Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilibąba

Chodzicie z małymi dziećmi na basen?

Polecane posty

Gość lilibąba

Nie mam pomysłu na spędzanie czasu z dzieckiem, które ma rok i 4 miesiące. Jest bardzo żywiołowe. Pomyślałam o basenie. Czy dziecko może się czymś zarazić na pływalni? O czym trzeba pamiętac idąc z dzieckiem na basen? Można iść z dzieckiem od tak na basen, czy tylko na konkretne zajęcia? I jeszcze jedno pytanie- gdzie oprócz basenu można zabrać tak małe dziecko?

Gość i tak najstarsza jest
Z synem chodziłam od kiedy fajnie siedział, nie wybierałam zajęć tylko normalnie do brodzika, zdrowy zawsze

moj ma 11mc i srednio 2,3 razy w miesiacu jestesmy na basenie. Pierwszy raz bylismy jak mial 5mcy. nic mu nigdy nie bylo, ale pierwsze mce siedzielismy w jacuzzi bo tam woda cieplejsza a takie malenstwo nie rusza sie bardzo wiec i rozgrzac sie nie mial jak. ostatnio juz normalnie do brodzika. nic mu nie jest.

Gość lilibąba
Dzięki :) A co właściwie robić z dzieckiem na basenie i ile tam czasu się spędza średnio? Wziąc ze sobą zabawki do kąpieli? Wiem, może głupie pytania, ale nie wiem ;)

z córką zaczęłam chodzić na basen jak skończyła 4 miesiace ;)

Gość lilibąba
Czyli nie ma przeciwwskazan do spedzania czasu z dzieckiem w jacuzzi? Bo chętnie bym sobie posiedziała ;)

tak jak napisalam, siedzielismy z nim w jacuzzi bo bylo cieplej, mielismy kaczuszki, rybki i maly sobie lapal. ale twoje starsze teraz doczytalam to spokojnie do brodzika i z zabawkami. jestesmy tak 40min do godziny.

Gość bhjbjh
Ja z dzieckiem w wieku rok i 3 miesiące chodzę czasem też na takie zamknięte place zabaw... Wiesz baseny z piłeczkami i te sprawy. Tylko to musi być taki mniejszy ( gdzie nie ma tłumu starszych dzieci).

My juz z 2,5 miesiecznym chodzilismy i on jest zadowolony. Ze starszym regularnie odkąd 3 lata skończył.

Gość jukkkkk
ja chodzę z córką odkąd skończyła pól roku, jest taki mniejszy basen z podgrzewaną wodą (obok normalnego), na początku były to takie zajęcia z maluchami i instruktorem. A potem chodziliśmy sami w miarę regularnie Dziś córka ma 5 lat i od dwóch miesięcy pływa sama, nie boi się wody, zanurza głowę, szaleje. Odpukac niczym się nie zaraziła.

Ja zaczełam chodzzic z synkiem jak miał roczek - ale na zajęcia grupowe z instruktorem, bo sama nie wiedziałabym co z dzieckiem robić w wodzie. Teraz juz chodzę tylko od czasu do czasu sama z nim (nie na zajęcia). Pewneij się czuję jak wiem jak go chwytać w wodzie i tp.

Gość diabliqueee
my zaczęliśmy zajęcia nauka pływania jak mały miał skączone 3 m-ce. Ja gorąco polecam. Świetnie czuje się w wodzie, w ogóle się nie boi i nawet nurkuje tzn zanurza się (ma półtora roku) Takiemu maluchowi koniecznie kup koło z "majtkami" - zobaczysz jak załapie to go z wody nie wyciągniesz!

Gość lilibąba
Dzięki za odpowiedzi :) Dziś się wybieramy na basen. Kupiłam pieluszki kąpielowe, o kółku z majtkami myslałam juz w tamtym roku nad jezioro, ale nigdzie nie mogłam znaleźć, poszukam na Allegro ;) U nas dla dzieci jest specjalny brodzik. Chętnie wybrałabym się na zajęcia dla rodziców z dziecmi ale na razie nie wiem czy i kiedy u nas coś takiego się odbywa. A może ktoś doradzi jeszcze co można na basenie z dzieckiem robić? Pewnie na taki duży basen to nie bardzo można wejsc? Zresztą chyba bym się bała...

Gość lilibąba
No to się pochwalę- byliśmy :D I było super! Na początku było trochę strachu, ale później mnóstwo uciechy. Planujemy chodzić dwa razy w tygodniu. Siedzieliśmy trochę w brodziku, a później w jacuzzi. Żałuję, ze wcześniej nie zaczęliśmy chodzić na basen. Dowaidywałam się też o bawialnie i pojutrze wybierzemy się do jednej na naszym osiedlu na próbę. Mam nadzieję, ze maluch się porządnie wyszaleje. A jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły gdzie można spędzić fajnie czas z małym dzieckiem, będę naprawdę wdzieczna :)

Gość MMM333
dziewczyny a czy na solanki można zabrać maluszka czy są jakieś ograniczenia wiekowe?

Gość gość
Mój Adaś ma półtora roku i wybraliśmy się niedawno do Uniejowa, ale miał radochę! Na pewno wyjazd powtórzymy, a u siebie w mieście szukam jakiegoś fajnego miejsca, gdzie możemy pójść, wtedy będziemy częściej chodzić, bo widzę, że bardzo mu się to podoba.

Gość gość
ja chodze od 4 miesiaca, na zajecia dla niemowlaków, polecam!! :)

Gość gość
nie chodzę bo polaki to brudasy