Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Judys002

28 Tydzień Ciąży Poród na Kwiecień 2013r. Wejdźcie i popiszmy :)

Polecane posty

Judys - własnie widze ze tyle samo waza no ale zazwyczaj chłopczyki rodza sie wieksi niz dziewczynki moze dlatego ;) xx robie obiadek Mniam ;* xx a co do tych lasek wypisujacych na forum to juz mam to gdzies jak chca niech pisza ;) xx jutro czekaja mnie bardzo długie zakupy mam nadzieje ze kupie juz wszystko i nie bede musiała juz nic a nic kupowac;)

NICK------------------Imię---------Wiek------TC---- ---Płeć--Waga....X.04 Erisss-------------------Wiola--------28---------32--- -CH----XXX----XXX sisia25-------------Sylwia---------25----------33-- ------CH-----XXX--- 27.04 Allegrowiczka------Iwona-------24---------33-----------D Z----1516---27.04 HinskiTurysta-------Ewa---------21-------34------------CH ----1800.....27.04 gogak----------------Gosia----------26----------34---- ---CH-----XXX----19.04 mini93-----------------Asia----------20---------35--- -----DZ-----2245--- 19.04 angelak----------------Ania----------32---------35---- ---CH------XXX---XXX Mandarynkowa92----Adriana------21---------35-------CH -----XXX----18.04 Judys002-------------Judyta-------21----------36------ -CH------3100.....10.04 blackeyed8888------Sandra-------23---------36---------DZ- -----XXX--- 04.04 PaOlcia.94--------Paulina -------19---------37-----------DZ-----3100----02.04 małaMI16------------XXXX ........16.........28....----.DZ.......XX ....31.05 OlgaOlcia............Olga..........28..........25..---... DZ......426.....16.06

Kochane zaktualizowałam tabelkę, bo wpisałam wagę swojej Niuni. :) ciekawa jaka będzie waga za tydzień, na pewno powyżej 2500 ale ciekawe ile dokładnie. :D

Macie tez tak ze macie w sobie tyle siły a tu nagle jakies bum i nic sie nie chce?? ja tak mam i teraz leze sobie bo mi strasznie ciezko i zebra juz nie wytrzymuja....

mini93 ja 1. marca dostalam skierowanie na ten wymaz i mialam zadzwonic do laboratorium zapytac ile sie czeka na wynik ale zapomnialam. A wiecie moze po jakim czasie jest wynik? Bo musze go miec na nastepna wizyte - 29. marca. No i jak to sie pobiera, najpierw pobieraja mi normalnie krew jak co miesiac (mam skierowanie na morfologie, mocz i paciorkowca) a potem dopiero ten wymaz? W tym samym gabinecie na lezance czy jak? Czy trzeba cos kupic, jakis zestaw do tego wymazu, jakos sie specjalnie przygotowac do pobrania? Orientujecie sie? PaOlcia.94 ja tak mam ze przewaznie nic mi sie nie chce ;) Dzis sie zmusilam zeby poprasowac posciel i czesc ubranek - te 56 mam juz gotowe, 62 schnie a 50 zajme sie jutro :) Ja tez zaraz dopisze do tabelki wage mojego niunia.

NICK------------------Imię---------Wiek------TC---- ---Płeć--Waga....X.04 Erisss-------------------Wiola--------28---------32--- -CH----XXX----XXX sisia25-------------Sylwia---------25----------33-- ------CH-----1745--- 27.04 Allegrowiczka------Iwona-------24---------33-----------D Z----1516---27.04 HinskiTurysta-------Ewa---------21-------34------------CH ----1800.....27.04 gogak----------------Gosia----------26----------34---- ---CH-----XXX----19.04 mini93-----------------Asia----------20---------35--- -----DZ-----2245--- 19.04 angelak----------------Ania----------32---------35---- ---CH------XXX---XXX Mandarynkowa92----Adriana------21---------35-------CH -----XXX----18.04 Judys002-------------Judyta-------21----------36------ -CH------3100.....10.04 blackeyed8888------Sandra-------23---------36---------DZ- -----XXX--- 04.04 PaOlcia.94--------Paulina -------19---------37-----------DZ-----3100----02.04 małaMI16------------XXXX ........16.........28....----.DZ.......XX ....31.05 OlgaOlcia............Olga..........28..........25..---... DZ......426.....16.06

U mnie tak jak u PaOlci wymaz robi mój lekarz. :) bede miała to robione w przyszły czwartek. Mój lekarz powiedział mi, że robi się to jak cytologię :P Co do Twoich pytan sisia, znalazłam w necie pewien post: "Pobierany jest wymaz z pochwy przy badaniu na fotelu ginekologicznym - podobno pobiera sie czasem z pochwy i z odbytu , nie wnikałam jak u mnie to wygladało poprostu lekarz zbadał mnie i przy okazji pobrał wymaz. Nie słyszałam , żeby pobierano krew przy tym badaniu - z tego co czytałam przeważnie pobiera się wymaz." No i właśnie nie wiem w koncu czy z pochwy i odbytu czy z samej pochwy.. wolałabym tylko to drugie :P no ale zobaczymy. ale skoro masz iść do gina już od razu z wynikiem to nie mam pojęcia.. trochę wątpie, zeby w laboratorium mogli to zrobić?

