Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamusia.;)

młode ciężarne/mamusie. macierzyństwo przed 20rokiem życia. jest ktoś?

Polecane posty

Gość Malutka truskaweczka
Matko.. jak mnie boli glowa.. mam zatkany nos. jak się schylam to czuje taki ból jakby ktoś mnie bił po głowie.. nawet nie mogę się ubrać bo mi to sprawia ból

Gość Sasandra
młoda mamusiu na takie dolegliwości związane z nacięciem jest doby TANTUM ROSA eliminuje świą pieczenie i przyspiesza gojenie . malutka truskaweczka chyba masz problem z zatokami a wiem jaki to ból bo sama często łapie takie infekcje .

matko jaki to jest ból. nawet ruszac sie nie mogę. matko święta.

Gość ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
to weź tabletkę i nie marudź ..

Gość młoda mamusia.;)
Truskaweczko też często mam ten problem. Mi trochę pomagał ibuprom zatoki. Niby nie przechodziło całkowicie ale zawsze trochę lżej.. Ja już wszystko załatwiłam. W szpitalu nic na temat karmienia mi nie powiedzieli. Kazali jechać do pediatry w ośrodku zdrowia i spytać... Byłam, pogadalam z lekarka i mówi że to faktycznie nie jest normalne.. Kazała jutro wziąć mała i przyjechać... Ehh... Myślałam że dziś w nocy trochę odespie bo mój mial być w domu a jutro na dniowke iść ale w tej sytuacji to sie nie uda. Musi wziąć nocke żeby rano ze mną jechać... Dobrze że chociaż na możliwość zamienić sie zmianami jak potrzebuje..

Gość młoda mamusia.;)
Sasandro ale to nie jest tak że piecze czy coś. Tylko Poprostu szwy są bardzo ściągnięte i jak sie źle rusze to tak szarpie jakby sie mialo rozerwać. Jak Ide to jeszcze jest w miarę ale żeby siedzieć nie ma szans...

Gość Liliana 1982
młoda mamusia.;) - a po mm małe spi dobrze?

Hej laski nawet sobie nie wyobrażacie jaka jestem chora, z nosa mi sie leje jak z kranu,głowa mi pęka i tak mnie suszy że szkoda gadać, jeszcze przeziębienia mi brakowało wrrrr masakra...mąż jak sie wyrwie wcześniej z pracy to musimy skoczyć do apteki po jakieś leki, a małą podrzuce do teściowej żeby jej na takiej pogodzie nie wozić...:-) Młoda mamusiu tak jak radzi sandra kup sobie tantum rosa, i może wez sobie coś przeciwbólowego jak nie karmisz :-) Sasandra i malutka truskaweczko zaraziłam się od was przez kafe :D sezon chorobowy czas zacząć ponownie !!! Ostatni taki miałam w styczniu, martynka miała zapalenie ucha a ja oskrzela ... :/

Gość Sasandra
dziewczyny ale u mnie pogoda paskudna śnieg sypie wiatr o mało głowy nie urwie a ja dzisiaj bez samochodu co prawda daleko nie mam ale jednak . czuje się jakby czołg po mnie przejechał kazdy mięsień mnie boli chyba bez antybiotyku sie nie obedzie wisienka55 dobrze że masz jeszcze gdzie Martynkę podrzucić ja niestety nie mam takiej możliwosci :( jak przyjdę do domu to od razu pod kołdrę wskakuje i nie ruszam sie z łóżka do wieczora

Sasandro no rozumiem jesteś teraz w nowym mieście zero znajomych,rodziny... moi teściowie mieszkają dwa bloki dalej i jak musimy gdzieś jechać to zawsze są chętni żeby pomoc, także jestem z tego zadowolona, oni też bo wnuczka jest ich oczkiem w głowie :-). Jak będę chciała dać Martynke kiedyś do przedszkola to też mam obok mnie. Także to osiedle jest super wszystko pod ręką :-) Nieraz jak wychodzę z małą na spacer to teściowa wychodzi na balkon i woła mnie na kawe :-) niewiem dlaczego kiedyś byłam za tym zeby mieszkać daleko od rodziców i teściów, ale wiadomo są plusy i minusy ,ale jak się chce to zawsze można sie między sobą dogadać :-)

