Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaa214341

nieudana koloryzacja

Polecane posty

Gość załamanaaa214341

Cześć! Moim naturalnym kolorem jest ciemny blond. Zafarbowałam go kiedyś brązem i farbowałam ok. roku (szamponetkami). Potem postanowiłam stać się blondynką. Zeszłam do poziomu 10.0 farbowałąm popielatym blondem Loreala (sklepowa). Później zechciałam przyciemnić nieco włosy farbą, ale zamówiona farba okazała się pechowa (wysłali mi ciepły odcień farby, a ja nie spojrzałam na odcień) i wyszedł brudno-rudy blond. Niezrażona próbowałam sama przyciemniać, wyszłam z rudego do brudnego blondu. Potem oddałam się w ręce fryzjerki, która nałożyła mi farbę Yellow 8.31 na popielate włosy i wyszedł blond z rudo-żółtym refleksem :( Zaprosiła mnie na poprawkę ( a ja głupia poszłam) i nałożyła mi yellow 6.0 na sam czubek (który po poprzednim farbowaniu i tak był ciemniejszy). W efekcie odrost złapał na b. ciemny blond (od spodu włosy są miejscami czarne)6.0 z pomarańczowym refleksem, a dół z farby 8.31 się trochę wypłukał i mam teraz idealny blondzik 7.0. Nie wiem co z czubem zrobić, może rozjaśnić, bo są to zdrowe, wcześniej nie rozjaśniane tyle razy włosy?

Gość zgol sie na łyso
i po problemie tyle chemii walisz na łeb...masakra!!!!

Gość załamanaaa214341
ach, wiesz co ci powiem? Każdy robi to co lubi :) Mam nadzieję, że się poczułaś lepiej, bo jesteś większą porażką niż ja i dowartościowujesz się na czyjejś biedzie:) Ale jedno ci powiem, prędzej czy później ludzie cię przejrzą i się od ciebie odwrócą :)

Gość załamanaaa214341
Zapłaciłam za 1 farbowanie, bo wyglądało ok, a za drugie ani grosza nie dałam. Teraz tylko nie wiem którą opcję załagodzenia tego wybrać, bo nie wygląda koszmarnie, mogę sama w domu to zrobić, tylko nie jestem pewna, bo może być lepszy sposób :)

Gość imitation of life
Teraz to zostało Ci tylko obcięcie włosów...

I dobrze zrobiłaś! Fakt jest faktem że rzeczywiście dużo chemii wpakowałas w głowę. Nie radzę więcej. Zniszcza sie Ci włosy i zaczną wypadac. Ja bym poszła do jakieś innej fryzjerki co sie zna na rzeczy żeby ściągnęła kolor i juz :-)

Gość załamanaaa214341
Po co mam obcinać włosy? Są zdrowe, kolor jest ok na długości tylko czubek (jakieś 5cm ma inny kolor). Jak się nie znacie na farbowaniu to nie piszcie, bo robicie z siebie pośmiewisko :)

Gość załamanaaa214341
Ściąganie koloru zrobi im dużo krzywdy. Włosy mam w b. dobrej kondycji, bo farbować trzeba wiedzieć jak i robić to z głową. Wszystko było ok dopóki nie poszłam do fryzjerki, bo bym sama doszła do tego co chcę ;/. Tylko teraz się zastanawiam czy rozjaśniacz na 3 min i na długość farba 7.0 da mi odpowiedni efekt, czy pasemka robić :) Bo u mnie w mieście nie ma dobrych fryzjerów ;/

Gość załamanaaa214341
Ściąganie koloru zrobi im dużo krzywdy. Włosy mam w b. dobrej kondycji, bo farbować trzeba wiedzieć jak i robić to z głową. Wszystko było ok dopóki nie poszłam do fryzjerki, bo bym sama doszła do tego co chcę ;/. Tylko teraz się zastanawiam czy rozjaśniacz na 3 min i na długość farba 7.0 da mi odpowiedni efekt, czy pasemka robić :) Bo u mnie w mieście nie ma dobrych fryzjerów ;/

Gość załamanaaa214341
Pomurzcie, nie hcem być łaciatą krowom!!!!

