Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gusia09

Ciąża 2013 ... długo wyczekiwana cz.2

Polecane posty

Witam dziewczynki :) u mnie dziś wiosna od rana i piękne słonce az cieżko uwierzyć że może być tak pięknie :) słoneczko mi zagląda do okna ahh jak cudnie ;) dzis choćby i padało dla mnie świeci słonce bo w koncu sie doczekałam ! i ide dzis na połówkowe :-D bardzo proszę o kciuki o 17,20, mam nadzieje ze wyjaśni sie kwestia płci bo do tej pory 50/50 a juz 21tydz wiec wystarczy tych tajemnic ;) gusiu dzięki Tobie i Twojemu męzowi mamy recenzje dwóch filmów na raz, fajni jestescie :) chyba tez zaczne to praktywkoac bo często jest tak ze jedno lub drugie sie poświeca bo nie interesuje go film juz niedługo Alusia będzie z Tobą, jak będziesz z nią w tej chatce w górach to pomyśl czasem o nas bo my maj-kini, czerwiec-ja rodzimy ;) też często sobie wyobrażam jak będę moje maleństwo wozic na spacery, będzie ciepło, jasno, pięknie, długi dzień ahh doczekac sie nie mogę i cieszę sie ze wtedy wystarczy ubrac japonki lub balerinki bo współczuję teraz wciskac kozaki , ja teraz juz mam z tym problem :) kini- jak tylko cos kupisz to dziel sie z nami, ja mam nadzieje po dzisiejszej wizycie w koncu sie przełamię i zaczne tez jakies ciuszki gromadzic, ciekawe czy jeszcze są przeceny w sklepach? w h&m np ? pozdrawiam wszystkie mamusie i Wasze brzusie :*

hej mamuśki u nas dobrze mały sie wierci nie pisze bo jakoś nie mam weny wie któraś z was co się dzieję z edzią????

Gość tashimoto
Gusia09.........18.02.2013 ......36t .......Dz........Częstochowa Kini77........... 14.05.2013 ..... 24t ..............Dz?......Jelenia Góra Edzia81 .........20.05.2013 .....23t ....... .......Dz....... Nadzieja28..... 04.06.2013......21t ................Ch Ostrowiec /UK .. Jeny79 ..............................19t................... Lonisława77....15.07.2013 ..... 16t .................. Anka1979 .......30.08.2013 ............................ Marietanka .....21.08.2013.......10t................. Świdnik Agaolcia .................................................... anitkm88........23.09.2013........8tc............... Kielce wreszcie was znalazlam... ciezko bylo ale juz sie melduje:)

Gość anitkm88
Gusia09.........18.02.2013 ......36t .......Dz........Częstochowa Kini77........... 14.05.2013 ..... 24t ..............Dz?......Jelenia Góra Edzia81 .........20.05.2013 .....23t ....... .......Dz....... Nadzieja28..... 04.06.2013......21t ................Ch Ostrowiec /UK .. Jeny79 ..............................19t................... Lonisława77....15.07.2013 ..... 16t .................. Anka1979 .......30.08.2013 ............................ Marietanka .....21.08.2013.......10t................. Świdnik Agaolcia .................................................... anitkm88........23.09.2013........8tc............... Kielce WITAJCIE DZIEWCZYNY... PAMIETACIE MNIE??

Gość anitkm88
COS MI SIE DZIEJE Z KAFETERIA. WYWALA MNIE:(

Gość anitkm88
Gusia09.........18.02.2013 ......36t .......Dz........Częstochowa Kini77........... 14.05.2013 ..... 24t ..............Dz?......Jelenia Góra Edzia81 .........20.05.2013 .....23t ....... .......Dz....... Nadzieja28..... 04.06.2013......21t ................Ch Ostrowiec /UK .. Jeny79 ..............................19t................... Lonisława77....15.07.2013 ..... 16t .................. Anka1979 .......30.08.2013 ............................ Marietanka .....21.08.2013.......10t................. Świdnik Agaolcia .................................................... anitkm88........23.09.2013........8tc............... Kielce