Gość mama555
czesc dziewczyny wlasnie przeczytałam wasze wiadomosci i postanowiłam sie dołączyć w kwietniu 21urodziny i jestem w 12tygodniu ciąży:)termin na pazdziernik cesarka w sierpniu ślub (planowany przed ciaza)

Gość Sasandra
witam nową koleżankę :) wiecie co dziewczyny , zaczełam regularnie chodzić na basen , niestety mój strój kompielowy okazał się byc za skąpy , chciałam kupic sobie nowy i nigdzie nic nie ma !!! w jednym sklepie był jeden dobry ale kosztował 300 zł , ogólnie jestem niewymiarowa bo majtki od stroju musze mieć rozmiar M a góre w rozmiarze duże C albo małe D, liczyłam na to ze po urodzeniu dziecka biust mi się zmiejszy ale się przeliczyłam . Więć dziewczyny podzielę się ,, ilością ,, biustu która chce :D ??

Gość mama555
ja mam 75D. ja niestety od tygodnia na l4 musze lezeć.. jak sobie pomysle ze przede mna dlugie miesiące to wariuje ale wazne zeby fasolce nic nie było:)

Gość mama555
w sobote byłam na usg i pierwszy raz z narzeczonym usłyszeliśmy bicie seduszka:) lekarz pokazywał nam rączki nóżki i kręgosłup cudowne uczucie!. ciekawi mnie ile przytyle jak narazie przy wzroście 165 waże 53kg a wy juz tyjecie?

Gość młoda mamusia.;)
Wisienko mi przeciwbólowe nie pomagają.. Próbowałam... A tantum rosa to na pieczenie itd więc też nie w moim przypadku. Lekarz, położne i wg wszyscy mówią żeby jak najczęściej szarym mydlem myć więc jak tylko jest okazja latam pod prysznic... Sasandro u mnie z pogoda to samo.... Ciągle pada i wieje ale mrozu nie ma... A co do biustu to dziękuje ale wolę sswój maly... Teraz mam taki duże i ciężkie że mi przeszkadzaja i nie chciałabym takich piersi na stale..;) Liliana- tak, po mm fajnie śpi.. Tylko zje i w moment zasypia. Jak wy wszystkie tak chorujecie to tylko mnie nie zarazcie... Próbowałam wcześniej znow dać małej swoje mleko.. Niby jej nie przeczyscilo ale tak ja brzusznek bolał że szok.. Aż sie wiła... Będę jutro u lekarza to zobaczymy co wyjdzie...

Gość mama555
ja tam swoje lubie i w ogole mi nie pzeszkadzaja (75C pomyliło mi sie;p) ale wiem ze pewnie jeszcze urosną. Młoda mamusiu a kiedy urodziłas?

Gość mama555
juz doczytałam;p powiedz mi bałas sie zostac z mala sama? a jak z kapielą bez problemu? bo ja sie troche boje ze nie dam rady

Nie pomagają mi żadne tabletki. masakra. Patryk jest bardzo marudny. teraz leżę w łóżku bo bardzo mi zimno. zaraz pewnie mąż wróci z pracy...

A co do biustu kochane to ja mam 80H więc ja mam najgorzej.

Gość mama555
łał to naprawde spory;p a przed porodem tez miałaś duzy?

