Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Gość Milka1988
A najlepsze jest to, że waga stanęła w miejscu - natomiast obwód brzucha w porównaniu do zeszłego tygodnia urósł o 1,5 cm. Mierzę sobie co piątek obwód w okolicy pępka. Zaczynałam od 84cm a aktualnie mam 106,5cm. Nie wiem, czy to tak się już wszystko zbiega ku rozwiązaniu....

Gość Milka1988
Oczywiście, że miałabym w co ją ubrać. W końcu szafa ciuchów pełna. Po prostu na start miałaby wszystko niebiesko - białe :) Chodziło mi bardziej o ubranka typowo dla dziewczynki bądź nawet uniseks (żółte, zielone) - nawet takowych nie mam :)

Nasz synuś też ma wszystko niebiesko-białe, chociaż kilka rzeczy mamy żółtych białych :-) ale to prawda, że lepiej dziewczynkę ubierać w niebieskie niż chłopca w różowe ;-)

Gość radmon
A ja mam uniwersalne wszystko,wózek zielony,posciel do łóżeczka beżowa i kawa z mlekiem,takze dla chłopca super i dla dziewczynki też,a ubrana to wszytskie albo ecri,brąz,zielone,zółte..jak będę widziała że już jest syn wtedy go zaopatrze w ciuszki typowe dla chłopca :) _zmęczona też jestem,już rano nie mam sił na cały dzień..Co do słodyczy to tez sobie nie odmawiam,ale za to wody mniej piję,początkiem ciązy dużo jej piłam..

Gość lalolii
Też mam smaki na owoce, zwłaszcza banany i brzoskwinie, jem jeszcze śliwki i jabłka, płatki z mlekiem też wcinam. Brzuch mam chyba spory. Dzisiaj weszlam do sklepiku, a Pani do mnie, że to chyba na dniach...i się uśmiecha, a ja jak zwykle tłumaczę, że jeszcze miesiąc, no to ta w szoku... Wszędzie tak mam, w markecie, w warzywniaku, na przystanku autobusowym. Każdy już mi każe rodzić bo taka wielka jestem. Tak w ogole mam chyba napisane na czole "ZAPRASZAM DO ROZMOWY" :) Martwię się trochę, czy ja to wszystko (kilogramy) jakoś zrzucę :/ Mówią, że przy dziecku jest najlepsza siłownia, ale też że kilogramy ciążowe są ciężkie do pozbycia sie, więc chyba każdy mówi co mu pasuje. A ja chyba zacznę pić te herbatki bo śię coś obawiam że mogę nie mieć pokarmu. Moja mama karmiła tylko 2 miesiące i koniec, a moja siostra tylko miesiąc, ale była b. zestresowana. Ja bym chciała chociaż 3-4 miesiące pokarmić, a tu ani siary, ani nic. Lipa.

u mnie zaś na odwrót jest :) jak mowie ze do terminu 2-3 tygodnie, to sie dziwią, ale faktycznie brzuszek nie za duży. sama przytyłam tylko 8 kilo, wiec mnie oszczędził los troszke. no i juz ostatnio tu narzekalam ze nic nie czuje, żadnych bóli, skurczy, i do przedwczoraj.... taka ot mała zapowiedź chyba, czułam jakby mały wchodził juz w kanał, i po chwili wrócił na miejsce;) ale był juz tak niziutko...do tego ten ból... juz teraz to i wyobraznia pewnie działa aż nad to :P

Ja mam ubranka w różnych wesołych kolorkach. Fajnie jest obserwować, w jakim kolorku dziecku jest najładniej. Lalolii - ja mam podobnie. Znajomi, którzy mnie spotykają mówią coś w stylu "myślałam, że Ty już po", a ja na to "jeszcze miesiąc", i tu tzw. kopara opada ;)

a ja od 4 tygodni jem tylko arbuzy ! w nocy wstaje jem arbuza nawet kilka razy. Jest juz zawsze przygotowany zebym sie nie pociela na spiaco krojac :) w dzien tak samo ! arbuz ! do kazdego posilku albo przed lub po. Np platki z mlekiem i arbuz :) codziennie calego wilkiego jednego zjem. I tak tez moj brzuch wyglada jak arbuz tez i chyba ja cala :(

Gość marianna25
Ja mam jeszcze 6 tyg do porodu a wielka jestem ogromnie. Nie wiem jak to bedzie zgubic. Teraz nie martwie sie tym oby corcia zdrowa sie urodzila I jakos porod przezyc.Mam nadzieje ze troche wczesniej to bedzie. Jeszcze dwa tyg I moge rodzic. Ja piore w lovelli I jelp do plukania.