Gość załamanaaa214341
Podszywie- chociaż ortografię popraw :)

Lepiej zrob pasemka. Ciezko Ci bedzie dojsc do tego samego koloru co na koncach. I nie w kazdym przypadku sciaganie koloru jest takie tragiczne:p Sciagamy kolor na dwa sposoby albo rozjasniaczem albo dekoloryzatorem. Wiec rowniez sie doucz :) Pozdrawiam ;)

Gość teraz jedyne wyjscie jakie
masz to kupić na allegro farbę INOA nie posiada amoniaku i nie wypadną ci włosy wręcz będą odżywione bo jest to farba specjalistyczna a nie sklepowa. Pytanie w jakim kolorze "gustujesz" polecałabym ci cos na poziomie 9

Gość latte23
Miałam dokładnie to samo. Odczekaj jakiś tydzień, póltora jka wytrzymasz, i na sam czubek połóż farbę jeszcze raz. Mnie złapało i wyrównał się kolor. Też farbuje Lorealem.

Gość załamanaaa214341
Kitka89 Jeżeli ktoś używa dekoloryzacja to zazwyczaj chodzi o dekoloryzator. W innych przypadkach po prostu pisze się rozjaśniacz. teraz jedyne wyjscie jakie Co do rozjaśniania długości... Nie da rady ich rozjaśnić, bo mogą potem nie chcieć łapać farby, bo były rozjaśnione dość drastycznie, a teraz piją farbę. latte23 Ostatni raz farbowałam miesiąc temu :) Problem w tym, że zejść na poziom 8.0 wymaga użycia rozjaśniacza, a ja się boję wypłukać kolor z włosów. Szczególnie, że mam na długości coś na poziomie 8.0-7.0. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)

Zalamana pracuje w salonie fryzjerskim i dekoloryzacja nazywamy zarowno sciaganie koloru za pomoca rozjasniacza jak i specjalnego srodka zwanego DEKOLORYZATOREM. A w Twoim przypadku lepiej jest zrobic pasemka tak jak pisalam wyzej

P.S. pasemka+podciecie koncowek, nie wierze ze po takiej dawce chemii sa w stanie idealnym ;)

I pasemka nie musza byc robione na calej dlugosci wystarczy na odrost uzyc mieszanke z mocniejszym utleniaczem, a na reszte ze slabszym. Ot cala filozofia ;) A sie rozpisalam

Gość załamanaaa214341
Wszyscy chwalą moje włosy, zresztą wcale tak dużo tej chemii nie było. Nie mam rozdwojonych końców, szopy, ani żadnych innych dziwnych objawów. Farbuję raz na 2-3 mies, a z koloru schodziłam stopniowo, więc były na bieżąco odbudowywane, a dopiero potem kolejna farba. Może tak się mówi u Ciebie, ale z tym się nie spotkałam w użyciu. Wiem jak się dzieli, ale nigdy się nie spotkałam z tym, żeby ktoś tak mówił. Jeszcze zobaczę co powie inny fryzjer na to, bo on będzie na żywo mógł ocenić, ale dziękuję Ci za poradę, na pewno zapytam o to fryzjerkę.

Gość załamanaaa214341
Wszyscy chwalą moje włosy, zresztą wcale tak dużo tej chemii nie było. Nie mam rozdwojonych końców, szopy, ani żadnych innych dziwnych objawów. Farbuję raz na 2-3 mies, a z koloru schodziłam stopniowo, więc były na bieżąco odbudowywane, a dopiero potem kolejna farba. Może tak się mówi u Ciebie, ale z tym się nie spotkałam w użyciu. Wiem jak się dzieli, ale nigdy się nie spotkałam z tym, żeby ktoś tak mówił. Jeszcze zobaczę co powie inny fryzjer na to, bo on będzie na żywo mógł ocenić, ale dziękuję Ci za poradę, na pewno zapytam o to fryzjerkę.

