Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KURDUPELKA85

znowu ofiary tego że każda kobieta musi urodzić jak zajdzie w ciąże!!!

Polecane posty

na to bym nie liczył dlatego aborcją powinna być zalegalizowana i uregulowana!!! bo prawda hest taka, że jak kobieta ma kasę to może usunąć kiedy i gdzie chce, ale biedna, słaba psychicznie , bez wsparci i warunków do niczego najlepiej żeby się rzuciła pod pociąg.

Mam juz dość, dla mnie to takie dziwne każdy kogo znam uważa, że to sprawa prywatna i powinna być legalna. NIKT NIKOGO DO ABORCJI NIE ZMUSI.

najgorsze jest to że zaraz zlecą się z jakiegos forum katolickiego, pseudopatriotycznego i zaczną krzyczeć że nie nie... jak oni nie chca to niech nie usuwają ciąż!!!!

Gość hdhdsa
KURDUPELKA85 16:38 ........ wtedy nikt się nie czuje winny, że decydował, za kobietę, a jej już nie ma wśród nas z ich winy, bo przecież, kobieta, to według nich nieczłowiek! Ostatnio, był topik młodej dziewczyny ... pt. Mam dokonać aborcji, czy się zabić! To wasze wypociny wpędzają w desperację kobiety, bez możliwości wyboru w tej kwestii.

Gość Miszszaa U :)
Jeżeli nie stać ich na tabletki, niech walą się w dupkę. Nie rozumiem...co to jest jakiś przymus sexu?

Gość legalista
KURDUPELKA85, o co ci chodzi, przecież nie ma obowiązku zachodzenia w ciąże, nie ? :D

Gość zawozdka
Ciążę z gwałtu lub ciąże uszkodzoną, typu płód bezmózgowiec można wg mnie usunąć, ale z przyczyn społecznych to nieporozumienie, wszak można oddać dziecko do domu dziecka/sierocińca

KURDUPELKA85 ludzie obudźcie się albo aborcja albo kobiety krótych nie stać, nie mają siły psychicznej, warunków, będą zabijac nowordoki zamiast kilutygodniowey płód!!!! V ależ Ty jesteś zjebana :O

Gość znowu te bahory
jestem za aborcją!

Gość miałam i 45 i 60 , teraz tylko
prowo

Gość gdzie są ojcowie
sama dzieci nie ma

Gość wredniucha10
""wszak można oddać dziecko do domu dziecka/sierocińca"" a ty zawozdka na pewno je zaadoptujesz

Gość to wszystko przez was
chłopy nie wiecie co to chodzenie 9 miesięcy w znienawidzonej ciąży

Gość adoptujcie dziesiątkę
najlepiej zobaczymy czy dacie radę z tymi bidulami

Gość Love po
Kurdupelka85 v v Nie jestem przeciwnikiem aborcji w określonym czasie i okolicznościach ale to co robisz jest właśnie przejawem najgorszej hipokryzji.Próba godzenia ludzi z ich tragicznym losem i brakiem alternatywy.Brakiem perspektyw. Zamiast aktywnie włączać się do konstruktywnego sprzeciwu wobec bezdusznej biurokracji,arogancji władzy,korupcji i ludzi jacy pod płaszczykiem "pseudoreform"działają służąc określonym ludziom w naszych kraju co powoduje tak dramatyczne losy i zachowania wśród ludzi,wolisz zakłamana zdziro pluć jadem,zrzucać wszystko na katoli i dawać alternatywę nie chcesz zginąć-zrób skrobankę. To są fałszywe uproszczenia. Chodzi o to aby ludzie mogli godnie prokreować i mieli na utrzymanie a nie cofali ciążę kiedy tylko jest ona przejawem społecznego dyskomfortu.

Gość adoptujcie dziesiątkę
kudupelka ma rację

Gość kwiatuszszekk
Pewnie że ma RACJĘ tylko hipokryci mówią mogła to ,mogła tamto.

Gość kafeMoniiiii
"i co za granicą mozna usunąć ciąze i takie rzeczy się nie dzieją!!!" no własnie sie dzieja... poczytaj troche. Jaka masz pewnosc, ze te morderczynie dokonalyby aborcji? a moze chcesz przymusowej aborcji?

