Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonaolivka

Ćwiczę, kto ze mną???

Polecane posty

Hej, to i ja się dołączę :) moja metryczka: 23 lat, 173 cm, 64 kg :/ jestem załamana, bo w sieciówkach miałam problem ostatnio z zmieszczeniem się w spodnie 40!! Od listopada chodzę 2 razy w tyg na basen, ale wiadomo jak raz na tydzień lub częściej jem fast foody to nic nie da. Teraz cały luty chodzę na areobik 2x w tygodniu, nadal basen 2x czy 3x w tygodniu, kręce hula hop 20-40 min dziennie no i wczoraj zrobiłam skalpel Ewy. Do tego mż i zdrowo, rybki na parze, warzywa itp. Moje wymiary: talia 72, biodra 100 :(, udo 60 ;( mam nadzieję, że za miesiąc będzie lepiej :))

dodając, teraz tak przytyłam, bo chyba znów mam problem z tarczycą :/ jak w wieku 18 lat lekarz odstawił mi euthyrox to waga mi poleciała sama do 54, 55 kg i mogłam jesć co chciałam.. a teraz mam zrobić usg i coś czuję, że znów mam problemy z tarczycą temu też tak mocno tyje :/

ja jestem w domu z dzieckiem. Co to tego owijania to trzeba uważać jeżeli ma się tendencję do pękających naczynek i żylaki-ja zrobiłam raz z cynamonem i spirytusem-dzięki Bogu szybko zauważyłam ok 10 nowych naczynek i przestałam.Owijałam się więc samą kawą z balsamem eveline . Skalpel zaliczony.

Gość Malena*_*
Hej cwiczace, kawa i posladki zaliczone:) Kurcze wczoraj chcialam spodenki ubrac do cwiczen i ledwo sie wcisnelam, o cwiczeniach nie bylo mowy.. a latem luzniutkie byly.. Dzis mam aqua-aerobic, ale postaram sie jeszcze cos z treningu Tracy zrobic, brzuch powinnam robic codziennie ... Witaj w klubie Agati :) Jestes sporo wyzsza ode mnie -164, ale wymiary mamy podobne, biodra 99-100, talia skacze od 69 do 72, uda okolo 58-59 , waga 62 Po tygodniu zwiekszonej ilosci cwiczen waga bezczelnie pokazala mi spadek masy miesniowej i wzrost tluszczowej, no nic, musze ja zignorowac i cwiczyc dalej :) GLUPIA WAGA!

Agati ja mam 170cm, 62 kg, 22 lata. Raczej nie jestem "gruba", skad u Ciebie ten problem ze spodniami? :) na pewno jakas felerna rozmiarowka, ja wchodze w 38, 36, a wymiary mamy podobne. ja mam niedoczynnosc tarczycy, od ok 2 tyg biore euthyrox, narazie tę najnizsza dawke. ciągle sie boje, ze przytyje od tej tarczycy, wiadomo czym sie charakteryzuje niedoczynnosc :/

Ja mam za sobą spacer ponad 30min i ćwiczenia z Mel 50min jeszcze wieczorem joga z Jillian ponoć z nią jest bardziej dynamiczna niż taka standardowa ;) Kapijonka ja też siedzę w domu tyle że na wychowawczym ;) a z folią to będę eksperymentować dalej może też po ćwiczeniach. Agati witamy! sporo masz ruchu więc powinno być ok tylko musisz trzymać dietę bo to śmieciowe żarcie psuje efekty i koniecznie zrób te badania. WesołaMama widziałam przepis na te pillingi i maseczki właśnie ze spirytusem sama nie planowałam takiego robić ale dobrze że napisałaś czym to grozi w razie problemów z naczynkami ;) napisz jak ty się owijasz, dajesz kawę do balsamu i nakładasz czy coś jeszcze dodajesz tłustego? Malena schowaj wagę i nie będzie stresu ;) ja się nie ważę od ponad tygodnia i nie zamierzam przez najbliższy tydzień na pewno tylko mierzę obwody raz na kilka dni, a waga u mnie skaczę raz w górę raz w dół przy ćwiczeniach więc ją olewam puki co bo tylko się nie potrzebnie wkurzam jak stoi albo wzrasta o pare deko ;)

normalnie się zmierzyłam wreszcie. wychodzi jakoś tak: wzrost 168cm waga 63-64kg biust 90cm talia 79cm biodra 97cm udo w najszerszym miejscu 57cm

skalpel i 30minut spacerku zaliczone :D można się kąpać i iść spać ;)