Gość tashimoto
Gusia09.........18.02.2013 ......36t .......Dz........Częstochowa Kini77........... 14.05.2013 ..... 24t ..............Dz?......Jelenia Góra Edzia81 .........20.05.2013 .....23t ....... .......Dz....... Nadzieja28..... 04.06.2013......21t ................Ch Ostrowiec /UK .. Jeny79 ..............................19t................... Lonisława77....15.07.2013 ..... 16t .................. Anka1979 .......30.08.2013 ............................ Marietanka .....21.08.2013.......10t................. Świdnik Agaolcia .................................................... anitkm88........23.09.2013........8tc............... Kielce tashimoto......16.09.2013............................czeladz:) cos sie wpisac nie moge:)

Gość anitkm88
witaj tashimoto.. widze podobny termin porodu....

Gość tashimoto
tak widze. super. gratuluje:)

no wreszcie nowe mamuśki👄 witajcie kochane anitkm my sie już znamy pisz szybciutko co u ciebie i czemu cie tak długo nie było?jak m zareagował? itd tashimoto fajnie że mamy nową mamuśkę pisz szybciutko co u ciebie jak maleństwo??

Gość anitkm88
ufff... M byl w szoku... tym bardziej ze bez IUI zaszlismy. tak po prostu naturalnie. ale na razie nikomu nie mowimy zeby nie zapeszyc... poprzednia ciaze poronilam w 6 tc dlatego teraz dmuchamy na zimne. u mnie spokoj powiem ci Nadziejko ze super sie czuje a tak w ogole to nie czuje ze jestem w ciazy. bola mnie jedynie jajniki jak na @ i piersi staly sie takie ciezkie. ale tak poza tym to nic kompletnie. mam nadzieje ze wszystko wporzadku z moja fasolka. czekam wizyty, ktora ba byc 11 lutego.:) pozdrawiam was wszystkie... to wy trzymalyscie za mnie kciuki i pierwsze dowiedzialyscie sie o mojej ciazy:) KOCHAM was:)

Gość anitkm88
ja mysle ze tu duzo dala w moim przypadku psychika... odpuscilam... zreszta znacie moja historie... od marca mialam spowrotem zaczac walke i podjac sie kolejnemu IUI a tu szok.. dlatego dziewczyny ktore planuja zajsc a nie moga choc sa zdrowi tak samo jak partnerzy... apeluje!!!: PRZESTANCIE O TYM MYSLEC.wiem ze to trudne ale zajmijcie czyms mysli. ja na przyklad zmienilam prace i choc teraz do konca lutego mam umowe zlecenie a potem normalna dostane to sie ciesze moze uda mi sie ukryc ciaze a jak nie to trudno... czego sie dla dzidzi nie robi...

Gość anitkm88
mykam spac... jak mamusia wczesnbie sie bedzie klasc to i dzius po urodzeniu tak bedzie chodzil lulu:)

Gusia09..........18.02.2013 ......36t .........Dz............Częstochowa Zuzka81......... 05.05.2013 .....25t......................... Kini77........... 14.05.2013 ..... 24t ..........Dz...........Jelenia Góra Edzia81 .........20.05.2013 .....23t ........ ..Dz...........Wrocław/DE Nadzieja28..... 04.06.2013......21t ..........Ch........... Ostrowiec /UK .. Jeny79 ..........16.06.2013......19t..........................R ybnik Lonisława77....15.07.2013 ..... 16t .........................Łódź/Bxl Agaolcia .........16.08.2013......11t.........................Radzyń Podlaski Marietanka .....21.08.2013......10t........................ Świdnik Anka1979 .......30.08.2013 .......9t............................Legnica anitkm88........23.09.2013........8tc............... Kielce tashimoto......16.09.2013............................Czeladź