Gość Mimi1987
Dziewczyny powiedzcie mi ile ważą wasze Maleństwa? Bo ha byłam dzisiaj u lekarza i jestem w 35 tc a Mały wazy nie całe 2200 :( lekarz mi powiedzial żebym się nie nie denerwowała, ze teraz ostatnie tygodnie nadrobi plus że często wyniki z usg odnośnie wagi nie są do końca prawidłowe. Zawsze są pewne odchyły. Ale i tak jakoś mi się smutno zrobiło ze On taki Malutki ; (

Gość gość
Jejjjjjju moja znajoma ktora miala termin na 20.10 urodzila dzisiaj! !!!!! Aaaaaaaaa mam stres!!

Gość cyan_10
u mnie dwa kartony po pampersach ciuszków do rozmiaru 68, 80% z nich różowe, albo falbanki, albo sukienki, albo kokardki. pościel i wózek (x-lander xa kolor antarctica) w odcieniach fioletu ale takich bardziej uniwersalnych - dla chłopca i dziewczynki niby lekarz potwierdza za każdym razem, że to dziewczynka ale nigdy nic nie wiadomo ;-) wszyscy mnie straszą rychłym porodem, byliśmy dziś podpisywać u notariusza dokumenty związane z kupnem mieszkania i nawet on mówił, że jego żona w dniu podpisywania tych samych dokumentów urodziła, mała na razie się nie pcha na świat ;-) nawet bóle miesiączkowe ustąpiły i są rzadsze. jeszcze mniej jak 4 tygodnie do terminu

Ja też mam smaki na owoce a w tej chwili mąż mi naleśniczki smaży :P niestety cokolwiek zjem mam staszną zgagę :( mam chyba małego smoka w brzuchu co mi ogniem zionie :/ na zgagę nic nie pomaga :( cierpię strasznie :( pije chyba ze 100 l płynów w ciągu dnia bo mi się pić chce - mały wyłaź już z brzucha bo mi z ukladu pokarmowego sieczka zostanie :P

Ja też mam straszną zgagę, pomaga reenie ale tylko chwilowo, staram się nie nadużywać tabletek ale zgaga jest nie do wytrzymania, Dzisaj byłam u lekarza, 35 tc i mała waży ok 2800g. Zdziwiłam sie tylko bo myślałam, że na tym etapie będe miała normalne badanie ginekoligiczne i dowiem się czy już mam jakieś rozwarcie, a miałam tylko usg i wiadomo rzut oka na wyniki. Chociaż dzisaj piątek 13 i mój lekarz strasznie zakecony był, A jak to u Was wygląda?

Gość undo
Ja też mam smaka na owoce, dziś zjadłam już osiem nektarynek i cztery jabłka i banana! a jak widzę reklamę dżemu truskawkowego to normalnie mam ślinotok.. ale fajny pomysł z nalesnikami, zaraz robię.. dziewczyny, a robicie obiadki takie na zapas po porodzie żeby mieć gotowe? jak macie jakieś pomysły to piszcie bo ja nie wiem jak lepiej -zamrozić, czy do słoików? pobolewa mnie podbrzusze jak na okres, częściej chodzę na siku, śni mi się że już mały się przeciska.. rety, ale stres już jest... też się boję, że nie będę się umiała zająć maleństwem.. dom już w większości wysprzątany na tip top, ubranka poprane, poprasowane i posegregowane ( a mam tego sporooo). torba też prawie spakowana-jakieś drobiazgi zostały.. teraz poczytam o pielęgnacji malenstwa..