zielonaolivka - Oczywiście, że dołączam do topiku. W takim razie Banish nie dla mnie, bo jak wiesz, od skoków w 30DS rozwaliłam kolano, ale tym razem tydzień przerwy im dobrze zrobił i teraz jeszcze odpukać, nie bolą. 6W6P jest cieżśzy ale nie ma w ogóle prawie skakania, czyli na plus, strasznie szybko zmieniają się ćwiczenia, i było mi ciężko się połapać, czasami pewnie ćwiczyłam dwa razy tą samą nogą albo ręką, ale kij tam. Teraz robię najpierw 6W6P a potem Shred bo ten drugi lżejszy. Widzę że waga chyba ruszy i w tym tygodniu nie będzie zastoju jupiii! Jedyne ćwiczenia, które lubię! Wiii - ja też nie wiem jak dziewczyny to robią. Rano to jest jakiś kosmos, a w domu jestem na 18 po pracy. Pocieszam się, że na wiosnę i lato będę wstawać wcześniej i ćwiczyć przynajmniej jeden workout rano. Buziaki dla ćwiczących, lecę ćwiczyć!

ja robiłam tak, że dzień wcześniej robiłam peeling-a nie w ten sam dzień-robiłam peeling z kawy-kawa parzona z cukrem i oliwką antycellulitową-a masaczkę pod folię robiłam tak,że do paru łyżek kawy dolewałam wrzątku tyle aby tylko lekko nasiąkała wodą i na chwilę odstawiałąm, dodawałam trochę rozpuszczalnej i balsam antycellulitowy, później nakładałam od kostki jednej nogi w górę i owijałam folą spożywczą szeroką- na allegro można kupić folię do body wrappingu i specjalne spodnie-później drugą nogę i owijałąm razem z pośladkami i podbrzuszem jak spodenki- ale trzeba owinąć się tak aby nie było mocnego ucisku, aby można było się ruszać-nakładałam stare spodnie rdesowe i kładłam się pod kołdrę- najgorzej było jak dodałam tego czerwonego balsamu z eveline piekło jak cholera.

Gość Malena*_*
Hej dziewczyny :) Dzien cwiczen widze ,ze macie zaliczony na 5. I ja dzis dumna z siebie jestem, rano posladki z Mel, 10 min tylko, ale zawsze, plus za systematycznosc :) O 6 aqua-aerobic- 45 min wycisku Teraz 25 min ramiona i nogi z Tracy Anderson Wszystkim , ktorzy maja problem z kolanami, kregoslupem czy nadgarstkami polecam jej Mat Workout- jest bez skakania i obciazania tych slabych miejsc. Niestety jej cardio juz nie i wciaz szukam czegos dla siebie. Dodatkowo przed nartami pije Flex It i w sumie jak najbadziej sie to nadaje dla kobiet z pozbawiona kondycji skora- zawiera m in kolagen i kwas hiauloronowy, wiec jesli nie jecie co tydzien nozek w galarecie, pewnie tez by sie wam przydal :)

Gość Malena*_*
hej Wesola :) Mi sie takie ,,pieklo,, dzis przytrafilo bo wzielam na basen oliwke slim fit rozgrzewajaca i myslalam ,ze z auta wyskocze w drodze powrotnej, tak mnie palilo, normalnie kurtke z sebie zdzieralam narazajac sie na wypadek, bo snieg padal. Wysiadlam z auta w sweterku i sie chlodzilam na zimnie a sasiedzi jakos dziwnie patrzeli, heh... Normalnie oliwka tak mocno nie dziala, widocznie po sporcie nabiera mocy uderzeniowej :)

Witam, ja wczoraj spróbowałam tej Jogi i mi się nie podobało :( szkoda bo fajnie się zapowiadało no ale jednak to głupia gimnastyka hehe Monia miałam to samo na początku jak zaczynałam 6w6p nogi się myliły, tępo wydawało się szybkie ale same ćwiczenia mnie nigdy nie męczyły bardzo, sporo tam leżenia na dywanie więc bardzo mi się podobało dla mnie były lekkie te ćwiczenia ;) WesołaMama dzięki za instrukcje ;) ja będę owijać głównie brzuch. Malena niezłe miałaś przeżycia ;) ja nie kupuje żadnych kosmetyków rozgrzewających raczej chłodzące, raz użyłam maści rozgrzewającej na kolana i za dużo nałożyłam, tak mi wlazło w skórę że przez 3 dni nie mogłam spać tak mnie paliło pod kołdrą.

hej ja już po aerobiku, a tego serum chłodzącego eveline używam w lato wtedy mnie ochładza:) Nie mam też już czasu na owijanie się folią niestety,ale muszę do tego kiedyś wrócić.