Witajcie!!!! Anitkm!!! Jak dobrze że jesteś !!! Już się martwiłyśmy że tak nagle zniknęłaś. Bardzo się cieszę że wszystko w porządku i że jesteś wreszcie szczęśliwa :-) Mówiłam że uda się niedowiarku ;-) Pracą się nie martw , to tylko praca , najważniejsza teraz jesteś Ty i dzidziuś. Oby było jak najwięcej takich wiadomości. Napisz do dziewczyn z inseminacji , potrzebują takich cudownych wieści ;-) Melduj się tu i napisz jak wizyta . Też Cię ajlowju 😘 ;-) zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Jeny jak tam wizyta , co nic nie piszesz ? ;-) upewniłaś się co do płci?? ;-) zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Nadziejka brzusio rośnie? Nie wiem właśnie co u Edzi , nie odzywa się na żadnym forum , mam nadzieję że wszystko u niej ok bo zaczynam się martwić :-( zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Witaj tashimoto ;-) napisz kilka słów o sobie , to się lepiej poznamy ;-) zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Lonia , Agaolcia , marietanka , Gusia i pozostałe Mamusie co tam u was? 😘

Gusia09.........18.02.2013 ......36t .......Dz........Częstochowa Kini77........... 14.05.2013 ..... 24t ..............Dz?......Jelenia Góra Edzia81 .........20.05.2013 .....23t ....... .......Dz....... Nadzieja28..... 04.06.2013......21t ................Ch Ostrowiec /UK .. Jeny79 ..............................19t................... Lonisława77....15.07.2013 ..... 16t .................. Anka1979 .......30.08.2013 ............................ Marietanka .....21.08.2013.......10t................. Świdnik Agaolcia .................................................... anitkm88........23.09.2013........8tc............... Kielce tashimoto......16.09.2013............................czel adz 28agatagata.....01.10.2013......5tc....Kielce/UK :)

aj.. my sie staramy od stycznia, wiec to chyba nie dlugo wyczekiwana ciaza, ale moj facet ciagle pracuje a ja uwielbiam fora dla ciezarnych i lubie sie wygadac:)

Gość anitkm88
witaj agatko:) oczywiscie kini88 zamelduje jak tylko wizyta sie odbedzie. najgorsze jest to czekanie:)

jestem taka szczęsliwa :-D spełniło sie moje marzenie ! DZIEWCZYNKA !!!!!!!! Lenka :) tak nam sie pięknie ustawiła ze nie ma żadnych wątpliwości, popłakałam sie oczywiście, jak zaczynaliśmy badanie to spała królewna ale po kilku dugnięciach głowicą obudziła sie i sie zaczeło ;) ziewanie, minki, paluszki do noska do buzi, minki takie ze śmialiśmy sie cały czas, zdrowiutka, wszystkie pomiary, przepływy, serduszko zgodnie z terminem ostatniej miesiączki, badanie wyglądało bardzo profesjonalnie i ciesze sie ze poszłam do innego specjalisty bo to dobrze wydane pieniądze, płytkę nagrał, pokazałam mamie wszyscy wzruszeni, szczęsliwi aby tak dalej ! pół nocy dzis nie spałam ze szczęscia i juz wczoraj zrobiłam pierwsze zakupy przez internet :-D dziękuję za kciuki

Gusia09.........18.02.2013 ......36t .......Dz........Częstochowa Kini77........... 14.05.2013 ..... 24t ..............Dz?......Jelenia Góra Edzia81 .........20.05.2013 .....23t ....... .......Dz....... Nadzieja28..... 04.06.2013......21t ................Ch Ostrowiec /UK .. Jeny79 ..........16.06.2013......20t..............Dz.....Rybnik Lonisława77....15.07.2013 ..... 16t .................. Anka1979 .......30.08.2013 ............................ Marietanka .....21.08.2013.......10t................. Świdnik Agaolcia .................................................... anitkm88........23.09.2013........8tc............... Kielce tashimoto......16.09.2013............................czel adz 28agatagata.....01.10.2013......5tc....Kielce/UK :-D