Kochane mi lekarz pobrał kazał mi zanieść na badanie zaniosłam i czekałam 2-3 dni ;p Ja tak mam np dzisiaj pełna energii itp a nawet nie wiem kiedy położyłam się obok mojego i usnęłam hehe A jakoś mi sie jeść chce ale spoko kupiłam sobie płaty ryżowe i zrobiłam koktajl z truskawek i malin z jogurtem naturalnym i tak sobie jem :) pycha POLECAM :)

Ja to nawet na poczatku nie wiedziałam ze moja ginka robiła mi wymaz ale pozniej tak jakos przy okazji mi zaczeła nawijac ;) i tak sie dowiedziałam ze tak co 2 miechy mi robiła. xx lece do sklepu ;)

wiecie co dziewczyny tak mnie tam na dole zabolalo ze mialam wrazenie ze maly mi noge wypycha na zewnatrz. dziwne uczucie

Oooo hehe ale lobuz maly :-) nie raz tak zaboli ze czlowiek az sie zegnie... a macie takie bóle macicy i wszystkich narządów na dole mnie jajniki boja czuje jak bym miala dostac okres biodra bola poprostu caly dół. .. :-)

Hej Hej- jasny gwint wystarczy się od rana zaczytać w książkę- przykry obowiązek, żadna przyjemność, a tu na nasze forum jakieś babska sie wcinają- ughhhhh Co do Ćwiczeń i tych aspektó poruszanych- ja twardo wierzę, że jesli się jest dobrze "oblatanym" i zorganizowanym, to dużo się da- moja sąsiadka ma 2 małych dzieci, dom błyszczy, pranie w ogrodzie wisi- my tu inną pogodę mamy hehe:P, dzieci są zadbane- codziennie na spacere, a Ona sama 2 razy w tyg biega na zumbę:) POznałą cykl dnia swoich dzieci i wie kiedy może sobie pozwolić na wyjście- podziwiam ją. Ja sama obecnie wyglądam jak taki monster- włosy rosną mi w tempie zawrotnym- jutro się farbuje bo to koszmar:P Obciąć nie mogę bo przesądna jestem- zaraz minie ktoś o religię zapyta:P Co do kąpania malutkiej to też tak myśle, że sama woda- jakoś dziwne- mam te próbeczki- zobaczę czy jakaś reakcja sie pojawia. AAAAA i HIT SEZONU- tutaj na pępek-kikut- po porodzie NIC sie nie stosuje... i nawet problm kupic- szukałam spirytusu- bo waciki to nie problem- i lipa;/ będę prosiła babcię, ąby mi wysłała:P Słuchajcie dzisiaj mam takie śmieszne- mocsne uciski na brzuch- takie skurcze ale o dziwo bezbolesne- pojawiają się tak co 4-325 minót w różnych odstępach, trwają ok minutki ale noe bolą hahaha- tak ja mogę mieć:P Judys- nie wzięłabym do siebie ani słowa napisanego przez nie proszonych gości.... żal ciśnie, że masz plan i jesteś rezolutna:) HinskiTurysta- Super Im powiedziałaś z tym ćwiczeniem:P To sikanie w nocy mnie wykańcza:)

a mnie napadło kilka dni temu i trzyma non stop- wcinam rzodkiewki.... taaaaa całymi paczkami, i wiecie co- przestała mnie zgaga męczyć.... Jak nie jabłka, to mandarynki, potem obrany ogórek zielony, poprzez pomidory- łapie takie zacinki na coś- i kilka dnii mnie trzyma, jem wtedy w nieograniczonych ilościach- a najgorsze było kiwi... 5 dni mnie trzymało hahaha:P

Łeeeeeee a kupiłyście już "Mój pierwszy dziennik"- tam 1 fotka, ząbek, grzewo genealogiczne itp. itd:P Wiecie pewnie o co mi chodzi- ja sobie zamówiłam u rodzinki:P

blackey te twoje skurczę to mogą być takie przepowiadające ja tez tak miałam ale lekarz powiedział że to w 100% normalne i nie mam czym się martwic... a więc się nie martwię, z reszta już weszłam w 9 miesiąc i powiedział kiedy urodzę to juz bez znaczenia ponieważ ciąża donoszona :)

a nie nic takiego nie mam i nie słyszałam naprawdę ;p A chcę zrobić sobie album dla maluszka mam tyle jego zdjęć że szok bardzooo dużo mam ;p i są takie fajne :) Macie jakieś aktualne swoje fotki może byśmy coś dodały ? :)hehe ja to słoń jestem ;p

ja to wymęczona jestem dzisiaj noi strasznie mnie kłuje na dole brzucha i rwie do dołu okropie uczucie jakby mi wnetrznosci miało wyrwac ;( xx a jak Wy sie czujecie ??

