Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Judys002

28 Tydzień Ciąży Poród na Kwiecień 2013r. Wejdźcie i popiszmy :)

Polecane posty

Gość Do mini
To przepraszam . Życzę Mam szybkich porodów, ja niestety córeczkę 2 tygodnie oglądałam w inkubatorze. Nawet nie miałam sił i chęci pisać bo mała miała wadę serduszka i jest już po jednej operacji. Czekają ją conajmniej dwie. Powodzenia!

Hej kochane moje :) Ja byłam dzisiaj z moim na obiadku potem pojechaliśmy do galerii sobie pochodzić i poszliśmy do sklepu dziecięcego i sam z siebie kupił polówkę dla małego hehe bo mu się spodobało ;p a teraz jem lody i słonecznik ale wiecie co znowu mnie taki straszny ból złapał ja nie wiem co to ma być ale wyprostować się nie mogę nogami ruszać nic ! boli i boli i puszcza... nie wiem co to... dzisiaj mi mój zrobił jakieś fotki bo nałożyłam tunikę to wam dodam zaraz ;p on jak głupi się cieszy jak może mi fotki porobić z brzuszkiem ;p cały czas by z aparatem za mna latał ;p a mnie wkurza ;p

musiałam po usuwać wcześniejsze maile bo coś się pomyliło jak by co to są moje stare zdjęcia w koszu ;p a zostawiłam dwa nowe maile ;p

"Do mini" - w porządku, nic się nie stało. Bardzo mi przykro z powodu Twojej córeczki.. :( dużo zdrowia dla Niej i dla Ciebie! Judys super zdjecia :D ja tez odczuwam takie bóle..

Mini i to bardzo boli co...? też tak masz hmm ja miałam długi czas tak ale teraz to naprawdę wczoraj najmocniej było i dzisiaj...normalnie nie wiem... dzisiaj to pikuś jeszcze ale wczoraj co ja przeżyłam to szok. w ogóle nie wiem jakim cudem ale jakoś się to zrobił wyobraźcie sobie że pod pachami mi się poodparzało nie wiem tak mnie swędzi i piczę że masakra jakaś, a jeszcze mam pytanko jak u was z wypróżnianiem sorry o bezpośredniość ale ja mam chyba mały problem bo bardzo rzadko i mało robię hmm jem owoce wszystko z błonnikiem i dupa... hmm

Judys dokladnie tak jak to wczesniej odpisalas, ja tez np czuje taki promienujacy bol u dolu plecow nachodzacy aż na lewy pośladek :/ przez co podnieść sie albo nawet zmienic pozycje jak leze to jest jakas masakra ;| w czwartek pogadam z moim lekarzem podczas wizyty czy to normalne, podejrzewam ze tak, ale utrudnia to ogromnie życie..

z odparzeniami też mam problem- ale mi się pachwiny odparzają.... i w sumie sobie nie radzę - próbowałam sudocreamem i nie bardzo, talkiem- talk troche pomaga... p[ołożna rozkłąda ręce...

Tez sie posmarowalam kremem na od parzenia i juz lepiej ale normalnie mam tak pierwszy raz, takie czerwone cale pachy gole sie codziennie bo jak tylko male wloski odrastaja to boli strasznie hmm ale juz lepiej :-) posmarowalam sie kremem mojego synusia chociaz wypróbuje czy faktycznie sa dobre :-) Wiecie co jest mi przykro bo mam tak macice obolala biodra i jajniki (tak czuje) ze jak maly mnie kopie czy sie wierci to sprawia mi bol i jest mi przykro bo sie denerwuje z jednej strony nie chce zeby kopal a z drugiej bardzo chcę bo to uwielbiam... taki mam bol miesiaczkowy ze dobiero chyba zaczynam bac sie porodu...

