Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierscionek zareczynowy

Jaki jest Wasz pierścionek zaręczynowy?

Polecane posty

Szlifów jest ogólnie kilkanaście już chyba rodzai, ale ni chuchu kształtu kwiatka to się z tego kamienia nie zrobi :)

Gość porannarosaaa
takie szlify jak łezki, gruszki czy zwykłe okrągłe oczka sa normalne no ale kwiatek? To już przesada... No i fakt, nie potrzebnie autorce podpowiedziałam ;p

hehe nie zdziwiłabym się z tym kompletem :D rok stękała facetowi o pierścionku bo przecież bez tego zaręczyny się nie liczą, facet bidny nie wiedział co zrobić i go w końcu mama poratowała :D:D To by było szczerze przykre

Nie. Tesciowa pierscionkow nie nosi i nie kupuje. Poza tym te kolczyki kupila sobie juz po tym jak dostalam pierscionek. Ona sie lubuje w naszyjnikach. Ma ich chyba kilkanascie. Wszystkie zlote z diamentami. I wszystkie naszyjniki wygladaja na jej szyi bardzo ladnie. Ja z kolei nie lubuje sie w naszyjnikach. Lubie bransoletki, ale delikatne, poniewaz do szczupłej dłoni nic wielkiego nie pasuje. Nigdy tez nie chcialam miec wielkiego pierścienia, bo orzy chudych palcach wyglądałoby to komicznie.

Ja miałam z różowego złota :).Zobaczymy co czas przyniesie.Dla mnie nie liczy się pierścionek tylko uczucia :)

Czarna gorzka, widze dalej trollujesz? Poza tym co to za slowo "ocb"? Nie znam gwary nastolatek, wiec jesli bylabys uprzejma albo przestac tu pisac i mnie obrazac albo pisac normalnym jezykiem dorosłych osób. Bez odbioru w Twoja stronę.

Gość sdczcxszsxzsdczs
nie przejmuj się tą frustratka czarna gorzka fajnie, że jestes szczęśliwa

Choć tak sobie myślę, że zagadka "czy pierścionek jest od teściówki z kompletu" jest przecież w sumie prosta do rozwiązania. Autorka powinna wiedzieć w jaki sposób ;) No ale wpierw ciekawa jestem jej zdania, niechaj wszyscy mają równe szanse wypowiedzi :)

Teqi a to zobaczymy co czas przyniesie to do mnie? Bo wiesz, nam sie uklada swietnie. Radzilabym martwic sie o wlasny zwiazek :)

Hahaha "wpierw" :) no i wszystko jasne. Siedzi panienka w domu i się nudzi. Trolluje na forum i wola o atencje. Takich trzeba ignorowac. Dzieci w necie musza sie wykrzyczec ;)

No to mam ci wyjaśnić to "ocb" czy się odłączyć z odbiorem w końcu? :) Ja luźno dyskutuję, moja jedyna obraza w stronę autorki była odpowiedzią na jej inicjatywę, już jestem grzeczna od dłuższego czasu :) Po prostu mnie bardzo Autorko rozbawiłaś i zadziwiłaś - bo mi się to w głowie nie mieści by w akcie zaręczyn, który jest piękny, tak wielką wagę przykładać do karatów. I je wyliczać :D Co ty, rzuciłaś się na paragon, przestudiowałaś certyfikat? Ja mój pierścionek zaręczynowy uważam za najpiękniejszy na świecie- ale nawet nie pomyślałam by sprawdzać w certyfikacie klasę diamentu, co mnie to. Certyfikat do tej pory leży już z pamiątkami ślubnymi, nie zaglądam, nie mam potrzeby. Wspominając zaręczyny nie wpadło mi do głowy, by je przeliczać na karaty :D Strasznie hmmm no niepojęte to dla mnie, dlatego czytam Autorkę z zaciekawieniem, jacy ludzie potrafią być hmm inni ;)

ale nie na własnym nosie świat się kończy- więc by oddać sprawiedliwość Autorce przeanalizowałam zaręczyny moich trzech przyjaciółek. I każda ogłaszając mi fakt zaręczyn była mega szczęśliwa, zauroczona pierścionkiem, opisując go telefonicznie skupiały się na guście i estetyce. ŻADNA nie mówiła o karatach czy "a tu jest diament ale paaacz!". I po spokojnym przeanalizowaniu mojego oraz mojego otoczenia podejścia- WRAZ NIE MOGĘ WYJŚĆ Z ZADZIWIENIA jak można w tak głupi sposób podchodzić do kwestii zaręczyn i pierścionka i że serio takie laski są, to nie plotki :D

Ale mnie to zupelnie nie interesuje co ty tam przeliczasz a co nie. My z mężem przezylismy i rozlake i wiele łez razem wylalismy, przezylismy tez chorobę i wiele innych osobistych spraw. Moi tesciowie a w zasadzie tesciowa mnie nie lubi. Jak zobaczyla moj pierscionek to z pretensjami do meza ze czemu jej jakiegoś naszyjnika nie kupil? Potem sobie kupila te wspomniane kolczyki. A certyfikat znalazlam przypadkiem jak sie wyprowadzalismy. Lezal w szufladzie a ja akurat pakowalam te szuflade. Nie znam ceny mojego pierscionka i nie chce znac. Zalozylam luzny temat o pierścionku. Tylko ty tu trollujesz, obrazasz mnie. Jesteś chamska i arogancka. Nie zamierzam ci sie wiecej tłumaczyć z mojego zycia. Myśl i pisz sobie co chcesz. Mam to gdzieś.