Dziewczyny nie uwierzycie... :D Szperalam sobie jak codzien na gumtree i znalazlam ogloszenie jakiejs babki ze sprzeda trzy NOWE ubranka do chrztu ceny 40-50zł , no wiec napisalam bo akurat dwa mi wpadly w oko a ich cena na allegro siega prawie 200zł :/ Babka szybko mi odpisala ze zlikwidowala sklep i te sukienki ktore mnie interesuje ma po 50zł ze 114zł i ze jedna jest na 62cm (do kolanek) a druga na 68cm (dłuższa) i bez zastanowienia umowilam sie z babka i pojechalam z rodzicami ogladnac co to ma i normalnie doznalam szoku :D Kobieta pol pokoju ma zawalone workami i wieszakami na kolkach i wszystkie ubrania NOWE Z METKAMI !!! Pokazala mi obie sukieneczki ktore mi sie podobaly i wzielam jedna :| Akurat ta wieksza na 68cm bo jest taka tiulowa prawie na czerwiec jak bedziemy chrzcic i do tego sukienka ma bolerko , kapelusik z kokardka z tylu i malutką torebeczke na smoczek i za całosc dalam 50zł :| GRATIS dolozyla mi buciki do sukienki do chrztu :| Wpadla mi w oko sukieneczka ktora wystawala z jednego worka i mi pokazala , byla to taka krociotka sukieneczka (taka z pupcia na wierzchu) do tego majtusie na pampersa i opaska na wlosy cena 43zł z metki ale sprzedała mi za 15zł :| Siostra wyskoczyla z kasy i zaplacila za sukieneczke dla chrzesnicy hehe ;) Skarpetki miala po 1zł, wiec wzielam 4 pary dwie biale z koronka do sukieneczek i dwie kolorowe. Aaaaa jeszcze rajtki 40den biale we wzorek na chrzciny za 3zł z 6,80zł :| W sumie dalismy za wszystko 70zł , a gdybym kupywala w normalnej cenie u niej to dalabym 170zł wiec stowka w kieszeni... Ale bede obserwowac jej ogloszenia bo dopiero rozpakowuje worki i pewnie jeszcze sie do niej wybiore ;P Mam tylko nadzieje ze malutka nie bedzie liliputkiem i ze 68cm bedzie dobrym rozmiarem hehe ;)

PaOlcia ja mam to samo dzień w dzień... a tak to czuje sie oki :) Brzuch tylko boli i boli... położna mówi że jak tak boli to trzeba poleżeć bo to dzidzia sie obniża...

Aaa jeszcze bylam w Auchuanie z rodzicami odrazu i jest tak wyprzedaz na ubranka (niewiem czy w kazdym Auchanie) i wzielam dwie bluzeczki dla Amelci , jedna z Disneya z MyszkaMini a druga z HelloKitty obie po 5zł :| Mam ostatnio farta do zakupow :P (odpukuje zeby nie zapeszyc :P) A teraz biore sie za pakowanie swojej torby do szpitala bo zainwestowalam w kapcie wiec torbe moge pakowac :D

Allegrowiczka- to super Ci się udało:) Judys a Ty już spakowana?? Ja wczoraj z nudó moją torbe przewertowwałam- i .... tyle hahaha stoi w salonie i czeka na swoj wielki dzień:P- Ja tak pieprznieta z nudów byłam, że nawet sobie w do Torby piżamy 2 wyprasowałam- hahahah wszystko co się da z nudó prasuję- kupiłam nawet takie "kieszonki" do powieszenia na bok łóżeczka- taka plansza z materiału ozdobna- nie wiem jak to wytłumaczyć :P To to towe odpakowałąm- i żeby "zabić bakterie" zaprasowałąm hahaha

Judys - Mam nadzieje ze do jutro przejdzie chociaz troszke bo długie zakupy mnie czekaja... ale powiem Ci ze coraz to bardziej boli najgorzej jak wstaje czy sie zginam... Alegrowiczka - to Ci sie trafiło takie tanie rzeczy to bardzo ciezko gdziekolwiek znalezc w dodatku nowe z metkami ;)

kochane mam torbę spakowaną :) i czeka sobie hmm mnie też boli jak wstaje itp... nie wiem może już nie długo nas chwyci :) ja bym chciała już :) miec to za sobą :) gratuluje zakupów ale ja już wszystko mam :)

ja jeszcze pierdołki mam do kupienia noi pampery bo miałam kupic ostatnio ale tak wyszło i dopiero jutro kupie... xx ja tez bym chciała ale chciałabym tez miec ten 38 tydzien za soba zeby nie było wczesniaka bo do 38 jest wczesniak chyba co nie?