Hej dziewczynki ale mialam noc dzisiaj wstawalam ze 100razy jak nie siusiu to zgaga jak nie zgaga to skurcze w lydkach taki skurcz mialam w lydce ze do teraz mnie boli lewa noga :-/ a co do tej zgagi to ja juz mam chyba przelyk wypalony na Ame. !

Ale sie tu wczoraj rozpisałyscie ;) xx Judys i Mini ja to mam taki ból ale miesiaczkowy i chwyta mnie tak z 7 razy dziennie ginka powiedziała ze to sa bóle przepowiadajace i ze do 2 tyg wyladuje na porodówce ;) xx zgage to nie pamietam kiedy miałam chyba ostatni raz jak Wam pisałam a to było chyba z 3 tyg temu xx Biore magnez zero skurczy w nogach wypróbujcie naprawde wielka ulga;) xx a z wypróznaniem to mam przez cała ciaze bardzo dobrze raz tylko z ta biegunka sie zdazyło a tak to znakomicie... xx noi powiem Wam ze mi nie dokucza to czeste sikanie w dzien i w nocy poprostu przesypiam cała noc budze sie tylko jak przewracam sie z boku na bok czasem ;) xx wogóle chyba włączył mi sie syndrom "wicia gniazda" bo cały do sprzatam hehe normanie jest porządek a ja odsuwam meble łóżka czyszczę wszystko ... HeHe xxx a Jak Wy sie czujecie co robicie opowiadajcie...???

eeee a ja dzisiaj skapitulowałam- mój wyszedł -wiadomo obowiazki zawodowe- o świocie- słuchajcie to jaki syf zostawił w łazience pominę- facet, ale w kuchni- napomknę, że zachciało mu sie kanapek z makiem, cebulką pomidorem- wszystko przyklejone do blatu- szybnki nie zmarnował:P czyl, że wstałam- polazłam do łazienki- 1 nerw, ale do przeżycia. Zeszłąm na dół do salonu- patrzę, popielniczka pełna petów, na stole papierki po batonach od wczoraj wieczora nie wyniesione- grał w PS3- a w ogóle miał nie palić w domu!!!- 2 nerw, wchodzę do kuchni i mnie taka kurwica wzięła- mam dużą kuchnię ale nie miałam miejsca na blacie, żeby zrobić sobie kanapkę- powiedziałam DOŚĆ SYFIARZOWI PIERDZIELONEMU pokażę- Obiad zobaczy jak świnia niebo- do tego co na blacie zostawił- polałam to ketchupem- wiem wiem- radykalne- rozrzuciłam na podłodze śmieci- właśnie się ubrałam, umalowałam- zadzwoniłam po tatusia- podskoczy do mnie i zabiera mnie do mamusi!!!!!!! 1 raz taki wybryk robie ale walczę z nim o porządki pod 3 tygodni- odkąd pies przestał zrzucać futro- odpuscił wszystko. NApiszę mu kartkę, że nie ma co po mnie przyjeżdzać, aż chata nie bedzie kurde lśnić. Co to do diabła- pranie sprządanie, prasowanie, mycie podłóg- gotowanie, naczynia- wszystko Ja JA JA- ja nie wymagam, aby on cholipa wie co robił w domu- ale sobie kur***a karnetu na służbę nie wykupił!!! niech szanuje moją pracę! Dziewczyny czy to moje hormony?? Bo ja solidnie myślę, ze przegiął pałę! On Jak sie w łazienkce z brudnych ciuchów rozbierze, to nawet do kosza mnie wrzuci! i podłoga zawalona

Gość do balc
hihihih jesteś zaje...:D:D:D:D:D:D:D:D:D więcej takich kobiet jak Ty!!! dzięki za poprawę humoru, choć wiem że Tobie nie do śmiechu niestety ale bardzo dobrze zrobiłas!