Witam nowe mamusie i gratuluję! Jeny super gratuluję córeczki Lenka ślicznie :) U mnie ok, poza strachem. W czwartek mam usg i badania na przeziernosć karkową. Miałam w sobotę jechać do Białegostoku zrobić test papa, ale zastanawiam się. Dziewczyny miałyście to badanie? Tak sobie myślę, że jeśli usg będzie ok i nię będzie budziło podejrzeń to moze nie ma sensu robić tego badania? Bo jeśli ja dobrze rozumiem to badanie wykryję ewentualne wady genetyczne płodu tak? U nas w rodzinie nie zdarzyło się chore dziecko a my mieliśmy badania kariotypu i jest ok. Tak mi się już nie chce jechać do tego Białegostoku. Podpytam jeszcze lekarza z Lublina po usg co myśli na ten temat. Ja czuję się dobrze, brzuś już nie boli nadal mam mega niesmak w buzi i kiepski apetyt ale przytyłam 1,5 kg. strasznie się boję dręczą mnie straszne sny i myśli. Myślę o zakupię detektora tak bym chciała sprawdzić czy serdunio biję. Korzystałyście z tych detektorów? Warto kupić a może ktoś mi poleci jaki?

Gość nadzieja 28
Agaolcia jja tez mam jakas depreche boje sie strasznie choc nic sie nie dzieje. Jestem przerazona sama nie wiem czym. Juz bym chciala zeby byl czerwiec. Co do detektora to na kazdej wizyciie u poloznej sluchamy serduszka. Patrzylam na allegro juz sa od 75 zl ale pooczytaj recenzje. Bedzie dobrze kochana musi byc jeny gratulacje dziewczynki. He jak narazie to ja jenda z chlopem ;-) kini brzusio rosnie jk szalony hehe moj facet mowi kazdego dnia z przerazeniem w ioczach wow ale ci brzuch wywalilo ii sie usmiecha hehe ja tez sie zaczynam martwic co z edzia przeciez miala jakies skurcze i cos tam jeszcze mam nadzieje ze u nniejj wszystko oki pozdrawiamm reszte mamusiek milego dnia dziewczynki

Witajcie mamusie :) A także nowe mamusie :) Serdecznie gratuluję :) Ja już po wizycie u ginki, 10 tydzień, dziecko ma 3 cm i waży 3 gramy :) Fajnie wyglądało to moje Maleństwo, tydzień temu jeszcze jak konik morski a teraz już normalny człowieczek tylko, że malutki. Nie zdążyłam sobie siknąć przed wejściem do gabinetu i trochę mały się chował, ale i tak widok dzieciątka w oczach matki, nawet lekko rozmazany jest najpiękniejszy na świecie :) Badania prenatalne mam zrobić za trzy tygodnie. Za tydzień mam się umówić na wizytę, bo czeka się dwa tygodnie, oczywiście odpłatnie. Nie wiem jak tam moja tarczyca, ale wynik zrobię w poniedziałek bo i tak dzisiaj nie ma sensu i tak wyniku nie będzie bo weekend. Wszystkie wyniki mam super no i super się czuje. No może te mdłości dają mi w kość, bo bardziej mnie męczą niż wymiotuję. Zaczynam mieć kłopoty ze spankiem, już trudno mi się ułożyć :) Tak czytam dziewczynki o tych Waszych wyprawkach, wózeczkach i ciuszkach, to aż Wam zazdroszczę, bo dla mnie niestety za wcześnie, ale za to będę miała i nie tylko ja, sprawdzony wózek, buteleczkę i łożeczko. Fajnie mieć takie doświadczone w temacie koleżanki, bo rzadko kiedy ktoś z otoczenia ma taką wiedzę jak Wy dziewczynki :) Gusiu to już niedługo. My tu chyba wszystkie będziemy rodzić razem z Tobą to nasze pierwsze forumowe dzieciątko :) Kiniusia przepraszam, że się nie odzywam ale mam ostatnio trochę na głowie ale serducho przesyłam ❤️. Pozdrawiam Was wszystkie kochane dziewczynki i życzę zdrówka i miłego dzionka :)

