Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Gość Ewka83
Hej mi też podoba się hania :) Ja dla córki mam Maja a dla chłopca Dawidek :) Ostatnio byłam u lekarza bo nie mogę poradzić sobie z kaszlem i katarem i lekarka powiedziała ze niektóre kobiety w ciąży maja valy czas katar aż do końca ciąży obym jednak miala go przez pogodę.

Mnie się podobają imiona męskie, które brzmią mocno... czyli mają "r" :) Trochę tego jest. Jedno już wykorzystałam (Konrad), choć przyznam, że sama niewiem czemu na nie padło bo jest jedno, w którym jestem bardziej zakocana i jest to Fryderyk, ale ze względu na ewentualny skrót (Frycek) postanowiłam je zmodyfikować do Eryk hehe. Natomiast zabijcie mnie dla dziewczynek nic mi się nie podoba i niewiem czy skończy się na tradycyjnej Ani, bo jak zacznę wymyślać to niewiem co mi wyjdzie :P

Ewka: dużo zdrówka! Zresztą dla wszystkich również. Montgomery: daj znać co z wynikami. Może faktycznie to TSH skoczyło niedawno. Grace mnie też imię Tamara kojarzy się z ruską... ale podejrzewam, że chcąc być delikatną napisałaś, że "dziołchą" ;)

Cześć dziewczynki...wczoraj byłam na genetycznym...wszystko ok. fałd karkowy 1,6 więc norma. Serduszko 156 uderzeń na min. Dzidziuś ma 7,22. byłam wczoraj w 12,6 a według wzrostu maluszka 13,3. Cena badania 220zł byłam prywatnie u innego lek. niż chodziłam i zostaje juz u niego. Prywatnie jest inne podejście...wszystko sam mówi o nic nie trzeba pytać...dał mi skierowanie na różne badania i zrobi mi usg piersi gdzie nigdy nie miałam... dostała l4 i juz na nim zostanę bo wczorajsza sytuacja w pracy o tym zdecydowała....bardzo się zdenerwowałam, musiałam wyjść z budynku i chwilę odsapnąć bo myślałam że fiknę...poza tym dobrze się czuję o płeć nie pytałam bo nie chciałam sie wygłupić...za 3 tyg.mam następna wizyte więc pewnie wtedy się dowiem...

Gość Ewka83
Dzięki Emka oby już przeszło bo jestem mega wymeczona przexiebieniem

co do przeczuc co będzie to mysle że dziewczynka bo mam identyczne objawy jak przy pierwszej ciązy...tylko mdłości...smak na pomarańcze i nabiał...poźniej na truskawki i pomidory...no i oczywiści słodycze ale tylko wybrane...poki co mam 1,5kg na plusie...

Gość Ewka83
Dzięki Emka oby już przeszło bo jestem mega wymeczona przexiebieniem

Gość Ewka83
Gosienka to super ja też poszlam na zwolnienie bo podejście u mnie w pracy do człowieka jest okropne i stwierdzolam że nie chce się denerwować :) ja nie wiek jak to jest z bo bylsm na genetycznych u jednego z najlepszych lelarzy w gdańsku i on mi powiedział że do 16 tyg to wróżenie z fusów ale mam takie objawy jak ty i też bardzo bym chciała dziewczynkę :)

dziewczyny a mozna pić capucino w ciaży? no i jak z tym farbowaniem? mozna czy nie można? malowanie paznokci?

Gość Ewka83
Farbować można ale na folii np robić pasemka itd żeby farba nie dotykała skóry głowy, paznokcie też można malować ale do porodu powinny być czyste chodzi o to że jak coś dzieje się z kobieta to sinieja jej palce i zakładają te klipsy na palce a lakier ponoć przeklamuje wynik a co do capucino to ja pije zamiast kawy ale nie wiem czy sa jakieś przeciwskazania

dzieki Ewka...mam za tydz.wesele i chciałabym sobie ufarbowac włosy...no i teraz nie wiem...zawsze sama to robiłam na cała głowe wiec farba dotykała skóry...