hej dziewczyny... tak tera czytam, ale Wy młode dupy jesteście :-) ja 30stka w tym roku. ehh No more trouble zone- zaliczone. jeszcze wieczorem shred,a za chwilę dwugodzinny spacerek z wózkiem i 4latkiem. ciekawe czy na takim spacerku też kalorie lecą :-) powiem Wam, ze wczoraj robiłam Banisha i rzeczywiscie, bardzo obciąża kolana. ale NMTZ podejrzewam, ze zagości u mnie na dłużej. jak dla mnie, rewelacja. ja już wpadam w jakąś obsesje na punkcie tych ćwiczeń, ale naprawdę je polubiłam no i mam cel: mniejsze obwody :-) oby się udało :-) Wesoła Mama, podkradam twoje przepisy na peelingi ;-) ja już smaruję się normalnie czym mogę. wczoraj znowu byłamw drogerii zakupić całą serię z eveline. jak dla mnie poki co bardzo dobre produkty za rozsądna cenę. Wesoła mama, ja nie mierze ud, bo chyba zachude mam ;-) w każdym razie moją zmorą jest brzuchol i talia... miłego dzionka ;-) aha, czy zażywacie jakieś suplementy na odchudzanie? jestem w tym temacie zupełnie zielona, a skończyłam karmić piersią i tak o tym pomyślałam..

kipjonka mi właśnie dziś przyszły po 2 tgodniach oczekiwania tabletki therm line 2.Zacznę brać chyba od jutra. a tak w ogóle to stanęłam rano na wagę z ciekawości i z głupoty chyba-załamałam się tylko, bo od prawie 3 tyg ćwiczeń przybyło mi ponad 2 kg!!!! a w udzie spadł 1 marny centymetr a w talii jest ciągle różnie, raz 91 a na drugi dzień prawie 89.rano ćwiczę aerobik,po południu skalpel, a wieczorem koniec skalpela w łóżku na leżąco wszystkie ćwiczenia albo jeszcze raz 15min aerobik albo i to i to. więc wychodzi na to,że 5 razy w tyg ćwiczę min 1h a i tak nic nie leci,normalnie przestaje mi się chcieć wszystkiego-jedyne co mi schodzi to cellulit i cycki się podniosły dosyć bardzo-ale nie były obwisłe hehe,mąż mówi,że mam twardy brzuch, uda i tyłek i że widać mi zaryys mięśni na brzuchy,łydkach i u dołu ud. no i jeszcze z łydek mi spadło.

WesołaMama uda powinno się mierzyć w najgrubszym miejscu. Wagą się nie przejmuj bo możesz zatrzymać wodę a to mięśni przybędzie różnie jest, mierz się i ćwicz dalej to dopiero 3 tygodnie nie ma co od razu oczekiwać spektakularnych efektów ;) Jesteś na jakiejś diecie? Kapijonka właśnie ściągam z Chomika NMTZ :) z jakim obciążeniem ćwiczyłaś? mam hantelki 1,5kg ale jak widziałam ile tam się trzeba namachać podczas ćwiczeń to wątpię żebym dała rade z takim obciążeniem. Mam to samo z ćwiczeniami one chyba uzależniają ;) Jeżeli chodzi o suplementy na odchudzanie jak dla mnie to strata kasy, wystarczą herbatki zielona, czerwona i dużo silnej woli ;)

Gość Malena*_*
Hej :) Ja po nocy nieprzespanej, chyba nie dam rady dzis cwiczyc.. Cierpie na zimowa bezsennosc, dzis mleczko wypije i pewnie zasne bo padam na pysk :) Kapijonka, jesli masz duzo tluszczu na brzuchu to mozesz sobie tydzien diety ketogenicznej zrobic, bardzo z brzucha na niej schodzi i sam tluszcz , nie miesnie tracisz( I faza atkinsa) mi np 5cm zeszlo i to to tak widocznie, az po skorze bylo widac. Wersje cykliczna stosuja sportowcy, tzw CKD zeby dobic tluszcz. Wesola mamo, ciesz sie ujedrnionym cialem, ja tez jeszcze efektow poza zakwasami nie widze- ale cialko jakby jedrniejsze. Zielona, szukajac tej jogi trafilam na ,,prawde,, o Jillian- niby ze sterydy brala, miala 9 operacji i od tego dzieci nie moze miec... w sumie niewazne, skoro macie efekty po jej treningu, tylko szkoda ,ze nam chca wmowic ,ze sama dieta i cwiczeniami taki wyglad osiagaja...