Gość glistaludzka
Nosz kurwa... Najlepsze są wypowiedzi mędrców w stylu: 'nie chcesz dziecka - nie uprawiaj seksu''. Ludzka natura i ten świat są tak skonstruowane, że ludzie będą uprawiać seks i nie zawsze jednocześnie będą gotowi na dzieciaka. Ktoś na serio w to wierzy, że osoba która jest biedna jak mysz kościelna nie będzie uprawiała seksu do trzydziestki kiedy to jako tako stanie na nogi? Radzę zejść na ziemię... Aborcja była, jest i będzie bez względu na przepisy.

Gość kafeMoniiiii
na szczęście takie kobiety - morderczynie to naprawdę margines w każdym społeczeństwie, a autorka topika pisze jakby to była norma i każda biedna kobieta mordowała swoje dzieci. Weź się puknij w głowę. Nikt nie będzie dopasowywał prawa dla wyjątków kobiet niezrównoważonych psychicznie.

Gość Ad vocem....
Na zachodzie niby się takie rzeczy nie dzieją?? Nie tak dawno bo 2011 roku media opisały wypadek, w którym zatrzymano w USA kobietę która pięciokrotnie urodziła i zabiła po urodzeniu każde z dzieci.Ostatnie dziecko stanowiło owoc romansu ze swoim szefem,który ukrywała przed mężem. Podobny wypadek miał miejsce w Niemczech. Tam bodaj kobieta uśmierciła sześciokrotnie dzieci. Nie ma takiej prostej zależności pomiędzy zbrodniami tego typu a brakiem prawnego na to przyzwolenia. Takie rzeczy dzieją się również w krajach o silnie zliberalizowanych regulacjach aborcyjnych.Takie przedstawianie sprawy to swego rodzaju propaganda.

Gość Ad vocem....
Nie chcesz dziecka to się zabezpieczaj.Jest antykoncepcja i są prezerwatywy. Wypadki te dotykają często zubożenia ludzi prowadzącego do rezygnacji z tego typu zabezpieczeń bo to kosztuje. Za darmo tego nikt nikomu nie zafunduje. To jak i inne kłopoty-często alkohol itp-pcha ludzi do ryzykownych zachowań seksualnych jak choćby tzw stosunki przerywane.No i mamy to co mamy. Aborcja powinna być zarezerwowana dla wypadków gdy ciążą zagraża zdrowiu lub życiu matki,jest wynikiem gwałtu lub w sytuacji gdy badania prenatalne wykażą chorobę genetyczną przyszłego dziecka.

Jak ktoś nie ma"siły:psychicznej to niech nie uprawia seksu, proste! A nie potem wielkie i duuuuurne tłumaczenie (kto je łyka ten jeszcze głupszy)że zabiła bo nie mogła abortować...Co za brednie!Jak ktoś jest niedojrzały, to niech trzyma się od seksu z daleka, to jest "sport" dla ludzi którzy mają głowę na miejscu glowy, i serce na własciwym , a nie tyłek na miejscu glowy i serca.Dzieciom nie daje się prawka, ani upośledzonym,podobnie jest z seksem, jest on super, ale nie dla ludzi nieodpowiedzialnych, bo w ich "rękach"może stac się przyczyną wielkiego dramatu.Emocjonalne dzieci, nie powinny powoływać na świat dzieci. Gdy powołają, to potem jest krzyk że MUSI byc aborcja, no tak, bo trzeba zabić dziecko z powodu głupoty rodziców.Ech, ludzie, obudzcie się... Jak nie abortują to zabiją urodzone.No wiadomo, i tak zabija i tak zabiją.Czy przed urodzeniem czy po urodzeniu...To nie jest powód do legalizacji aborcji-co osiągniemy przez to?Ze tak samo te dzieci zostana zabite, tylko ze wczesniej! No to faktycznie fest sukces, normalnie giigantyczny :( Takie osoby powinny być objęte pomocą psychologa od początku ciąży, i nie tylko.Bo dla tamtej pani , która teraz nie żyje, należało pomoc specjalisty wyslać dużo dużo szybciej...