Gość Ewka83
Możesz zrobić sobie włosy niech ktoś ci pomoże je posmarować na folii i bedzie ok. fajnie masz też bym poszla na wesele pobawić się . Mój synek ma 5 lat i to jest piękny wiek on się bawi a ja jeszcze leniuchuje w łóżku :)

to tak jak ja jeszcze w łózku, maż w pracy a córcia 6 lat się bawi...dziewczyny czy Wy czujecie już ruch dzieciaczków...ja jestem pewna że to właśnie to...w pierwszej ciaży po raz pierwszy poczułam w 17 tyg. podobno przy 2 ciąży czuć wczesniej bo wiadomo czego się spodziewać... jak jest u Was?

Hej.Wy leniuchujecie w łozkach a ja w pracy fajnie macie:)Ciesze sie z udanych usg za mnie prosze w piatek trzymac kciuki 18.30:)Co do imion to ja mam na odwrot dla dziewczynki mam bez problemu a dla chlopaczka zero pomyslu w sumie jedno mi sie podoba Marcel juz ktoras pisala ze tez jej sie podoba ale tak na sto procent to nie jestem przekonana.Co do farbowania to tez chialabym sobie ufarbowac ale w maju bo mam dwie komunie mysle ze juz spokojnie bede mogla.Ja mam przeczucie ze druga bedzie dziewuszka ale zobaczymy jak to bedzie moze mi powie za tydzien zobaczymy.Co do ruchow u mnie cisza przy pierwszej ciazy mialam jakos kolo 18 tyg moze 17 juz nie pamietam dokladnie kto wie moze teraz troche wczesniej beda ale jak narazie cisza:)Milego dnia dla wszytskich :)

Gosienka ja w ciazy z synkiem jak bylam to obiadalam sie bardzo pomaranczami i w tej ciazy tak samo . I tez mam tylko mdlosci nie wymiotuje . Co mi tylko sie zmienilo nigdy nie jadlam kiwi a w tej jem . Xxxxxxxxxxxxx Czuje sie dobrze .tylko co do ruchow to ja mam jeszcze czas zaczelam dzisiaj 12 tydzien .

Gosia ja tez w pracy . Ale dzisiaj tak mam leniwy dzien ze siedze sobie na kurniku i gram . Xxxxxxxxxxxx Gosienka odpoczywaj sobie na L4 . I fajnie ze wczorajsza wizyta udana.

Gość Ewka83
Ja mam 14 tydzień i wydawało mi się że 2 razy też czulam ale teraz mam ciszę prawie tydzień więc sama zglupialam :)

Gość Ewka83
Malawronka a czym ty się zajmujesz że siedzisz na kurniku?

W tamtym roku w kwietniu juz mialam na sklepie kwiaty rabatowe a w tym przez to zimno na dworze to troszke lipa jest.

Gość Ewka83
No to fakt że wszystko się opóźniło boję się że może być też lipa z warzywami i owocami

dziewczyny czy Wy też tak macie że się szybko denerwujecie? mi wystarczy że nie dostane tego o co proszę i już dostaję szału że mnie dziecko młodsze nie słucha...wiem że to złe ale nie potrafię nad tym zapanować...to jest silniejsze ode mnie...

Ewka to mówisz, że u Ciebie w pracy podobnie jak u mnie, nic się nie liczy oprócz (tu uzupełnić zgodnie ze swoim zawodem). U mnie w pracy nawet nie zwrócili uwagi na to, że miałam krwiaka i, że dlatego poszłam na L4 tylko najważniejsze było to, że nie będzie kto miał pracować :/ xxxxxxxxxxxxxx Capucino uważam, że można pić, choć osobiście piję kawę Inkę :) xxxxxxxxxxxxxx Z Ewą nie zgadzam się w kwestii farbowania :) Jak dla nie ma żadnych przeszkód i skóra głowy nie ma tu nic do rzeczy. xxxxxxxxxxxxxx Ja mam dziś dopiero 11tyg 6dni i też wydaje mi się czasem, że coś mnie "kopie" ale lekarz powiedział mi, że jest wręcz niemożliwe a to "pływanie i przelewanie" to są po prostu jelita. Te niby kopnięcia to też jelita... jakiś mały skurcz po prostu. U mnie to się będzie zgadzało bo przez moją warstwę tłuszczyku na brzuchu to ja jeszcze długo nic nie poczuje : P