Dziewczyny ja osobiście znam przypadek , że miał się urodzić syn a jednak była dziewczynka. Teraz Julka ma 6 miesięcy ... lekarz zapewniał , że będzie syn a jednak ... jak dla mnie nigdy nie ma 100 % pewności. Mi lekarz powiedział w 22 tc na badaniu 3D , że na 99% będzie córka. I wiem , że będzie córka ale jednak wolałam kupić pościel , wózek , ubrania takie uniwersalne. Różnie bywa :)

Undo co do obiadków raczej nie będę robiła zapasów ... postaram się gotować na 2 dni i takie szybkie dania. Myślę , że te 30 min znajdę żeby coś zrobić w kuchni.

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl) Wklejam wam siatkę centylową można mniej więcej sprawdzić czy maluchy mieszczą się w średniej. Moja w 33 ważyła niecałe 1800 to też niby troszkę mniej niż w 50 centylu ale lekarz mówił że spoko, może po prostu będzie drobniejsza. Teraz idę 26 września tj początek 36 tygodnia to zobaczymy ile przybrała moja chudzina. Ja w sumie od samego początku jak chodzę do gina to najpierw badanko na samolocie a później usg i zawsze mi sprawdza czy jest rozwarcie.

Ja żadną tabelką się nie sugeruję , ponieważ USG może się mylić. Lekarz zawsze mi mówi czy na swój wiek ciąży dziecko waży dobrze. Ale każdy patrzy na to inaczej :)

Gość marianna25
Moja corcia tak sie rozpycha ze szok. Juz od godziny kreci sie strasznie. Mam duzy problem ze wstawaniem z lozka I przewracaniem sie w nocy. Nie dosc ze brzuch duzy to jeszcze posladki mnie bola.Musze sobie rekoma pomagac.

Gość radmon
Mój brzuch jest ogromny,na dniach wypchało mi go do przodu,tzn.taki szpiczasty bardzo się zrobił,jest ciężki i tez mam problem ze wstawaniem z łóżka,czy przewracaniem się z boku na bok.Jesli chodzi o podniesienie się z pozycji leżącej,to ja od jakiegoś czasu pomagam sobie nogami :) Podnoszę je do góry a potem szybko opuszczam na dół i w tym samym momencie podnoszę sie..takie przeciążenie robie :) Łatwiej mi tak. _miewacie czasami zawroty głowy?Ja nie miałam ale od kilku dni mam..nawet jak siedzę,to czasami kręci mi się..

Ja zawrotow ani zadnych bolow nie mam. Moze dlatego ze nadal duzo plywam. A jak wiadomo plywanie to naturalny masaz ciala. Dzis przeplynelam 36 linii basenu. Troche dokucza mi tylko dretwienie bioder w nocy :( random - zawroty glowy to nie jest typowy objaw ciazowy chyba :( oby przeszlo.

Gość Milka1988
Tez casem mam tak ze kreci mi sie w głowie. Najlepiej jest wtedy usiąść i głowę schować między kolana zeby krew do mozgu doplynela....

Cześć kupujecie może leżaczek bujaczek dla swoich dzieci? Ja się nad tym zastanawiam to znaczy kupię na pewno ale nie wiem jaki jedne dzieci lubią w tym leżeć a inne nie za bardzo. Wiec nie chce takiego drogiego bo jak się okażę , że mała nie będzie chciała ... może coś polecacie ?

Gość dalyah
Hejka,od dzis w nocy mam straszne bóle w kroczu i pachwinach, w nocy nie byłam w stanie przewracać sie z boku na bok, teraz boli jak wstaje, chodze i siedze. Jestem w 37 tyg, termin mam na 10.10. Tez tak macie? Pierwsze dziecko urodziłam 9 dni po terminie, czyzby teraz miało byc inaczej...?

Ja kupiłam z tiny love 3w1 z funkcją łóżeczka, u mojej koleżanki się sprawdził, więc mam nadzieję, że u mnie też mała będzie mogła w tym spać.

Gość gość
Ja mam leżaczek-bujaczek od szwagierki, nie mam pojęcia jakiej firmy. Jej synek lubił się w nim bujać sam, ma też opcję wibracji jak sie włoży baterie ale nie lubił tego, więc mu nie włączała. Owszem, też pobolewa mnie krocze i pachwiny i cała ta obręcz biodrowa, ale nie do tego stopnia żebym czuła że coś jest nie tak. Jak nie będzie przechodzić to może pojechać z tym gdzieś... :(