http://bobolider.pl/urzadzenia-i-drobiazgi/monitor-tetna-plodu-angelsounds.html co do przezierności i tego testu papp to ja nie miałam tego testu z krwi bo wszystkie pomiary wyszły ok ale wiem ze robią dziewczyny, mnie nie skierowali, powiem Ci ze podobnie wspominam ten pierwszy trymestr, juz nie dużo Ci zostało a zobaczysz ze ok 14, 15 tyg wszystko sie poprawi, psychicznie też poczujesz sie silniejsza trzymam kciuki i czekam na relacje z badania prenatarnego :)

Hej, u mnie wszystko dobrze. Dzisiaj zaczyna się 12 tydzień. Ponura pogoda znowu, sporo pracy, nauka. I tak w kółko. Ale to dobrze bo nie myśle o głupotach. Chciałabym już wiosnę. Agaolcia ja też się waham co do testów. Chyba nie zrobię jak bedzie w usg w porządku. Gdzie Ty bedziesz Usg robiła? Co do detektorów to chyba dam sobie spokój, ostatnio jak lekarz przykładał mi do brzucha sporo szukał tętna, więc jak ja sama mam tal szukać i dostawać białej gorączki to chyba nie jest mi to potrzebne. Podjęłam za to decyzje co do łóżeczka. Gusia chyba wstawiła link z takim turystycznym za około 300 zl:) A macie plany kupić chustę? i jak ze szkoła rodzenia? Czy jak ja będę miała cesarkę to jest sens chodzić? Najgorsze jest to, że mam juz czerwone rozstępy na UU, kremy nie pomagają. Będę stara i brzydka:( I 30 lat zaraz kończę. Ech tyle żali na dzisiaj.