Autorko ale jakie to ma znaczenie czy pierścionek jest ze srebra, złota, platyny i z jakim kamieniem? Bo mnie zdziwiła ta sugestia, że musi być ze złota i z diamentem. Mam od narzeczonego kilka pierścionków "zaręczynowych" - tak wyszło :D (on się oświadczał, ja nie chciałam, on kazał mi pierścionek zostawić i nosić) - ale taki najbardziej "prawdziwy" który przyjęłam to ten na który zaręczała się jego mama i on jest akurat z ametystem. Ja lubię szmaragdy i szafiry.

Ale ja cię nie obrażam- ja mówię, że mam inne podejście i mnie zadziwia takie podejście jak Twoje, bo jest właśnie inne. Niech żyją fora dyskusyjne :) Ty pierwsza byłaś chamska, określając mnie kurką domową (inna sprawa że to teraz takie popularne kura domowa= określenie lekceważące). Inna kwestia, że to troszkę śmieszne, bo mi współczułaś życia, a sama z mężem zaliczyłaś zakręty, jesteś nielubiana w rodzinie i jednak ocierasz się o pewien materializm. Ja z mężem jestem niezmiennie szczęśliwa, czego i Tobie życzę :)

Aha, u nas w rodzinie (od pokoleń) z kolei są pierścionki zaręczynowe (para) z szafirami. A u mojej ciotki chrzestnej jest rubin.

Gość kombinatorka domowa
mój jest z opalem owalnym a dookoła ma koronkę z cyrkonii. jest mały, skromny ale śliczny i co najważniejsze podarowany z miłości:)

ja miałam pierwszy zaręczynowy z cyrkoniami :D:D i też był dla mnie najfajniejszy na świecie i nosiłam go dumna :) U mnie w "pobocznej " części rodziny też jest rubin przekazywany jako kamień zaręczynowy.

Gość ciaza, macierzynstwo 1987
czarna-gorzka, jaki ty masz problem, kobieto? Ty nie dostalas ladnego pierscionka? Czy facet cie zostawil? Zazdrosna jestes i tyle. Szukasz tylko zaczepki, a jak ktos cie olewa, to sama ze soba piszesz. Posprzataj w kuchni albo cos.

Z kolei ty jesteś z tego co widze nielubiana na tym forum. To ty mnie pierwsza obrazilas, sugerujac rozne wersje. Miedzy innymi to, ze jestem dzieckiem, facetem, potem nazwalas mnie "pustakiem". Ogarnij sie kobieto i przestań klamac. Kazdy kto przeczyta twoje wypociny na poprzedniej stronie, zauwazy, ze to ty jestes chamska i trollujesz. Tak jak napisalam guzik wiesz o moim zyciu, a z tym materializmem domniemanym mnie rozbawilas. :) jak to sie mówi przyganial kociol garnkowi ;)

No akurat cyrkonie średnio lubię, bo są sztuczne, ale właściwie to nawet ładnie wyglądają, podobnie, jak szkło Swarovskiego, więc powoli zaczynam się do nich przekonywać :D Widziałam ostatnio taki trochę kiczowaty pierścionek srebrny, nie pamiętam, w Aparcie, Yes czy gdzie indziej - białe drobne cyrkonie gęsto upakowane, a pośrodku duża rubinowa

Zapomniałam napisać, że wprawdzie, jak napisałam, trochę kiczowaty, ale w sumie mi się spodobał i zastanawiam się nad kupnem Chciałam Wam pokazać, ale nie mogę znaleźć

Gość ciaza, macierzynstwo 1987
A Ty, autorko, masz gdzies zdjecie swojego pierscionka?:) Na pewno ladny:) I oryginalny. Gdzie mieszkasz?:)

Pisałaś w formie męskiej na forum- stąd moje założenie o płci, po wyprostowaniu tej kwestii zwracałam się do ciebie poprawnie- nie wiem, gdzie tu obraza. Tak, uważam Twoje podejście za dziwne i niepojęte- mam prawo. Uczepiłam się- bo w weekend stoczyłam bój w obronie kobiet dyskutując z kumplem, który się wstydzi oświadczyć dziewczynie, bo pewnie "kobiety zwracają uwagę tylko na cenę i diament" a zakochani oboje aż miło, i gdzieś tam czuję zwątpienie, kiedy wchodzę na wątek o pierścionku zaręczynowym i bach, sucho wymienione parametry z podkreśleniem, że "było warto czekać na pierścionek" i że ma tyle a tyle karatów. Dementując plotki- mój mi się podoba, jest idealnie w moim guście :) , ale nigdy mówiąc o nim nie wymieniałam, jakiej próby ma złoto i jakiej klasy jest diament. Tylko facetów szkoda, bo tak się uciera, że tylko diamenty diamenty diamenty. A guzik. Wypowiadać się będę jeśli tylko mnie najdzie ochota- forum jest otwarte i nie słyszałam póki co o jakimś monopolu na jedyne słuszne i poprawne ideologicznie zdanie w kwestii pierścionków- więc nie rozumiem, skąd oburzenie. A na tym forum mnie nikt nie zna, za rzadko jestem, by być kimś kogo się zapamiętuje i nie lubi :) To tylko gwiazdy kafe, nie pretenduję :)

Cos takiego : http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,9791 Tylko oczywiscie nie z Apart. Ale kwiatek ma taki wzor i pierscionek jest z zoltego zlota. Mieszkamy w Singapurze. Pozdrawiam. Idziemy teraz do sklepu, bo nie mamy nic na kolacje :P POzdrawiam