Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oligopeptydapyta

Czy któraś z was przytyla duzo w ciąży i w dniu porodu wazyla 100kg?

Polecane posty

Gość oligopeptydapyta

Waże teraz 84 kg i jestem w 6 miesiącu boje się ze przytyje do 100 kg i nie będę miała siły rodzic

Gość jakiej sprawy?
A z ilu startowałaś? Ja przytyłam ok 17-18 kg-też dużo.

Gość oligopeptydapyta
startowałam z 75

Gość oligopeptydapyta
ale ze mnie pasztet :O

Gość a tam oj tam
Nie przesadzajcie, to co otyłe nie rodzą?? Ja idąc do porodu ważyłam 118kg i świetnie sobie dałam radę przez 10h bóli i 17 minut parcia. Jedyny minus to nie mogłam rodzić w wannie (w wodzie) bo nózie za grube :D A w ciąży przytyłam 13kg (najpierw schudłam 5kg potem przytyłam 13kg to 8kg od wagi wyjściowej) I walą mnie opinie, że żre jak świnia :D bo tak nie jest.

Gość jakiej sprawy?
9kg na 6m-c to tak średnio. Max możesz sobie pozwolic tak na 2kg/m-c. Jak ciaża zdrowa,to zalecam spacerki,odrzucenie słodyczy i białego chlebka a w zamian dużo warzyw. Urodzić,urodzisz-ale będziesz załować potem. Pamietaj-nie zagłodzisz dziecka,jeśli będziesz spożywać 1800kcal- ja wyhamujesz troche tycie. Oczywiście-kontrolne badania krwi i mocz musisz robić;-)

Gość rudolfina14
ja wazyłam 115 przy porodzie ;-(

Gość olaokiwola
ja -105kg. w dnu porodu. Miałam zatrucie ciążowe -lekarz wykrył po tym że zaczęłam szybko przybierać na wadze właśnie po 6 mis. 1.5.mis.leżałam na patologi-poród wywołany. Zbadaj się po tym kontem:-)

Gość offerma
:O

Gość a tam oj tam
rudolfino i było ci z tym źle??

Gość skonsultuj dietę z lekarzem
Ja ważyłam w dniu porodu mniej niż ty jak zaszłaś...bo waga pokazywała 70kg. Moja koleżanka która była dość otyła tak miała dobraną dietę,że w ciąży schudła z 94kg do 88kg. jak w pierwszej ciąży startowała z 90kg i doszła do 112kg to dziecko urodziło się 50cm i 1.9kg,cesarka w 36tc,bo jak to określił lekarz zaczęła zjadać dziecko... a w drugiej ciąży donosiła i urodziła synka 55cm i 3.5kg. więc przy takiej tuszy nie powinnaś tyć,bo masz zapas tłuszczu z którego dziecko może czerpać (no chyba że masz 180cm wzrostu to wygląda wtedy inaczej).

jedne kobiety tyją jak świnie inne nie ja zawsze byłam dosyć szczupła a w każdej ciąży zaabsorbowałam chyba qrwa z powietrza po 30 kg zrzuciłam wszystko to i ty dasz radę a poród to poród grube babki tez rodzą ;)