Gość młoda mamusia.;)
Mamma555- nie bałam sie zostać z nia sama. Dlaczego miałabym sie bać? Może inaczej by było jakbym nie miala nigdy doczynienia z takimi małymi dziećmi no ale ja od zawsze lubiłam maluchy, miałam i nadal mam w rodzinie sporo małych dzieci i dużo sie nimi zajmowałam także mam trochę wprawy. Co do kąpieli to ze swoją jeszcze tego nie przechodziłam bo w szpitalu mi kazali ja tylko myć bardzo mokra pielucha dopóki pepek nie odpadnie. Ewentualnie 1-2 razy w tygodniu w wanience no ale póki co tak mnie szwy ciągną że jak dłużej mała trzymam czy wg w jednej pozycji jestem to z bolu aż sie cała trzęse. Tylko dlatego mam obawy żeby ja do wanienki dawać. A swojemu tego nie zlece bo on sie bardzo boi że jej krzywdę zrobi. Narazie jest dopiero na etapie noszenia małej na jednej ręce żeby w drugiej móc trzymać butelkę. Jest tak przewrazliwiony na punkcie Lilki że nawet tego sie boi. No ale powoli sie do wszystkiego przyzwyczai. To jego pierwszy kontakt z takim małym dzieckiem. Truskaweczko może wybierz sie do lekarza? Da Ci jakieś leki które pomogą. Co do biustu to ja mam jakiś niewymiarowy chyba. Hehe. No ale tak ogólnie to przed ciaza miałam miseczke C.. I nie uważam go za duży.. Ale mi wystarcza. Większy mi nie potrzebny bo wiem jakie to uciążliwe... Miłego wieczoru wam wszystkim.;) Ja to już sie lepiej czuje bo w dzień sie przespalam godzinke. Mateusz jak karmił Mała to normalnie zasypial z butelka w ręce i kazałam mu sie położyć. Mała mi Zasnela to ja położyłam sie koło niego i sobie pospalismy że trójkę.. Hehe.. Jakoś tak sie dziwnie teraz układa że nie mamy czasu dla siebie. Na szczęście to jeszcze tylko do jutra i będzie normalnie mial zmiany w pracy jak należy. Teraz im brakuje jednego pracownika i musi więcej robić ale od czwartku jakiś nowy przychodzi więc będzie dobrze...

naprawdę mam taki biust zawsze miałam duży. ale teraz jest wielki. znaleść biustonosz to cud ;)

Gość hbhj33
Zapraszam na strone dla mlodych mam dzieciece-centrum.pl

Gość Sasandra
witam wszystkie zdrowe Mamusie i te z wszelkimi infekcjami :) ja już od 6 na nogach , wiatr tak dokazywał że spac nie mogłam , ogólnie znowu mamy z 15 cm śniegu i pada dalej , młody jeszcze śpi , niedługo go budze , miłego dnia

Gość młoda mamusia.;)
Sasandro ciesz sie że chociaż tyle pospalas...;) Ja dziś w nocy o godz 1 to już byłam nieprzytomna.. Nie wiedziałam w która stronę mam iść żeby mała nakarmić. Chociaż tej nocy i tak pobilam swój rekord i w nocy pralam łącznie jakieś trzy godziny.. To chyba moja najlepiej przespana noc do tej pory.. A dzisiejsza będzie jeszcze lepsza bo mój będzie w domu. Już nie mogę sie doczekać. Hehe. Ja sie ubieram i zaraz z mała do lekarza. Miłego dnia.

Witam wszystkich. mi już trochę lepiej ale młody kaszel dostał od tego kataru.. dam mu zaraz flavamed. bedzie mu się lepiej od kaszlywać. teraz leży ogląda jakąś bajkę. pogoda paskudna. w niedzielę mamy urodziny myślałam że złoże na nie nowe buty. ale chyba w czułenkach w śnieg będę komicznie wyglądać.. miało być już tak ciepło. a jak zwykle nic z tego. co do nie przespanych nocy. to mój synek budził się co 3 godziny na jedzenie. zjadł i znowu szedł spać.. w wieku 2 miesięcy już w nocy się nie budził na jedzenie.

Gość młoda mamusia.;)
Dobrze że już sie lepiej czujesz Truskaweczko. Moja wstaje tak co dwie godziny. Ale zje to ja jeszcze muszę odciągnąć pokarm, poloze sie to nie mogę zasnąć i tak to jest... Właśnie wracam z mała od lekarza... Niby wszyko jest w porzadku. Kazała mi ja za każdym razem normalnie do piersi przystawiacżeciaż trochę zjadła. A później dokarmiac sztucznxm.. Stwierdziła że ona Poprostu potrzebuje dobrze zjeść, a mój pokarm jej nie wystarcza itd... No ale przynajmn na wadze ładnie przybrała. Za tydzien mam jechać do kontroli..

Gość Latta.macchiata5
Mam 20 lat, mam kochanego cudownego męża. Jest ode mnie o 9 lat starszy. Jesteśmy prawie pół roku po ślubie. W tamtym roku dane było nam dowiedzieć sie ze będziemy rodzicami. Niestety Poronilam przez zasniad groniasty. Teraz miałam zaczekać do końca studiów na dziecko ale marzenie o posiadaniu potomka jest silniejsze od zaleceń lekarzy...