Czesc dziewczyny :-) ja tez cwicze, co prawad dopiero 2 miesiace ale codziennie i tak sie wkrecilam, ze czuje taki psychiczny przymus zeby cwiczyc. nie ma wymowek. poczatek to byla walka z sama soba i zmuszanie sie. teraz jest to juz nieodzowna czesc dnia. chocbym miala cwiczyc o 23.00 to bede :-) jestem tez na diecie 1000kcal - czasem wiecej, wiadomo, nie jestem robotem i na pizze czy piwo tez sie od czasu do czasu skusze. od poczatku stycznia zeszlam z wagi 75,5kg na 67,9kg. a do tego wymiary, bo sie mierze: talia - 73cm, bylo 80cm, biodra - 96cm, bylo 105cm, uda - 58cm, bylo 64cm, lydka 36cm, bylo 38,5cm. a moje cialo naprawde sie zmienilo, jest takie bardziej zwarte. cellulit sie zmniejszyl. daze do odzyskania dawnego ciala, gdzie nosilam rozmiar 38 a moj brzuch byl plaski, a uda gladkie i wiem, ze tylko cwiczac to osiagne. 1,5roku temu schudlam do wagi 63kg praktycznie bez cwiczen. owszem bylam szczuplejsza i to duzo, ale moje cialo bylo jak flaczek, cellulit pozostal. a teraz przy wadze 68kg widze tyle pozytywnych zmian, ze az chce mi sie cwiczyc wiecej i wiecej :-) a cwicze glownie skalpel Chodakowkiej ale sumiennie i codziennie. czasem dokladam jeszcze 6minutowe treningi, zalezy od dnia. jeszcze duzo pracy przede mna ale wiem ze dam rade bo pierwszy raz czuje, ze jestem na dobrej drodze :-) bede Was podczytywac od poczatku - bo dzis nie zdazylam tyle juz napisalycie - i sie odzywac. pozdrawiam 😘

Ja dzisiaj się obijałam ;) ćwiczyłam z Mel po 10min klatka i plecy, pośladki, brzuch, nogi wyszło 40min mało ale głowa mnie dziś boli a tabletki jakoś słabo pomagają. Malena ja o Jillian słyszałam tylko tyle że była gruba i się ogarnęła ;) napisała książkę jakąś o tym i o odżywianiu, widziałam program w którym odchudzała grubasy bardzo skutecznie, jej treningi mają dużo pozytywnych opinii ja też uważam je za świetne i skuteczne więc nie ma co brać do siebie tych plotek. Są różne trenerki jedne osiągają sukcesy ciężką pracą inne nie. Lavendaa witamy kolejną maniaczkę ćwiczeń :) pięknie chudniesz i spokojnie możesz jeść więcej kalorii ćwicząc.

Gość ewaca
polecam Ewe Chodakowska ale koniecznie z dieta bo inaczej zero efektow! ja jezdze na rowerku stacjonarnym 6razy w tygodniu i co tydzień -1cm w udzie plus dieta 1500 kalorii

ja też chce z Wami!;) urodzilam synka 14 miesiecy temu po porodzie warzylam 75 kg 172 cm wzrostu a przed 60 kg! intensywnie cwiczylam i schudlam do 66 kg odpuscilam i teraz postanowilam znow wziasc sie za siebie i od 15.02.13 cwicze z Ewa Chodakowska robie cwiczenia z roznych filmikow zeby mi sie szybko nie znudzily zakwasy mi jeszcze nie puszczaja , ale sie nie poddaje;D nie wiem tylko co wyeliminowac z posilkow zeby te cwiczenia szybko pomogly? nie mam warunkow zeby sobie osobno przygotowywac posilki wdl jakiejs diety bo mieszkamy z rodzicami narzeczonego i tesciowa gotuje ja czasem ale tylko jesli ona o to prosi bo nie bardzo lubi gdy ktos sie jej wtraca w garki . powiedzcie czego nie jesc ale zeby sie nie katowac .....? moje wymiary: talia-89cm brzuch-87cm biodra-99ck uda-56cm waga -66kg wzrost-172cm

cwiczenia z Ewa sa swietne! polecam wszystkim , nie lubie jej gadania wiec puszczam sobie muzyke i daje czadu;D robie cwiczenia jak mały spi bo z nim nie da rady;D

znalazlam teraz stronke z opisem jak sie mierzyc i wyszlo ze zle sie zmierzylam;D w tali mam 76cm

Gość Ewa nie Chodakowska
Zrobiłam piersze podejście do Jillian, wow, siedzę i dyszę. Mogę o namiary na stronkę jak się prawidłowo mierzyć?

Kapijonka - ja w styczniu skończyłam 30 więc jesteśmy rówieśniczki :D zastanawiam się co dziś ćwiczyć czy skalpela jak wczoraj czy mel b - full body workout obie części... chyba będę robiła na zmiany więc dziś wypada mel b po skalpelu uda mi wysiadają ;)

mania witamy :) a jaką miałaś dietę wcześniej? może powinnaś do niej wrócić skoro podziałała ;) obiady możesz jeść normalne byle małe porcje i jak najwięcej warzyw ale reszte menu będziesz musiała pilnować żeby było bardziej 'dietetyczne' i zdrowo. Ja do piątku ćwiczę z Mel potem wracam do Jillian :) Niby ćwiczenia z Mel męczą moje mięśnie czuję to podczas ćwiczeń ale nawet nie jestem mokra po ćwiczeniach a z Jill mam większy wycisk :)