Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KURDUPELKA85

znowu ofiary tego że każda kobieta musi urodzić jak zajdzie w ciąże!!!

Polecane posty

Gość nivEJABLE
patologie powinno sie sterylizowac

Kwiatuszku mamy pojęcie o życiu biedoty, mamy. Wyobraz sobie że niektórzy z nas pracują w instytucjach powolanych do pomocy owej biedocie...I wlasnie dlatego mowimy to co mowimy.Ze edukacja i uzdrowienie rodziny, od ktorej wszystko sie zaczyna, to jest podstawa.Wy byscie chcialy zaczynac od komina...Od dymu z komina.Od tylu, od ostatniego punktu.Bo dziecko, to juz jest ten ostatni punkt ostatnia cegiełka w tej duzej budowli.Aby wybudowac prawidlowo dom, zbudowac dobrze życie, tak aby nie powielac złych wzorców, aby nie stac się ta biedota, lub by nie trwac w niej, nawet jeśli rodzicie i dziadkowie tak zyli, należy zbudować dobre fundamenty.I dlatego własnie na te fundamenty kładzie KK nacisk.Nie na umiejętność zakładania gunki,(to akurat najmniejszy problema-to jak kładzenie tapety na zawilgocona ścianę, a grzyb pod nią bedzie hulał nadal, to jak makijać zamiast leczenia trądziku.Puder nie załatwi sprawy).Ja ktoś nie nauczy się prawidlowo ukladac relacji, to nigdy jego zycie nie bedzie inne jak to życie biedoty, jak okresliłaś.Nie walczmy ze skutkami patologii, lecz z jej przyczynami.Nie ma sensu lykać ibupromu gdy rozwija się nowotwór.Nie wiem czy mnie rozumiesz...

Gość a ja mysle ze
tak, alium uważasz, że gorzej dla tego płodu będzie gdy się go usunie i NIC nie czuje, (bo nadal jest płodem) a lepiej gdy płód stanie się w dzieckiem i zostanie wydane na ten świat, w "objęcia" rodziców, którzy go nie chcą? Ja jesli mam wybór między cierpieniem a brakiem cierpienia, to wolę wybrać ten brak. Nie chce żeby w przyszłości miało się męczyć. To tak jakby skazywać go świadomie na cierpienie. Ile trzeba mieć lat, żeby wysnuć taki wniosek i być tak nieczułą osobą by skazywać kogoś na cierpienie?

HIPOKRYZJA zamiast zapewnić ubogim parom możliwość czystej profesjonalnej aborcji, to lepiej żby kobiety brały paczke tabletek na stawy, same usuwaly ciąże wieszakiem, rzucały się ze schodów.... w skrajnych przypadkach żeby same się zabiły...

a takim razie ja chce pełnej legalizacje i maryśkę w kioskach, ale tylko dobry gatunek, no bo skor alkohol jest. szok, myslicie ze ta paplanina cos tu zdziaalcie? tylko porózniacie ludzi, to jest idiotyczne i bez sensu, usilujecie zmienic nastawienie innych osob jakim prawem, jestem przeciwna aborji . moze za adopcje nikt nie pogratuluje ale w naszym spoleczesnwtie lepiej oddac do adopcji niz usunac.

Gość nivEJABLE
wielka dama - jakby ci zgwalcili corke,np 13-14lat,tez bys jej kazala urodzic??jestem przeciwniczka aborcji na zyczenie,ale zycie nie jest tylko biale i czarne.

hahah polka mentalność - prawie nikt dzieci nie adoptuje, najwieksza obelga dla niejednego polaka to wychowywac nie swoje....

