odsączyć utrzeć żółtka z z 2 łyżkami fruktozy i oliwą z oliwek dodać herbate, proszek do pieczenia, sodę, aromat cytrynowy oraz skórkę z cytryny oraz fasole. miksujemy w blenderze lub w mikserem (nożyk) na jednolitą masę. nastepnie , ubijamy białka z 1 łyżką fruktozy na sztywną pianę. dodajemy do masy jajeczno-fasolowej delikatnie mieszam pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40-50 min ja piekłam 30 minut , ciasto wychodzi mokre ale w smaku fajne

Gość 178cm75kg
szkoda, że mi się nie przydadzą... Musiałyby być z samych warzyw ;( poszperam w necie i znajdę jakies warzywne przepisy albo z owoców

Ojej ale spamu^^ To dobrze :) Ja dziś nieco zawaliłam... Niestety. Zły dzień, a nawet bardzo zły dzień. Mam ochotę się napić czegoś wysoko %%. Na szczęście jednak się powstrzymam. Co do przeklinania nie lubię bluzgów. Jednak w pracy weszły mi w nawyk i chce się ich pozbyć. To nie jest zmienianie się na siłę skoro tego chcę ^^ To samo tyczy się reszty postanowień. DZISIEJSZE ROZLICZENIE: Dieta: śniadanie- jogurt pitny truskawkowy; obiad- jogurt z musli; podwieczorek- brak; kolacja- Wrap klasyczny z Mc... (zawaliłam, ale po TAKIM dniu musiałam sobie humor poprawić). Wymiana garderoby: - Brak zmian. Dbałość o wygląd: - podkreślenie oczu, - czerwona szminka (stęskniłam się za nią) - krem nawilżający rano i wieczorem. - długa kąpiel + nawilżenie całego ciała. Sposób wyrażania się: - odzwyczajanie się od przekleństw idzie całkiem sprawnie.

Oj! Widzę, że nas się tu uzbierało i bardzo fajnie! Co do mojej głodowej diety, to zjadam mniej więcej 2 wafle ryżowe z szyneczką, jogobelle light i jakieś 2 ogórki kiszone i na tym koniec :). Wczoraj miałam poważną rozmowę z moim o przyszłości hehe...Nie powiem, ucieszyłam się troszkę. Dzisiaj mam robotę do 24 więc potem pisać raczej nie będę :). Co do diet godzinowych...nie wierzę w nie :)

Nie wiem, czy mój wpis się wreszcie pojawi, więc piszę raz jeszcze :) Moja dieta jest raczej monotonna: śniadanie: wafel ryżowy z szynką, ogórek kiszony obiad: jogobella light kolacja (jedzona około 15) wafel ryżowy z szynką i ogórek kiszony Oczywiście jakoś to modyfikuję, zamiast szynki mam dżemik nisko słodzony, zamiast jogurtu batonik musli, lub gotowane jajko, więc nie jest źle :) Z przeklinaniem u mnie coraz lepiej, malować się nie maluję :) Co do ubioru...tradycyjnie stawiam na czerń :)

Podobno jedzenie samej kaszy (białej) daje niezłe efekty oczyszczające. To propozycja na dwa-trzy dni. Można do tego dodać jakieś warzywa np marchewkę. Białko jest zabronione :) DZISIEJSZE ROZLICZENIE: Dieta: śniadanie- plaster szynki, plaster sera obiad- dwie pałki gotowanego kurczaka, kubek rosołu podwieczorek- kawałek cista biszkoptowego oraz kieliszek wina (byłam w odwiedzinach u babci chłopaka^^) kolacja- odrobina płatków kukurydzanych z mlekiem Wymiana garderoby: - Brak zmian. Dbałość o wygląd: - krem nawilżający, - balsam na rozstępy. Sposób wyrażania się: - odzwyczajanie się od przekleństw idzie całkiem sprawnie.

Witam :). Ja po pracy ledwo żyję, ale było wesoło...Oczywiście moje postanowienie by nie przeklinać szlag trafił :P. Dobrze, że dietę trzymam równo. Miło czuć luzik w spodenkach hehe. Dzisiaj po robocie będę u koleżanki nocować. Fajnie hehe. Plan jedzeniowy na dzisiaj: śniadanie: 2 kromeczki wasy z 2 plasterkami szynki obiad: jajecznica z pomidorem z 2 jajek smażona bez tłuszczu kolacja: owocogurt z mc donalds ( bo nie chce mi się jedzenia do roboty wozić :P)

Gość 178cm75kg
Boginkaa : a nie boisz się, że przez tak monotonną dietę ,nie uda Ci się? Ja też tak miałam,że na początku byłam pewna, że dam rade itp ale później organizm już sam domagał się zmian i efektem tego były napady głodu... Może powinnaś wprowadzić coś innego,niekoniecznie bardziej kalorycznego,tylko po prostu coś zmienić ;) U mnie idzie całkiem całkiem ;) Trzymam się na tych warzywach i owocach,właśnie gotuję kapuśniak,ale nawet głodna nie jestem. Wczoraj wsunęłam 4 śliwki,a godzinę później doczytałam, że na diecie Dąbrowskiej się ich nie zaleca.No cóż..będe pamiętała na przyszłość ;) Nie będe się ważyć,nigdy tego nie robiłam,bo nie cyferki na wadze się liczą tylko wygląd ;) Pozdrawiam i życze powodzenia wszystkim odchudzającym ;*

Hej;) Ja w tym roku będe kończyć 22 lata i również chciałabym coś zmienić w swoim życiu. Jestem w związku który mnie nie zadowala a dodatkowo mój wygląd też nie jest oszałamiający. w tamtym roku ważyłam jeszcze 47 kg, teraz jest 56;( Od nowego roku jestem na diecie.