Noi bardzo dobrze zrobiłas u mnie jest w domu 10 osób dom bardzo duzy i tylko pisze kartki jak juz nie mam siły za nimi sprzatac albo awanture wielka robie to mamusia zawsze za mna staje i mówi ze w ciazy jestem to hormony szaleja HaHa... tez czasami juz nie wytrzymuje napiecia wku***ia mnie to ze musze za nimi chodzic i sprzatac ... xx a swojemu bardzo dobrze zrobiłas inaczej sie nie nauczy ;p

PaOlcia masy racje co do magnezu, ja nawet przed ciaza mialam czesto skurcze łydek czy cos, od 27 tc znow łykam magnez codziennie i zero skurczy dokuczliwych. :) coś czuje, że pierwsza nam się rozpakujesz.. :) blackeyed świeeeetnie postapilas! serio! nie dajmy sie tak facetom wykorzystywac :D ja tez nie znosze, jak wysprzatam mieszkanie a chłopak mi nasyfi. do cholery jasnej, wystarczy wszystko odkładać na miejsce, zostawiac po sobie porzadek, robisz jedzenie - sprzatnij pozniej, ciuchy brudne DO KOSZA!!!!, takie proste zasady a czasem tak ciezko im to pojąć.. ;O

Włąśnie zajechałam do mamusi :P:P:P - jak to brzmi- strasznie, zawsze miałam ubaw z takich kobiet że o byle co pakuują manatki i do mamusi- ja się nie spakowałam, tylko nie chciało mi się na to patrzeć. I nie będę sobie wmawiać ze to hormony- to rozsądek:D

Blec ... WYGRALAS!!!!!!!! Jestes zajebista hahaha dobrze zrobilas tez tak zrobie jak mnie wkurzy faceci to brudasy ale moj mnoe zaskoczyl np wczoraj wyczyscil mi odkurzacz i poodkurzal i pomyl podlogi ! 2 raz w zyciu !!!! PaOlcia- a kiedy bylas u gin? Bo ja nie wiem mam takie bole już ktory dzien i uplawy mocne... czuje jak mnie biodra bola czyżby maly schoszil na dół albo rozwarcie sie robilo ? Hmm ja nie wiem... ty jesyes tydzien szybciej... ale nasze dzieci tyle samo waza :-) bynajmniej ostatnio :-)

byłam w środe i teraz znowu w środe ide bo to juz 9 mc wiec co tydzien musze jezdzic... xx A moze obiza Ci sie brzuch temu Cie tak bola biodra i wszystko obserwuj ;)

A moze i tak ogladam przegladam ten brzuszek hmm A dziewczyny kochacie sie ze swoimi facetami??? Ale mam lenia dzisiaj bylam w sklepie tylko a teraz siedze i nic nie robie hehe a co tam jeden dzien mozna sobie od puscic zrobie tylko spagetti na obiad i sioo :-)

A moze i tak ogladam przegladam ten brzuszek hmm A dziewczyny kochacie sie ze swoimi facetami??? Ale mam lenia dzisiaj bylam w sklepie tylko a teraz siedze i nic nie robie hehe a co tam jeden dzien mozna sobie od puscic zrobie tylko spagetti na obiad i sioo :-)

Ja to dzisiaj od samego rana sprzatam nawet z nudów siostrom pokoje wysprzatałam i u siebie i cały salon kuchnie i teraz biore sie za łazienki nie wiem co mnie dzis naszło ;) xx Ja to mam zabronione na maxa niestety ale ginka powiedziała ze jak odstawie leki całkowice to tam mozemy cos pokombinowac ;) xx

My mamy celibat już dłuuuugo.. nie mogę doczekać się żeby być po ciazy i połogu haha :D i bedzie jak kiedys ! No ale dajemy rade teraz nie chcemy się kochać, bo zaraz wkraczam w 9 msc. a seks może wywołać poród.. więc wstrzymamy się, a po Świętach mysle ze zdarzy nam się jakiś seksik bo to już będzie ok 10 dni przed terminem więc nawet jeśli byśmy wywołali poród to nic się nie stanie :)