Kwiatuszku mamy pojęcie o życiu biedoty, mamy.Wyobraz sobie ze niektórzy pracują w osrodkach pomagających własnie takiej biedocie.I uwierz ze własnie na postawie tego doswiadczenia mowimy że bez zmian od środka, od podstaw, nie zmieni sie tego.Nie da sie budować domu od komina.Wy bysice chcialy tak budowac, od komina, od okien, od dymu z komina.Tak rysuja dzieci.A dorosly wie, że najpierw kladzie sie FUNDAMENT.Tym fundamentem jest rodzina. I nawet jeśli byla patologia z dziada pradziada, rodzice zyli tak, to dzieci mogą sie z tego wyrwac, nie są skazane na powielanie zlych wzorców.Tylko to wymaga bardzo fachowej pomocy i woli wspolpracy.Dziecko to jest ostatni punkt, ostatnia cegielka tej budowli.Nic nie pomoze niwelowanie skutkow (i to jeszcze jaka metodą-mordowaniem?To nie jest rozwiazanie.To dodawanie kolejnego zla do zla).To jak nakładanie warstwy tapety na cerę trądzikowa, zamiast leczyc trądzik,nalozyć puder i udawać że nic nie ma. Pod pudrem rozwija się acne nadal.Tak jak grzyb na scianie, pod tapetą.Trzeba walczyć z przyczyna a nie samym skutkiem.Nie bierze sie ibupromu na chorobe nowotoworową, tylko szuka sie i leczy przyczynę.

nikt prawie...powiedziałaś to zlej osobie. filantropi wielcy sie znalezli na temat biedy i praw kobiet, a nawet podstawowej zasady nie znacie: nie sztuką dać rybkę, sztuka jest dać wędkę i nauczyć, ale po co skoro najlepiej iść najprostszą drogą....tylko, że tak powstaje błędne koło. a kraj to akurat nie ma co z pieniędzmi robić tylko aborcje fundować, jakby na to przyzwoliło to takie przypadki spały by lawinowo, a wy byscie zaczeli narzekac na inne rzeczy itd itd.

Gość nivEJABLE
nie adoptuja bo wiekszosc dzieci to sieroty spoleczne, z nieuregulowana sytuacja prawna. wystarczy,ze biologiczny rodzic raz na pol roku w domu dziecka sie pokaze i praw mu nie mozna odebrac. to trzeba by zmienic

Gość jghjghjgj
w polsce chociaz antykoncepcja powinna być darmowa,ale i tak te downy by nie korzystały nawet z tego :O

oczywistym jest ,ze uważasz ,zę płód NIE CZUJE NIC . Ale skąd o tym wiesz ? Bo tak ci mówią amerykańscy uczeni ? bo tak jest łatwiej myśleć o tym co sie chce zrobić ? Bo skoro nie czuje nic to prawie ,ze mu łaskę wyrządzamy nabijając go bezboleśnie ? Skąd przeświadczenie ,ze dzieci wychowane w domach dziecka nie maja prawa do ułożenia sobie satysfakcjonującego życia ?Z TV ? Z filmów o biednych sierotkach , ktore dobre są tylko w sianiu zamętu i śmierci? Ilu znasz wychowanków domów dziecka ? ilu z nich jest dorosłymi ludźmi z własnym życiem i rodziną ? Może idź i zapytaj czy woleliby być wyskrobani w imię humanitaryzmu mamusi .

Aborcja z powodu gwałtu to jest karanie osoby C za czyn osoby B.Dlaczego dziecko ma ponosic winę i karę za to że ktoś, (jego tzw biologiczny ojciec-)popełnił zło na jego matce? Za ten czyn powinien byc ukarany sprawca a nie niewinne dziecko. Moze ukarac tez za gwałt okazyjnie matke gwałciciela , jego babice i sąsiadów? No bo jak odpowiedzialnosc zbiorowa to zbiorowa...

Gość glistaludzka
O boże, jak zawsze Katarzyna W. Chociaż zazwyczaj ten argument pada po przeciwnej stronie barykady, czyli: jakby aborcja była legalna to nie byłoby całej tej sytuacji i blablabla. Nie wiem dlaczego w sensowny przykład celuje się takie przytyki z dupy o Katarzynie W. Takie są fakty.

ok wolicie multum dzieci o zniszczonym żcyiorysie na starcie, dziecko powinni być wyczekiwane, kochane a nie niechcianym, przypadkiem...

Gość nivEJABLE
wielka dama,zdejmij moherowy berecik

coraz wiecej osób jest bezpłodnych tylko że coraz wiecej sięga po in vitro, ewentualnie surogatki, nie żebym i temu była przeciwna ale myślę że to nie najlepszy pomysł skoro tyle dzicików jest porzucanych nawet tuz po porodzie

Fieodora już widzę jak lecisz adptować dziecko jak jesteś bezpłodna... kazdy chce się wykeczyc ew. in vitro czy inne.

