Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda_mama90

Przyszłe mamy 20>30 :) Pogaduchy o ciąży- bez stresu , bez zbędnych komentarzy

Polecane posty

jak bede cos wiecej wiedziala to napisze, bo teraz jeszcze nic za bardzo nie wiem i mozliwe ze sie zwolnie

Dobrze, mam nadzieję, że wszystko sobie dobrze poukładasz:) Pamiętaj, że pracę znajdziesz prędzej czy później. Na razie powinnaś zadbać o dobro swoje i dzidziunia :)

Gość Dusia 26.
mloda mama widze ze z warszawy jestes. Ja tez w ciazy jeszcze nie jestem, dopiero sie staramy, mam nadzieje ze niebawm sie uda wiec zawitalam do Was:) a co myslisz o szpitalu sw Zofii?? tam pracuje moja gin i mysle aby tam rodzic. Ide Was poczytac :)

Dusia 26 - Witam Cię !! :) O rany zapomniałam o tym szpitalu hehe :D Muszę jakos pojeździć z narzeczonym po tych szpitalach i zobaczyć co mają mi do zaoferowania :) Trzymam kciuki za WAS! Obyś jak najszybciej zafasolkowała :)

Gość Dusia 26.
przeczytalam wszytsko:):) a wiec cos o mnie. mam 26 lat, moj maz ma 27, to nasze pirwsze dziecko bedzie:) ja nie pracuje, chce otworzyc swoja mala dzialalnosc gospodarcza a maz pracuje normalnie na etat. Znamy sie od 10 lat ale z przerwami hehe a malzenstwem jestesmy od 9 miesiecy:) Zastanawiam sie czy mozemy dzialac juz od dzis/jutra czy najpierw wyleczyc zeba?? Wy dziewczyne pewnie cos sie orientujecie w tym temacie a ja nic. czytalam gdzies ze mozna poprosic o jakies specjalne znieczulenie dla kobiet w ciazy. Szczerze to juz bym chciala zaczac starania a nie jeszcze miesiac czekac. A i ja robilam te wszystkei badania, zajelo mi to bardzo malo czasu, jedno uklucie wystarczylo i wsystko ok mi wyszlo. Ale moja gin mi powiedziala ze 1/20 kobiet robi takei badania przed ciaza:)

Gość Dusia 26.
ja na stronie tego szpitala nawet cennik widzialam, ze polozna moza sobie wynajac na 12 godz np. Ja takich udziwnien nie potrzebuje, a sale moge dzielic z jakas inna dziewczyna i dzidziusiem to mi nie przeszkada. Moze nawet jakas fajna znajomosc sie zawrze:) A pytam o ten szpital bo ja duzo dobrego o nim slyszalam. Ale kolezanka rodzila na Karowej i mowila ze tez ok. A moze to zalezy od pacjentki, bo jak jest mila i usmiechnieta (jesli ma sile sie usmiechac hehe) to mysle ze lekarz czy polozna inaczej podchodzi. Nie wiem tak mysle tylko:)

Gość Dusia 26.
widze ze wiekszosc w ciazy juz:) gratuluje dziewczyny aby ciaze przechodzily w miare spokojnie i dzidzie urodzily sie zdrowiutkie:):) Ja Wam powiem ze troche sie stresuje/boje zajsciem w ciaze jak to bedzie i jak to bedzie juz po porodzie ale to chyba normalne co??

Tak ten stres jest zupełnie normalny :) Nie ma się czego bać. Co do zęba... może wylecz go najpierw? Przecież to zajmie dosłownie jeden dzień :) Możecie zacząć starania od teraz, zanim to wszystko się połączy w naszym organiźmie miną ok 2 tygodnie hehe :) Jeśli masz owulkę teraz to działajcie :D Co do szpitala to ja chyba wybiorę ten na Madalińskiego. Dosłownie na przeciwko szpitala mieszkają moi teściowie :D Muszę przejść tylko rpzez ulicę obok boiska :)

Gość Dusia 26.
do dentysty ide jutro ale na przeglad ale chyba kolejek nie ma to moze odrzu uda mi sie naprawic zeba albo 2. My w Warszawie ejstesmy sami bo jestesmy z innych miast zupelnie.

No to leć i jak będzie można to rób ząbki bo w ciąży trochę się psują :) Na szczęście mnie to obeszło :D Ja tylko rzygam jak kot po zsiadłym mleku :P

Gość Dusia 26.
wlasnie wiem ze sie psuja, od kazdego to slysze:) Widzialam Wasze linki z wozkami, tez brazowy w kropeczki, z bialym daszkiem slicznyyyyy. I uniwersalny dla chlopca i dziewzynki pasuje. A ja myslalam tez o jasnozsarym, dziewczynce bym przypiela jakiegos kwiatka albo kokardke a chlopczykowi jakies autko:) wiem wiem ze jeszcze mam czas na takie rzeczy ale lubie sobie popatrzec co ejst na rynku ladnego dla dzieci:)

rzeczy dla dzieci są naprawdę niesamowite:D Jak jeszcze nie byłam w ciąży kupiłam razem z przyjaciółką body dla dziecka naszej znajomej, patrzymy, że małe to ubranko i będzie dla Kubusia w sam raz (seria z Kubusiem puchatkiem) a tu okazało się, że to na dziecko 3 miesięczne. hehehe jeszcze wtedy nie miałyśmy pojęcia jaki rozmiar kupic. Ja może jutro albo w weekend zaciągne ukochanego do sklepu i kupimy wózeczek albo zamówię przez allegro :) Już się nie mogę doczekać tej małej kruszynki