Gosia przyznaję, że wkurzam się szybko, ale prawdę mówiąc normalnie (czyli nie w ciąży) ciągnęłabym kłótnie dalej, ale teraz jestem tak zmęczona, że mi się niechce :)

Gość Ewka83
Emka u mnie w pracy jak się dowiedzieli to obiecali zastępstwo bo mam stanowisko z duża ilością chemi ale jakoś na obietnicach się skończyło i jak stwierdziłam że nie będę truck własnego dziecka poszlam na l4 taki tyłek obarowali że szloda gadać . A co do farbowania to lolezanka jest fryzjetka i ona zawsze robi mój włosy to mówiła że tak ja uczyli w szkole że ciężarnym aby nie zaszkodzić robić przez pazlotko może tylko dmuchają na zimne -nie wiem ja tak mam robione włosy w ciąży :)

kasiulka - mi też się podoba Igor, a z kolei Hania to mi się już zawsze będzie kojarzyła z Hanką z M jak miłość, więc nie nazwałabym tak dziecka;) ja to jestem dziwna, mi prawie każde imię się z kimś kojarzy i dlatego będę miala problem z wyborem. maławronka - Maciek tez mi się bardzo podoba, ale mój brat ma tak na imie, a ja nie chciałabym powtarzać imion w najbliższej rodzinie... tak samo Adaś, 3 w najbliższym otoczeniu, więc za dużo by tego było, kurde;) Ewka83 - Maja bardzo ładne, ale rymowałoby mi się z nazwiskiem, więc brzmiałoby śmiesznie, kojene imię odpada...:( eh siedzę i pisze bzdury bo nie mam siły podnieść tyłka z kanapy, żeby obiad zrobić. Cholera, mąż zaraz z pracy będzie a ja jeszcze w 'proszku", udało mi się posprzątac mieszkanie i zrobić zakupy i stąd mój aktualny brak siły na resztę.

Gość Aasiula28
Hej dziewczyny. No z tymi imionami to faktycznie problem:) U nas tez kazdy ma swoj typ, ale na razie tylko dla dziewczynki:) Synek i maz Abigail, mi najbardziej podoba sie Lena, ale moja mama mowi, ze rodzice Polacy, dziecko urodzi sie w Stanach a imie ruskie:) hehe My musimy tez patrzec troche na to ze mieszkamy za granica, nasze dziecko tu bedzie mieszkoalo i chodzilo do szkoly, wiec nie chce zeby ludzie mieli problem z wymowieniem imienia, zeby nie przekrecali... Synek jest Dominic, jak bedzie drugi to nie mamy pojecia jak nazwiemy:) Dziewczyny wy nie pijecie kawy wogole?

Ja nie piję kawy, ale też nie będąc w ciąży nie piłam za wiele więc nie czuję braku :) xxxxxxx Grace wcale nie jesteś dziwna. Mnie też każde imię się z kimś lub czymś kojarzy i też wolałabym nie powtarzać... nie tylko w rodzinie ale i wśród znajomych ;)

Cześć dziewczyny, Podczytuję sobie co piszecie i... Napiszę tak ogólnikowo;) Farbować...a czemu nie? Teraz to jest całkiem co innego co kiedyś. Jeśli macie ładne włosy bez farbowania to spoko, ale po co się męczyć i wkurzać? Ja farbowałam całą ciążę:) A co do imion, to całą wcześniejszą ciążę mieliśmy dla córki imię wybrane. Ale w dzień terminu porodu stwierdziliśmy że inne. Po 6 dniach urodziła się córa i wtedy wszyscy dowiedzili się o wybranym imieniu. Ależ było zaskoczenie... Teraz niby mamy też wybrane, ale czy tak zostanie - zobaczymy. A ogólnie jak wy się czujecie? Odczuwacie większe zmęczenie, senność? Jak z nudnościami? Ja póki co tylko zawroty głowy. Przytyłam 2kg ale je zrzuciłam, bo nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Więc waga nie drgneła jak na razie:)

Hehe... Zazdroszcze Wam tych klopotow z wyborem imienia mnie moj m doinformowal ze jak bedzie chlopak to Kuba jak dziewczynka Agata i koniec dyskusji ;-)