Gość vlfsivhis
gadanie ze jak ktos niedojrzaly to ma nie uprawiac seksu to brednie seks jest od zawsze nawet zakonnice sie nie moga powstrzymac a ty chcesz od zwyklych ludzi wymagac? sama sobie daj spokoj z seksem! pewnie nie wytrzymalabys i z miesiaca nawet

I super wielka hipokryzją i zakłamaniem jest to odwracanie kota ogonem i mówienie że niby te dzieci zginęły bo nie ma legalności aborcji...To jest szczyt szczytów perfidii, robiona przez ludzi dla których każdy preteks jest dobry aby ugrać "swoje".Bo aborcja to wielki biznes, za tym stoja duże pieniadze, nie ukrywajmy tego, na tym się zarabia i to gruby szmalec.Oczywiście że tacy ludzie wykorzystają każda sytuację, nawet takie ludzkie dramaty i tragedie...I nie widzą nawet tego ze ta sytuacja jest tożsama z aborcją.Te dzieci nie są ofiarami braku dostępu do aborcji, tylko są ofiarami niedojrzalości emocjonalnej swoich rodziców, tak samo jak i te abortowane...To są takie same ofiary, i dokładnie tego samego...Róznica jest tylko taka, że abortowane sa młodsze, a ich zabicie nazywa się "zabiegiem" natomiast te drugie są nieco starsze i ich zabicie nazywa się zabiciem/dzieciobójstwem.Podczas gdy tak naprawdę, każdy kto nie daje sobie robić wody z mózgu wie o tym,że to jest ten sam czyn, i na nic zda sie tu mulenie innym nazewnictwem.

Gość ddalfOlla
a z jaką wyrozumiałością tutaj KURDUPELKA - autorka pisze o tych morderczyniach... nie miały aborcji, są biedne, więc nic dziwnego, że zamordowały dzieci.. To jak będziesz w dobrej sytuacji materialnej, zdecydujesz się na dziecko i gdy będziesz np. w ósmym miesiącu ciąży i firma w której pracowałaś zbankrutuje itd lub z innego powodu twoja sytuacja finansowa ulegnie totalnej zmianie to rozumiem, że zamordujesz dziecko po urodzeniu?

Gość glistaludzka
No i co z tego że jest antykoncepcja. Ile młodych siks łazi z wózkami, a 'jest antykoncepcja i prezerwatywy'. Niektórzy ludzie w uniesieniu będą zachowywać się nieodpowiedzialnie i nic tego niestety nie zmieni. Jeśli kobieta potem wpadnie i będzie chciała usunąć ciążę to również nic tego nie zmieni. Państwo powinno zagwarantować godne warunki wszystkim obywatelom, nawet tym mniej chlubnym i odpowiedzialnym, a nie oceniać 'pani ma uszkodzony płód, więc zapraszamy, a pani szkoda było na tabletki, więc pani ma urodzić'. To jest absurd, że dba się o to, żeby każdy przestępca, morderca miał warunki nieuwłaczające godności człowieka, a nieodpowiedzialnym, spanikowanym i tchórzliwym kobietom się tego odmawia, nakazując szlachetne postępowanie i mając czyste rączki, a tak naprawdę skazuje się je na konowałów z podziemia albo podejrzane tabletki.

A co Ty dziewczynko skaczesz do mnie , że ja mam sobie dac spokoj z seksem?Czy to ja morduję dzieci powolane przez siebie do życia? Nie? No to skoro nie-to o co Ci chodzi ? Jesli ja bym popełniła taką zbrodnię, wtedy mialabyś pełne prawo mi powiedziec ze mam dać sobie spokoj z seksem.Ale dopoki ja swoje dzieci umiem urodzić i wychowac, to poty, nie wysyłaj pod mym adresem takich testów.Bo są ciutke nie na miejscu koleżanko. Seks jest dla mąrdych ludzi, używających rozumu. Proste. Osoby z patologii, zaburzone potrzebuja terapii a nie bzykanka które potem daje takie skutki.Od braku seksu jeszcze nikt nie umarł, a od seksu u ludzi patologicznych, już wielu.Jak widać.