Gusia09..........18.02.2013 ......36t .........Dz............Częstochowa Zuzka81......... 05.05.2013 .....25t......................... Kini77........... 14.05.2013 ..... 24t ..........Dz...........Jelenia Góra Edzia81 .........20.05.2013 .....23t ........ ..Dz...........Wrocław/DE Nadzieja28..... 04.06.2013......21t ..........Ch........... Ostrowiec/ UK Jeny79 ..........16.06.2013......19t.............Dz.............Rybnik Lonisława77....15.07.2013 ..... 16t .........................Łódź/Bxl Agaolcia .........16.08.2013......11t.........................Radzyń Podlaski Marietanka .....21.08.2013......10t........................ Świdnik Anka1979 .......30.08.2013 .......9t............................Legnica anitkm88........23.09.2013........8tc........................... Kielce tashimoto......16.09.2013............................Czeladź 28agatagata.....01.10.2013......5tc................Kielce/UK zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Hej Dziewczynki!!! Kopiujcie listę która ma nawięcej danych , będzie nam łatwiej ;-) Agatka witamy :-) zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Jeny gratuluję!!! kolejna dziewczynka :-) wiem że marzyłaś ja też , chociaż wiadomo że chłopczyk też fajny i najważniejsze żeby było zdrowe ;-) Oj jak na razie to mamy jednego rodzyneczka Nadziejki ;-) Jeny takie wiadomości od razu stymulują do zakupów co ? ;-) kupuj , kupuj i dawaj linki ;-) zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Agaolcia - powiem Ci jak było u mnie z badaniami. U nas wyszło odwrotnie , na usg wszystkie wymiary były ok ale NT wyszło nam prawie na górnej granicy czyli 2.4 a norma jest 2,5. I niby nic bo przecież w normie ale ja się okropnie wystraszyłam , narobiłam paniki bo u moich znajomych NT wysosiło 1.3, 1.7 itp a u mnie tak dużo. I wtedy robi się test Pappa i jeżeli on wyjdzie pozytywnie (już nie pamiętam ryzyko poniżej 300) to wtedy można drążyć temat dalej jeśli ktoś sobie tego życzy. U nas mimo tego usg ryzyko obliczone wyszło minimalne ok 1:3800 (trisomia 21) a po wykonaniu testu pappa który wyszedł dobrze zmalało jeszcze do 1: 5328 , bo usg + wyniki pappa dają dopiero razem połączone za pomocą specjalnego programu miarodajny wynik , który opracowuje Twój ginekolog. Same badania z laboratorium nic Ci nie powiedzą. Więc dostałam pisemną deklarację od mojej Pani dr że w wyniku przeprowadzonej diagnostyki nie wykryto istnienia podwyższonego ryzyka wystąpienia wad i nie istnieją wskazania do poszerzania diagnostyki w tym zakresie - tłustym drukiem ;-) więc odpuściłam bo miałam taką schizę żeby już jechać do Rudy Sl na szczegółowe badania nieinwazyjne. Agaolcia dr mi powiedziała tak : że te testy są bardzo przydatne bo pozwalają na określenie ewentualnych wad które mogą wystąpić i to w każdym wieku jak wiadomo , ale i też potrafią niepotrzebnie namieszać , bo to tylko statystyka i my żyjąc w tych czasach jesteśmy ''ofiarami'' tego postępu bo kiedyś kobiety żyły w nieświadomości aż do rozwiązania i nie było nawet usg. Więc jeśli na usg przesiewowym wyjdzie Ci wszystko książkowo , to ich nie rób żeby się nie denerwować , chyba że chcesz ;-) Ja zrobiłam , bo mnie męczyło ta przezierność i pewnie drążyłabym dalej , ale na szczęście ok. Ufff.. ale ci nabazgrałam ;-) Co do detektora to ja nie kupiłam , bo jestem nienormalna.. ;-) słuchałabym tego przez cały czas, a nie daj Boziu jakbym nie mogła wyczuć to bym zwariowała.. Ostatnio z pracy wzięłam stetoskop i doopa.. oprócz swojego serca i bulgotania jelit nic nie słyszałam!! więc pacnęłam je w kąt i nie dotykam :-) Może sobie kupię detektor oddechu już po narodzinach , chociaż dziecko będzie przy mnie ;-) zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Nadziejka to normalne , wszędzie piszą że 2 trym tryska się energią i radością a u mnie odwrotnie.. Nic mi się nie chce i jestem taka ociężała i .. leniwa ;-) dodatkowo ta zima.. Czytałam w tej naszej ksiązce że mogą nas nachodzić lęki i niepokój o przyszłość . Po za tym przeraża mnie wizja rozwązania i staram się nie myśleć.. Co do brzucha to u mnie powiem Ci w zastraszającym tępie , nie wiem czy moja skóra to wytrzyma , powioli wypycha mi pępek. Jeszcze kilka dni temu leżąc w wannie mogłam się wydepilować , a teraz .. zapomnij ;-) Ale damy radę , będzie lepiej , jeszcze tylko luty i będzie wiosna!!! 🌼 zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Anka79 3cm!!!!! i Ty tu nic nie mówisz ;-) To super że wszystko ok , a przez badania musisz poprostu przejść jak my wszystkie. Na zakupy to spokojnie , będziesz mieć jeszcze czas , ja dopiero zaczęłam coś myśleć jak minął 2 trymestr. A le już przynajmniej będziesz wiedziała co kupić ;-) dbajcie o siebie ❤️ zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz marietanka - co do detektora mam podobne odczucia jak Ty ;-) Co do szkoły rodzenia to uważam że bez względu na to jak będziemy rodzić to warto. Oni tam mówią wiele ciekawych rzeczy na temat samych dzieci , trzymania , karmienia , butelek , przewijania , kolek itp i powiem Ci że chyba pójdę bo w wielu rzeczach jestem poprostu głupia. Marietanka , ja także mam skłonności do rozstępów i póki co ich nie widać ale nie wiadomo co będzie dalej. Powiem Ci że ja używałam 3 razy dziennie lotion z rossmana dla mam i taki sam olejek do kąpieli. Teraz kupiłam krem BALNEUM OPTIDERM zawiera mocznik i utrzymuje wilgoć w skórze , dzięki czemu nie swędzi. W aptekach są bardzo drogie ale ja znalazłam aptekę internetową gdzie jest za grosze , jak będziesz chciała to wyślę Ci link. Łykaj tez wit c bo pobudza produkcje kolagenu w skórze , jedz cytrusy ;-) chociaż wiesz że jak mają wystąpić to wystąpią , my możemy je jedynie zminimalizować ;-) Nie będziesz stara i brzydka , ja mam 35 lat !!! :-P Jak to powiedziała kiedyś Gusia : lepiej mieć rozstępy i dzidzię niż nie mieć nic ;-) Także martwić o siebie będziemy się potem ;-) Co do chusty to ja nie chcę . Po za tym że źle mi się kojarzy ( jest tu niedaleko miejscowość pełna Romów i te kobiety noszą tak te dzieci ) to jak studiowałam na fizjoterapii , profesor mówił że mogą powodować skrzywienia kręgosłupa i kręcz szyi , i że lepsze jesz nosidełko na piersi. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Dobra kończę kochane i idę trochę posprzątać 😘