A ja pytałam mojego gin. i mówił że można bez problemu tylko delikatnie i na maxa ;p my się kochamy co dwa dni co trzy dni ;p hehe Ja bym nie wytrzymała jak nie kochaliśmy sie miesiąc prawie to myślałam że na głowę dostanę jakoś mam wielką ochotę od kąt jestem w ciąży ;p hihi i mam od razu leprze samo poczucie ;p hih mój to nieraz mówi żebym dała mu spokój... ;p ale moja koleżanka miała tak samo ;p trochę głupio mi o tym pisać żebyście nie pomyślały o mnie źle ;p A ja jutro sobie będę sprzątać generalnie mam czyściutko ale nie chcę mi się odkurzać itp kurze szybko pościerałam ale np łóżka w sypialni nie zaściele mam w nosie wszystko dzisiaj cała noc prawie nie spała ja to bardzo rzadko odpoczywałam w ciąży chodzi mi o siedzenie np i nie nie robienie kompletnie nic ;p jeszcze dzisiaj tylko pranko robię ale nawet nie chcę mi się wywieszać tego prania więc susze w suszarce potem tylko poprasuje ;p Leń na całego ;p

My od 3 miesiaca celibat;(;( oboje cierpimy, ale mamy w planie pod koniec przyszłego tygodnia- tak w okolicy 20tego się "sparzyć" w celach porodowych hahahah nie chce robić wstudu- u mnie w rodzinie nie ma nikogo kto by sie urodził w inny dzień niż 20-29 moja mama 24, ja 25, tata 21, siora-26, dziecko1-20, dziecko2- też 20, druga siostra 27, jej mąż 24- dziecko1-24, dziecko 2-22, babcia-26- dizadek-29- u mnie wszystcy tak są hahah chcę sie trzymać swoistej tradycji:P:P nie mogę obciachy zrobić:D A ja u mamusi rozpiszczona zostałam- łososika wpierdzielam:P kawsy omega 3 i te sprawy:P

blackeyed to nie ma co, musicie działać koło 20!! ale sie fajnie zlozylo, ze wszyscy sie tak porodzili :) Judys nie pomyslimy o Tobie zle na pewno :D ja sie w 100% zgadzam z tym co piszesz, tez mam ogromna ochote, no ale po tych skurczach co mialam w 26tc po prostu sie boje.. nie chce zapeszyc.. jeszcze troche poczekamy, urodzi sie Niunia, zleci szybko polog ok 6 tyg. i bedziemy mogli znow sie normalnie kochać :D:D czekam na to tak samo jak na narodziny dziecka kurcze! ;p

Noi bardzo dobrze ja tak miałam wczoraj nie robiłąm kompletnie nic mamcia zrobiła obiad ;) a mi sie po południu zachciało racuchów to na szybko zrobiłam i spowrotem do łózka z moim cała niedziele lezelismy ....;) xx a Dzisiaj dzisiaj to jest jakis taki pozytywny przypływ enegrii juz nie mam co sprzatac hehe;)

ja juz czasem mam kur***ice i i nie wiem jak sobie z tym poradzic ale jeszcze troszke... u mnie wkoncu nic nie byo od jakiego 20 tc wiec sporo czasu

a ja jem lody !!!!!! hahaha szok normalnie :) Hehehe ale co tam zaraz będzie ścisła dieta jak urodzę :) siedzę i przeglądam sobie ciuszki na allegro :) może sobie jakąś sukieneczkę kupie na wiosnę :) ale fajnie będzie się ubrać bez brzuszka :) chcę sobie bieliznę uciskową kupić żeby pierwszy miesiąc chodzić żeby wszystko się wklęsło ;p hehe że tak powiem... ciekawe kiedy urodzimy :D czy któraś z nas urodzi w tym samym dniu :) za miesiąc będziemy opowiadać jak to było na porodzie ;p