Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda_mama90

Przyszłe mamy 20>30 :) Pogaduchy o ciąży- bez stresu , bez zbędnych komentarzy

Polecane posty

Gość Dusia 26.
To był tylko jeden raz,chwila zapomnienia.

Gość Dusia 26.
dziewczyny ktos sie pode mnie podszywa. Tych glupot ja nie pisalam.

Gość Dusia 26.
nigdy meza nie zdradzilam oczywiscie i nawet do glowy mi to nie pryszlo. boze ale ktos pajac glupi. Zaraz sie zaczernie:) Nowy samochod chce kupic?? Wow. Chyba troche nieodpowiednia chwila, chyba ze Was stac co czemu nie:)

No on już to zrobił. Oddał nasz stary, który kupił nowy 2 lata temu i zamienił go na ten i dopłacił. Na szczęście z pieniążkami nie mamy problemów ale bez przesady. On mówi,że ten samochód będzie wygodniejszy i przede wszystkim bezpieczniejszy dla nas i dla naszego dzieciątka...

Gość Dusia 26.
sprawdzam czy sie zaczernilo:)

Gość Dusia 26.
:)

nie wiem jak to sie robi, albo wiem tylko cos mi sie zacielo.

oo to ja dusia26. Mam na imie ada, niektorrzy mowia na mnie adusia, dusia itd:) poloz sie, poloz sie przyszla mamo:) wypoczywaj. Jak Was stac na nowe autko to super, czemu w takim razie nie wymiecic na lepsze i bezpieczniejsze:) super prezent:) ale Cie zaskoczyl.

ale dziś się rozpisałyście :D ja jutro do lekarza, choć miałam iść dopiero 21 :) przez moje zagapienie :)

te łóżeczko jest super :D ale czy pasuje tez dla chłopca :) kurcze gdzie się podziała reszta dziewczyn?

cisza taka tu:) bylam u dentysty mam 3 male dziurki i mozna spokojnie leczyc zabki w ciazy po 3 miesiacu:) Ale wiecie co, troche mi sie smutno zrobilo bo maz miwczoraj powiedzial ze wolalby od marca sie starac, ze chce sie przygotowac psychicznie, bo jeszcze do niego nie dociera ze ma zostac ojcem:) z jednej strony spoko, przeiez nie bede go namawiac, ale troche juz sie nastawilam. Tez sie boje, tez musi do mnie dotrzec ze bede mama, ale piszecie ze to jest normalne ze sie czlowiek boi, to nie wiem czemu moj maz sie az tak wystraszyl. Nasi znajomi maja dzieci, radza sobie ok. Finansowo nas stac na dziecko, mamy swoje mieszkanko (po spadku, nawet kredytu nie mamy:) ) nie wiem co tak sie boi. poza tym nie namawialam go na dziecko w ogole, decyzja byla wspolna jednczesna. Mama mi mowi ze to normalne ze faceci sie bardziej boja. Mowila mi to tydzien temu a on wczoraj mi mowi ze wolalby od marca. A ja akurat mam dni plodne:)

To jest bardzo normalne, że on się obawia :) Słuchaj ale możecie się zacząć starać od marca ale kto wie czy uda Wam się za pierwszym razem? Możecie się starać miesiąc, dwa, rok albo 10 lat. Co to za różnica czy to będzie teraz czy miesiac później? Przecież i tak dopiero zacznie być ciąża ok 2 tyg. po bzykanku :) Czyli już prawie marzec będzie :D Będzie miał całe 9 miesięcy żeby przywyknąć do tej roli. Dziecko przecież nie urodzi się następnego dnia:D

Dziewczęta, wczoraj bylam z moim ukochanym na zakupaaaach :) Zamówiliśmy wózek, komódkę i łóżeczko dla naszego maleństwa :) Jutro jedziemy po farby. Wymyśliłam sobie, że pokoik będzie w kolorze takim pastelowym zielonym tak jak na zdjęciu tu http://www.budnet.pl/static/article_images/Szablony%20malarskie%20_1.jpg Myślicie, że taki kolor do pokoju dziecięcego będzie dobry. Sama w sumie nie wiem... mebelki będą w takim jasnym kolorze jak na zdjęciu.

