Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tojakasporazka

NIE ŻEBRAM TYLKO SIĘ ŻALĘ ! ;((((

Polecane posty

Gość do To fajnie ze napisala
autorka podala tu swojego maila, wystarczy przejrzec watek

kasienkaabc.... realia nie maja tu nic do rzeczy.... za 3 tyg urlowu i 5 dni stycznia dostalam wyplate od szefa... 50 e. zaplacilam za prad 35, za 15 zrobilam zakupy i koniec na tym. niestety ale oni nie sa az tak chetni do pomocy obcokrajowcom

Gość Podalas by nikt nie przeoczyl
Za zetkę daję sobie gasić pety na dupie. To też jakiś pomysł Daga.

zadnych screenow nie bedzie, osoba ta zamilknie zwyczajnie :) wim, bo przeciez wiem o cym pisze z dziewczynami ;) no ale poczekam, moze cos ciekawego jeszcze powie.

Używam modemu 56 kbps. To też oszczędność.

Podalas by nikt nie przeoczyl czy ty kobieto jestes normalna??? nie wydaje mi sie.

-kradnę konfesjonały by mieć opał na zimę. Sama widzisz, że pieniądze leżą na ulicy niemalże. No tylko jak Ty z łóżka nie możesz wstawać, to faktycznie, klop. Tzn klops, przepraszam.

daga a Tobie sie cos pomyilo, bo nie mam zadnych 40 lat , czytaj uwazanie, a po drugie zaloz swoj temat skoro uwazasz, ze tu Cie lekcewazą.

No to ja już nie wiem jak Ci pomóc. Żegnam ozięble.

tojakasporazka ciebie akurat nie pytalam o zdanie bo jestes z partnerem i nie potraficie sobie pomoc

Gość no i koniec topa
ufffff.

Gość Do tej dagi
Daga bo dalas dupy i teraz masz bękarta w brzuch to liczysz tu na jakas pomoc? Pieniazkami ci tu zapachniala i naiwniakami ktorzy zlituja sie? Co my mamy ci doradzic? Jedz do rodziny do kraju no chyba ze wolisz zdychac z glodu.

skierowane do "Do tej dagi" nie dalam dupy i bardzo prosilabym zeby mnie nie obrazac. nie prosze o pieniadze a rozmowe i jakas rade, to chyba jest roznica

ale na tym forum jest osob okropnych- hejterow ... nosz kurwa! moze to i prowokazja moze i nie - ale tak sie dzieje w wielu domach :/ ojjj wdupczyla sie w dziecko ale po co uzywac tak okropnych slow - w jakim kraju mieszkasz daga ? - autorko mysle ze nawet z tych paru fajek powinnas zrezygnowac - a tak wogole to mysle ze powinnisicie sie wyprowadzic do wiekszego miasta i wynajac kawalerke lub pokoj

mieszkam w niemczech i nie mam co liczyc na pomoc, jestem tylko obcokrajowcem. a z chlopakiem z ktorym bede miala dziecko jestem, nie chce zeby o mnie zle myslano. mieszkamy osobno, on narazie nie chce razem zamieszkac. i sam ma klopoty finansowe

Gość hej.....
Trzymaj się; pomyśl, że jest ciężko i pewnie jeszcze trochę będzie, ale to się zmieni. Wiem, że jeść musisz dzisiaj i to słabe pocieszenie. Jak będziesz miała pieniądze, spróbuj zrobić zapasy - kup dużo ziemniaków, kaszy, makaronu rzeczy, które można długo przechowywać i z których można cokolwiek sycącego zrobić. Na necie jest dużo fajnych przepisów jak przygotować takie podstawowe produkty z dobrymi i tanimi sosami. Wypróbuj najtańsze dania w barach mlecznych. Jeśli zupełnie nie masz kasy - idź do darmowej jadłodajni. Jeśli was nie stać - zrezygnujcie z mieszkania, bo przecież ten dług będzie się tylko kumulować - przebujajcie się u rodziny/znajomych do czasu, gdy będziecie mieć wizję na jakiekolwiek regularne sensowne pieniądze.

Gość do daga2307
jesli mieszkasz w DE i nie mieszkasz z facetem to jakim cudem masz wlasne mieszkanie:-O bo napisalas ze mieszkacie osobno:-O jesli masz wlasne mieszkanie w DE i w szpitalu tez bylas to masz jakies dochody bo jestem ciekawa z jakich pieniedzy oplacilas mieszkanie i szpital. jesl pracowalac i mieszkasz juz rok w DE to nalezy ci sie hartz4