Nadziejo, Jeny dzięki serdecznie. Kini Ty to jesteś niesamowita :) dzięki za wyczerpującą odpowiedz, z tymi badaniami to właśnie tak zrobię jeśli usg będzie ok i przezierność taka jak ma być w normie to daruję sobie test papap. Bo na te badania usg i test papap jestem umówiona w Białymstoku ale ponieważ chcialabym rodzić w Lublinie zmieniłam niedawno lekarza i jeżdżę do Lublina i jestem bardzo zadowolona i w Lublinie mam usg 7 lutego i zobaczymy jak będzie pogadam z lekarzem co on myśli i odwołam wizytę w Białymstoku jeśli będzie ok a taką mam nadzieję. Detektor też sobie daruję bo wiem jak będzie... muszę chyba wyleczyć chorą główkę bo na razie nic się nie dzieję złego a ja świruję. Planuję wyjazd na ferię z rodzinką, przyzwyczajona jestem do szybkiego życia a tu nagle leżenie przed TV od grudnia jestem na zwolnieniu to mi nie ułatwia. Kiniusia ja nie wiem co my byśmy bez Ciebie zrobiły, dziękuję że jesteś 😘 Nadal mam niesmak i niedobrze mi ale zaczynam mieć tez na zmianę zachciewajki, Marietanka mi dziś narobiła smaka na kapuśniak a jak byłam po Ole w przedszkolu było ciasto myślałam, że wyjdę z półmiskiem, więc idę coś upiec.