Gość Dusia 26.
to prawda sa niesamowite. Tylko niektore rzeczy sa strasznie drogie. Lozeczko ktore mi sie podoba to koszt 800zl. Jeszcze nic oczywiscie nie kupuje tylko sobie przegladam. A ubranka to duzo kupowalam dla coreczki siostry przepiekne rzeczy. Juz sie doczekac nie moge az zobacze 2 kreski:)

No mam nadzieję, że szybko to nastąpi :) Ja jak się dowiedziałam to tak ryczałam jak głupia. Ehhh łóżeczka są strasznie drogie :/ Ja jeszcze myślałam żeby dokupić takie małe , które można dopiąć do łóżka rodziców. Są super :)

Gość Dusia 26.
widzialam wlasnie bo ktoras z dziewczyn podala link, moze Ty:) ale ja mysle zeby lozeczko dziecka dac do drugiego pokoju, nie chce aby maz sie budzil w nocy, bo wole aby do pracy wyspany chodzil:)

Hmmm no ja na samym początku będę miała łóżeczko w naszej sypialni :) Bo znając mnie i tak będę co najmniej 10x w nocy się budzić i sprawdzać czy wszystko ok :) Dopiero jak już maleństwo będzie troszkę starsze to przestawię do pokoiku dzieciątka :)

Gość Dusia 26.
ja mysle ze tez bede bardziej czuwac i spac tak lzej niz spaaaac. Jak sie zajmowalam corka siostry to spalam jak ona spala ale ten moj sen byl taki ze ona sie przekrecila i ja sie budzilam:) Ale moj maz jest spiochem a rano musi wstawac, tez pewnie wolalabym miec lozeczko kolo siebie, ale o meza tez musze dbac:):) Wlasnie szukam takiego, ktore mi sie spodobalo. Ja lubie takie cukierkowe, bajkowe:)z baldachimem:)

No ja jeszcze nie wiem jakie kupie. Pewnie zrobimy zakupki w ten weekend :) właśnie dzwonił do mnie narzeczony i powiedział, że ma dla mnie niespodziankę :D hehehe ciekawe jaką :D Dowiem się już o 15 jak dojedzie do domku :D

No łóżeczko świetne - bardzo praktyczne :) Chciałabym żeby pokoik mojego malucha był w ciepłych barwach a Ty?

Gość Dusia 26.
ja tez zdecydowanie, dlatego do niebieskiego nie jestem przekonana. Niespodziaka sie szykuje, super:) lubie niespodzianki:)

Nie wiem czy to ma coś wspólnego z bałaganem, który zostawił dziś rano w garażu. Wyjął wszystkie rzeczy z samochodu. No cóż może kupił cos dla maleństwa i potrzebował więcej miejsca w bagażniku a mamy dosć mały samochód więc pewnie musiał wyjąć żeby się zmieściło :D hihihi już nie mogę się doczekać!:D

Gość Dusia 26.
mysle ze dobrze kombinujesz:) ciekawe co to, napisz pozniej:)

Gość daguuu
Widzę, że rozmowa wre:) Hej dziewczyny, ja mam 21 lat, moj chlopak 27 i pod koniec czerwca bede mama:) Temat wedlug mnie super, wydaje mi sie ze jest mnostwo dziewczyn, ktore potrzebuja pogadac wlasnie w taki sposob, bez sluchania "jak ty mozesz tak robic" albo "jak mozesz tego nie wiedziec" :) Jakby sie tak glebiej zastanowic, podejrzewam, ze kazda kobieta, ktora ma w drodze pierwsze dziecko ma mnostwo pytan :)

Gość Dusia 26.
moj dzis skonczy prace dopiero o 18, nie chcialo mu sie wstawac rano i poszedl dopiero na 10. Ma tak dobrze ze nie ma sztywnych godzin pracy:) a moze tez napiszecie dziewczyny co sie przydaje na poczatku ciazy. Noby mozna poczytac ale od dziewczyn, ktore sa w ciazy chyba najlepiej sie dowiadywac. Biore kwas filiowy, nie jem suszi, myje wszystko caly czas owoce, rece itd i rzucilam palenie rok temu:D uwazam to za wielki sukces bo palilam pake dziennie. Ale jakies witaminy sie bierze, czy moze lepiuej nie przesadzac, albo taki wąż do spaniajak juz brzuszek jest?? fajnie ze znalazlam takie forum, mysle ze tu z wami juz zostane:)

Dusia 26- Witamy Cię bardzo serdecznie :P Ja zażywam tylko żelazo, oczywiście brałam też kwas foliowy :) Nie bardzo chce się truć jakimiś rzeczami. Mój lekarz powiedział, ze jeśli ja dobrze się czuję, mam dobre badania to nie muszę dodatkowo brać jakiś wspomagaczy :) DZIEWCZYNY IDĘ ZOBACZYĆ NIESPODZIANKĘ hihihi! :) Zaraz napiszę :D

Gość Dusia 26.
Napiszę wam prawdę. Trochę się wstydzę. To nasze pierwsze dziecko ale kto jest ojcem? Zdradziłam raz męża on nie wie doradźcie dziewczyny?

Dziewczyny ale mam głupiego narzeczonego... za 3 miesiące urodzi nam się dziecko a on głupi pajac samochód kupuje!! Nie wiem co o tym myśleć... Dusia 26- czyli jesteś w ciaży czy nie? Bo ja trochę się zamotałam. A czy podczas zdrady miałaś dni plodne? Ehhh nie powinnaś tak robić. Dowiesz się dopiero czyje jest dzieciątko jak się urodzi. Powiedz facetowi z którym zdradziłaś męża o obecnej sytuacji i poproś żeby milczał na razie. Nie wiem, nie wiem jak mogę Ci pomóc. Nigdy nie byłam w Twojej sytuacji