Gość do daga2307
22:46 [zgłoś do usunięcia]daga2307 kasienkaabc.... realia nie maja tu nic do rzeczy.... za 3 tyg urlowu i 5 dni stycznia dostalam wyplate od szefa... 50 e. zaplacilam za prad 35, za 15 zrobilam zakupy i koniec na tym. niestety ale oni nie sa az tak chetni do pomocy obcokrajowcom xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx to ty przez jakas agencje w DE siedzisz? dziewczyno jak mozna byc tak glupim i dawac sie tak w trabe robic :-O przeciez to oszustwo co oni z wami tam wyprawiaja :-O takie firmy trzeba zglaszac :-O

bylam w szpitalu i jeszcze mialam ubezpieczenie a za mieszkanie zaplacilam z ostatnich oszczednosci. to chyba normalne, ze do tej pory caly czas pracowalam. co w tym dziwnego, ze mieszkam sama na wynajetym mieszkaniu. jak przyjechalam ttu, znalazlam prace to wynajelam tez mieszkanie. przeciez musialam gdzies mieszkac

Gość ni pamietam pseudo
a w sumie o co kaman, mam podobne przejścia i jeżeli chcesz pogadać to podziele sie doświadczeniem , ja samotny tata z trzyletnią córką, mieszkający na wichurze i chwilowo bez pracy, jak ci pomóc

Po prostu musze sie gdzies wygadac... bedzie mi lzej na sercu. moze nawet dostane od kogos jakas pomoc (mam na mysli porade gdzie moge sie udac i NIC INNEGO)

Gość dszaaaadfte
to rzuc palenie tepotko, ja nie pale , rzucialm bo mnei na to nie stac ale skoro wolisz zafajczyc niz cos do gara wlozyc to twoja wina!

Gość
a ja sie pytam na cholere jestes z facetem kt cie wpedzil w taka sytuacje? ja bym sie zawinela i wrocila do rodzicow przynajmniej jedzenie i dach nad glowa bys miala a facet to poalant dziewczyna sie przeprowadza a on 2 tyg poracy nie dszuka? bo sobie znalazl taka co go utrzyma? no prosze cie

Gość ni pamietam pseudo
chcesz sie wygadac? ja bym wzial kija i faceta do roboty pogonił, nawet u mnie na zadupiu moge cos trafić i probowac kryzys przetrwac, chyba ze to jest model który łopatą sie nie zhańbi, ja dalem ogloszenia w necie i jako bezkwalifikacji i wyksztalcenia do ogrodu czy na budowe czy jakas inna fuhe biore bo nie powiem corce ze nie ma nic wdomu , narazie jest przestoj ale trwamy, co bys konkretnie chciala wiedziec napisz

dszaaaadfte nie wiem skad ci przyszlo na mysl, ze pale? rzucilam palenie jak tylko sie dowiedzialam o ciazy (wtedy jeszcze pracowalam). nie napisalam, ze moj chlopak jest leniem i nie pracuje. owszem pracuje ale w pewnej prywatnej firmie i niestety zeby dostac jakies pieniadze musza najpierw skonczyc projekt i poczekac czy tamtej firmie sie spodoba. ale tu nie chodzi o niego ale o mnie i dziecko ktore mam w sobie wiec nie wiem dlaczego mnie tak krytukujecie. do rodzicow nie moge wrocic bo oni sami maja ciezko w PL

Gość do daga2307
jak dlugo jestes w DE zameldowana i jak dlugo pracowalas?

Gość ni pamietam pseudo
ja nie krytykuje, zobacz jak to brzmi "pewnej prywatnej firmie", a nie lepiej zamiast czekac na pieniadze z pewnej prywatnej firmy to zlapac prace fizyczna, wiem z doswiadczenia ze typowy "robol" ma wieksze mozliwosci zarobku i takiej pracy jest kupa tylko poszukac, dziesiec godzin z lopata po piec dni wtygodniu i taki pracownik ma nawet 12 euro na godz, no chyba ze jK projekt sie spodoba to taka kase dostanie ze starczy na laaataaa zycia, ale nie wiem bo tam nie jestem wiec jak chcesz porad i wsparcia to napisz wiecej a nie ogolnikami

Mam 25 lat. pzryjechalam w styczniu 2012 roku do DE. Podjelam prace i wynajelam mieszkanie. Do tej pory zylo mi sie normalne (mialam na rachunki, paliwo i jedzenie). w czerwcu poznalam chlopaka, do tej pory sie sptotykamy a obecnie spodziewamy dziecka (zeby nie bylo w ciaze zaszlam przypadkowo w grudniu a diagnoze z PL mialam, ze nie bede miala dzieci wiec prosze o nie wyzywanie mnie). w listopadzie (23) mialam operacje stopy, bylam na chorobowym(poskrecali mi ja 6 srubami i wstawili metalowa blaszke). niestety nie mialam jak pracowac. do 18 stycznia mialam umowe, szef mi jej nie przedluzyl. ostatnia wyplate jaka dostalam to 50 netto. co miesiac mialam 650 e netto. malo ale szlo przezyc jak ktos umie oszczedzac. chlopak pracuje w firmie komputerowej obecnie sa w trakcie duzego zlecenia i jesli wypali to owszem, o pieniadze przez lata nie bedziemy musieli sie martwic. ale niestety nasza sytuacja obecna nie jest za ciekawa