Witamy nowe mamusie na forum Tashimoto i 28Agatagata, napiszcie co u was i jak się czujecie?? 🌻 Jeny79 to gratuluje córeczki Lenki, super. Moja Ala będzie miała dużo koleżanek forumowych, a za jakiś czas by trzeba zrobić spotkanie z naszymi szkrabami :D To pochwal się pierwszymi zakupkami :D 🌻 Anitkam super że się odezwałaś i nasze grono się powiększa, wychodzi na to że będę przecierać szlak porodowy :D. I tak jak Kini napisała pracą się nie martw, a może jednak i tak uda się, dadzą ci umowę o pracę, to się i tak załapiesz na roczny macierzyński. Ja mam nadzieje ze moja Ala będzie tak zasypiać jak ja przyłoży główkę do podusi i już będzie spać. 🌻 Anka1979 no to już "spora" ta twoja kruszynka, suuper że wszystko dobrze i tak też się czujesz. Bo ja już bym chciała żeby Ala się pośpieszyła. Brzuchol już mam konkretny i ciężko, nawet do pracy chodzę tylko na 4h. O nocy to nawet nie mówię, tzn jak zasnę to oki nic nie czuje i nic nie boli, ale pobudka 2 x na sikanie i wtedy masakra przeturlać się z boku na bok, i w ogóle znaleźć wygodną pozycję. Dobrze że szybko zasypiam to jakoś da się przeżyć :D 🌻 Marietanka tak jak Kini mówiła nawet jak masz mieć cc to warto iść, nawet dlatego że M zostanie w to wszystko wkręcony i będzie wiedzieć mniej więcej co i jak, bo jak jest kąpiel "lalki" to i mama i tata musi pokazać jak to robi, ale zajęcia dużo uświadamiają o karmieniu, o samym porodzie, o skutkach cc, czego się spodziewać i wogóle co do czego :D. Na ćwiczeniach M uczy się masować, i ogólnie uczestniczy w oddychaniu wspólnym. Co do rozstępów, to ja pomimo że się smarowałam i smaruje, to i tak pojawiło mi się parę rozstępów na brzuszku, i mam 30 lat i 3 m-ce i wogóle się tym nie przejmuję, bo kto by się taką pierdołą przejmował. To musisz iść do fryzjera czy kosmetyczki i humor sobie poprawić, bo mamusia musi być zadowolona żeby dzieciątko też było zadowolone :D 🌻 Agaolcia też wydaje mi się że jeżeli 1 bad prenatalne wyjdzie ok to nie masz co robić testu pappa, ja miałam robiony tylko z tego względu że pierwsze 2 badania prenatalne + test pappa miałam za darmo bo klinika skierowała mnie na NFZ. A na 3 też już nie poszłam bo szkoda wyrzucać 300 zł jak wszystko ok z dzidzią i nie potrzebnie sobie wkręcać, a można tą kasę lepiej zagospodarować. Co do detektora to też wydaje mi się że możesz się niepotrzebnie stresować, bo jak lekarze mają trudność ze znalezieniem odpowiedniego miejsca żeby dobrze wyłapać tętno, to wiadomo że nam by to poszło jeszcze gorzej. Ale jakby miało ci to poprawić samopoczucie to czemu nie :D 🌻 Kini ❤️ 🌻 A do nas dotarła w końcu komoda dla Ali i wczoraj z M ją skręcalismy ze 2h, i łóżeczko w końcu też rozłożyliśmy. A dzisiaj muszę ją pomyć i w końcu poukładać Ali ciuszki bo są już wszędzie :D, nawet nie wiem czy ona zdąży wszystko ubrać tyle tego jest, i pościelić łóżeczko. W nocy wstałam do WC przechodziłam koło łóżeczka i tak sobie pomyślałam że to już coraz bliżej, i wogóle już nie długo będzie z nami i jak to będzie :D, aż się zaczynam czasami bać, nie tak porodu jak tego że ona będzie z nami taka malutka i bezbronna i czy ja będę wiedziała co robi. Tym bardziej że znajomych synek 4 m-ce wylądował w szpitalu na zapalenie płuc, to nawet sobie nie wyobrażam że Ala miałaby się tak rozchorować, bo wiadomo jak teraz ludzie chorują, nawet w szpitalu jest zakaz rodzinnych porodów i odwiedzin. O tym to nawet nie myślę że będę musiała sama rodzić. Nawet rodzinie powiem że mają przez 1,5 m-ca nas nie odwiedzać póki nie minie ta fala chorób. Trzymajcie za mnie kciuki bo mam wizytę na 17, może zrobi mi tym razem USG. 🌻 Pozdrowienia i całuski dla WAS.