mloda mama mi sie wydaje troche jaskrawy ten kolrek ale moze na moim kompie tak wyglada. Ogolnie ja bardzo lubie zielen i podoba mi sie ale wolalabym troche mniej oczodajny kolor:) ale piszesz ze pastelowy zielony czyli pastelowy ok:) Ja dzis bylam na zakupach takich wyklych szampon itd ale oczywiscie przeszlam przez regaly dla dzieci i te ubranka itd sa cudowne. Bylam w leklerku:) No wlasnie dzidzius sie odrazu nie urodzi a co za roznica teraz czy za 2/3 miesiace zajsc w ciaze. Poza tym tak jak mowisz skad mamy wiedziec ze odrazu sie uda, przeciez dziewzyny po kilka lat nawt sie staraja. A on sie na serio wystraszyl. Ale cieszy sie jak rozmawiamy o dzidzi:) wiec mysle ze to kwestia "pierwszego razu":) Mieszkac mamy gdzie, maz ma umowe o prace, mam ubezpieczenie od niego z formy, jestesmy zdrowi i mlodzi wsam raz:) Ale jak on mowi ze za miesiac to co mam go przekonac czy poczekac? w koncu dni plodnych nie ma sie dlugo:)

Porozmawiaj z nim, powiedz, że chciałabyś spróbować. Jak się nie uda to spróbujecie następnym razem. Dowiedz się dlaczego tak naprawdę chce to odłożyć do następnego miesiąca. Wytłumacz, że ciężko tak zajść w ciążę od razu :) Szczera rozmowa przede wszystkim.

pogadam, pogadam z nim:) naszczescie z dialogiem nie mamy problemow:) decyzja tez nie jest tak hop siup bo zaczelismy myslec o dzidzi od pazdziernika, doszlismy do wniosku ze po nowym roku bedzie mozna zaczac sie starac a teraz strach:) A strach ma tylko wielkie oczy hehe. W sumie maz chcial juz listopad ale ja chcialam sie przebadac bo schudlam w krotkim czasie 5 kg i mama zaczela mi marudzic ze najpierw badania powinnam zrobic i siostra tez mi to mowila, no to zrobilam, wyszly dobrze wiec na co czekac:)

dziekuje:):) ja trzymam kciauki za Waszego maluszka zeby urodzial sie zdrowy i wesoly:D:D to dziewczynka tak, dobrze pamietam??? czli zdrowa i wesola: chcialam tez napisac ze ja mam jakas wprawe w opiece nad takimi maluchami bo z moja siostrzenica siedzialam duzo jak byla malutka. Teraz to juz duza dziewczynka ma 3,5 roku:)

Chłopczyk :) Ja jak byłam młodsza to opiekowałam się dziećmi mojej trenerki :D Ja boje się porodu, przewijania, kąpieli, kolek,usypiania i tego, że mały będzie płakał a ja nie będę wiedziała co robić :( Moja mama zaproponowała mi pomoc. Powiedziała, że jeśli będę chciała to może przyjechać i w pierwszych tygodniach mi pomóc. Sama nie wiem czy skorzystać z tego czy nie

my tu mamy tylko moja ciocie albo meza ciocie, ale ciocia meza mieszka daleko a moja ciocia bliziutko. Ciocia sie zaoferowala z pomoca jakbysmy chcieli isc do kina czy restauracji to moe sie zajac maluszkiem. Ja porod raczej bede miala przez casarskie ciecie bo mam naprawde duza wade wzroku. Boje sie tylko kapieli :) ale ogolnie boje sie calej tej zmiany:) ale jak kazda kochajaca mama dasz sobie rade:) fajnie jak sie ma juz jakies doswiadczenie z dziecmi to nie jest taki szok jak to dziecko juz sie ma:D

Przyda sie pomoc rodzinki :) Jakaś dzisiaj snieta jestem :( Mam totalnego lenia. Leze caaly dzien przed tv i ogladam seriale jak leci. haha :P Zaraz jakas kolacje zrobie i wezme kapiel :)

i jak tam rybka? zjedzona? :) ja narobilam cala mase racuchow:):)