Gość kwiatuszszekk
shesadda- ja Cię bardzo dobrze rozumiem i ja osobiście niiiiiiiiiiiiiiiiiigdy bym dziecka nie zabiła ,ale ja mam zdrową sytuacje rodzinną,materialną,wiem jak się zabezpieczać ,ale jeżeli pracujesz dla takich ludzi to wiesz lepiej jak jest i jak oni myślą-a raczej nie myślą a póżniej są tragedie.

Ja raczej ukarałabym kobiete za ten gwałt, wszyscy wiemy jacy są mężczyźni. Mężczyźni są z natury dobrzy ale kobiety, my jesteśmy złe i prowokujemy mężczyzn do takich zachować. Ja nawet przy mężu chodze ubrane w spodnie i dwie pary spódnic!!! Mam bluzki po szyje i z długimi rękawami by nie mial chętki na seks.

Propaganda aborcyjna doprowadziła do zabójstwa Madzi z Sosnowca? Dzierżawski dla Fronda.pl: To jest prawdziwa mowa nienawiści! Można uznać, że propaganda aborcyjna, domagająca się swobody zabijania dzieci przed narodzeniem, propaganda, która traktuje dziecko jako intruza, prowadzi później do identycznego mechanizmu, gdy już temu dziecku uda się przyjść na świat. Dziecko, również po narodzeniu, przedstawia się jako agresora, co prowadzi do tego, że morduje się również dzieci już narodzone mówi Mariusz Dzierżawski w rozmowie z Aleksandrem Majewskim. Fronda.pl: Ostatnio często słyszymy o przypadkach dzieciobójstwa. Nadal głośno jest o sprawie śmierci Madzi z Sosnowca. Czy Pana zdaniem, podobne przypadki mogą otworzyć Polakom oczy również na problem aborcji? M.Dzierżawski ): Czy rzeczywiście wpłyną na takie postrzeganie zabijania nienarodzonych dzieci, będzie zależało od wielu czynników, m.in. od aktywności organizacji pro-life. Czytając o takich przypadkach, a zwłaszcza o sprawie Madzi z Sosnowca, którą już chyba można nazwać sprawą o zabójstwo, to choćby na podstawie narracji „Gazety Wyborczej - można uznać, że propaganda aborcyjna, domagająca się swobody zabijania dzieci przed narodzeniem, propaganda, która traktuje dziecko jako intruza, prowadzi później do identycznego mechanizmu, gdy już temu dziecku uda się przyjść na świat. Dziecko, również po narodzeniu, przedstawia się jako agresora, co prowadzi do tego, że morduje się również dzieci już narodzone. Właśnie na skutek propagandy aborcyjnej. To jest prawdziwa mowa nienawiści! Zwolennicy aborcji twierdzą, że gdyby dokonano aborcji, nie doszłoby do tak drastycznych przypadków, jak choćby ten w Sosnowcu... Jest to rozumowanie logiczne. Tyle, że rozpatrując każdy przypadek morderstwa, można założyć: „Gdyby ten człowiek został abortowany, to nie mógłby zostać zamordowany. Można powiedzieć, że to rozumowanie poprawne... Poprawne? W sensie logicznym! Pytanie, czy jest to rozumowanie poprawne w sensie moralnym? Bo czy można zabijać ludzi we wczesnej fazie życia, aby uchronić ich przed zabójstwem w późniejszym czasie? Oczywiście jest to rozumowanie niemoralne. http://www.fronda.pl/a/propaganda-aborcyjna-doprowadzila-do-zabojstwa-madzi-z-sosnowca-dzierzawski-dla-frondapl-to-jest-prawdziwa-mowa-nienawisci,25282.html

Gość nivEJABLE
kazdy ma prawo wybrac,czy chce adoptowac ,czy miec wlasne dziecko. problemem jest brak swiadomosci,brak dostepnosci darmowych srodkow anty i brak mozliwosci podwiazywania nasienio i jajowodow. ale najlepiej zaczac od dupy strony,tak?czyli od aborcji.bez sensu

predzej bym zaadoptowała. a czy wiece wogóle ja to jest byc taka osobą? ja sie ciesze ze mnie nie wyskrobali

LUDZIE JESTEŚ PRZECIWKNIKAMI ABORCJI SUPER!!! Nikt niech nie każe wam jej robić! Ale opanujcie się! Dlaczego mamy utzyrmywać martwe prawo!! i narażać biednych na powiklania po aborcji wieszakiem czy tabletkami na stawy!!!