Zaden fryzjer Ci tego nie powie czy sciaga kolor w taki czy inny sposob;) chodzi tu glownie o koszta preparat do sciagniecia koloru jest duzo drozszy od puszki 1kg rozjasniacza:) niestety takie mamy realia i wszedzie szuka sie oszczednosci niestety.

Gość załamanaaa214341
Kitka89 Teraz kiedy się sprało, to różnica nawet nie jest bardzo widoczna w kolorze. Tylko na górze został pomarańczowy refleks i on bardzo psuje efekt. Gdy nałożę rozjaśniacz a na to naturę to powinien zejść ten pomarańcz? Bo występuje tylko na odroście i przez to wygląda tak nie równo, w innym świetle wszystko wygląda jednolicie. I czy zabieg robić w domu czy jednak wytłumaczyć fryzjerce co chcę? Bo u mnie same niekompetentne niestety. Jak sama to myślę o rozjaśniaczu Joanny i na to Majirel 7.0 Jakbyś mi odpowiedziała to będę miała dług i będę bardzo wdzięczna :)

Gość nnnbnbnbbvvbnbvnbvnvnvnbv
załamana, zrób na samej górze ( na koronie) głowy tak jak masz przedziałek czy tam grzywkę pasemka właśnie baleyage tylko bardzo cienko i bardzo gęsto :) powinno się wyrównać.. no a 7.0 to taki już ciemniejszy jest... tzn mi sie podoba takie 7.0 ogólnie

jeśli uważasz się za kompetentną ( albo bardziej niż fryzjerki) to czemu piszesz o najgorszym gównie świata czyli rozjaśniaczu z Joanny ?? idź do hurtowni fryzjerskiej i kup jakiś lepszy, są w saszetkach też sprzedawane. a nałożysz sobie sama pasemka ??

aaa no i zapomniała napisać żeby pasemka robić tylko na samym odroście :D nie na całych włosach... tylko tak żeby dorównać do koloru poniżej :)

Gość załamanaaa214341
Raz, że się nie uważam za fryzjerkę ani nic takiego, a dwa, że na każde włosy różnie działają różne środki. Mi akurat ten rozjaśniacz nie zrobił żadnej krzywdy. Zresztą problem jest w refleksach zafundowanych przez KOMPETENTNĄ fryzjerkę. Więc nim zaczniesz pisać o takich rzeczach to się zastanów.

Gość załamanaaa214341
Raz, że się nie uważam za fryzjerkę ani nic takiego, a dwa, że na każde włosy różnie działają różne środki. Mi akurat ten rozjaśniacz nie zrobił żadnej krzywdy. Zresztą problem jest w refleksach zafundowanych przez KOMPETENTNĄ fryzjerkę. Więc nim zaczniesz pisać o takich rzeczach to się zastanów.

Po pierwsze takie cuda zawsze wychodza po szamponetkach. Po drugie nie cuduj sama, bo tylko sobie krzywde zrobisz i nie dojdziesz do identycznego koloru. Co z tego, ze juz nie widac roznicy. Co innego masz na odroscie, a co innego na reszcie porostu. Tak jak pisal ktos wyzej i ja IDZ ZROB DUZO CIENKICH PASEMEK. Ale nie jajko madrzejsze od kury...ehh :/ a potem takie madrza mi sie na fotelu

Gość szuczu
NAJLEPIEJ ŚCIĄG KOLOR U FRYZJERA KOSZT OKOŁO 80ZŁ JA MIAŁAM NIEUDANĄ KOLORYZACJE KU ZDZIWIENIU PO POZBYCIU SIĘ KOLORU MOJE WŁOSY ROZJAŚNIAŁY I STAŁY SIĘ DUŻO ŁADNIEJSZE MIMO BRAKU FARBY WARTO